Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плазма или LCD?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Плазма или LCD?

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    точно това е разликата между нисък клас Samsung да речем, и среден или висок клас SONY или Panasonic - енгжина. Едното при SD изглежда отвратително, другото на порядък по-добре.
    Сони и Панасоник добре, хубав енджин - добра картина, но пък нямат DVB-S2 и ще трябва да работят с тъпия приемник на оператора, което влошава картината. И пак сме в изходна точка, май?

П.П. Писали сме заедно с disko04, и аз заглеждам LG, но дали и с новите е така? На други места чета за някакви дефектни серии, ъглите на големите екрани остават тъмни и др.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
      Сони и Панасоник добре, хубав енджин - добра картина, но пък нямат DVB-S2 и ще трябва да работят с тъпия приемник на оператора, което влошава картината. И пак сме в изходна точка, май?

П.П. Писали сме заедно с disko04, и аз заглеждам LG, но дали и с новите е така? На други места чета за някакви дефектни серии, ъглите на големите екрани остават тъмни и др.
      Трите са ми различни диагонали-42,32 и 26, но са от преди 7 до 5 години. С лампи за подсветка. Новите не ги знам що за стока са. И трите бяха сглобка в Полша мисля. Виж сега къде ги правят.
      Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Тоя има DVB-S2:

http://www.panasonic.com/nl/consumer...740.specs.html

Тоя също:
        http://www.panasonic.com/bg/consumer...-47as750e.html

Това са тазгодишни среден клас телевизори.

Не знам къде четеш. Трябва в книжката на самия модел, или в сайта на Panasonic, щото ако разчиташ на магазинери далеч няма да стигнеш.

ПП: Не си струва да купуваш модел, дето не е от 2014-та. Евентуално топ моделите от 2013-та, които вече са на по-ниска цена. Тъй че каквато и марка да гледаш, гледай модела да е от 2014. Случва се това, дето миналата година е било топ модел, тазгодишните от среден клас да са същите. За по-старо пък изобщо не си струва.
        Последно редактирано от sparkybg; 13-11-14, 13:58.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
          Трите са ми различни диагонали-42,32 и 26, но са от преди 7 до 5 години. С лампи за подсветка. Новите не ги знам що за стока са. И трите бяха сглобка в Полша мисля. Виж сега къде ги правят.
          И трите като ги сложиш до днешен средна хубост, ще се хванеш за главата от разликата. И аз имах 7 годишен 32-ка Panasonic с лампи. Разликата с тоя, дето имам сега е от тук до небето във всяко отношение. Хем тогава беше почти топ модел - 2500 кинта. Само един за над 3 бона беше над него.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
            но пък нямат DVB-S2 и ще трябва да работят с тъпия приемник на оператора, което влошава картината.
            Преди да направиш покупката ,задължително получи пълна гаранция ,че ще работят с модула на на съответният сателитен оператор.При Виваком и Мтел ,грубо казано-картата и модулът са едно цяло/виртуално,не физически/.И ако възникне проблем ,почва едно прехвърляне на вина дали модулът или софтуерът на тв са проблем.
            Иначе на цифрова кабелна/ DVB-C/ могът да се използват стандартни модули и почти няма случай модулът и тв-то да не се "харесат"
            Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
            Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

И трите като ги сложиш до днешен средна хубост, ще се хванеш за главата от разликата. И аз имах 7 годишен 32-ка Panasonic с лампи. Разликата с тоя, дето имам сега е от тук до небето във всяко отношение. Хем тогава беше почти топ модел - 2500 кинта. Само един за над 3 бона беше над него.
              Това според мен не е безрезервно вярно, лични наблюдения от наскоро закупени апарати на роднини, но темата е разтеглива много.

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
                Това според мен не е безрезервно вярно, лични наблюдения от наскоро закупени апарати на роднини, но темата е разтеглива много.
                Колкото и да я разтягаме, най-често опира до парите...
                ама дали винаги това означава и разлика в качеството?
                LED LCD Full HD, 3D - 42 инчови има и по 500 Е и по 1500 Е...
                едните са на 100/200 HZ не знам си кво, другите са 600/800 HZ от същото...
                ама, ако моите HD канали вървят на 50 HZ ква е разликата...?
                чак при BlueRay се забелязва осезателно
                там допълнителното жълто на технологията Quattron явно вече си казва думата...

3 въпроса:
                1. ако включа USB директно с HD филм ще се усети ли?
                2. и трябва филма да е с някаква по-висока характеристика ли?
                3. от лаптопа не се усеща, ама на него нямам HDMI та може и за това да е... с HDMI изход на колко HZ предава (или пак зависи от настройките/характеристиките на периферията - TV си ги има щото на моя пише Quattron Pro Drive Gives Quattron Full-HD LCD Panels Resolution Equivalent to 4K*1)
                Последно редактирано от ivied; 13-11-14, 19:18. Причина: .HD каналите + 3 ?

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                  ама, ако моите HD канали вървят на 50 HZ ква е разликата...?
                  Това на колко херца опреснява няма никакво отношени към това на колко херца ти е сигнала от източника. Огромна е разликата по отношение на изкуствени полукадри (не винаги е еднакво с мазноч), обработки за борене на артефакти и т.н. С перфектен сигнал от най-евтиния до най-скъпия модел разлика няма да видиш. Разликата идва когато сигнала не е перфектен, а той практически никога не е, даже и на блурей.

Какво да се усети?

2. и трябва филма да е с някаква по-висока характеристика ли?
                  Еднакъв филм с еднакво качество на по-висок клас излиза по-добре. При това колкото е по-калпава качеството, толкова разликата е по-голяма.

3. от лаптопа не се усеща
                  Усеща се и още как. При мен е коренна разликата особено по отношение на плавност на кадрите и артефакти от компресията/ниската резолюция. В смисъл, между комп, включен към телевизора по HDMI, и вътрешния му плея, от флашка или по DLNA.

с HDMI изход на колко HZ предава
                  В най-добрия случай 1080p, на 50 или 60 херца. Освен ако телевизора ти не е 4K, които видеокартата и кабела между нея и телевизора да поддържа.

Ама, стига си броил херците. 1000-та херца на скъпите модели са рекламен трик - не са точно херци, и нямат пряко отношение към това на колко ти предава компа към телевизора. Означават изчислителна мощ, която да се бори с несъвършенствата на панела, на сигнала и т.н.

Коментар

Що, с Ati няма ли да работи?

За другото - точно това е разликата между нисък клас Samsung да речем, и среден или висок клас SONY или Panasonic - енгжина. Едното при SD изглежда отвратително, другото на порядък по-добре.

Плейването от компютър - телевизора ми плейва на порядък по-добре от комп. Няма прескачане, пресецване и т.н., които често се случват от компютър, ако кадрите на филма не са нагласени като хората. Отделно при зло качество на източника, отново вътрешния плеър на телевизора се справя по-добре. Единствения недостатък - вътрешния плеър на HD дава някакви миниатюрни субтитри, ако ит флашка/SD, и никакви, ако по DLNA. Затова ги кодирам .
                    Ами оправи си компютъра ...няма как тва дето го твърдиш да е така - в мнозинството от случаите ако не друго то софта дето е в Тв тата е дялан недодялан .
                    И наи дървената ПЦ видео карта е в пъти по добре справяща от енжина на на поне 90% от Тв на пазара....

Коментар

Първоначално публикуван от brpi Преглед на мнение
                      Ами оправи си компютъра...
                      Не се притеснявай за компютъра ми. В ред е.
                      ...няма как тва дето го твърдиш да е така
                      Защото?
                      - в мнозинството от случаите ако не друго то софта дето е в Тв тата е дялан недодялан .
                      Тук си прав. Софта и на мояе недодялан, еле пък по отношение на субтитри (което имам предположения че е нарочно - просто няма друго логично обяснение). Обаче - факт - плейва по-добре от комп, вързан към телевизора. Хем по-малко артефакти, хем по-малко прескачане.

И наи дървената ПЦ видео карта е в пъти по добре справяща от енжина на на поне 90% от Тв на пазара....
                      Компа ти праща към телевизора на 50 херца (или 60). Хубаво, ама филма е 23.396 (примерно). Кво правим, за да съгласуваме 50 с 23.396? Прескачаме кадри. Даже и марсианска видеокарта да имаш (R9 270X при мен,). И това се вижда. Поне аз го виждам.

От друга страна, на телевизора му е никакъв проблема да си обновява екрана с 46.792 херца, вместо с 50, без грам да насича и прескача, когато плейва той. Хубавите 3D с излишък от производителност и обновяване няколко пъти повече от 100 херца хептен нямат проблем - остава им време и да борят артефактите спрямо собствения си панел, настройките на телевизора и прочие неща. Видеокартата за тия неща не знае, съответно няма какво да бори. Тя праща едни 50 херца към монитора (което в случая е телевизора) и толкоз.

Коментар

Благодаря Спарки,
                        прочетох с интерес поясненията ти
                        Мнение на ivied
                        Какво да се усети?

имах предвид каква би била разликата при същия филм от лаптопа без HDMI и от USB
                        видеокартата ми е ATI Radeon X1400 - 2 MB - резолюцията ми е 1400х1050
                        и същия филм на друг комп с HDMI (ясно, че ще е в + наличието на комп с рез.1920x1080 и HDMI изход)
                        плюса на директно включване на USB-то към TV ли ще е, или подадения сигнал от компа?
                        Последно редактирано от ivied; 14-11-14, 16:26.

Коментар

Това че лаптопа ти не е fullHD няма отношение към това дали да праща FULLHD към монитора. Телевизора го играе втори монитор. може да е зависим, а може и да не е от основния. Тоест, в общия случай лаптоп с 1440x720 да речем, може да праща 1080p към телевизора безгрижно, и да си работят и двата едновременно. Това ако имаш HDMI или DVI.
                          Ако го караш на VGA или чинчове изобщо не коментораме - това решение е пълна трагедия по отношение на качество.

Тоест ако телевизора си го плейва от USB-то ще е по-добре, освен ако софтуера на телевизора не е изключително осран. При телевизори нисък клас се случва. Дори лаптопа ти да има HDMI, пак е много вероятно плеара на телевизора да го плейва по-добре отколкото ако го пуснеш на вързан към телевизора лаптоп.

Коментар

Пък, вчера ходих в "Технотаковата" и питах за плазмени телевизори и ония ми казаха, че няма вече такива. Сичкото е ЛСД, бамааму.
                            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Отдавна плюсовете на плазмите са много по малко от минусите. Иде времето на Олед-ите, там ще е близкото бъдеще си мисля. Това което отдавна си фантазираме, че ще си закачаме телевизора като картина на стената го има, сега е на ред да си го закачиш като плакат, със супер високата резолюция и възможност да си го навиваш като го пренасяш…

Коментар

според мен основното (и не маловажно) предимство на плазмата беше и е:

1. Ако при едно от редките си посещения - надявам се - тъща ви (или свекървата на жена ви също става )
                                е решила да забърше от прах във ваше отсъствие с нещо като "влажен парцал" нявсякъде, мърморейки
                                може и танцувайки (опция "бабата" е с пиърсинг)... без да се интересува от специалния спрей и кърпа,
                                които вие специално сте си поръчали, не рискувате после да откриете колко добре е почистено TV-то...
                                2. Важи и за новата чистачка (в офис, рецепсия, магазин)
                                Внимание - наистина се престарават в началото!
                                3. Важи и за децата ви, които особено ако са малки, и TV-то е на достъпно разстояние
                                са решили да изпробват изкуството на мазането-пляскането-рисуването с пръсти с всевъзможни субстанции
                                точно 30 мин преди формулата

Изброените лица не са присъствали на прожекцията, която вие специално сте организирали
                                (лицата над и под определени години са разсипали вече пуканките, колата и/или са си забравили очилата)
                                за да изпробвате връзката с лаптопа на този клип примерно:

Ще благодарите за стъкленото покритие, повярвайте ми, ще благодарите
                                и хич няма да ви пука за технологии и разни техн. характеристики
                                Последно редактирано от ivied; 15-11-14, 10:31. Причина: прожекцията

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X