Резултати 1 до 18 от 18

Тема: Проблем с Vivacom Mobix и видеонаблюдение

  1. #1
    Регистрация
    Oct 2012
    Място
    Якимово ,Монтана
    Публикации
    92
    Точки (при гласуване)
    7

    По подразбиране Проблем с Vivacom Mobix и видеонаблюдение

    Здравейте ,от скоро имам камери и вчера реших да си настроя и отдалечения достъп през мобилно приложение ,kамерите и двр са hikvision ,а прилoжението е IVMS-4500.Интернета ми е на виваком mobix ,мобилен 4G със динамично ip и отказват да ми предоставят статично, като казват че услугата им не е подходяща за видеонаблюдение.Имам достъп до рутера ,пренасочих портовете ,зададох статично ip на двр и го докарах до там ,че във wi-fi мрежата на рутера влизам и през телефона и през лаптопа, но опитам ли през мобилния интернет с моментното ми ip не става.Има ли решение проблема, защото друг доставчик на интернет не ми е вариант.
    Винаги се оглеждайте наляво и надясно , когато пресичате на червено.

  2. #2
    Регистрация
    Jun 2009
    Място
    Sofia/Nikopol
    Публикации
    103
    Точки (при гласуване)
    10

    По подразбиране От: Проблем с Vivacom Mobix и видеонаблюдение

    Пробвах да настроиш рутера през my.contact.bg
    Но като цяло ще трябва да ползваш някакъв ddns провайдър защото отдалечено ще е трудно да разбираш какво IP има рутера.
    honda XR 250 @ Formtuning

    0885 44 60 16

  3. #3
    Регистрация
    Nov 2010
    Публикации
    3,299
    Точки (при гласуване)
    13

    По подразбиране От: Проблем с Vivacom Mobix и видеонаблюдение

    По принцип моментното реално IP не е само ТВОЕ. В смисъл те ти дават едно ИП за което има един гейт за които има накачени няколко клиента с Вътрешни ИП-та от типа 10.0.76.234... Така, че реалното ип не е директно на твоето устройство.
    Търси решението във Claud на HKvision. Общо взето облачна услуга дето може да те върже по device ID към устройството...

  4. #4
    Регистрация
    Dec 2007
    Място
    София
    Публикации
    1,293
    Точки (при гласуване)
    13

    По подразбиране От: Проблем с Vivacom Mobix и видеонаблюдение

    VPN сървър със статичен IP адрес е вариант. Връзваш рутера който е зад интернета от Vivacom към VPN-а със статичният адрес, връзваш и клиента към него и така попадат в една обща мрежа.

    Ползвам нещо подобно точно за Vivacom. На "село" камерите са вързани към рутер с мобилен интернет от Vivacom. От там се прави SSH тунел (някак си предпочетох този вариант пред VPN-а) към рутера у нас който е със стаичният IP адрес. И така през домашният рутер имам достъп до камерите. VPN-а е по-лесен за подкарване от SSH тунелите.

  5. #5
    Регистрация
    Oct 2012
    Място
    Якимово ,Монтана
    Публикации
    92
    Точки (при гласуване)
    7

    По подразбиране От: Проблем с Vivacom Mobix и видеонаблюдение

    При мен нямам my contact, а си имам паролата на рутера и от там си настройвам.За Claud на HKvision четох ,че е доста бавен и не е точно наблюдение в реално време.Насочвам се към no-ip ,защото ми се вижда най-лесно и има клипове как става ,че не съм много на ти с тия работи ,но за момента не ми дава да се регистрирам.
    Винаги се оглеждайте наляво и надясно , когато пресичате на червено.

  6. #6
    Регистрация
    Jan 2009
    Място
    Свиленград
    Публикации
    196
    Точки (при гласуване)
    11

    По подразбиране От: Проблем с Vivacom Mobix и видеонаблюдение

    Полвай hik-connect на HKvision и не се занимавай с друго,работи нормално. С дднс или впн влизаш във зависимости.
    Use since:
    OpenBSD 3.x
    FreeBSD 4.x
    Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT.

  7. #7
    Регистрация
    Jun 2009
    Място
    Sofia/Nikopol
    Публикации
    103
    Точки (при гласуване)
    10

    По подразбиране От: Проблем с Vivacom Mobix и видеонаблюдение

    потвърждавам за hik-connect, едно от най-читавите приложения които съм виждал за тази работа.
    honda XR 250 @ Formtuning

    0885 44 60 16

  8. #8
    Регистрация
    Oct 2012
    Място
    Якимово ,Монтана
    Публикации
    92
    Точки (при гласуване)
    7

    По подразбиране От: Проблем с Vivacom Mobix и видеонаблюдение

    Благодаря за съветите, регистрирах се в hik-connect и всичко заработи нормално ,а наблюдението си е в реално време .Предполагам че при промяна на ip-то само ще си го актуализира и няма да имам проблеми.Кажете сега с какво да разклоня лан кабела ,че рутера е само с един изход ,а искам да свържа освен двр-а и настолния си компютър.
    Винаги се оглеждайте наляво и надясно , когато пресичате на червено.

  9. #9
    Аватара на Roninn
    Roninn е офлайн
    Анатолий Пейчинов
    Старши участник | +ПЛ || ТП |* МСС *
    Регистрация
    Mar 2009
    Място
    Пловдив
    Публикации
    7,725
    Точки (при гласуване)
    21

    По подразбиране От: Проблем с Vivacom Mobix и видеонаблюдение

    Как със какво,суич или хъб някакъв стар.На хъб едва ли ще попаднеш
    15 лв.е един суич длинк
    Ако си в час,лан от рутера в десктопа,в него две лан карти на бридж и си готов
    Но пс-то трябва да работи непрекъснато.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 г.
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/
    Сот Систем ЕООД

  10. #10
    Регистрация
    Nov 2010
    Публикации
    3,299
    Точки (при гласуване)
    13

    По подразбиране От: Проблем с Vivacom Mobix и видеонаблюдение

    Цитат Мнение на Roninn Преглед на публикациите
    Как със какво,суич или хъб някакъв стар.На хъб едва ли ще попаднеш
    15 лв.е един суич длинк
    Ако си в час,лан от рутера в десктопа,в него две лан карти на бридж и си готов
    Но пс-то трябва да работи непрекъснато.
    Е това се казва решение. Вместо Суич за 15 лв, 2 лан карти за 30 + тока за още 20 лв на месец

  11. #11
    Регистрация
    Nov 2010
    Публикации
    3,299
    Точки (при гласуване)
    13

    По подразбиране От: Проблем с Vivacom Mobix и видеонаблюдение

    Цитат Мнение на dizela_88 Преглед на публикациите
    При мен нямам my contact, а си имам паролата на рутера и от там си настройвам.За Claud на HKvision четох ,че е доста бавен и не е точно наблюдение в реално време.Насочвам се към no-ip ,защото ми се вижда най-лесно и има клипове как става ,че не съм много на ти с тия работи ,но за момента не ми дава да се регистрирам.
    Claud или hik-connect не е прокси за да ти забавя връзката с камерата. Това което прави е да са свързва устройство и потребител...

  12. #12
    Регистрация
    Apr 2008
    Място
    София
    Публикации
    77
    Точки (при гласуване)
    11

    По подразбиране От: Проблем с Vivacom Mobix и видеонаблюдение

    Здравейте. Може ли да ми кажете нещо подобно решение за DVR Dahua. Благодаря

  13. #13
    Аватара на Roninn
    Roninn е офлайн
    Анатолий Пейчинов
    Старши участник | +ПЛ || ТП |* МСС *
    Регистрация
    Mar 2009
    Място
    Пловдив
    Публикации
    7,725
    Точки (при гласуване)
    21

    По подразбиране От: Проблем с Vivacom Mobix и видеонаблюдение

    Цитат Мнение на Glow Преглед на публикациите
    Е това се казва решение. Вместо Суич за 15 лв, 2 лан карти за 30 + тока за още 20 лв на месец
    Срещал съм и по безумни решения
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 г.
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/
    Сот Систем ЕООД

  14. #14
    Аватара на Roninn
    Roninn е офлайн
    Анатолий Пейчинов
    Старши участник | +ПЛ || ТП |* МСС *
    Регистрация
    Mar 2009
    Място
    Пловдив
    Публикации
    7,725
    Точки (при гласуване)
    21

    По подразбиране От: Проблем с Vivacom Mobix и видеонаблюдение

    Цитат Мнение на gibi13 Преглед на публикациите
    Здравейте. Може ли да ми кажете нещо подобно решение за DVR Dahua. Благодаря
    Кажи по добре модела
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 г.
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/
    Сот Систем ЕООД

  15. #15
    Регистрация
    Apr 2011
    Място
    Sofia, Bulgaria
    Публикации
    463
    Точки (при гласуване)
    8

    По подразбиране От: Проблем с Vivacom Mobix и видеонаблюдение

    Цитат Мнение на Roninn Преглед на публикациите
    Срещал съм и по безумни решения
    мда, G5 за подобно решение ;-)
    ;-)
    Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
    нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

  16. #16
    Регистрация
    Apr 2008
    Място
    София
    Публикации
    77
    Точки (при гласуване)
    11

    По подразбиране От: Проблем с Vivacom Mobix и видеонаблюдение

    Цитат Мнение на Roninn Преглед на публикациите
    Кажи по добре модела
    Dahua DHI-XVR5104C-S2

  17. #17
    Аватара на Roninn
    Roninn е офлайн
    Анатолий Пейчинов
    Старши участник | +ПЛ || ТП |* МСС *
    Регистрация
    Mar 2009
    Място
    Пловдив
    Публикации
    7,725
    Точки (при гласуване)
    21

    По подразбиране От: Проблем с Vivacom Mobix и видеонаблюдение

    Цитат Мнение на gibi13 Преглед на публикациите
    Dahua DHI-XVR5104C-S2
    Какво точно искаш да направиш.
    Този модел си работи безгрижно на DDNS и P2P ,не му трябва статичен IP адрес
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 г.
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/
    Сот Систем ЕООД

  18. #18
    Регистрация
    Apr 2008
    Място
    София
    Публикации
    77
    Точки (при гласуване)
    11

    По подразбиране От: Проблем с Vivacom Mobix и видеонаблюдение

    Цитат Мнение на Roninn Преглед на публикациите
    Какво точно искаш да направиш.
    Този модел си работи безгрижно на DDNS и P2P ,не му трябва статичен IP адрес
    Здравейте. Камерите се намират на вилата. Интернета който ползвам е от мобилен оператор и няма статично IP. Примера който сте дали на колегата с hik-connect ми се стори най-лесен за реализация, за това попитах дали има такав вариат и за Dahua. Явно ще трябва по задълбочено да погледна в настройките дали мога да се справя с DDNS.

Сходни теми

  1. Vivacom / OFFRoad-Bulgaria
    От aldr във форум Разходки
    Отговори: 7
    Последно мнение: 18-06-17, 18:18
  2. DNS-ите на БТК/Vivacom пак се скапаха....
    От Glow във форум Мобилни телефони и таблети
    Отговори: 2
    Последно мнение: 25-08-12, 15:17

Правила за публикация

  • Вие не можете да публикувате нови теми
  • Вие не мжоете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да добавяте прикачени файлове
  • Вие не можете да редактирате собствените публикации
  •  
"); } else { document.write(""); } } // ]]>