Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спешно питане за Форестър.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Спешно питане за Форестър.

    В момента сме в Грузия и днес един Форестър рентакар ни ошашави.
    Непрекъснато свети предупреждение Check Engine, едновременно премигва круиз контрола (без да е включен). Колата е бензин 2.5 литра, автоматик. По непотвърдени данни производство 2005 г. От фирмата на наше обаждане отговориха, че често го правила и да не обръщаме внимание.
    Питането ми е за следното - има ли реален риск да блокира двигател и колата да спре в нищото? Дреболии като проблеми с катализатор или ламбда сонда изобщо не ме притесняват. Трябва ни само две седмици да ни вози където сме планирали.
    Тя е в достатъчно зарязано състояние, предупредиха ни че яде прекалено много масло и трябва периодично да доливаме, а двигателят не е мит кой знае колко години.


    Изпратено от моят HT7 Pro с помощта на Tapatalk

  • #2
    От: Спешно питане за Форестър.

    Карайте спокойно,само си проверявай те маслото и антифриза(антифриза на студен мотор че системата е под налягане,гледайте и казанчето и радиатора).Чека светва по хиляди причини,много често към него светва и кроиза.

    Коментар


    • #3
      От: Спешно питане за Форестър.

      Най-често свети заради заминаваща си ламбда сонда. Вероятно гасне при повишаване на оборотите, по някое време пак загасва и така. Към проверката на антифриза не е лошо да се провери и капачката на радиатора за налепи, гнусотии и дали работи пружината на клапана. Ако е тегав или блокирал може да прасне горното водно съединение от радиатора към блока и да прегрее хайванина, а може и вече да го прави и да свети лампата на чек-а заради температурата на водата. Лесно се проверява на СТУДЕН двигател, просто капачката трябва да е чиста и да се движи свободно пружината.

      Коментар


      • #4
        От: Спешно питане за Форестър.

        Благодаря за инфото. Гадината изобщо не гасне, не спира да мига и круиз контрола.
        Нямам нищо против да е ламда сондата. Но когато плащаме по 40 долара на ден не е наша грижа да диагностицираме неизправностите. Да се надяваме, че не е от проблеми с антифриза - температурата през цялото време е в долната половина, като днес часове пълзяхме с много ниска скорост по тежък планински път.
        Ненавиждам неглижиране на техническото състояние на каквато и да е техника, но в случая фирмата трябва да се грижи за това. А нашата грижа би трябвало да е да върнем колата в това състояние, в което сме я получили.

        Изпратено от моят HT7 Pro с помощта на Tapatalk

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X