Страница 3 от 3 ПървиПърви 1 2 3
Резултати 41 до 56 от 56

Тема: Проблем с мрежата на мобилен оператор

  1. #41
    Регистрация
    Mar 2007
    Публикации
    20
    Точки (при гласуване)
    0

    По подразбиране От: Проблем с мрежата на мобилен оператор

    Цитат Мнение на slowtraveler Преглед на публикациите
    Не е за сметка на покритие..
    Защото проблемът не е покритието - покритие си има в изобилие в района...
    Проблемът е в капацитета (брой обслужвани клиенти) - като ти се появят няколко хиляди телефона/туристи в района по обяд това си е едно сериозно мероприятие...
    Намирам за доста разумно например да местиш скъпоструваща клетка зимата в Боровец за добавяне на капацитет по пистите, и лятото - на плажа, когато в планината няма нужда чак от толкова много клетки...

    нямаше предвид хората в курортите, а че клетката е възможно да е взета от място където се е крепял обхвата на ръба и са я сложили да помага там например между две други.
    И някой решава да я вземат за курорт като свършат резервните мобилни клетки примерно.

    В Търговище знам за една постоянно сложена мобилна клетка за вилната зона в ниското(предполагам че сигнала от върха не стига добре долу), заградено място е от почти всяка страна,може и да идва сигнал някак,но ако я махнат ще си е неудобно.

  2. #42
    Регистрация
    Jan 2008
    Място
    Варна
    Публикации
    6,221
    Точки (при гласуване)
    21

    По подразбиране От: Проблем с мрежата на мобилен оператор

    Никой няма интерес умишлено да си тормози клиентите като качество на услугата.
    Уверен съм, че операторът има поне тези три критерия за наличие на клетката:
    1. колко пари би докарала дадена клетка.
    2. дали е единствена - т.е. осигуряваща покритието
    3. качество на услугата (достатъчно капацитет)

    Съответно допълнителните мобилни клетки на летни/зимни курорти идеално се вписват в схемата, и съм почти 100% сигурен, че операторите го правят точно така - технически най-логично е. Тези клетки изпълняват идеално горните условия - биха докарали качество на услугите в критичните райони, и съответно - биха докарали още пари. А дали без тях има покритие в района - разбира се.. Просто като капацитет може да покрие само например до 1000 човека, разхождащи се покрай морето, а и някой друг кораб. Но то повече и не трябва през неактивни сезони..
    Nissan Qashqai 2.0/140h.p/4x4/2008
    Jeep Grand Cherokee Overland 2014/3.0 CRD

  3. #43
    Регистрация
    Jun 2012
    Място
    София
    Публикации
    2,066
    Точки (при гласуване)
    11

    По подразбиране От: Проблем с мрежата на мобилен оператор

    Аз с изненада установих вчера, че вече има покритие, та даже и 3g. Не са ми се обаждали. В предвид краткия срок в който се възстанови покритието, дали се е самооправил проблема ?

  4. #44
    Регистрация
    Nov 2016
    Място
    Варна
    Публикации
    125
    Точки (при гласуване)
    2

    По подразбиране От: Проблем с мрежата на мобилен оператор

    Цитат Мнение на Борислав Ангелов Преглед на публикациите
    Аз с изненада установих вчера, че вече има покритие, та даже и 3g. Не са ми се обаждали. В предвид краткия срок в който се възстанови покритието, дали се е самооправил проблема ?
    КОлега, а случайно да се излъгали и да са ти пуснали и 4G или LTE?
    JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
    Тел: +359 887 847261

  5. #45
    Регистрация
    Jun 2012
    Място
    София
    Публикации
    2,066
    Точки (при гласуване)
    11

    По подразбиране От: Проблем с мрежата на мобилен оператор

    Цитат Мнение на ivaningbg Преглед на публикациите
    КОлега, а случайно да се излъгали и да са ти пуснали и 4G или LTE?
    Гледайки скоростта - нье но пък и в предвид мястото на което се намирах, пляскам с ръце от радост.





  6. #46
    Регистрация
    Jun 2012
    Публикации
    785
    Точки (при гласуване)
    8

    По подразбиране От: Проблем с мрежата на мобилен оператор



    Вкъщи (София) е по-бърз - 100Mbit download.
    Много по-бърз от домашния на А1 (екс-Близу), за сметка на това последния прекъсва често за периоди от няколко секунди до няколко минути.

    Практически навсякъде използвам hotspot от телефона - неограничен Виваком план за 60лв.

    От 1998 до 2017 - Мтел абонат. Нещата изглеждат неспасаяеми - нагли кретени в офисите, технически все по-зле. Ще местим всичко.



  7. #47
    Регистрация
    Jun 2012
    Място
    София
    Публикации
    2,066
    Точки (при гласуване)
    11

    По подразбиране От: Проблем с мрежата на мобилен оператор

    А сега от къде е теста?

  8. #48
    Аватара на Ясен
    Ясен е офлайн Супер Модератор | news |
    | ОС || СзО || +ПЛ || ТП |* МСС *
    | Модератор |
    Регистрация
    Oct 2007
    Място
    София
    Публикации
    45,975
    Точки (при гласуване)
    60

    По подразбиране От: Проблем с мрежата на мобилен оператор

    Цитат Мнение на Борислав Ангелов Преглед на публикациите
    Аз с изненада установих вчера, че вече има покритие, та даже и 3g. Не са ми се обаждали. В предвид краткия срок в който се възстанови покритието, дали се е самооправил проблема ?
    Значи нещо са подменяли. Нооо за всеки случай изчакай преди да почерпиш.
    BENZBOSS за очилата: ...Очи са това,да е дупе да го прежалиш ма си е око,дупе давам за него.

  9. #49
    Регистрация
    Jul 2010
    Публикации
    1,142
    Точки (при гласуване)
    11

    По подразбиране От: Проблем с мрежата на мобилен оператор

    Цитат Мнение на todop Преглед на публикациите
    нямаше предвид хората в курортите, а че клетката е възможно да е взета от място където се е крепял обхвата на ръба и са я сложили да помага там например между две други.
    И някой решава да я вземат за курорт като свършат резервните мобилни клетки примерно.

    В Търговище знам за една постоянно сложена мобилна клетка за вилната зона в ниското(предполагам че сигнала от върха не стига добре долу), заградено място е от почти всяка страна,може и да идва сигнал някак,но ако я махнат ще си е неудобно.
    Не се притеснявай. Всичките мобилни оператори имат резервен запас, както от мобилни, така и от "статични" базови станции. Мобилните се ползват точно, когато трябва повишен капацитет ( курорти, концерти, митинги, футболни мачове, нова година... ), а резервът от стационарни е в случай, че трябва да се замени някоя съществуваща.

  10. #50
    Регистрация
    Jun 2012
    Публикации
    785
    Точки (при гласуване)
    8

    По подразбиране От: Проблем с мрежата на мобилен оператор

    Цитат Мнение на Борислав Ангелов Преглед на публикациите
    А сега от къде е теста?
    Порше Център, на бул. Брюксел.
    Зад Джъмбо на бул. България:



    Като географско покритие - нямам оплаквания.
    Ако някой иска да премеря конкретно място, да каже. В София




  11. #51
    Регистрация
    Jun 2012
    Място
    София
    Публикации
    2,066
    Точки (при гласуване)
    11

    По подразбиране От: Проблем с мрежата на мобилен оператор

    В Софето и големите градове и трите оператора имат сравнително качествена услуга. Ако се разхождаш по Витоша позамери да видим как е положението.

  12. #52
    Регистрация
    Nov 2016
    Място
    Варна
    Публикации
    125
    Точки (при гласуване)
    2

    По подразбиране От: Проблем с мрежата на мобилен оператор

    Благо действително много големи скорости на Downlink е хванал. Това си е за завиждане. Но важното е в планините как са. Ясно е че тия от А1 даже и след пускането на поредната си реклама, където полагат кабели и антени по ТВ са се усетили,че хората са почнали да им бягат като клиенти. Смятах да си правя договор за 2 години към тия от А1, но май действително ще се замисля доста,каквото и да ми обещават и пускат по рекламните си клипове. В рекламата те дават уж портал за клиентски оплаквания, за които даже са готови да те възнаградят с 500МБ обем данни, ако го ползваш. Има ли някой от тук присъстващите,който да се е възползвал от това да ги информира за лошото качество на услугата им?
    JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
    Тел: +359 887 847261

  13. #53
    Регистрация
    Jan 2008
    Място
    Варна
    Публикации
    6,221
    Точки (при гласуване)
    21

    По подразбиране От: Проблем с мрежата на мобилен оператор

    Аз съм се оплаквал на Мтел... Веднъж за покритие, веднъж за суми.
    За покритието 'ще проверим, ще вземем мерки' и т.н. И така - година, след което ги ритнах.
    За сумите бе неколкократно по няколко казуса... При първия (надвзети суми) - 'няма се притеснявате, ще ги махнем'... И така - почти 6 месеца, докато им казах, че се махам заради неизпълнение на договора от тяхна страна (договорените цени )..
    Тогава се размърдаха...
    Вторият път - когато ми начислиха 'неустойки' над 2000лв... 'Ама то грешка станало'... Оправиха го сравнително бързо - договорът ми вече бе изтекъл, а аз бях спрял преводите и не им платих нито стотинка повече...
    Nissan Qashqai 2.0/140h.p/4x4/2008
    Jeep Grand Cherokee Overland 2014/3.0 CRD

  14. #54
    Регистрация
    Jun 2012
    Публикации
    785
    Точки (при гласуване)
    8

    По подразбиране От: Проблем с мрежата на мобилен оператор

    Цитат Мнение на ivaningbg Преглед на публикациите
    Благо действително много големи скорости на Downlink е хванал. Това си е за завиждане. Но важното е в планините как са.
    ...
    На хижа Вихрен - от време на време хващаше LTE. Не съм мерил, но можеше да работи.
    В циркусчето между Хвойнати, Муратов и Влахини езера имаше покритие.
    В целия Мальовишки циркус не съм го хващал без покритие - под, около и над Злия зъб и околните върхове.
    На хижа Мальовица е 6, работи се.
    Виж, на Витоша сравнително отдавна не съм бил извън ски зоната
    На Офелиите е ОК.




  15. #55
    Регистрация
    Jun 2012
    Публикации
    785
    Точки (при гласуване)
    8

    По подразбиране От: Проблем с мрежата на мобилен оператор

    Цитат Мнение на Борислав Ангелов Преглед на публикациите
    В Софето и големите градове и трите оператора имат сравнително качествена услуга. Ако се разхождаш по Витоша позамери да видим как е положението.
    А това е домашният ми нет. Честичко прекъсва.
    Плюс, с консумация 40GB и нагоре, с Мтел започва да става...ммм...три пъти по-скъпо





  16. #56
    Регистрация
    Jun 2012
    Място
    София
    Публикации
    2,066
    Точки (при гласуване)
    11

    По подразбиране От: Проблем с мрежата на мобилен оператор

    Познах, че се е самоуправило...






Страница 3 от 3 ПървиПърви 1 2 3

Сходни теми

  1. Кой мобилен оператор ползвате 2017?
    От alex_markov във форум Мобилни телефони и таблети
    Отговори: 73
    Последно мнение: Днес, 14:46
  2. Кой мобилен оператор ползвате и защо?
    От alex_markov във форум Мобилни телефони и таблети
    Отговори: 508
    Последно мнение: 04-11-17, 19:17
  3. Питане за мобилен оператор и абонаментен план.
    От old tramp във форум Мобилни телефони и таблети
    Отговори: 7
    Последно мнение: 09-09-17, 17:11
  4. Вино и бонбони от Мобилен оператор
    От iiiopo във форум Спам, чат дискусии, всичко което не е за останалите форуми!
    Отговори: 12
    Последно мнение: 29-03-11, 09:07
  5. Кой мобилен оператор предпочитате?
    От Volk във форум Икономика, наука, философия, изкуство, общество и екология
    Отговори: 29
    Последно мнение: 11-07-07, 18:30

Правила за публикация

  • Вие не можете да публикувате нови теми
  • Вие не мжоете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да добавяте прикачени файлове
  • Вие не можете да редактирате собствените публикации
  •