Jeep Liberty-то в подписа ми. При започване на въртене, а понякога след първия оборот на волана само наляво - на място или с малка скорост, се чува звук тип "пръдване" (съжалявам, но това е най-близкото описание
) с метално кънтене - като наместване на някаква пружина под напрежение, изобщо прилича на звук, издаван от пружина...
Шумът се появяваше много рядко и не съм му обръщал особено внимание, по разните щатски форуми има доста писано за разнообразни "farting noises" издавани от Liberty, приключващо във всяка тема без конкретен отговор и без мерки за отстраняването му. Това, което предприех аз, беше смяна на кормилната хидравлична течност, която беше с цвят на кафе, с предписания по книжка веждесъщ ATF+4, което нито подобри, нито влоши нещата.
След подмяна преди една седмица на долните шарнири от тази тема , заедно с кормилни накрайници, разни тампони и реглаж на предния мост, шумът обаче се засили и зачести
.
От какво може да бъде това ? Като гледам разни картинки на предното окачване - не е "Макферсон" и никъде в сервизното ръководство не пише да има някакви лагери
, които ако се повредят да напрягат пружината - изобщо в схемата с горен и долен носач, пружината не се върти на никъде. Няма течове на хидравлична течност, има леко омасляване на маркучите при накрайниците им, но няма капки и не губи хидравлична течност...

След подмяна преди една седмица на долните шарнири от тази тема , заедно с кормилни накрайници, разни тампони и реглаж на предния мост, шумът обаче се засили и зачести

От какво може да бъде това ? Като гледам разни картинки на предното окачване - не е "Макферсон" и никъде в сервизното ръководство не пише да има някакви лагери

Коментар