Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Симулатори, подготовка и координация

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Симулатори, подготовка и координация

    Много хубави теми и дискусии има за авиационните, морски и наземни военни (а и граждански) системи и комплекси.

    Интересно е как се подготвят пилоти, оператори, координатори и друг персонал за съвместната работа на различни родове войски/подразделения ?

    Ето например един търг тази година:

    Министерството на отбраната на Обединеното кралство (МоD) направи покана за участие в търга (ITB) за следващото си поколение Joint Fires Synthetic Trainer(JFST) от края на февруари (2018 ) и покани шест компании да наддават за програмата, която се очаква да бъде на стойност между 20 милиона и 80 млн. британски лири (27 млн. USD и 110 млн. USD).

    Според Министерството на отбраната, JFST “ще замени съществуващите възможности за обучение, които понастоящем се осигуряват от Distributed Synthetic Air Land Training 2 (DSALT2) и имерсивния Close Air Support Simulator (iCASS) в Съвместното звено за обучение Joint Forward Air Controller Training and Standards Unit (JFACTSU), като други остарели и неподдържани системи”.

    Тя ще осигури възможност за индивидуално и колективно обучение за съвместни бойни учения за операторите в различни роли в ситуации на земята, крайбрежието и въздуха, което ще даде възможност за реалистично и комплексно обучение, което не може да се проведе на живо в Обединеното кралство, допринасяйки за поддържането на оперативна ефективност.

    Ето и една друга конкретна система:

    Show must go on!
    LZ1VES

  • #2
    От: Симулатори, подготовка и координация

    За другите родове войски не мога да кажа,но за ВМС в морско училище има навигационен тренажор казва се "Мостик".Там пресъздават различни симулации за щурманите-лошо време,преминаване през канали,заход в пристанище.Хубавото е че имат реални карти на 90% от пристанищата по света.Навремето нашите щурмани от "Смели" ходеха на този тренажор да тренират преминаване на Босфора и Дарданелите,преди да тръгнем за Средиземно море.Сега чувам,че вече имало такъв симулатор и за механиците.Също в Морското има и "боен" симулатор-с думи прости - компютърната игра "Денджърс Уотърс",нищо общо с наще кораби,електроника и въоръжение ама нейсе.
    Подводничарите също имаха тренажор-имитираше отсек на подводница,виждал съм го само отвън како е вътре незнам.В База Варна има тренажори за БЖК/борба за живучест на кораба/,пак имитиращи корабни отсеци,даже на хидравлика да имитира вълнение.В единият се симулира пробойни в корпуса и трябва по различни начини да спреш постъпващата вода.А в другият се симулира пожар-пали се нещо в отсека и ти влизаш с противопожарен костюм и ИП и с пожарогасител или пожарен шланг гасиш пожара.

    Коментар


    • #3
      От: Симулатори, подготовка и координация

      Отделните родове войски, служби, компании и т.н. имат отдавна симулатори и тренажори.
      Интересно е какво се прави за трениране в съвместните операции на различни служби - общи симулационни системи и платформи.
      Show must go on!
      LZ1VES

      Коментар


      • #4
        От: Симулатори, подготовка и координация

        кадри от lite версията F16 в София
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X