Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Subaru Forester / Honda CR-V или друго...?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Subaru Forester / Honda CR-V или друго...?

Търся семеен а-л , с прилично багажно пространство , удобен за дълъг път + 4х4 . Няма да се
    използва за истински "off" , а по-скоро за движение по непочистени от сняг или кал пътища, по
    такива без твърда настилка или с коловози и за градско в Сливен(то се и комбинация от всичко
    изброено).Предпочитам бензинов двигател, въпреки,че и двата модела които коментирам не са от
    любимите за газифициране.... .
    За сега съм се спрял на Forester и CR-V , но нямам достатъчно лични впечатления , особено от
    Хондата.
    CR-V съм карал за съвсем малко , повече се возих , но останах с убеждението,че прехвърлянето на
    мощност към "задния мост" става малко по-рязко. Според това което съм чел, задвижването 4х4 , би
    трябвало да е нещо подобно на Халдекс-а, като при Голф и Октавия...обаче при тези модели на VW
    същото нещо( "прехвърлянето" на мощност) не се усеща така . Чудя се , при всички CR-V ли е
    така , или аз съм попаднал на автомобил с проблем.
    За сега Forester ми е нещо като фаворит-усеща се като по-стабилен на пътя, особено при завои,
    постоянното 4х4 с понижаващите предавки също ми допада повече. При него обаче ме притеснява
    най-вече евентулно по-трудното обслужване , т.к. боксера май е непознат за повечето майстори(със
    или без " ..."). Разхода на гориво е по-висок , по-тромав е за градско( видя ми се по труден за
    маневриране).
    Търся мнение от колеги с практически опит . В момента карам Ауди Б4, куатро и съм мн. доволен
    от системата за 4х4( постоянно 50 / 50 + блокаж за задния диф.) , затова искам нещо подобно като
    пътно поведение , но с по-голям клиресн.
    Благодаря!

От: Subaru Forester / Honda CR-V или друго...?

Здрасти,имал съм Субару Форестър около година,навъртяни около 20хил. кил.Абсолютно никакъв проблем.Но преди това добре обслужен от мен.Впетчатленията ми са:много здрав и надежден,стабилен в завой дори и с по голяма скорост,по черен път почти не усеща неравностите,прекрасен багажник,лесно се маневрира(много добра хидравлика и добра видимост) и е достатъчно пъргав(говоря за двигател 2.0 122к.с.)Има и по мощни ако търсиш,но тези с турбо мисля че са без бавни.Като минус единствено е по скъпи консумативи и малко по голям разход.На мен градско ми даваше около 14.И обслужването не му е чак толкова плашещо.Единствено имах малък проблем с амортисорите но и той бе решен.
    Последно редактирано от Руди; 11-07-10, 19:17.

Коментар

Първоначално публикуван от bozdugan Преглед на мнение
      но тези с турбо мисля че са без бавни.
      С автоматична скоростна кутия са без бавни, с ръчна са с бавни. Иначе си е голямо комби (до 2007, после става още по-голямо комби ).
      Като се поразрови малко човек във форума и ще открие отговор на всички въпроси.
      Успех!
      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Понеже май няма голям интерес , ще уточня нещо което пропуснах . Коментирам и се интересувам от моделите на двата автомобила в периода 1999-2002г. Имам приблизителна представа за цените на пазара, затова "търся" съпоставка на "+' и "-" , след покупката и последващото задължително обслужване. И най-вече , ако има колеги с преки впечатления от пътното поведение на Forester и CR-V , за да ги сравнят.

Коментар

Първоначално публикуван от hhris08
          CR-V съм карал за съвсем малко , повече се возих , но останах с убеждението,че прехвърлянето на
          мощност към "задния мост" става малко по-рязко.
          Това рязко зацепване е типично за този модел. Тази, която карам е така. 4х4 системата развърта задните колела при превъртане на предните. Има писано на няколко места във форума точния механизъм как става. Потърси. Зимата, ЦР-В е доста стабилна.

Първоначално публикуван от hhris08
          За сега Forester ми е нещо като фаворит-усеща се като по-стабилен на пътя, особено при завои,
          постоянното 4х4 с понижаващите предавки също ми допада повече. При него обаче ме притеснява
          най-вече евентулно по-трудното обслужване , т.к. боксера май е непознат за повечето майстори(със
          или без " ...").
          Има защо да те притеснява. Всичко малко по-различно е проблем за поддръжка в БГ, освен ако сам не се образоваш да си го правиш. Не че е невъзможно да си намериш майстор, но ще бъде по-скъпо и трудно. Ако смяташ, обаче, да газифицираш някое от тия двете, мисля, че ще си вкараш таралеж в гащите. За Форестър и газ съм чувал разни success story-та, ама на ЦРВ ще сготвиш изпускателните клапанчета. И за това има писано доста във форума ...
          Vitara 2.0 V6
          Honda CRV (Gen 1)
          Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
          ВАЗ 2131

Коментар

Форестер-разход смесено 100 лв-500км при 2,20лв/л. Никога градско за Пловдив над 11! Цени на части съизмерими, стига да знаеш от къде да пазаруваш.Самите представителства вече дават добри цени.Трудно се намират НЕ оригинални части и затова няма за всичко евтин заместител.В малко случаи може да се наложи да се чака седмица за някоя част,но има вече и доста на склад в БГ.Газифицира се с газов инжекцион (не обичам газ), колегите са доволни.
            Ако е втора ръка един по-внимателен оглед би спестил доста пари.......Доста корав и можещ автомобил, предразполагащ към заигравки разни.
            Боксера.........ми 'луда работа'......(казва един колега), ядосаш ли го, кефа е пълен.....
            Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Старичко ти е вече питането колега, но да ти кажа: карам форестър 2007-а и съм страшно доволен. Задвижването на субаруто си е истинско 4х4 за разлика от ЦРВ-то. Никакви проблеми не съм имал, а само пълно удоволствие от шофиране на този автомобил.

Коментар

Първоначално публикуван от ф-008 Преглед на мнение
                Задвижването на субаруто си е истинско 4х4 за разлика от ЦРВ-то.
                Какво разбираш под "истинско" 4х4 и кое не е истинското в този му смисъл на CR-V?

Коментар

От мен един глас за Форестъра.По добро окачване,но мисля че е с 2 сантиметра по нисък

Коментар

Аз бих взел ЦРВ-то, все пак в една камара сравнения (на autobuild и английски списания и тестове) и тестове от този клас автомобили, HONDA CRV печели точки като най-безпроблемен (с най-малко посещения на сервизите) и безавариен автомобил, а това според мене си е доста важно. Но най-важното според мене е да е по-запазен все пак, който и да е от двата автомобила
                    HONDA Civic 1.5 vtec D15Z3
                    Audi A3 1.9 tdi
                    Opel Frontera B 2.2i

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                      Какво разбираш под "истинско" 4х4 и кое не е истинското в този му смисъл на CR-V?
                      "истинско" защото е постоянно 4х4, а ЦРВ-то, както и много други СУВ е с предно и като прибуксува, получаваш един "шут отзад" с включването на задния мост...
                      Постоянното 4х4 увеличава разхода, но точно с колко е трудно да се каже...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

За коловози - CR-V е малко по-висока. При Субарото от към клиренс не виждам разлика в сравнение с лека кола или миниван.
                        Постоянното 4х4 е хубаво за стабилността, но не и за разхода, все пак се въртят още 2 гуми. За зимата, сняг лед, е добре да го имаш. Ама лятото да караш по магистралата с 4х4 ми се вижда безмислено....
                        Разхода на хондата е 8-9 бензин извънградско (може да се каже дори, че това е най-икономичния СУВ), чувал съм ги нещата за клапаните и газифицирането, но имам познати с хонди с инжекциони които нямат проблеми...
                        Като полезен обем хондата също бие Субаруто. Задните седалки се мърдат напред-назад, лягат, и може спокойно да си спиш вътре ако се наложи
                        Единственото предимство което виждам е бавните на Субаруто(хондата няма такива екстри). Обаче при по-малкия клиренс не виждам с какво ще помогнат бавните при по-дълбока кал, сняг, коловози.... Само при някое по-голямо изкачване може да ти влязат в употреба...

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                          "истинско" защото е постоянно 4х4, ...
                          Нищо подобно! Пак си е с многодисков съединител, точно както и CR-V, само дето при Forester е компютърно контролиран, а не механично, като при CR-V.

ПС: Това мое мнение коя година беше?

Коментар

Аз не виждам да са много по-добре от твоето ауди, поставен пред подобен казус се спрях на бмв Х5. От тези двата бих избрал форестъра, хондата е готина, но според мен е мъничка, а и не особенно по-висока, по-подходяща ми се струва за жена. Форестъра си е куфар така и така, може би едно дискавъри? Бая голямо комби със сериозни възможности... И двата модела не са особено популярни, но не е и като съвсем да няма части и майстори. Мерцедес МЛ също е подобен, но по-способен извън пътя.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                              Аз не виждам да са много по-добре от твоето ауди, поставен пред подобен казус се спрях на бмв Х5. От тези двата бих избрал форестъра, хондата е готина, но според мен е мъничка, а и не особенно по-висока, по-подходяща ми се струва за жена. Форестъра си е куфар така и така, може би едно дискавъри? Бая голямо комби със сериозни възможности... И двата модела не са особено популярни, но не е и като съвсем да няма части и майстори. Мерцедес МЛ също е подобен, но по-способен извън пътя.
                              Според мен нито X5 нито ML стават за off особено ML-a

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X