Страница 1 от 3 1 2 3 ПоследенПоследен
Резултати 1 до 20 от 44

Тема: Историята на бус VW Syncro...и не само.

 1. #1
  Регистрация
  Nov 2007
  Място
  Бургас
  Публикации
  3,543
  Точки (при гласуване)
  18

  По подразбиране Историята на бус VW Syncro...и не само.

  Първите модели на VW с 4 задвижващи колела са: Тип 86 - "Kommanderwagen" & Тип 128 "Schwimmwagens" по време на Втората световна война.Минаха близо 40 години, преди VW да се решат отново да помислят за пълноприводен автомобил.През 1970г. няколко инженера от Фолксваген, които обичали да пътуват със своите кемпери Westfalia из цяла Европа и Африка (която се е славила с негостоприеминте си райони), решили че е добра идея да направят пълноприводен бус, където конкуренцията на пазара в този момент била много слаба.Ръководители на проекта са Густав Майер и Хенрих Дюкстейн.В онези времена е било трудно да се преборят за финансиране, но успели да произведат пет прототипа за тестване.
  Идеята била, ако успеят да произведат сполучлив модел 4х4, който да се докаже в трудния африкански ландшафт, то така ще успеят да привлекат поръчки от военните.Първият от петте прототипи е завършен в края на 1975г.Използва се полу-автоматична скоростна кутия "Stick Shift" .Тя е била куплирана с преубразувател на въртящия момент (раздатка?!) и хидравличен съединител.Двигателя е бил 2000 cc. въздушно охлаждане 70 к.с.Буса е бил оборудван с два блокажа и муфа, с която е зацепван предния мост.Спирачките са били барабанни, а ауспуха е модифициран, и се извежда през задната броня, за да не се намаля клиренса на автомобила.

  Петте прототипа са подложени на много тестове, където те са показали положителни резултати.Въпреки тях, проекта среща много съпротива от страна на VW.Удивително, но маркетинговия отдел не вярвали, че ще има пазар за 4WD бус.Въпреки съпротивата Густав & Хенинг са устояли на натиска и са продължили с проекта.През 1978г. на работен обяд, Ауди представят своя 4WD прототип "Iltis".Въпреки това VW шефовете са решили да не пускат проекта в серийно производство.
  Ferdinand Piech
  (тогава началник на технологичния отдел на Ауди - по-късно шеф на VW)
  също е бил на този работен обяд и е гледал снимки на прототипите, а също така и демонстрационни клипове как се справя буса в пустинята Сахара, като автомобил за техническа поддръжка на Ауди Куатро.  С въвеждането на боксера с водно охлаждане през 1983г. е имало преосмисляне на 4WD.Този път обаче, VW са решили че няма да развиват тяхната система или да ползват изпитаната "Куатро" система монтирана на Ауди.Вместо това те решават да опитат нещо ново и различно, а именно система "Фъргюсън" (първоначално изобретена от англичанина).
  Фолксваген вземат тази система от австрийската компания Steyr-Daimler-Puch, които вече са добре познати в 4WD със своите "Haflinger" и Мерцедес "G-Wagen".Това е било част от сделката за VW, които в замяна ще доставят LT дизелови двигатели за техните "Pinzgauer" 6х6 превозни средства.
  През пролетта на 1985 г. беше пусната първата Syncro серия.
  Първоначално само с два двигателя: 1.9 литра 78 к.с. бензин и 1.6 TD 70 к.с.Водния 2,1 литров боксер с 112 к.с. все още се е разработвал и е въведен по-късно през 1986г. точно навреме за да излезе на пазара във Великобритания.

  През 1986г. са били налични всички модификации в изпълнение Syncro, но продажбите са били разочароващи.Има няколко причини за това.

  Въпреки че самото превозно средство е изключително добро, е скъпо. Това е главно до логистиката на производствения процес, в които участва много транспорт.Първоначално купетата се произвеждат в Хановер и са били доставени на Steyer-Daimler-Puch в Грац, Австрия да бъдат оборудвани с техните 4WD.След това се изпращат обратно в Хановер за да бъдат завършени.Превозните средства, предназначени за кемпери, са били изпращани отново до Wiedenbruk, за Westfalia оборудване.

  В края на 80-те, цялата линия за производство (включително стандартните превозни средства), е преместена в Грац - Австрия, за да направят място за въвеждане на T4 Transporter, чието прозиводство трябва да започне през лятото на 1990.
  Цените на модела Syncro във Великобритания са били £ 3500 - £ 3800 по-скъпи от стандартните 2WD модели, които се продаваха на цена от £ 13000 - £ 15300, което е карало много хора да търсят по-евтини автомобили.Въпреки, че обхвата на модификацийте, е много впечатляващ, то с двигателите нещата не са същите. Syncro е превозно средство, идеално подхождащо към сектора на услугите (по-специално службите за спасяване и военните).
  Повечето от тези служби искат, много по-мощни дизелови двигатели от предлагания 1.6TD със 70 к.с. който се е монтирал и на Голф 2, в резултат на това, продажбите на Syncro в този сектор са били много разочароващи.Важна област, която са пропуснали (или пренебрегнали) от маркетинговия отдел е автомобилния туризъм.Ако бяха наблегнали на това перо, може би модела щеше да е един от пазарните лидери в момента.Иронично е, че производството на T3 е продълженo в Южна Африка през 1990 (закупиха лиценза от VW) те оборудваха своя бус с 5-цилиндров двигател на Audi, който даде на превозното средство мощноста, от която имаше нужда.Ако това превозно средство се е предлагало на правилната цена, с подобен двигател, тогава VW почти със сигурност щяха да са лидер на пазара 4WD днес.

  Един от аргументите за спиране на производството на T3 в Германия е, че скъпите боксер двигатели, не могат да бъдат използвани в другите им модели леки автомобили.Системата Syncro е толкова добра, че е намерила приложение и при други модели на Фолксваген, Голф, Джета, Пасат.Единственият им реален опит за офроуд превозно средство е било през 1989г. когато е представен Голф Кънтри.Автомобилът е с повишен просвет и защита., слави се с качествена изработка и доказана здравина.
  Разбира се системата Syncro се монтира и на следващите модели Транспортер Т-4 и Т-5, но никой от тях няма офроуд възможностите на Т-3.  Производство по модификации:

  Syncro общо производство - 43468 (от тях 2108 са с десен волан)


  Единична кабина - 1787 бр.  Двойна кабина - 6849 бр.  Фургон - 5848 бр.  Микробус - 14650 бр. - варират от 8 до 12 места
  Каравел - 14334 бр.
  Syncro 16" - 2138 бр.  Тристар - неизвестен брой. - Това е спец. изпълнение, което стартира през 1988г.Оборудван е с ал.джанти, спец. боя, интегриран спойлер, правоъгълни фарове с пръскалки за измиване, плюс останалото оборудване, предлагано в Caravelle GL, като задно парно за салона, климатик, хидравлика на волана, ABS и др.Подобна модификация с името "Magma" се е произвеждала за немския пазар.
  Може би се питате, какво му е толкова специалното на Т3 Syncro ?
  Те са може би най-добрите VW Transporter, правени някога.За тези от вас, които не са запознати с превозното средство е сравнително лесно да го отличите.Той е по-висок просвет (около 25 см.) от стандартния бус, и малко повече ако попаднете на Syncro 16".Това е така, защото под пода има полу-рама, на която е закрепена syncro системата.Заради четирите задвижващи колела, се е наложило малко разместване на някои детайли.Резервоарът е бил преместен отзад, над скоростната кутия.Разервната гума е преместена в багажника, защото на нейното място е предния мост.
  Syncro системата не включва раздатъчна кутия, от скоростната кутия движението се предава напред с кардан през виско-съединител.Кутията е с 4 скорости + G от
  Gelande, която е много бавна за екстремни наклони.
  Повечето бусове са с блокаж на задния мост, по-рядко и на предния.Блокажите се монтират, защото артикулацията на окачването на буса е слаба, и при по-неравен терен не може да премине (окантарва се).Блокажите се включват посредством вакум.
  Окачването е същото като на стандартния бус, амортисьорите и пружините са подсилени.Отдоло има допълнителни защити за предпазване.
  Последните модификации имат вентилиращи отвори на задните прозорци, които проветряват автомобила, без да се налага отварянето на прозорците.Освен тези разлики, повечето от останалите детайли са същите като 2WD.  Какъв е принципа на работа на Syncro?
  От Фолксваген са преценили че им трябва проста система, която да не ангажира водача допълнително.Ето защо са избрали британската Фъргюсън система.Това изобретение използва виско-съединител вместо централен диференциал.Виско-съединителя представлява цилиндър, в който има два модела независими пластини, с перфорирани отвори.Цилиндъра е затворен херметично и в него има специален силиконов гел.Единия модел пластини вземат движението от кардана, а другия модел пластини го предават към диференциала на предния мост.Когато се получи разлика в движението между задния и предния мост, дисковете започват да се приплъзват и силиконовия гел ги стяга, по този начин се предава движението, към предния мост, като така се изравнява движението на двата моста.


  Край на първа част.
  DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/
  Skype: pach_bs

 2. #2
  Регистрация
  Dec 2004
  Място
  София
  Публикации
  7,301
  Блог Публикации
  3
  Точки (при гласуване)
  24

  Thumbs up До: Историята на бус VW Syncro...и не само.

  Браво!
  Чакаме с нетърпение част 2!
  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

 3. #3
  Регистрация
  Dec 2006
  Място
  Sofia
  Публикации
  224
  Точки (при гласуване)
  12

  По подразбиране До: Историята на бус VW Syncro...и не само.

  Инфото във форума за syncro е доста оскъдна така,че чакаме с нетърпение 2част
  "Човек е толкова голям колкото са големи мечтите му"

 4. #4
  Регистрация
  Jul 2008
  Място
  Стара Загора
  Публикации
  1,477
  Точки (при гласуване)
  13

  По подразбиране До: Историята на бус VW Syncro...и не само.

  Прочетох информацията с голямо удоволствие.
  OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

 5. #5
  Регистрация
  Sep 2009
  Публикации
  4,008
  Точки (при гласуване)
  21

  По подразбиране До: Историята на бус VW Syncro...и не само.

  Много интересна статия.
  Не само я прочетох но и прегледах няколко обяви...Доста добри(високи) цени държат тези модели.Но пък имаше и наистина уникални екземпляри..на хептен високи цени.Като този например.
  Последно редактиран от cecoa1 ; 15-12-09 в 19:18

 6. #6
  Регистрация
  Nov 2007
  Място
  Бургас
  Публикации
  3,543
  Точки (при гласуване)
  18

  По подразбиране До: Историята на бус VW Syncro...и не само.

  Втора част:

  VW Caravelle се слави като балансиран, тъй като двигателя е монтиран отзад и тежеста е разпределена 52/48%.Като споменахме двигател, ето и видовете монтирани от 1979г. до 1992г.

  Боксер въздушно охлаждане (1979-1982)
  • 1.6 L (1584 cc) (50 к.с/37kW) (Serial # CT) единичен Solex 34 PICT-4 карбуратор.
  • 2.0 L (1970 cc) (70 к.с/51kW) (Serial # CU or CV) два 34 PDSIT-2/3 карбуратора или инжекция (Bosch L-Jetronic) от 1980 до 1983г.

  Боксер водно охлаждане (1983-1992)


  • 1,9 литра двигатели:
   • 1.9 L (1913 cc) (83 к.с) (Serial # DH)
    от 1983 до 1985 модели, които са използвали системата за впръскване на горивото, известни като "Digijet" (Digital Jet -TRONIC)
   • 1.9 L (1913 cc) (59 к.с.) (Serial # DF) 8.6:1 compression ratio, 34-PICT carburetor
    1.9 L
   • 1.9 L (1913 cc) (76 к.с.) (Serial # DG) 8.6:1 compression ratio, 2E3 or 2E4 carburetor
    1.9 L
   • 1.9 L (1913 cc) (55 к.с.) (Serial # EY) 7.5:1 compression ratio, 34-PICT carburetor
    1.9 L
   • 1.9 L (1913 cc) (89 к.с.) (Serial # GW) 8.6:1 compression ratio, Bosch Digijet electronic fuel injection
    1.9 L

  • 2,1 Liter двигатели:
   • (2100 куб.см) (95 к.с.) (сериен # MV) Wasserboxer, вграждан до края на производството.Този двигател използва по-усъвършенствана система за управление на двигателя, известна като Бош "Digifant", която управлява запалването и подаването на гориво.
   • (2100 куб.см) (90 к.с.) (сериен # СС) 9:1 сгъстяване
   • (2100 куб.см) (112 к.с.) (сериен # DJ) 10:1 сгъстяване, Digijet инжекция, продава се само в европейските страни, които не изискват катализатор.


  Дизелови двигатели (1982-1992)  • 1.6 L (1588 куб.см) (48 к.с.) дизел с атмосферно пълнене,
  • 1.6 TD (1588 куб.см) (70 к.с.) турбо.
  • 1,7 L (1700 куб.см) (54 к.с.)

  Видове оборудване:

  Transporter - спартански интериор, седалки от изкуствена кожа.

  Caravelle L - плюшени седалки, тапицирани панели, вентилатор.

  Caravelle GL - плюшен салон и панели, тонирани стъкла, шибедах, подлакътници на седалките, никелирани брони, и др.  Westfalia поп-топ се е продавала с две нива на оборудване:
  1.Газова готварска печка, мивка, хладилник, шкаф.
  2.При Волфсбург модификацията освен изброените неща, задната седалка се разгъва и става легло, а по-средата има сгъваема масичка.И двете модификаций са оборудвани с покривна палатка с легло персон и половина.

  3.Има и трета модификация "Multivan", на която задната седалка се разгъва като легло, в страничния панел има сгъваема маса, а предните седалки са въртящи.Мултиван се води топ-модел и е оборудван с всички екстри за модела.Пластмасови брони и лайсни, ел. стъкла и огледала, централно заключване, оборотомер, хидравлика, ABS, правоъгълни фарове, климатик, подгряваща печка, ал. джанти.  Модификация "Joker"  Край на втора част.
  Последно редактиран от PACH - Иван Тодоров ; 16-12-09 в 02:14
  DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/
  Skype: pach_bs

 7. #7
  Регистрация
  Jun 2004
  Място
  Hamburg
  Публикации
  109
  Точки (при гласуване)
  14

  По подразбиране До: Историята на бус VW Syncro...и не само.

  Суперн тема, и труд да се преведе!!!

  Само не ми стана ясно как точно функционира виско-съединитерят.

 8. #8
  Регистрация
  Nov 2007
  Място
  Бургас
  Публикации
  3,543
  Точки (при гласуване)
  18

  По подразбиране До: Историята на бус VW Syncro...и не само.

  Трета част - подмяна на виското с механичен превключвател.

  Ако сме решили да експоатираме буса при по-тежки условия, се препоръчва подмяната на виско-съединителя с decoupler.


  Steyr Puch са разработили това устройство, но то никога не е монтирано серийно в Т3 Syncro.Неговото предназначение е водача на автомобила да включва ръчно задвижването на предния мост, когато е необходимо.В началото на производството е монтиран на първата серия автомобили, преди да се усъвършенства виско-съединителят.Виското играе роля на автоматичен превключвател.На теория той задвижва предните колела, само когато има разлика в скороста межу предните и задни колела.Ако няма приплъзване или разлика в скороста, виското се върти свободно и не предава движение към предния мост.
  В действителност обаче, виското не функционира безупречно при всякакви пътни условия.Понякога дори на прав път, виското предава движение към предния мост, което се случва също така при остри завои, а това от своя страна натоварва цялата трансмисия.Други предпоставки за сработването на виското са висока скорост по магистрала, високи темеператури (разширяват силиконовия гел и той блокира виското).Да не забравяме че с времето гела старее и губи свойствата си.Средния живот на виското според информация в мрежата е около 120 000 км.
  След този пробег намерих две основни линии за ремонт.Първите препоръчват да се смени само силиконовия гел, докато в Америка препоръчват да се сменят и пластините на виското.

  Напоследък много хора предпочитат да заменят виското с Decoupler.Тази година на Синхро сбирката "Syncro de Mayo" са направили експеримент между няколко буса със стандартно виско и такива оборудвани с Decoupler.На наблюдателите веднага им направило впечатление положителната разлика, при преминаването на бусовете с монтиран Decoupler.В момента на пазара се продават две разработки китове:  Южноафрикански & Немски и Американски.


  Южноафрикански кит изисква допълнително обработване на детайлите, защото се ползва оригиналния кожух на виското.При немско-американските китове, това не се налага, защото пристигат сглобени и готови за монтиране.Инсталирането им отнема около четири часа, не е сложна операция, и не изисква специални инструменти.


  http://www.syncro-services.com/index_modi_eng.html

  Decoupler
  including vacuum hoses, switch, bulb, ready to be mounted with mounting drawing! Built according to original VW-specifications, not a cheap rebuild. Hundrets of them are successfully in use and You won´t find this quality better priced. - 695,00 €

  Viscous Coupler (new) - 950,00 €
  ------------------------------------------------------------------------------------------------

  На още едно място в Германия намерих оферти, но са по-скъпи от горната, за сметка на това виското е на по-добра цена.

  http://www.syncro-bernd-jaeger.de/EN...b__allrad.html  http://www.syncro-bernd-jaeger.de/ENGLISH/Visco-Kupplung/visco-kupplung.html

  ----------------------------------------------------------

  http://www.busman.be/pagina64aa.html

  ---------------------------------------------------
  Оферти от Америка:

  http://www.gowesty.com/ec_view_detai...ory_parent_id=

  Край на трета част.
  Последно редактиран от PACH - Иван Тодоров ; 16-12-09 в 03:14
  DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/
  Skype: pach_bs

 9. #9
  Регистрация
  Nov 2007
  Място
  Бургас
  Публикации
  3,543
  Точки (при гласуване)
  18

  По подразбиране До: Историята на бус VW Syncro...и не само.

  Цитат Мнение на joro Преглед на публикациите
  Суперн тема, и труд да се преведе!!!

  Само не ми стана ясно как точно функционира виско-съединитерят.
  Жоре, лесно е.Погледни цилиндъра и пластините, виж как едните пластини се зацепват за вътрешния вал, а другите с външния корпус.От кардана движението се предава на вътрешния вал.Представи си че шофираме по хубав прав път.Оборотите на предните и задни колела са еднакви, това означава че двете части на виското се движат с еднаква скорост и няма триене в него, да но в един момент започваме да се движим по заледен участък.Задните гуми започват на буксуват, предните обаче се търкалят със скороста на буса.Точно в този момент се получава разлика между въртенето на вътрешно-зацепените пластини, които се движат с оборотите на задния мост, а външната част на виското се движи с оборотите на предния мост, които са по малко.Получава се търкане между пластините, температурата във виското се повишава, силиконовия гел реагира и променя вискозитета си, "стяга" двата вида пластини и изравнява оборотите на задния мост с предния.След като се блокира виското, двата моста започват да се въртят с еднаква скорост.
  Дано да съм успял да го обесня разбираемо
  Два дни ми се взе ума да превеждам, но си заслужава

  PS

  Малко видео, от поточната линия на Фолксваген:

  http://www.youtube.com/watch?v=WfscHqwN98Q
  http://www.youtube.com/watch?v=oyzj8...eature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=x1f8Y...eature=related
  Последно редактиран от PACH - Иван Тодоров ; 16-12-09 в 03:32
  DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/
  Skype: pach_bs

 10. #10
  bullet_pk е офлайн
  Павлин Кръстев
  Старши участник | +ПЛ |
  Регистрация
  Jan 2007
  Място
  Пловдив
  Публикации
  2,088
  Точки (при гласуване)
  16

  По подразбиране До: Историята на бус VW Syncro...и не само.

  На нашата улица има едно синьо Синхро Т3. Оригинална каравана. Много прилича на горепосочената модификация Westfalia, но е само с два кръгли фара отпред и няма прозорец на надстройката. Педполагам, че е по-ранен вариянт

 11. #11
  Регистрация
  Jun 2004
  Място
  Hamburg
  Публикации
  109
  Точки (при гласуване)
  14

  По подразбиране До: Историята на бус VW Syncro...и не само.

  Цитат Мнение на PACH - Иван Тодоров Преглед на публикациите
  Жоре, лесно е.Погледни цилиндъра и пластините, виж как едните пластини се зацепват за вътрешния вал, а другите с външния корпус.От кардана движението се предава на вътрешния вал.Представи си че шофираме по хубав прав път.Оборотите на предните и задни колела са еднакви, това означава че двете части на виското се движат с еднаква скорост и няма триене в него, да но в един момент започваме да се движим по заледен участък.Задните гуми започват на буксуват, предните обаче се търкалят със скороста на буса.Точно в този момент се получава разлика между въртенето на вътрешно-зацепените пластини, които се движат с оборотите на задния мост, а външната част на виското се движи с оборотите на предния мост, които са по малко.Получава се търкане между пластините, температурата във виското се повишава, силиконовия гел реагира и променя вискозитета си, "стяга" двата вида пластини и изравнява оборотите на задния мост с предния.След като се блокира виското, двата моста започват да се въртят с еднаква скорост.
  Дано да съм успял да го обесня разбираемо
  Два дни ми се взе ума да превеждам, но си заслужава

  PS

  Малко видео, от поточната линия на Фолксваген:

  http://www.youtube.com/watch?v=WfscHqwN98Q
  http://www.youtube.com/watch?v=oyzj8...eature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=x1f8Y...eature=related
  Вярно е просто и надеждно звучи. Благодаря! (:

 12. #12
  Регистрация
  Nov 2007
  Място
  Бургас
  Публикации
  3,543
  Точки (при гласуване)
  18

  По подразбиране До: Историята на бус VW Syncro...и не само.

  Техническа информация:  И малко стресиращи цени от "онова" време.  DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/
  Skype: pach_bs

 13. #13
  Регистрация
  Feb 2008
  Място
  Ловеч
  Публикации
  3,966
  Точки (при гласуване)
  20

  По подразбиране До: Историята на бус VW Syncro...и не само.

  Прекрасна тема.Браво.

 14. #14
  Регистрация
  Apr 2009
  Място
  Велинград
  Публикации
  173
  Точки (при гласуване)
  10

  По подразбиране До: Историята на бус VW Syncro...и не само.

  Kолега PACH, Благодаря за така сервираната информация,но имам една сериозна забележка разболях се за 2-3седмици и хвърлям изцяло вината върху тебе.Не съм мигнал до днес.Изрових всички сайтове шо знам за продажба в България почти не се продават в Австрия и Германия цени безбожни.Но уви днес ми кацна пиленцето и ето какво си купих:
  Вьзможно ли е по VIN да се измъкне инфо за машината? За съжаление нямам впечатления за сега.За в бъдеще ще споделям.
  За сега те водя с 1:0 Vitara + Syncro все още не мисля да се разделям с нея.
  Прикачени картинки Прикачени картинки              

 15. #15
  Регистрация
  Nov 2007
  Място
  Бургас
  Публикации
  3,543
  Точки (при гласуване)
  18

  По подразбиране До: Историята на бус VW Syncro...и не само.

  Цитат Мнение на stoil_69 Преглед на публикациите
  Kолега PACH, Благодаря за така сервираната информация,но имам една сериозна забележка разболях се за 2-3седмици и хвърлям изцяло вината върху тебе.Не съм мигнал до днес.Изрових всички сайтове шо знам за продажба в България почти не се продават в Австрия и Германия цени безбожни.Но уви днес ми кацна пиленцето и ето какво си купих:
  Вьзможно ли е по VIN да се измъкне инфо за машината? За съжаление нямам впечатления за сега.За в бъдеще ще споделям.
  За сега те водя с 1:0 Vitara + Syncro все още не мисля да се разделям с нея.
  Охоооо, започна се
  Много добре изглежда бусчето, както си забелязал обаче наистина навън цените са космически, сигурно има защо
  Радвам се че вече наред с Горския имаме втори бус Синкро във форума, другата седмица на 25.12 ще ходя да капарирам моя
  Разкажи повече за твоя, гледам че е с два блокажа, и това много ме радва

  ПС
  Сега се сетих че Витарата я купих точно на 25.12 преди две години
  Ако ще демонтираш сирената и мегафона, искам да ги купя
  Последно редактиран от PACH - Иван Тодоров ; 17-12-09 в 19:01
  DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/
  Skype: pach_bs

 16. #16
  Регистрация
  Nov 2008
  Място
  София
  Публикации
  220
  Точки (при гласуване)
  10

  По подразбиране До: Историята на бус VW Syncro...и не само.

  Честито колега, със здраве да си го карате! Ще показваш като се видиме!

 17. #17
  Регистрация
  Oct 2008
  Място
  София
  Публикации
  161
  Точки (при гласуване)
  10

  По подразбиране До: Историята на бус VW Syncro...и не само.

  А би ли казал какви са разликите между Т2 и Т3. И още нещо, имаш ли информация за този силиконов гел за виското и от къде може да се намери в БГ.

 18. #18
  Регистрация
  Nov 2007
  Място
  Бургас
  Публикации
  3,543
  Точки (при гласуване)
  18

  По подразбиране До: Историята на бус VW Syncro...и не само.

  Цитат Мнение на g06ko Преглед на публикациите
  А би ли казал какви са разликите между Т2 и Т3. И още нещо, имаш ли информация за този силиконов гел за виското и от къде може да се намери в БГ.
  Transporter T1

  Transporter T2

  След това е добре познатия ни Т3, в началото с въздушно охлаждане и 1.6 двигател, след това 2.0 пак въздухар, и след 1983 година излиза водния боксер.
  DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/
  Skype: pach_bs

 19. #19
  Регистрация
  Nov 2007
  Място
  Бургас
  Публикации
  3,543
  Точки (при гласуване)
  18

  По подразбиране До: Историята на бус VW Syncro...и не само.

  Хайде малко да ви зарибя с един интерес проект, вчера не ме питайте как го салях от един сайт, десет филчета и то флаш, от там ги обърнах на avi и накрая ги направих един цял филм.Приятно гледане, заслужава си

  Ето малко снимки от проекта:

  Ревизия на двигателя 1.9 TDI 90 к.с.

  Вилката с блокажа:  Пясъкоструйка и после прахово, и аз така мисля да направя моя.  Ролкейдж за бус

  Ето го и филма, ако някой разбира немски, може да направим едни субтитри

  http://ftp.offroad-bulgaria.com/PACH...20Extreeme.avi
  DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/
  Skype: pach_bs

 20. #20
  Регистрация
  May 2007
  Място
  Раднево Ст.Загора
  Публикации
  256
  Точки (при гласуване)
  12

  Smile До: Историята на бус VW Syncro...и не само.

  Цитат Мнение на PACH - Иван Тодоров Преглед на публикациите
  Охоооо, започна се
  Много добре изглежда бусчето, както си забелязал обаче наистина навън цените са космически, сигурно има защо
  Радвам се че вече наред с Горския имаме втори бус Синкро във форума, другата седмица на 25.12 ще ходя да капарирам моя
  Разкажи повече за твоя, гледам че е с два блокажа, и това много ме радва

  ПС
  Сега се сетих че Витарата я купих точно на 25.12 преди две години
  Ако ще демонтираш сирената и мегафона, искам да ги купя
  За съжаление Горския си продаде Синхрото преди 10-тина дни! Но мога да помагам с съвети по експлоатацията му!Поздрави!

Страница 1 от 3 1 2 3 ПоследенПоследен

Сходни теми

 1. VW Bus Syncro
  От PACH - Иван Тодоров във форум VOLKSWAGEN
  Отговори: 15
  Последно мнение: 01-10-09, 00:16
 2. VW Caravelle Syncro
  От perosokolovski във форум VOLKSWAGEN
  Отговори: 23
  Последно мнение: 08-05-09, 20:38

Правила за публикация

 • Вие не можете да публикувате нови теми
 • Вие не мжоете да отговаряте в теми
 • Вие не можете да добавяте прикачени файлове
 • Вие не можете да редактирате собствените публикации
 •  
X