Страница 3 от 8 ПървиПърви 1 2 3 4 5 6 7 ... ПоследенПоследен
Резултати 41 до 60 от 148

Тема: Обединяване на карти, инсталация на SD или вътрешна памет

  1. #41
    Регистрация
    Sep 2008
    Публикации
    7
    Точки (при гласуване)
    0

    По подразбиране До: 2-3 КАРТИ НА ЕДНО SD?

    Цитат Мнение на gkostadinov Преглед на публикациите
    Едно след друго без интервали- всичко на един ред.
    Трябва да стане

    Благодаря много ! при мобиле xt тръгна но на мобиле ps не.
    Ще продължа да опитвам. Не може да не става!!!
    А ако са повече от 3 или 4 карти последователността същата ли е?

  2. #42
    Регистрация
    Feb 2008
    Публикации
    965
    Точки (при гласуване)
    11

    По подразбиране До: 2-3 КАРТИ НА ЕДНО SD?

    Цитат Мнение на ixat Преглед на публикациите
    Благодаря много ! при мобиле xt тръгна но на мобиле ps не.
    Ще продължа да опитвам. Не може да не става!!!
    А ако са повече от 3 или 4 карти последователността същата ли е?
    същата е

  3. #43
    Регистрация
    Oct 2008
    Публикации
    25
    Точки (при гласуване)
    0

    По подразбиране До: 2-3 КАРТИ НА ЕДНО SD?

    Моля, да опишеш как точно го направи. Аз се опитвам от два дни и нищо не се получава. Ще съм много благодарна. И при мен не се виждаше картата когато е на sd, но като направих фолдер Garmin и после файловеге - gmapsupp.img gmapsupp.unl, картата се видя при другите- на България и Европа .
    Последно редактиран от Pacific ; 17-10-08 в 13:55

  4. #44
    Регистрация
    Oct 2008
    Публикации
    25
    Точки (при гласуване)
    0

    По подразбиране До: 2-3 КАРТИ НА ЕДНО SD?

    Здравейте,
    Може ли да опишете по-подробно за събиране на няколко карти на една sd карта. Благодаря ви. Аз го направих по следният начин, но нищо не стана:
    1. Стартирах програмата G map Tool CUI
    2. Browse - намирам двата файла с разширение img/с различни имена, различни от gmapsupp/ и при тях добавям и BAT файла /който е качен в сайта/.
    3. Маркирам трите файла.
    4. От Possible operations - избирам Merge multiple map into one.
    Излиза съобщение - Enter map description - пише се някво име и се натиска Ok. След това излиза съобщение Save As - избира се къде да се съхрани файла и се именува - gmapsupp.
    5. Run
    и от тук се започва едно пълнене със сини квадратчета - до безкрайност и нищо не се получава.
    Моля, някой да ми каже къде бъркам.

  5. #45
    Регистрация
    Jul 2008
    Място
    София, Банишора
    Публикации
    620
    Точки (при гласуване)
    11

    По подразбиране До: 2-3 КАРТИ НА ЕДНО SD?

    Първо, провери дали ползваш последната версия - 0.3.9.1309 от 13.09.2008
    Второ, BAT файл не участва при обединяването.
    Животът се мери не с броя вдишвания, а с моментите които спират дъха
    GARMIN nuviCam LMT, GARMIN nuvi 200

  6. #46
    Регистрация
    Oct 2008
    Публикации
    25
    Точки (при гласуване)
    0

    По подразбиране До: 2-3 КАРТИ НА ЕДНО SD?

    Изтеглих си версията 0.3.9 Натиснах Add, сложих двата img файла, натиснах join, дадох име на обединеният файл и как да се вижда на jps-a и натиснах all join и не мога да разбера оттук какво да правя -къде е новият файл, той img ли е, трябва ли FID, за да му направя UNL?

  7. #47
    Регистрация
    Mar 2008
    Публикации
    354
    Точки (при гласуване)
    11

    По подразбиране До: 2-3 КАРТИ НА ЕДНО SD?

    Еми ако си задал примерно С:\gmapsupp.img (или каквото име там си му дал според това каде ще качваш картата) в Output file значи ти се намира С:\, не виждам какъв е проблема да намериш изходящия файл.
    А ако си направил точно това което описваш, следващата ти стъпка е да отвориш "сглобената" карта, от бутона INFO да видиш FID и после да се върнеш и да прочетеш първите няколко поста в темата - всичко е показано с картинки

  8. #48
    Регистрация
    Oct 2008
    Публикации
    25
    Точки (при гласуване)
    0

    По подразбиране До: 2-3 КАРТИ НА ЕДНО SD?

    The sandman, благодаря ти, аз другото го знам, защото преди това си инсталирах карта в sd-то на Гърция и тя се появи при другите две карти инсталирани в jps-a.

  9. #49
    Регистрация
    Oct 2008
    Публикации
    25
    Точки (при гласуване)
    0

    По подразбиране До: 2-3 КАРТИ НА ЕДНО SD?

    Този файл /общия/ май не е img - как да стане и кой FID трябва да се напише - на всичките карти ли, за да се генерира unlock code?

  10. #50
    Регистрация
    Mar 2008
    Публикации
    354
    Точки (при гласуване)
    11

    По подразбиране До: 2-3 КАРТИ НА ЕДНО SD?

    Цитат Мнение на verabel Преглед на публикациите
    Този файл /общия/ май не е img - как да стане и кой FID трябва да се напише - на всичките карти ли, за да се генерира unlock code?
    Ако в output си задал *:\...\*.img то със сигурност имаш правилен файл. А за FID - да трябва ти за всяка карта, която си вкарал вътре. Ако обърнеш внимание те (FIDтата), за всяка включена в общата карта, са ти подредени едно под друго и с всяко от тях трябва да си направиш ключ, а всичките ключове хванати за ръчичка и в редичка в едно *.UNL

  11. #51
    Регистрация
    Oct 2008
    Публикации
    25
    Точки (при гласуване)
    0

    Thumbs up До: 2-3 КАРТИ НА ЕДНО SD?

    Здравейте,
    искам да кажа едно ГОЛЯМО - БЛАГОДАРЯ на всички, които ми помогнахте. Стана - обединих картите, сложих на sd-картата и се виждат при другите карти.
    Пожелавам успех на всички начинаещи и нека да не се отказват - да четат внимателно и да питат.

  12. #52
    Регистрация
    Nov 2008
    Място
    Варна
    Публикации
    41
    Точки (при гласуване)
    10

    По подразбиране До: 2-3 КАРТИ НА ЕДНО SD?

    Здравейте на всички. И аз като начинаещ, ще имам нужда от малко помощ.

    Значи купих си Гармин Нуви 760 в който има инсталирани OFRM 4.60 CYR и Europe NT 2008. Направих си Бекъп на всичката информация от GPSa на харддиска и се метнах в дебрите на картоинсталирането

    Изчетох повечето теми, но така и не успях да се справя сам с тея програмки, обединяване и тн.
    До колкото разбрах, мога да обединя моята БГ карта заедно с NT 2009, който изтеглих от тук посочените торенти. Отключих го и го тествах на GPSа бачка супер. Но с БГ картата явно не се разбират и трябва да изключа едното, за да работи другото коректно. Малко странно ми се струва това, за това искам да питам следното.
    Регистрирах си БГ картата и ми изпратиха линкове от където мога да изтегля различни версии, което супер!! Та изтеглих си картата на латиница, направих *.img файл от Мапсорс с всички карти от NТ2009, но без картата на България.
    Та до тук ми стигна мисълта и искам да питам дали съм на верен път.

    Сега остана да обединя голямата карта на европа, с малката карта на БГ и да получа работеща карта с навигация и търсене по адреси.

    Та възможно ли е това да се направи и ще работи ли или да не се мъча изобщо ? Защото до момента пробвах около 5 пъти ама така и не успях да изкарам работеща обединена карта

    Благодаря на всички предварително !

  13. #53
    Регистрация
    Apr 2006
    Публикации
    2,735
    Точки (при гласуване)
    16

    По подразбиране До: 2-3 КАРТИ НА ЕДНО SD?

    Не е странно , че си пречат. На много уреди едната карта трябва да се изключи.
    Не ти трябва да ги обединяваш. Пак ще е така. Може да се пробва да се намали приоритета на Европейската карта , но май няма голям ефект.

  14. #54
    Регистрация
    Nov 2008
    Място
    Варна
    Публикации
    41
    Точки (при гласуване)
    10

    По подразбиране До: 2-3 КАРТИ НА ЕДНО SD?

    Благодаря ти за отговора. В крайна сметка направих следното.

    1. От вече запазените в компютъра файлове от паметта на Нуви-то, копирах в него отново основната Гармин карта, която се оказа, че е за главните пътища и магистрали за целия свят. Тя е около 5-6 мегабайта.
    2. С Мапсурс си направих gmapsupp.img файл с всички желани от мен карти от NT 2009, файла стана около гигабайт. Качих го отново на паметта на Нуви-то, и го преименувах на gmapprom.img, както се казваше стария файл с NT 2008!
    3. От вече бекъпнатите файлове на Нувито, копирах gmapsupp.img, който е БГ картата, пак на устройството заедно с *.unl файла.

    Сега вече имам възможност да превключвам картите, когато си пожелая, а освен това основната карта на Гармин ми позволява да си правя и съхранявам пътища от точка в БГ до точка в европа, при изключена карта NT 2009. Което всъщност, на мен ми беше зора!

    Та това го пиша за всеки, който се е сблъсквал с подобен проблем

  15. #55
    Регистрация
    Nov 2008
    Публикации
    5
    Точки (при гласуване)
    0

    По подразбиране До: 2-3 КАРТИ НА ЕДНО SD?

    Цитат Мнение на Asterix Преглед на публикациите
    Ами вкарва се кода с Гмаптуул и после си ползваш само гмапсупп.имг.Аз само така правя и работи безпроблемно на 60цсх
    Как точно да премахна заключването на картите в обединената карта? Дай малко повече подробности моля

  16. #56
    Регистрация
    Nov 2008
    Място
    Плевен
    Публикации
    4
    Точки (при гласуване)
    0

    По подразбиране До: 2-3 КАРТИ НА ЕДНО SD?

    Честита Нова година на всички.След един месец борба успях да кача на нувито карти на Гърция§Турция,а след това ги обедених и на sd-карта.Успех на всички!

  17. #57
    Регистрация
    Feb 2008
    Публикации
    965
    Точки (при гласуване)
    11

    По подразбиране До: 2-3 КАРТИ НА ЕДНО SD?

    Цитат Мнение на ablazhov Преглед на публикациите
    Как точно да премахна заключването на картите в обединената карта? Дай малко повече подробности моля
    правиш unl файл в който подреждаш всички отключващи кодове един след друг, без празни места м/у тях.

  18. #58
    Регистрация
    Nov 2008
    Публикации
    5
    Точки (при гласуване)
    0

    По подразбиране До: 2-3 КАРТИ НА ЕДНО SD?

    Да, това го разбрах, но според Asterix можело с GMapTools да се отстрани заключването на картата и след това да я използвам без .UNL файл.

    Не че това е от въпиюща важност, но реших да проверя и тази възможност.

  19. #59
    Регистрация
    Feb 2008
    Публикации
    965
    Точки (при гласуване)
    11

    По подразбиране До: 2-3 КАРТИ НА ЕДНО SD?

    Цитат Мнение на ablazhov Преглед на публикациите
    Да, това го разбрах, но според Asterix можело с GMapTools да се отстрани заключването на картата и след това да я използвам без .UNL файл.

    Не че това е от въпиюща важност, но реших да проверя и тази възможност.

    да.в gmaptool има опция remove unlock codes. потърси я.

  20. #60
    Регистрация
    Mar 2008
    Публикации
    38
    Точки (при гласуване)
    11

    По подразбиране До: 2-3 КАРТИ НА ЕДНО SD?

    Действително има такава опция, но тя не се ли отнася само за случаите когато отключващия код е инсталиран в самия *.img файл?

Страница 3 от 8 ПървиПърви 1 2 3 4 5 6 7 ... ПоследенПоследен

Сходни теми

  1. Инсталация на карти за начинаещи
    От prometei във форум Векторни карти
    Отговори: 420
    Последно мнение: 29-12-16, 09:13
  2. Отговори: 74
    Последно мнение: 20-11-12, 10:06
  3. Вътрешна памет на GPS Garmin
    От kokala68 във форум Въпроси и проблеми по марки и модели GPS
    Отговори: 4
    Последно мнение: 14-05-09, 16:04
  4. Купувам карти памет Memory Stick
    От Веско във форум Архив
    Отговори: 5
    Последно мнение: 06-03-09, 22:18
  5. Обединяване на карти и MapSource
    От boregepco във форум GPS-и, разработка на карти, средства за ориентиране.
    Отговори: 5
    Последно мнение: 05-12-08, 22:48

Правила за публикация

  • Вие не можете да публикувате нови теми
  • Вие не мжоете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да добавяте прикачени файлове
  • Вие не можете да редактирате собствените публикации
  •