Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От волана ми изпадна нещо ??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От волана ми изпадна нещо ??

Здравейте колеги. Както си карам кротко във волана започна да се премята нещо тежко и даже да включва клаксона от време на време. Открих, че отстрани в основата на волана има едни сервизни капачета и като ги отворих от вътре изпадна това желязо:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00313.jpg
Прегледи:1
Размер:105.6 КБ
ID:5984232Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00311.jpg
Размер:143.3 КБ
ID:5984233Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00312.jpg
Размер:137.2 КБ
ID:5984234
    Двата "щтифта" от ляво и дясно са гумени а също така от първата снимка се вижда, че част от "желязото" е покрита с нещо като дунапрен. След изпадането на този детаил не забелязах /и слава богу/ никаква промяна в действието на волана в т.ч. и клаксона си работи. Това ме навява на мисълта, че това е част от системата на въздушната възглавница но по-добре да не гадая. Точно поради наличието на въздушната възглавница не смея да бърникам на сляпо из волана. От сервизните ръководства не можах да намеря указание за моя случай пък и английският ми е за тройка та затова ще съм благодарен за съвет или да ме насочите към сервиза на някой колега в София който знае за какво иде реч. Благодаря.
    Terrano II R20 TD27Ti

От: От волана ми изпадна нещо ??

Провери ли дали не е магнит ? Ако да - някакъв датчик за положението на волана може би ?
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Цъ. Не е магнит... Дяволия ще да е някаква.
      Terrano II R20 TD27Ti

Коментар

П.П. Не знам защо не се вижда в профила ми а и нямам достъп за редактирането му ?? - става дума за Терано 2 2.7 TDI 2000год. София
        Terrano II R20 TD27Ti

Коментар

Това е баласт. Няма никаква друга функция.

Коментар

Подобие на демпфер (ама не хидравличен като оня другия) на волана е това. Когато е млад и корав си върши работата, намалява дребните вибрации и придава на шофьора усещане за по-солиден волан. Като остарее обаче, вече за нищо не става (сигурен съм че вече си правите аналогии с друг един атрибут. ). Разбирай - махай го със все основата на която се крепи към волана, и го хвърли дето и куче не минава. Моето го махнах още на втория месец, щото зимата дрънкаше. Не се беше скъсало още, но все така не вършеше това, за което е направен, или по-точно вършеше го, но съчетано с леко потропване, което ме дразнеше неистово.

Като го махнеш ще се учудиш как ще се промени усещането за волана ти, според мен в правилната посока. Да го търсиш като резервна част нито има смисъл, нито пък ще го намериш. Не и на смислена цена, която, предвид какво върши, и колко "високотехнологично" е, по скромните ми виждания не бива да е повече от 2-5 лева.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря Стингрей! Благодаря Спарки! Ще използвам този баласт за да си чукам лешници в гората с него. Спарки, от тебе разбирам, че има и основа, която също може да се разкара. Проблемът ми е, че не зная как да стигна до нея - как да "отворя" волана без да направя беля. Както и да е - засега ще си карам спокойно. Благодаря още веднъж!!
              Terrano II R20 TD27Ti

Коментар

В сервизното има картинки как се разглобява. Ако помня добре са 2 или 3 болта отстрани, под нарочни капачета, и цялата въздушна възглавница пада. Болтовете обаче са еврейста звезда с дупка. Крачето, дето влиза в дупката обаче се отчупва лесно с подходяща муфичка, и болта става на обикновена еврейска звезда без дупка, която е по-масово разпространена. Другата въздушна възглавница (срещу пътника), ако имаш такава, е хваната със същите болтове.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Като викате възд.възглавница да не стане бау-мяу ?Да прави ли нещо друго(с тоците),преди да рови -не знам как е там.
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Откачи си батерията ако ще пипаш вьзглавницата,че да не ти забие една отверка в челото.

Сериозен сьм
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Да откачи акумулатора. И да не го закача докато сглоби, че ако при откачена сложи акумулатора, клаксона ще писне, ербега ще запише грешка, и после ще трябва да я трием. Лесно е, ама все пак няма сми.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                        Откачи си батерията ако ще пипаш вьзглавницата,че да не ти забие една отверка в челото.

Сериозен сьм
                        Еърбега /въздушната възглавница/ не може току така лесно да каже нито "бау", нито "мяу" ,нито пък да забие каквото и да било в челото на свалящия.Може да я свалите и да скачате отгоре и...все тая ...дори и да е свързана към напрежението
                        Единствения проблем е грешката ,която записва при включен акумулатор за която вече е писа и Спарки.Ако се стигне до там да се запише грешка и да светне лампата на таблото за еърбега...просто трябва да се изчисти от компа в последствие....нищо повече!
                        Поздрави!
                        NISSAN FOREVER
                        -----------------------------------------------------------------------------
                        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Много лесно е.Тя нищо не казва,казва го този дето се опитва да си легне с нея.
                          п.п. с респект към всички мнения, но това е от не един опит/наблюдение.
                          А тези простотии се правят от името на всички ни.
                          Даника
                          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                            Еърбега /въздушната възглавница/ не може току така лесно да каже нито "бау", нито "мяу" ,нито пък да забие каквото и да било в челото на свалящия.Може да я свалите и да скачате отгоре и...все тая ...дори и да е свързана към напрежението
                            Единствения проблем е грешката ,която записва при включен акумулатор за която вече е писа и Спарки.Ако се стигне до там да се запише грешка и да светне лампата на таблото за еърбега...просто трябва да се изчисти от компа в последствие....нищо повече!
                            Поздрави!
                            Така или иначе ще писне клаксона (да, на една букса са с ербега, и тая букса държи клаксона изключен ), та така или иначе трябва да изключи акумулатора. Грешката се чисти лесно - в TECDOC е описано, а и има нарочна тема за това, когато чистих моята. Никаква техника не се изисква. Играе се с даване на контакт и натискане на копчето на вратата няколко пъти.

Коментар

ОФФ ТОПИК

SPARKY ,
                              все повече започвам да се питам - останало ли е място което да не си надникнал и да не си пипнал по твоето терано . Адмирации към познанията ти , ти си един от малкото колеги, които са толко наясно с дадена машина, винаги давайки точнен и ВЕРЕН отговор.

Поздрави ! ии.. благодарности за всичките съвети които си давал!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X