Страница 1 от 3 1 2 3 ПоследенПоследен
Резултати 1 до 20 от 52

Тема: "Тиха Рила" и загадъчния тунел

 1. #1
  Регистрация
  Jul 2010
  Място
  София, Карлово
  Публикации
  1,326
  Точки (при гласуване)
  21

  По подразбиране "Тиха Рила" и загадъчния тунел

  Така започна всичко...

  Вчера открих този интересен тунел в Рила. Намира се в близост до Кирилова поляна над Рилския манастир.  Споделих това с приятелите си във Фейсбук, а за останалото ще разкажа сега.

  Това е една история в два епизода и с два обекта на вниманието - магичната Рила и изоставеният тайнствен тунел.
  Двата епизода са всъщност две разходки. Едната в началото на септември (края на лятото), а другата в началото на следващия месец октовмри (началото на есента)
  Невероятно е как само за един месец природата смени лика си по тези места.

  Още по невероятно е каква дискусия се заформи заради този тунел.  Епизод 1


  Него ден 05.09.2016 имах ясна цел - разходка до "Тиха Рила". Денят започна колебливо и мудно, защото целта ми не бе далеч, а и не бях нахъсан така да се каже. Пробих си бавно път през колоните от автомобили, каращи бавно през осеяният с дупки, машини и работещи хора новоасфалтиран път. Подминах Рилския манастир транзитно и продължих без спиране до "Кирилова поляна" - краят на асфалтовия участък от пътя. Тук трябваше да хвана отклонението за "Тиха Рила", но обърках пътя и хванах съседно отклонение отдругата страна на "Манастирска река". Карах по черен път край реката, минах през изоставен почивен комплекс с вдигната бариера. Минах покрай няколко бетонови прегради край реката и изведнъж изкочих пред входа на тунел, където пътят свърши. Имаше нещо като стара бетонирана площадка.
  На мястото имаше летовници на палатки. Очудено се гледахме един друг.
  Заформи се кратък разговор:
  - Оттук ли е пътят за "Тиха Рила"?
  - Ооо не, сбъркали сте. Трябва да се върнете обратно до поляната и да хването право нагоре.
  - Благодаря, а знаете ли какъв е този тунел?
  - Да, бивша уранова мина.
  - А колко е дълбок?
  - Дълбок е, но си има край (казано ми бе с усмивка).
  Не задавах повече въпроси.

  Входът на тунела бе сравнително голям и можех да влезна с целия джип. Приличаше на влаков, но ми изглеждаще малко по-тесен и по-нисък. Забодох муцуната на джипа и осветих вътрешността му, докъдето ми хвърлят светлините. Не се виждаше нищо освен дълбока тъмнина. Видях, че се намирам на 1500 метра надморска височина. Снимах и се върнах обратно към "Кирилова поляна".
  Намерих верния черен път към местността "Тиха Рила" - 9км нагоре в планината. Самият път е много добре поддържан и не попада в парк "Рила", т.е. не е забранен за МПС.
  Местността "Тиха Рила" е разположена на 2000 метра височина. Представлява няколко поляни покрай поречието на реката и заобиколена от високи върхове. Оттук започват пешеходни маршрути към "Рибните езера" и "Смрадливото езеро". Много приятно място за отмора. Оставих джипа на края на пътя и поех пеш към езерата.
  Пътеката до "Долното рибно езеро" отнема около час, като пътят е лек. Първите есенни багри вече са изпъстрили околността,  Края на лятото езерата са доста поизточени. След 15 минути се стига и до хижа "Рибни езера", която е точно между двата едноименни водосбора. След още 10 минути се стига и до по-красивото и голямо "Горно рибно езеро". Направих дежурните снимки. Езерото е точно под един висок връх - "Канарата" (2666м.)
  Бях тръгнал късно от София, замотах се около тунела и в крайна сметка денят преваляше и не разполагах с много оставащи светли часове. Всъщност часът показваше вече 16 часа. Не носех нищо със себе си освен фотоапарата, което си има и минуси и плюсове. Плюсът е, че така олекотен вървя доста бързо, която мисъл ми даде тласъкът нужен да заменя "връщам се" с "ще се кача до билото" , за да потърся и заснема "Смрадливото езеро".  Смрадливото езеро трябваше да е огромно. Така го виждах на картата и много исках да ме респектира, като го зърна отвисоко. Ами така де, кой знае кога пак ще дойда тук. Подпалих обувките...
  Всъщност не знаех дали вървя в правилната посока. Имах само предположение къде се намира езерото, но около мен имаше много върхове и долини и не знаех точно откъде ще го видя. Все пак посоката ми бе ясна. Пътека нагоре нямаше. Забелязах виещи се серпентини в далечината по склона над мен. Реших да вървя право към тях без пътека и да ги засега. Така и направих.
  Хванах пътека за хижа "Македония". Идея си нямах, дали е правилната, защото до хижата зад мен имаше доста табели и маршрути.

  От серпентините се откри страхотна гледка към "Горното рибно езеро".  След 30 минути бях на превала и погледнах отдругата му страна. Нямаше и помен от огромното "Смрадливо езеро". Малко бях разочарован. Забелязах, да слизат отсреща туристи. изчаках ги и попитах, дали знаят къде е езерото. Отвърнаха ми на сръбски, че не са оттук и не могат да ми кажат.

  Веднаха хванах по билото, за да стигна съседното такова и да зърна какво има зад него. След стотина крачки видях и пирамидки, което значеше, че има пътека и по билото. Супер.
  Превалих и съседното било и видях езеро. Ама бе малко и във формата на сърце. Много красиво.
  Впоследствие на картата разбрах, че се казва "Мермерско езеро".
  Пътеката вървеше само по билото, бе много тясна и технична. Тя ме изведе до гледка към "Смрадливото езеро"

  Смрадливо езеро е най-голямото ледниково езеро в България и на Балканския полуостров. Намира се в Централния дял на Рила, разположено във висящ към долината на Рилска река циркус между върховете Рилец (2713 m) на югозапад и Кьоравица (2612 m) на юг. То е второто от петте Смрадливи езера. Езерото има овална форма, дълго е 900 м и широко 260 м. Площта му е между 21,2 и 24 ха, обема му е 1 750 000 м³, а максималната му дълбочина- 24 м. По северния му бряг е изградена преградна стена, която повишава нивото му, а водата от него се използва се за регулиране на водния режим на Рилската каскада. от северния му край при високи води изтича поток, който сла 1,2 km се влива отляво в Рилска река (ляв приток на Струма)..


  Наистина е огромно. Бе много далеч от мен. Правех си някаква сметка, че ако слезна до него и се спусна отдругата му щях да слезна точно при джипа ми. Изглеждаше и по-пряко от алтернативата, да се върна обратно.
  Тръгнах да спускам, но след 10 минути пътят стана доста труден. Слизаше право през морени, а всичко около тях бе непристъпен клек. Бях с две от кучетата ми и те започнаха, да скимтят. Колкото и да не ми се искаше да се върбна се наложи. Катери обратно всичко, което си спуснал. Огладнях здраво. Понеже ме беше много яд, че не успях да слезна до бреговете на езерото се съсредоточих върху хижата през която пак щях да мина. В нея щях да намеря вафли. Никога в живота ми, не ми се искало да хапна вафли повече от този миг. Окъснявах и вече се стъмваше, затова реших да не се връщам по пътеката, а от близкото било да спусна право надолу към хижата. Слезнах през доста стръмни сипеии, без никаква пътека, орез камънак, храсти и клекове. Трудно, но пряко , а и хапнах с шепи огромни боровинки. Край пътеките всичко е обрано, но тук хора не минават.
  После помня само, че си купих 4 вафли и ги изядох точно за 5 минути. Прибрах се по живо, по здраво.  Последно редактиран от verter ; 16-10-16 в 20:27
  Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
  0888/00-55-37

 2. #2
  Регистрация
  Jul 2010
  Място
  София, Карлово
  Публикации
  1,326
  Точки (при гласуване)
  21

  По подразбиране От: "Тиха Рила" и загадъчния тунел

  Тук някъде започва -
  Епизод 2


  Тунелът. Ех този загадъчен тунел.
  Веднага след като се прибрах, започнах нетърпеливо, да търся информация за него. Въвеждах в търсачката всички имена , които асоциират с местноположението наоколо + тунел. Изчетох доста истории, разкази, проекти. Дори проект за стопасниване на парк Рила, от който единствено научих, че пътят водещ до този тунел е 2км и в района има няколко други тунела - бивши уранови сондажи, които май не са заработили дори. Прегледах доста схеми и карти. Открих, дори че е имало фейсбук група, която търси такива изоставени тунели и ги проучва. Хора разказват интересни неща. За блиндирани врати, секретни поделения, затрупани входове. За загадъчния тунел, уви. Нищо. Единствено един турист го споменава, като мен, че е попаднал на него и бе постнал запитване в една тема за водните каскади в Рила, но никой не му бе отговорил, а в дискусията участваха видно, доста начетени, знаещи и работили в областта хора.

  Писах в профила си във фейсбук и точно в рамките на час се разрази гореща дискусия. Явно и други, като мен бяха пленени от загадъчния тунел.
  Започнаха предположенията. Уранова мина. Според едни не изглеждало на такава и не би трябвало да е с открит достъп.
  Според други е проект на влаковата теснолинейка, която е съществувала назад във времето до Кирилова поляна (Партизанска поляна).
  Трети твърдяха, че е хидротунел. Последното звучеше най-логично, предвид местоположението си до река. От четенето си научих, че в Рила има 73 км прокопани такива тунели. Някои от които за регулиране на водните нива в Рилските язовири, други с незнайно предназначение и недовършени проекти.
  Четох и за таен военен тунел в района на хижа Македония, който бил за тайно прекарване на военна техника. Местните също потвърдили за него. Свързвал пътя идващ от Благоевград с курорта Семково и Белица. Бил със затрупани входове и за едни тази история е мит, за други неотдавнаща реалност.

  Загадъчния тунел.
  Горещата дискусия бързо се разрастна до идеята за частичното му проучване. Приятели , казаха че ще питат и разпитат за него. Имаше и дузина, които подкрепиха идеята, да влезнем в него и да го разгледаме.
  И така насрочих дата - 08.10.2016г. Имахме месец за подготовка и събиране на информация.

  Никъде и на никоя карта не открих този тунел.

  Във времето се появи коментар от непознат за мен участник - приятел на мой приятел, който твърдеше, че тунелът имал изход и излизал под връх Теодосиеви караули.
  Погледнах на картата къде е този връх и видях, че е съседен на този под който започва тунела. Може би на отстояние от 2-3км.

  Дойде денят за второто ми посещение в района, този път с дузина приятели. Като цяло денят ни бе динамичен, приключенски, весел и много красив, защото Рила се бе пременила в есенни одежди. Страхотен букет от емоции.
  Денят бе дъждовен до 9 часа сутринта. Въпреки лошото време рано сутринта - дъжд и студ, поехме 3 джипа и два леки автомобила в посока Рилския манастир.

  Целта ни бе да влезнем в "загадъчния" тунел, след което да се качим до 2000 метра нагоре в планината до местността "Тиха Рила", където да направим барбекю.

  Предвид времето, не бе въобще ясно, какво ще успеем да направим и как ще протече целия ден.

  Нямаше почти никакви хора - никъде. Нито по магистралата, нито по пътя за манастира, още повече нагоре, камо ли в тунела или по подгизналите поляни. Лошото време ги бе отказало, независимо, че бе събота.

  Водопадите "Дяволски води" край пътя за "Рилския манастир"

  Въпреки това, Рила ни поднесе страхотен подарък и ни дари с прекрасен ден. В следобедните часове станахме свидетели на страхотни гледки - оттегляща се мъгла, свежест, невероятна есенна палитра и пейзажи, дори направихме слънчево барбекю и се разходихме пеш до Рибните езера на 2200 метра в планината, съвсем близо до валялия по-рано сняг.

  Бързахме, за да имаме време за всичко планирано. Снимах в движение, както се вижда  Страхотен есенен път ни въвеждаше в дълбоките обятия на Рила

  Тунелът, за който не открих почти никаква информация в интернет бе гвоздеят в програмата. Само на 2 километра от "Кирилова поляна", напълно отворен и любопитен. Няма го на картите, не се споменава почти никъде, а дори да е питано нещо за него не прочетох задоволяващ отговор.

  Цялата тази информация по скоро дезориентира и си противоречи. Каква е истината? Сигурно ще ви разочаровам, но и след това си посещения не я открихме и видяхме напълно с очите си. По-късно през деня получих и друга информация от местен хижар - бил прокопан цели 7 км навътре в скалите и бил без изход!

  Тунелът продължава да си е загадка за мен!
  Вярвам, че тук във форума ще получа отговор и информация за него.

  Колкото до самото ни влизане в него, успяхме едва до около 700 метра навътре. Не бяхме добре екипирани всички, въздухът рязко влоши качеството си, а и едно станало по-рано факт срутване ни подсети, какво може да ни сполети при лош късмет. Въпреки всичко бе много интересно!

  Тунелът бе осеян с останки от изолации на кабели, стърчаща арматура, найлони, мрежи, ръждясали осветителни тела, кофи и отвсякъде бликаше вода. Намерих си дори ретро тубичка с мазило против рани на ръцете :-)
  Ето и снимковия ми материал от самия тунел.

  На входа му имаше табелка "Река Тунелска", написана от някой турист.

  След 50 метра бетонната облицовка свършва

  По пода тече река  След излялият се изминалите дни дъжд, вътре отвсякъде бликаше вода  Влизаме все по навътре...

  Има вече и табелки с метраж  Тази мрежа задържаше доста камъни на тавана. Всеки момент може да се откъсне.

  Някъде около 600-я метър навътре стигнахме до това срутване

  Тунелът след него продължаваше  По-трудно се дишаше, въздухът беше тежък и с липса на кислород. На фенерчетата забелязахме колко е прашен.  Тук взехме решение, да не продължаваме навътре. На някои им се продължаваше де, но все пак заедно сме тръгнали.  А отвън, в мъглата вече се виждаше синьото небе. Колко бе свеж въздухът след този в тунела.

  Втората част на разходката тепърва предстоеше. Времето бе с нас.

  Мястото на тунела ""x"" надясно след "Тур база Явора"
  http://www.kade.si/#map=16/2606831.12/5183719.42/0
  Стига толкова подземия и тъмнина, завесата се прибира и е време за есенното представление!

  По пътя към "Тиха Рила"  Нейде долу е тунелът  Близо до 2000-те метра  Невероятно!  Есенна картина  Открихме страхотно място за пикник. Реката имаше малък ръкав и образуваше островче, до което някой бе построил малко мостче, пейки, масичка и всичко необходимо.

  Приготвят се вкусотии

  Качихме се и до Рибните езера.

  Долното Рибно езеро  На Горното Рибно езеро  Там горе бях преди месец търсейки път към "Смрадливото езеро". Днес времето бе динамично.  Обратно по пътеката и края на този запомнящ се ден

  Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
  0888/00-55-37

 3. #3
  Аватара на turtey
  turtey е офлайн Старши участник | СзО || +ПЛ || ДВиП |* МСС *
  Регистрация
  Jul 2006
  Място
  София
  Публикации
  20,868
  Блог Публикации
  1
  Точки (при гласуване)
  46

  По подразбиране От: "Тиха Рила" и загадъчния тунел

  Бравос
  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ:
  всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

 4. #4
  Регистрация
  Jul 2007
  Място
  Пазарджик
  Публикации
  1,282
  Точки (при гласуване)
  14

  По подразбиране От: "Тиха Рила" и загадъчния тунел

  Хареса ми!
  LZ1AIV

 5. #5
  Регистрация
  Feb 2008
  Място
  Ловеч
  Публикации
  4,050
  Точки (при гласуване)
  22

  По подразбиране От: "Тиха Рила" и загадъчния тунел

  Прекрасно! Благодаря за споделеното.
  0осем9осем7шест0осем7едно
  Миро

 6. #6
  Регистрация
  Oct 2006
  Място
  Bulgaria Sofia
  Публикации
  7,450
  Блог Публикации
  9
  Точки (при гласуване)
  60

  По подразбиране Re: "Тиха Рила" и загадъчния тунел

  Прекрасен излет, и двата, браво.

 7. #7
  Регистрация
  Nov 2006
  Място
  По света...
  Публикации
  4,875
  Блог Публикации
  2
  Точки (при гласуване)
  21

  По подразбиране От: "Тиха Рила" и загадъчния тунел

  Не бравос само ами направо уникалност, супер снимки и много хубав расказ, благодарности!

  Би ли споделил с какво снимаш, много ми харесват снимките?
  Бъдете живи и здрави

 8. #8
  Регистрация
  May 2006
  Място
  Бяла Слатина
  Публикации
  6,721
  Точки (при гласуване)
  25

  По подразбиране От: "Тиха Рила" и загадъчния тунел

  Уникална разходка!
  ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
  Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

 9. #9
  Регистрация
  Jul 2010
  Място
  София, Карлово
  Публикации
  1,326
  Точки (при гласуване)
  21

  По подразбиране От: "Тиха Рила" и загадъчния тунел

  Апаратът е ветеран вече. Гони 80000 кадъра. Падал е няколко пъти на асфалт, калян е, прах има вече вътре в обектива, изтъркаха му се бутоните, скъсаха се гумичките, но продължава да снима!
  Трудно фокусира вече и дава много голям процент фира. Появяват се и черни ленти на снимките понякога. Не знам колко ще издържи, но дотук е снимал над 120 разходки и отделно други фотосесии по други поводи.
  Пеш и на офроуд винаги е с мен :-)

  Nikon D5100 + 18-105 Nikor обектив.
  Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
  0888/00-55-37

 10. #10
  Аватара на Zahari007
  Zahari007 е офлайн
  Захари Коровски
  Старши участник | СзО || +ПЛ || ТП || ДВиП |* МСС *
  Регистрация
  Feb 2010
  Място
  София
  Публикации
  2,146
  Точки (при гласуване)
  18

  По подразбиране От: "Тиха Рила" и загадъчния тунел

  Супер разходка беше. Още веднъж благодаря за поканата...


  П.П. Влади великан...
  LZ1ZAH

 11. #11
  Регистрация
  Jan 2011
  Място
  София
  Публикации
  3,012
  Точки (при гласуване)
  14

  По подразбиране От: "Тиха Рила" и загадъчния тунел

  Браво, хубава разходка и невероятни есенни снимки
  Ако младите знаеха , а старите можеха...

 12. #12
  Регистрация
  Feb 2009
  Място
  Bad Schallerbach / Враца
  Публикации
  43
  Точки (при гласуване)
  11

  По подразбиране От: "Тиха Рила" и загадъчния тунел

  Страхотно! Благодаря!

 13. #13
  Регистрация
  Jun 2009
  Място
  Русе
  Публикации
  33
  Точки (при гласуване)
  10

  По подразбиране От: "Тиха Рила" и загадъчния тунел

  Както винаги уникален разказ.
  Благодаря за споделеното!

 14. #14
  Регистрация
  Jul 2010
  Място
  София, Карлово
  Публикации
  1,326
  Точки (при гласуване)
  21

  По подразбиране От: "Тиха Рила" и загадъчния тунел

  А току що прочетох мнения в един друг форум:

  Участник 1:
  Знам за един тунел - водопровод, почти завършен, но изоставен, защото се оказал доста радиоактивен и водата, минаваща през него е щяла да бъде също радиоактивна.
  Участник 2:
  Тунела е близо до рилския манастир ...

  Участник 3:
  А, тунела.. Тунела е на голяма надморска височина в Рила - планиран е да прекарва вода от коритото на Благоевградска бистрица, Илийна река, Рилска река и т.н към София (радвам се, че е неуспешен, щото и без това лятото реките едвам текат), така че доколкото знам поддържа едно ниво и прекосява почти цялата планина.
  Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
  0888/00-55-37

 15. #15
  Регистрация
  Oct 2009
  Място
  Плевен
  Публикации
  433
  Точки (при гласуване)
  10

  По подразбиране От: "Тиха Рила" и загадъчния тунел

  Браво! Чудесни снимки и интересни места. А снимките са хубави заради оператора не заради апарата. Аз наскоро си купих ДСЛР и немога да направя и наполовина толкова хубави кадри.
  Subaru Legacy 2.5
  Suzuki GS500 E

 16. #16
  Аватара на skitnik
  skitnik е офлайн Утвърден участник | +ПЛ || ДВиП |* МСС *
  Регистрация
  May 2007
  Място
  Варна
  Публикации
  707
  Точки (при гласуване)
  13

  По подразбиране От: "Тиха Рила" и загадъчния тунел

  На няколко от снимките, има нещо като корени, което виси от дупки по свода. Ако това са корени всичко е наред, обаче на мен ми прилича на друго и ако съм прав, е много опасно да сте там.
  I get High by going Down

 17. #17
  Регистрация
  Feb 2011
  Място
  Пловдив
  Публикации
  347
  Точки (при гласуване)
  9

  По подразбиране От: "Тиха Рила" и загадъчния тунел

  На какво ти прилича?

 18. #18
  Регистрация
  Dec 2009
  Място
  София
  Публикации
  3,708
  Точки (при гласуване)
  16

  По подразбиране От: "Тиха Рила" и загадъчния тунел

  Браво, чудесен пътепис!
  ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

 19. #19
  Регистрация
  Jun 2011
  Място
  София
  Публикации
  675
  Блог Публикации
  6
  Точки (при гласуване)
  8

  По подразбиране От: "Тиха Рила" и загадъчния тунел

  Интересно.
  Искаме още.
  Honda CRF 250 X
  Touareg 3.0 TDI

 20. #20
  Аватара на Zahari007
  Zahari007 е офлайн
  Захари Коровски
  Старши участник | СзО || +ПЛ || ТП || ДВиП |* МСС *
  Регистрация
  Feb 2010
  Място
  София
  Публикации
  2,146
  Точки (при гласуване)
  18

  По подразбиране От: "Тиха Рила" и загадъчния тунел

  Цитат Мнение на skitnik Преглед на публикациите
  На няколко от снимките, има нещо като корени, което виси от дупки по свода. Ако това са корени всичко е наред, обаче на мен ми прилича на друго и ако съм прав, е много опасно да сте там.
  На какво ти приличат? И какво е опасното? Гледахме карти, урновина находища карти, какво ли не, питахме доста народ всеки различно казваше.
  Имаше дървени клинове забити в дупките, и имаше и стърачщи арматури.
  Натиснете върху изображението за да го видите в голям размер

Име:	DSC08877.JPG 
Прегледи: 2139 
Размер: 132.5 Кб 
ID: 887031Натиснете върху изображението за да го видите в голям размер

Име:	DSC08892.JPG 
Прегледи: 2130 
Размер: 130.3 Кб 
ID: 887032

  Натиснете върху изображението за да го видите в голям размер

Име:	14589993_10154735399262275_8034305324299936122_o.jpg 
Прегледи: 2159 
Размер: 83.0 Кб 
ID: 887034Натиснете върху изображението за да го видите в голям размер

Име:	14542515_10154735534337275_4056702539830489705_o.jpg 
Прегледи: 2144 
Размер: 101.6 Кб 
ID: 887033

  Не е теснолинейка според мен, и за нея гледахме карти и за уранова мина не е точно там, където бяхме. За мен все още си е мистерия.
  Последно редактиран от Zahari007 ; 17-10-16 в 14:20
  LZ1ZAH

Страница 1 от 3 1 2 3 ПоследенПоследен

Сходни теми

 1. "тиха и друга лудости"
  От droba във форум Спам, чат дискусии, всичко което не е за останалите форуми!
  Отговори: 1
  Последно мнение: 25-04-13, 16:10
 2. :)"тунел под прохода Шипка" :)
  От ukw_kj във форум Бисери и блясъци
  Отговори: 0
  Последно мнение: 16-09-12, 19:57
 3. Видео-камера "ХИТАЧИ"
  От сиско във форум Апарати, хардуер, оптика, тестове и избор
  Отговори: 0
  Последно мнение: 27-11-11, 17:26
 4. Въпрос за "Тиха Рила"
  От vladoniki във форум Пътешествия и разходки. Пътеписи
  Отговори: 5
  Последно мнение: 11-01-08, 14:26
 5. Страхотен Филм -"Поле на Мечтите"
  От alex_markov във форум Кино, филми и телевизия
  Отговори: 0
  Последно мнение: 17-07-07, 18:30

Правила за публикация

 • Вие не можете да публикувате нови теми
 • Вие не мжоете да отговаряте в теми
 • Вие не можете да добавяте прикачени файлове
 • Вие не можете да редактирате собствените публикации
 •  
"); } else { document.write(""); } } // ]]>