Резултати 1 до 19 от 19

Тема: nuvi 200 - "НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ИЗЧИСЛИ МАРШРУТ ДО ДЕСТИНАЦИЯТА" ???

  1. #1
    Регистрация
    Jun 2018
    Публикации
    8
    Точки (при гласуване)
    0

    По подразбиране nuvi 200 - "НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ИЗЧИСЛИ МАРШРУТ ДО ДЕСТИНАЦИЯТА" ???

    здравейте !
    пак опирам за помощ... ,другата седмица заминавам за турция и вече съм смел понеже имам картата от миналата година , обаче не съм си пускал гпс-а от тогава , сега ще ходя в бодрум и на няколко други места , когато въведа адреса или кооординатите ми започва да изчисява и стига до някакви 50-60-70-80 % и ми изписва "невъзможно да се изчисли маршрут до дестинацията" , става въпрос за гармин нуви 200.когато въведа някой адрес в бг няма грижи веднаго го зарежда , пробвах и в чанак кале от миналата година и там ми зарежда , но като въведа , бодрум , истанбул , измир , кушадасъ ми изписва горния проблем , имате ли си наидея как да го оправя или не ?
    благодаря предварително !

  2. #2
    Регистрация
    Aug 2008
    Място
    Пишман софиянец
    Публикации
    1,380
    Блог Публикации
    1
    Точки (при гласуване)
    14

    По подразбиране От: nuvi 200 - "НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ИЗЧИСЛИ МАРШРУТ ДО ДЕСТИНАЦИЯТА" ???

    Най-вероятно е липса на стиковка м/у пътищата на нашата и турската карта. А също им/у европейската и азиатската части.
    П.п. на кскъв език ги въвеждаш турските имена?
    Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

  3. #3
    Регистрация
    Jun 2008
    Място
    София
    Публикации
    3,671
    Точки (при гласуване)
    18

    По подразбиране От: nuvi 200 - "НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ИЗЧИСЛИ МАРШРУТ ДО ДЕСТИНАЦИЯТА" ???

    Каква карта се ползва?
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

    тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

  4. #4
    Регистрация
    Sep 2007
    Място
    Пловдив
    Публикации
    8,613
    Блог Публикации
    5
    Точки (при гласуване)
    32

    По подразбиране От: nuvi 200 - "НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ИЗЧИСЛИ МАРШРУТ ДО ДЕСТИНАЦИЯТА" ???

    Цитат Мнение на Стоян Боюков-Sariones Преглед на публикациите
    Каква карта се ползва?
    По-правилно - каквИ картИ...И в отговора ще е отговора на въпроса.

    Инак, езика не е от значение - ако не е написан адреса на литературен турски, започва да търси във все по-голям радиус от точката, но търси.
    Driving experience - since 1976.
    Ако знаеш къде да прочетеш нещо, значи вече си го чел.

  5. #5
    Регистрация
    Jun 2018
    Публикации
    8
    Точки (при гласуване)
    0

    По подразбиране От: nuvi 200 - "НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ИЗЧИСЛИ МАРШРУТ ДО ДЕСТИНАЦИЯТА" ???

    адресите ги въвеждам на латиница , но аз въвейдам и директно координати и е същата работа , май се оказва че нужи то ми е доста старо и няма място като памет в него, а маршрутите са дълги. интересното е че миналата година със същата навигация и същата карта нямаше проблеми до кушадъсъ , аивалък и чанак кале, а сега не може да ми зареди даже до одрин да не говорим за бодрум измир и истанбул другите места копйто ми трябват

  6. #6
    Регистрация
    Aug 2008
    Място
    Пишман софиянец
    Публикации
    1,380
    Блог Публикации
    1
    Точки (при гласуване)
    14

    По подразбиране От: nuvi 200 - "НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ИЗЧИСЛИ МАРШРУТ ДО ДЕСТИНАЦИЯТА" ???

    Ама ако пише Бодрум на кирилица, ще го намери на куково лято.
    Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

  7. #7
    Регистрация
    Jul 2009
    Място
    гр. Сопот
    Публикации
    619
    Точки (при гласуване)
    10

    По подразбиране От: nuvi 200 - "НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ИЗЧИСЛИ МАРШРУТ ДО ДЕСТИНАЦИЯТА" ???

    Цитат Мнение на freedom_ Преглед на публикациите
    ...или кооординатите...
    Я четете по-внимателно. За какъв език въобще става въпрос?! Според мен, проблемът е в липса на RAM.

  8. #8
    Регистрация
    Sep 2007
    Място
    Пловдив
    Публикации
    8,613
    Блог Публикации
    5
    Точки (при гласуване)
    32

    По подразбиране От: nuvi 200 - "НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ИЗЧИСЛИ МАРШРУТ ДО ДЕСТИНАЦИЯТА" ???

    Цитат Мнение на dedoKoko Преглед на публикациите
    Ама ако пише Бодрум на кирилица, ще го намери на куково лято.
    Не бе, няма да го намери, но ще го търси.
    В случая не търси.
    А не търси, защото колегата си е турил две карти - на Бг и на Турция, и иска от едната да търси в другата. Това не става. При инсталиран CN става, ама с регионални карти - не.
    И не става дума за РАМ, защото с такова нуви си работи CN, и си навигира от Кичук Париж до Диарбекир и обратно..
    Driving experience - since 1976.
    Ако знаеш къде да прочетеш нещо, значи вече си го чел.

  9. #9
    Регистрация
    Aug 2008
    Място
    Пишман софиянец
    Публикации
    1,380
    Блог Публикации
    1
    Точки (при гласуване)
    14

    По подразбиране От: nuvi 200 - "НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ИЗЧИСЛИ МАРШРУТ ДО ДЕСТИНАЦИЯТА" ???

    Ще го търси и ще стои на 60-80 %, щото не го намира, както е казано в питанката.
    Мен преди години при две включени карти Нуви ме е пращал от София до Белград през КПП Връшка чука поради стиковка на пътищата.

    Изключи всички карти и остави само Европата. Като отидеш в Турско, превключи на турската.
    Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

  10. #10
    Регистрация
    Jun 2018
    Публикации
    8
    Точки (при гласуване)
    0

    По подразбиране От: nuvi 200 - "НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ИЗЧИСЛИ МАРШРУТ ДО ДЕСТИНАЦИЯТА" ???

    имам бг карта която е вградена в нувито , имам и друга която е европа + турция на картата памет (взел съм я от достоверен човек ) , та как точно става изклкючването на всички карти и да оставя само една от тях и обратното ??? извинявам се за въпроса ама не съм много на ясно

  11. #11
    Регистрация
    Jun 2018
    Публикации
    8
    Точки (при гласуване)
    0

    По подразбиране От: nuvi 200 - "НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ИЗЧИСЛИ МАРШРУТ ДО ДЕСТИНАЦИЯТА" ???

    когато му задам координати и преди да му дам да изчисли маршрута му давам покажи на картата и веднага мим давата точното местоположение . и действително е там където искам , но като му кажа да изисли и стига до някакви проценти и ми изписва проблема описан по горе .

  12. #12
    Аватара на Ясен
    Ясен е офлайн Супер Модератор | news |
    | ОС || СзО || +ПЛ || ТП |* МСС *
    | Модератор |
    Регистрация
    Oct 2007
    Място
    София
    Публикации
    48,714
    Точки (при гласуване)
    60

    По подразбиране От: nuvi 200 - "НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ИЗЧИСЛИ МАРШРУТ ДО ДЕСТИНАЦИЯТА" ???

    Човекът говори не за търсенето на обект, а за изчисляването на маршрут до него. Това са две независими дейности на умната машинка и той явно няма проблем с първата.

    При изчисляването на маршрут са възможни три (обичайни) затруднения.
    (1) най-често: път през картите просто НЯМА. Дали е заради сбъркана карта (вкл. еднопосочните улици), дали заради разминаване на пътищата около ГКПП (българският път свършва 10м преди да почне турския или пък 10м встрани заради различната координатна система на двете карти).

    Българската карта периодично я гласят да уцелва картите на съседните страни ама явно няма пълно щастие.

    (2) недостатъчно ресурси на машинката - той алгоритъмът за строене на маршрута не използва много РАМ ама май има ограничение по време и ако не приключи за определено време спира. При това положение е напълно нормално новата, по-подробна и по-сложна карта да има проблеми, а някоя стара - не.

    (3) Повредена карта или липсващ картов лист, при което от гледна точка на машинката проблемът се свежда до точка 1 или 2.
    IT security: ...I preached. They sinned...

  13. #13
    Регистрация
    Aug 2008
    Място
    Пишман софиянец
    Публикации
    1,380
    Блог Публикации
    1
    Точки (при гласуване)
    14

    По подразбиране От: nuvi 200 - "НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ИЗЧИСЛИ МАРШРУТ ДО ДЕСТИНАЦИЯТА" ???

    Не знам как е в менюто на 200. На 265 отиваш в меню, настройки, карти и махаш или слагаш чавка на необходимата карта.
    Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

  14. #14
    Регистрация
    Sep 2007
    Място
    Пловдив
    Публикации
    8,613
    Блог Публикации
    5
    Точки (при гласуване)
    32

    По подразбиране От: nuvi 200 - "НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ИЗЧИСЛИ МАРШРУТ ДО ДЕСТИНАЦИЯТА" ???

    И при 200 е по същия начин.
    Driving experience - since 1976.
    Ако знаеш къде да прочетеш нещо, значи вече си го чел.

  15. #15
    Регистрация
    Feb 2011
    Място
    Разград
    Публикации
    1,138
    Блог Публикации
    9
    Точки (при гласуване)
    13

    По подразбиране От: nuvi 200 - "НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ИЗЧИСЛИ МАРШРУТ ДО ДЕСТИНАЦИЯТА" ???

    Точно заради липсата на стиковка между картите е. Имах качени четири отделни карти - България, Румъния, Турция и Гърция и никакъв шанс за комбиниране. Имал този проблем, както с Нуви 200, така и с Нуви 1350. Обикновено процедирам по следния начин - задавам маршрут до българското ГКПП, а след като вляза на чуждата територия задавам крайната дестинация. Въпрос на минута е.
    "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

    2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

  16. #16
    Регистрация
    Jun 2018
    Публикации
    8
    Точки (при гласуване)
    0

    По подразбиране От: nuvi 200 - "НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ИЗЧИСЛИ МАРШРУТ ДО ДЕСТИНАЦИЯТА" ???

    благодаря много за отговорите , ще пробвам както казва Павлин Андреев , дано да се получи , а иначе е точно както го описа Ясен , ще видим какво ще стане

  17. #17
    Регистрация
    May 2006
    Място
    Видин
    Публикации
    158
    Точки (при гласуване)
    14

    По подразбиране От: nuvi 200 - "НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ИЗЧИСЛИ МАРШРУТ ДО ДЕСТИНАЦИЯТА" ???

    Има ли базова карта в устройството ?
    Мисля, че тя правеше връзката между държавите.
    Нема начин, да нема начин.

  18. #18
    Регистрация
    Jun 2018
    Публикации
    8
    Точки (при гласуване)
    0

    По подразбиране От: nuvi 200 - "НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ИЗЧИСЛИ МАРШРУТ ДО ДЕСТИНАЦИЯТА" ???

    neroni има базова карта на бг

  19. #19
    Регистрация
    Jun 2018
    Публикации
    8
    Точки (при гласуване)
    0

    По подразбиране От: nuvi 200 - "НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ИЗЧИСЛИ МАРШРУТ ДО ДЕСТИНАЦИЯТА" ???

    Здравейте на всички !!! Завърнах се вече от почивката и пиша тук за проблема който описах по горе... явно всичко е от това че навигацията е твърде стара и няма достатъчно място е нея и не може да изчисли толкова дълъг маршрут. Когато ги въвеждам на по къси таКИва няма проблеми , в турция всичко беше ок и си изчисляваше маршрутите. Благодаря все палк на всички включили се !

Сходни теми

  1. Не показва зададения алтернативен маршрут с розов цвят Garmin nuvi 3590LM
    От Fetkata във форум Въпроси и проблеми по марки и модели GPS
    Отговори: 1
    Последно мнение: 08-12-13, 20:16
  2. Импорт на маршрут - Garmin Nuvi 2350
    От Вива ViRuS4eto във форум Въпроси и проблеми по марки и модели GPS
    Отговори: 2
    Последно мнение: 05-03-13, 14:23
  3. Въпрос за Garmin nuvi 750 и навигиране по офроуд маршрут?
    От MARINHAKER във форум Автомобилни навигатори
    Отговори: 1
    Последно мнение: 07-02-11, 20:40
  4. Маршрут при nuvi-250w
    От gimax във форум Въпроси и проблеми по марки и модели GPS
    Отговори: 11
    Последно мнение: 03-02-10, 20:17

Правила за публикация

  • Вие не можете да публикувате нови теми
  • Вие не мжоете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да добавяте прикачени файлове
  • Вие не можете да редактирате собствените публикации
  •  
"); } else { document.write(""); } } // ]]>