Здравейте,
Имам нужда от нещо 7местно и съм се спрял на LR D3. Другите алтернативи за мини-ван, но никой не ме грабва. Просто Диското си е Диско! Имам няколко конкретни въпроса и ще се радвам някой собственик на такъв автомобил да се включи. Ако ли не, всеки отговор би ми бил полезен.
V6 или V8. Четох, че бензиновия гори 20градско, така ли е ?
Аз бих взел бензин,но намирането е трудно
Каква е реалната цела на едно Диско HSE дизел 2005-2009? обявите са между 10-20 хил.
Колкото се спазариш
Въздушно окачване цени и проблеми? Съвместими ли са с компонентите от eBay, имайки предвид, че там са за английската версия?
Моето е с оригиналното(скоро ще стане на 12 години)Сменен един височинен датчик.За английска версия не съм чувал.
USA vs EU vs UK версия по какво може да се различи? Има ли различни стопове или оборудване по което да се разбере, че е Американска?
Ръчна спирачка проблеми? Четох, че е голям проблем за годините 2005-2007 и са ги викали всички в сервиза. Хората изхвърчали от пътя като им се активирала със 120км/ч. Други не могли да тръгнат и минавали на ниски и с много газ се освобождава. Как може да се разбере дали конкретен екземпляр има проблем?Н
е съм имал проблем.При смяна на задните накладки,задължително и предлед на барабаните.
Печка проблеми и може ли да се направи дистанционно?
Може да се направи.
Всички ли са със 7 места, защото не във всички обяви за обявени. Намерих, че за Щатите е стандартно само след 2008.
Не са всички.
Може ли средната седалка на втори ред да се демонтира и пода равен ли е под нея?
Не.Като я сгънеш,пода става равен.
Може ли възрастен човек да се вози на трети ред София-Пловдив комфортно?
Ако си без багаж и не е много едър.
Крадат ли се? често крадени части?
Не са много популярни.
Електрически проблеми. Четох, че е дело на Форд и се е сглобявал в техен завод. В калниците имало ел.връзки, които не били добре изолирани и като я измиеш с пароструйка и таблото светва. Има ли други такива проблеми?
Всякакви дребни проблемчета,неизброими.
Всички HSE ли са с ксенон?
Да.
Всички крушки ли са ксенонови - къси, дълги, халогени?
Зависи от комплектацията.
Резервна гума и как се сменя? Стандартния крик не ставал - как стоят нещата с друг? Tow pack за Щатите идвал с пълноформатна гума , но останалите не. Как стоят нещата за Европа?H
SE са с пълноценна гума и джанта.Гумата ,,виси'' отдолу.Спуска се с манивелка и се откача крепежа.Прибира се по обратен ред.Крика не става...
Кои модели имат 3 шибидаха?
Не знам да има такава комплектация.HSE е със стъклен покрив,което съсздава илюзия за 3 шибедаха.Всъщност е един .
Оригиналното CD има ли MP3 или USB?
HSE е чейндър със 6 диска.Чете МП3,няма USB.
Разход градско софия през центъра?
ТДВ6 12-14 дизел.
Сервиз в София - има ли списък с препоръчани LR майстори?
Цени на части:
масло и филтри
гуми
масло автомат + труд
масла диференциали
ремонт ръчна спирачка
ангренажен комплект
ремонт турбо
Мисля, че въпросите са много. Ако нещо съм изпуснал да питам, моля допълнете
Поздрави,
Лазар