Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих по джипа днес?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих по джипа днес?

Днес си смених крушките на фаровете с нови - Н4 64193 Osram Cool Blue Hyper 5000K. Също так и предните габарити - с Osram 3893 Cool Blue.
    След това ги регулирах на стенд.

Коментар

Смених антифриза с Glycoshell, син на цвят... поправих си подгряването на шофьорската седалка, изгорих си бушона - Diesel Glow 2... последното се случи, като без да искам укъсих плюса на акумулатора с корпуса на компютъра на двигателя... дано само бушона да е, че излезна брутална искра... не ми се мисли... колата върви де ама...

Проблема е, че не намирам никъде (бензиностанциите) такива бушони:

Някой да знае къде в София мога да намеря?

Остава някой да ми погледне виското, щото свири нещо на лагер ли на кво е...
      Audi A6 Avant - 2.7TDI (4F)
      Kawasaki Vulcan S ABS SE '17

LZ1FLY

Коментар

Първоначално публикуван от peerless Преглед на мнение
        поправих си подгряването на шофьорската седалка,
        Как точно става?
        ________________________________________________________________________________________
        Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
        HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Митак тука е обяснено много хубаво!
          http://www.jeepsunlimited.com/forums...d.php?t=374914
          Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Първоначално публикуван от joro_cska Преглед на мнение
            Митак тука е обяснено много хубаво!
            http://www.jeepsunlimited.com/forums...d.php?t=374914
            Да, горе долу същата процедура само, че аз свалих седалката за по-удобна работа. Става и без да се сваля, но от дясната страна трябва да се откопчее тапицерията и при мен не беше удобно. Свалянето е с 4 болта 15-ки, никаква драма, става за 5 мин. Само за задните болтове си пригответе някакъв силикон, защото като ги свалите се отваря дупка на купето и е добре при монтирането да се запечата със силикон.

Мите, ако имаш нужда от съдействие, няма проблем, ще помогна с каквото мога. Ако беше и в София можеше на място да ти окажа съдействие.

Само едно допълнение... при мен запоявнето не беше възможно... кабелите не хващат тенол по никакъв повод, а нямах киселина с която да ги позачистя, та ги засукас с едно 3-4 см ново кабелче и после с една силиконова лента за изолация (нещо като дзифт) изолирах връзката. При нагряването ще се вукланизира и няма да мръдне... та имайте си една идея ако ще запоявате.. може и да не ви върже, ако нямате подходяща химия

LZ1FLY

Коментар

Няколко снимки от телефона, че нямах друго под ръка. Не са в стил стъпка по стъпка, но на някой може да са му полезни:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0080.jpg
Прегледи:1
Размер:92.8 КБ
ID:5228612Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0083.jpg
Размер:76.2 КБ
ID:5228613Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0081.jpg
Размер:124.6 КБ
ID:5228614Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0082.jpg
Размер:89.4 КБ
ID:5228615

LZ1FLY

Коментар

Ремонта на секторната кутия /смяна на семеринги - пълен кит/ го правиха в Бургас, но понеже аз не съм оттам, не мога да ти обясня точно. В сервиза ме заведе мой пръв приятел, на когото те са приятели и ми казаха такава цена, предполагам че иначе би била друга... но и 80-100лв. да е пак не е нещо свръх, защото работата е неприятна, а най-важното е че аз засега /да чукам на дърво/ съм много доволен от тях, и при следваща интервенция пак там ще ходя... Ако те интересува, ще попитам и мога да ти посоча точен адрес..
                WJ 99 4.7 V8

Коментар

Първоначално публикуван от peerless Преглед на мнение
                  Само едно допълнение... при мен запоявнето не беше възможно... кабелите не хващат тенол по никакъв повод, а нямах киселина с която да ги позачистя, та имайте си една идея ако ще запоявате.. може и да не ви върже, ако нямате подходяща химия
                  Едно време , когато се занимавах с радиотехника, използвах аспирин. / При употреба да се внимава дима да не попада в очите -много люти!/Нямаш си на идея колко добре зачиства и спойката става перфекттна - естествено след зачистването, ползвах и колофон.
                  Какви дупки се отварят при демонтажа на седалките? /та да ги пълним със силикон/
                  ________________________________________________________________________________________
                  Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                  HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Ооо чудесно знам за аспирина, беше първото нещо за което се сетих, но и това нямаше под ръка

За дупките... просто болта се завива в купето и когато се махне, директо можеш да видиш земята през дупката и за да не влиза влага е добре да се сложи и малко силикон при завиването им за да се запечата

LZ1FLY

Коментар

• Re: Какво направих по джипа днес?

Разбиха ми колата вчера сутринта, опитали да крадат радиото - резултат: Ново странично стъкло от "Кобра" за 35лв. +10лв. труд, и много похабени нерви от застрахователите. Бах, колата е на един месец и баси перипетиите, от днес е на платен паркинг.

Коментар

• От: Re: Какво направих по джипа днес?

Подмених шарнира и двата тампона на А-рамото/бумеранга над задния диф. Jeep-a вече е и с нови предни и задни накладки.
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Novi.jpg
Прегледи:3
Размер:168.4 КБ
ID:5228935Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Novi2.jpg
Прегледи:3
Размер:168.6 КБ
ID:5228936Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PB150007.jpg
Прегледи:2
Размер:73.3 КБ
ID:5228937
                        Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Може ли малко повече инфо, от къде закупи тампоните и шарнира, и на каква цена, че и аз трябва да планирам такава операция.
                          WJ 99 4.7 V8

Коментар

Може. Има цяла тема за инвазията http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=101454.
                            Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Ура.Вече сам доволен.Монтирах си новата обтяжна ролка на пистовия ремак.А преди имаше шина с таркало-ха ха ха
                              LAND ROVER DISCOVERY TD5 02'
                              Mercedes CLK 270 cdi 02'

Коментар

Благодарност на Нинов за инфото..
                                С известно закъснение добавям още нещо направено по WJ.
                                Монтирал съм /е не лично/ АГУ БСМ Бардолини, това е комбинация българско- италианска , / изпарителите два на брой със сигурност са италиански/ пълен инжекцион. Не съм привърженик на газови, ама лятото минавах по десет хиляди на месец, а и газта тогава не беше така безобразно, неоснователно скъпа. Цената април беше 1730лв. с бутилка на мястото на разервната гума. Проблеми не съм имал с усторйството. Засечен разход пълна-пълна бутилка - минимален, т.е само извънградско при около 110 км/ч - 13 на сто, на магистрала при 140-150 км/ч. - 17 на сто, само градско/ във Варна/ минимално 23 на сто. Максимални стойности и разход извън пътя не соча, защото при Грандоса горна граница в това отношение няма , но приблизително + литър и половина до два, три над разхода на бензин.
                                WJ 99 4.7 V8

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X