Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странна част във волана на Терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странна част във волана на Терано 2

Здравейте, колеги!
    Преди известно време усетиих, че при резки завои нещо във волана трака. Днес успяхме да свалим Airbag-а, който е монтиран в клаксона и се оказа, че причината е следното нещо : Метална отливка (вероятно чугунена) с размери 7/4/3 см с тегло 200 грама, която е хваната чрез гумени уши на 4 места. Гумените уши се скъсали и въпросната отливка се "разхожда" наляво-надясно под клаксона. Извадих я, запалих Нисана и се прибрах от сервиза. Моят майстор (имам му вяра) каза, че никога не е виждал подобно нещо и няма идея за какво служи. Отливката не е свързана с кабел никъде. На нея има зелена и бяла точици и цифрата 960, доколкото мога да прочета.
    Та въпросът ми е какво е това, за какво служи и може ли да се кара без него? Ако не ви е ясно, ще го фотографирам и ще постна снимката. Моля за съвет, че ме чака дълъг път и не ми се рискува.
    Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

От: Странна част във волана на Терано 2

Колега, това прилича на нещо като баланс.

Коментар

Хихихи, и аз се пулих по същия начин. Наистина е баланс. С нея волана се усеща по-солиден и тежък. Играе малко и като демпфер. И мойта я махнах. Причината да хлопа е че с времето и омекват и се напукват гумичките дето държат тежестта. От там и тракането.

Карай си джипката и си свиркай.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря, колеги!
        Той и моя майстор ми каза, че е някакъв баланс, но според моите виждания се балансира нещо, което се върти сравнително бързо и ако не е балансирано се появяват центробежни блъскания. Не ми се връзваше това с волан. Сега, обаче като си помисля, наистина като се прибирах волана го усещах някак си по-лек. Имала си крушка опашка. Ясно, че не е фатално, но все пак намира ли се като резервна част, къде и колко струва? И още веднъж благодаря, че ме успокоихте.
        P.S. И все пак какво им е пречело да направят самия геврек от нещо по-тежко вместо да добавят към него отливка, която се държи на стареещи се гуми? За мен това е непрактично решение. Непрактично за потребителя, разбира се...
        Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Ако има някакво номерче на нея, може да питаш Patrol_Fen и mimo13. По каталозите обаче не я намирам. Може би върви в комплект с волана или ербега.

За геврека - те и да го направят от нещо по-тежко, ефекта няма да е същия. Тук тежестта е като на ластици/пружини. Освен статично влияние, има и динамично такова, тоест реагира на вибрациите, при това си има и резонанс при някаква честота на вибрациите.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Няма я наистина. Затова и отворих темата. Разбирам, че ако направят по-тежък геврека, ефекта, който се дължи на "гасенето" на вибрациите чрез гумени окачвания няма да е налице. Пък и явлението резонанс не е за подценяване. Ще се опитам да намеря чарка някак си. Ако не го намеря, не е фатално. Още веднъж благодаря.

Коментар

A неможе ли да се приспособи часта с танпони ТНТМ. Имам в предвид закрепване, като на биалетките (тампон отдоло-часта-тампон отгоре)
              [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Първоначално публикуван от nola Преглед на мнение
                A неможе ли да се приспособи часта с танпони ТНТМ. Имам в предвид закрепване, като на биалетките (тампон отдоло-часта-тампон отгоре)
                Ако го видиш на снимка, ще разбереш че е трудна работа. Пък и според мен не си струва заигравката, понеже ефекта от него е спорен.

Коментар

Малко късно се включвам ,но чак като стигне до главата ти се сеща човек да тършува из ВЕЛИКОЛЕПНИЯ поне за мен форум.Та на въпроса каква е последователността на разглобяване на волана за да се стигне до този ''балансен елемент'' понеже от зимата насам ми тропа като завивам,Благодаря предварително тъй като вярвам че все някой ще даде насоки.

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=151329
                    Нищо ново под слънцето...
                    Terrano II R20 TD27Ti

Коментар

Благодаря! Първо търсих в търсачката, след това видях твоята тема ,без да свалям въз.възглавница свалих желязото бяха му скъсани ушичките.

Коментар

По повод на "странната" част във волана , реших да се отърва от топуркането , пък после реших да опитам рециклиране . Който реши че си струва може да опита . Пружинките са ф 5,7 мм / 35 мм дължина , пробил съм отворчетата на стойката с по-малко свредло - 5мм , а на подвижната част с 5.7 ( по-дебела е и няма как пружинките да се "навият" през нея ) , фиксирал съм с телчица и после по малко епоксидно лепило ( "течен метал") . Ето това се получи :

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_20161207_21_22_39_Pro.jpg
Прегледи:1
Размер:87.0 КБ
ID:5736495

Име:WP_20161207_21_24_05_Pro.jpg
Размер:145.9 КБ
ID:5736496

Име:WP_20161207_22_31_48_Pro.jpg
Размер:105.1 КБ
ID:5736497

Име:WP_20161207_22_36_10_Pro.jpg
Размер:113.7 КБ
ID:5736498

Име:WP_20161207_22_36_27_Pro.jpg
Размер:111.3 КБ
ID:5736499

Може би пружинките трябва да са една идея по-меки за по-добро демпфериране вибрациите по волана .

Коментар

Поздравления за ентусиазма. Дано да има ефект.

Еластичните свойства на гумата са малко по-различни от пружинните, та може да се очакват и изненади (и приятни, и неприятни). Поне както си го направил ще ти е лесно да смениш пружинките при нужда, ако ти се експериментира.

Коментар

Ами ако не стане , ще му сложа някакъв дунапрен - понякога вибрира доста на светофара , като го спра с ръка и току свирне клаксона и колата пред мен се чуди що му свиря .. . Просто експеримент , може да сложа и пружинки от химикалка , обаче "гарнирана / облечена" със силикон , като основното ще е силикона , пружинката -като арматура .

Коментар

То тва можеш да си го поръчаш. Но аз направо го разкарах.

Изпратено от моят LG-K420 с помощта на Tapatalk
                              Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X