Резултати 1 до 9 от 9

Тема: Несъвместимост DD3 памет с дъно

  1. #1
    Регистрация
    Jul 2010
    Място
    София, Карлово
    Публикации
    1,313
    Точки (при гласуване)
    21

    По подразбиране Несъвместимост DD3 памет с дъно

    Привет, моля за помощ. Блъскаме си главите 3-ма човека, защо дъното ми не иска да работи с една памет.

    Дъното ми е: GYGABITE GA-EP43T-UD3L rev.1.0
    https://www.gigabyte.com/Motherboard...UD3L-rev-10#ov

    В момента работи с 4 плочки общо 6GB (2x2GB и 2x1GB с едностранни чипове) DD3 памет на 1333Mhz

    Закупих чисто нова плочка DD3 4GB 1600Mhz A-Data с едностранни чипове и 36 месеца гаранция. Не иска да работи нито сама, нито с останалите плочки. Въобще не стигам да BIOS. Дъното светва и издава непрекъснат звук, като след 5 секунди се рестаритира и така постоянно.

    Ъпдейтнахме версията на BIOS от F2 до F9, като още на версия F3 пише, че е оправен проблема с нечетенето на 4GB плочка на един слот.

    Принципно според хората, които се борят с проблема, дъното би трябвало да работи с тази памет, но уви. Новата памет е тествана на друг компютър и работи!

    Някой с идея защо се случва така? И евентуално някакви варианти за замяна с нещо, което би работило при мен.
    Последно редактиран от verter ; 12-10-18 в 18:36
    Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
    0888/00-55-37

  2. #2
    Регистрация
    Sep 2007
    Място
    Пловдив
    Публикации
    8,409
    Блог Публикации
    5
    Точки (при гласуване)
    32

    По подразбиране От: Несъвместимост DD3 памет с дъно

    Силно препоръчвам интервенцията да се извърши в компютърен сервиз.

    Относително често съм имал такива случаи - не се притеснявай, но отиди там, където имат няколко вида памети, и ще се ангажират да ти поставят, тестват и докажат, че продадената от тях памет ще ти върши работа.

    Вероятността да ти бъде изкупена твоята памет от колегите не е малка, може би малко по-евтино, от колкото си я купил, ама при тях тя е ликвидна, а при тебе - не.

    Успех!
    Driving experience - since 1976.
    Ако знаеш къде да прочетеш нещо, значи вече си го чел.

  3. #3
    viperr е офлайн
    Цветомир Василев
    Утвърден участник | +ПЛ |
    Регистрация
    May 2011
    Място
    Бяла Слатина
    Публикации
    407
    Точки (при гласуване)
    9

    По подразбиране От: Несъвместимост DD3 памет с дъно

    Просто тази няма да тръгне. Без да се мъчите, сменете я с друга. Не търсете причина.

  4. #4
    Регистрация
    Jul 2010
    Място
    София, Карлово
    Публикации
    1,313
    Точки (при гласуване)
    21

    По подразбиране От: Несъвместимост DD3 памет с дъно

    Цитат Мнение на viperr Преглед на публикациите
    Просто тази няма да тръгне. Без да се мъчите, сменете я с друга. Не търсете причина.
    За кокретната бройка ли? Може същата като параметри, но друга бройка да тръгне ли?
    Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
    0888/00-55-37

  5. #5
    Регистрация
    Sep 2007
    Място
    Пловдив
    Публикации
    8,409
    Блог Публикации
    5
    Точки (при гласуване)
    32

    По подразбиране От: Несъвместимост DD3 памет с дъно

    По-вероятно - не!
    Дай машината в сервиз - те да му мислят каква памет ще ти сложат.

    Съветите ми са от 25-годишен сервизен опит.
    Driving experience - since 1976.
    Ако знаеш къде да прочетеш нещо, значи вече си го чел.

  6. #6
    Регистрация
    Apr 2017
    Място
    Sofia de Janeiro
    Публикации
    1,999
    Точки (при гласуване)
    4

    По подразбиране От: Несъвместимост DD3 памет с дъно

    След като го гризах същото дърво някога, вече нищо не пипам по компютъра. Оставям го в сервиза и им казвам-искам още 2 гигабайта памет. Да се оправят! Точно с памет беше. Като лют тарикат си я поръчах от щатите, защото в БГ още я нямаше. И познай...дървотоооо...
    Два дебила - это сила,
    три дебила - это мрак,
    шесть дебилов - это мило,
    сто дебилов - это как?

  7. #7
    viperr е офлайн
    Цветомир Василев
    Утвърден участник | +ПЛ |
    Регистрация
    May 2011
    Място
    Бяла Слатина
    Публикации
    407
    Точки (при гласуване)
    9

    По подразбиране От: Несъвместимост DD3 памет с дъно

    Иначе защо не тръгват е просто божа работа. Както с DDR2 Имаше памети само за АМД и само за Интел ипамети който работеха на всичко без проблеми.

  8. #8
    Регистрация
    Feb 2007
    Публикации
    1,648
    Точки (при гласуване)
    16

    По подразбиране От: Несъвместимост DD3 памет с дъно

    https://www.gigabyte.com/Motherboard...10#support-doc

    Паметта има ли я в този пдф ? Питам защото там 4гб single sided не виждам.
    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

  9. #9
    Регистрация
    Jan 2008
    Място
    София
    Публикации
    573
    Точки (при гласуване)
    12

    По подразбиране От: Несъвместимост DD3 памет с дъно

    Ако чиповете са само от едната страна на паметта няма да тръгне - плътността им е прекалено голяма и дъното не ги разпознава. Пробвайте да ви я сменят пак с 4-ка, но да е double-sided - с такава памет може и да стане номера.

    Имай предвид, че използването на стикове с различни обеми памет ще спре дуал-ченъла и ще загубиш известна производителност (около 5-7%) така че тази която ще спечелиш от повечето памет не се знае дали ще я забележиш - зависи за какво ползваш компа.
    Последно редактиран от swartalf ; 13-10-18 в 08:54 Причина: Правопис
    "Нуждата е учен,
    умеещ да превръща в скъпоценност и
    най-долните неща."

Сходни теми

  1. Несъвместимост с изгледите на разклонения при моделите nuvi 30, nuvi 40 и nuvi 50
    От OFRM_Team във форум Навигационна Карта на България (OFRM)
    Отговори: 25
    Последно мнение: 21-09-14, 18:33
  2. НЕсъвместимост
    От Kaskadiora във форум Спам, чат дискусии, всичко което не е за останалите форуми!
    Отговори: 0
    Последно мнение: 11-10-08, 01:43

Правила за публикация

  • Вие не можете да публикувате нови теми
  • Вие не мжоете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да добавяте прикачени файлове
  • Вие не можете да редактирате собствените публикации
  •