Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ринг свободен

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Ринг свободен

    Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
    Какво се случи с този мъж? Защо, мамка му?!
    Версии всякакви. От обикновена злополука, през грешна преценка на времето, до конфликт за пари с шерпите. Едва ли някога ще узнаем със сигурност.

    И да, планината наистина е наркотик.
    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

    Коментар


    • От: Ринг свободен

      Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
      ... Не го познавах, не съм алпинист, не съм мотоциклетист, не съм парашутист, не съм... много неща не съм... Защо, мамка му?!
      И аз така.

      В опит за отговор на въпроса според ограничения ми мироглед - хората сме суетни. От там и състезателния ни дух - винаги държим да се докажем, да изпреварим, да победим. Това не е чак толкова лошо, даже напротив - води към усъвършенстване. В случая мисля че основната надпревара е била с него си. Да, пишат за покорени върхове, забити знамена и какво ли не, но аз съм си убеден, че се е надпреварвал основно със себе си и своите страхове. А тая битка е обречена, рано или късно. Сигурен съм и че е бил наясно с това. Направил си е своя избор, което заслужава подобаващо уважение.

      Коментар


      • От: Ринг свободен

        Не е от суета, камери, микрофони и забити флагове. Просто краста.

        Преди години се запознах с успешна бизнес дама. Двамата със съпруга и са топ мениджъри в банковия сектор. Разказа ни за качването си на Еверест, комерсиална експедиция. От нея разбрах, че се е качила, нула внимание от медиите. За качването са потрошили сума, дето с нея щяха да си ждрапат макарите шест месеца на някой круизен кораб в Карибите. И въпреки това.

        Покрай майка ми (запалена катерачка на младини) познавам доста от тоя тип хора. Спестяват с години само да идат да се кекерчат на някоя скала в другия край на света. И като я качат - веднага им става безинтересна. И почват да мислят за следващата.
        Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

        Коментар


        • От: Ринг свободен

          Първоначално публикуван от deyan_h
          Мента... хм.
          Коя мента? ssp piperita е хибрид. Има склонност да се връща в нормалното си състояние, известно у нас като "джоджен", "гьозум", etc.


          чакай.
          Не я знам от коя е, но подрязах връхчетата, за да не върви нагоре, а настрани. Оттогава, листенцата започнаха да се удължават, а преди бяха доста по- заоблени. Е, не са такива назъбени като на Гагич.

          Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic
          Такава:

          [ATTACH=CONFIG]959942[/ATTACH]
          Дали и моите да не ги подстрижа с "къдравата ножица"?

          Първоначално публикуван от deyan_h
          Тая мента е мъжка ...
          Тая мента е влакнодайно растение, ако питаш мен.

          Първоначално публикуван от gucko
          Питам, единствено защото познанията ми не са достатъчни за да мога да ги разпознавам толкова рано. Знам, че е в ранна фаза, защото ясно се вижда, че е така а и разбира се съм виждал такива цветя във фаза готови за бране. Аргумент не търся, само ми е любопитно как се разбира от рано, че да мога и аз да ги познавам и кастрирам о'време. Из ниските земи е разрешено във всеки дом да се отглеждат до 6 бр. китки от този модел.
          Ниските земи са мноооого далеч от европейските ценности и доооооста по- близо до Божиите. П.П. не че съм особено вярващ.
          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

          Коментар


          • От: Ринг свободен

            Леко да се абонирам и тук .
            Гледам в ляво- няма нищо, гледам в дясно пак няма нищо и си викам: Аааааа тука има нещо!

            Няма вече Диско,няма вече Pinz...

            Коментар


            • От: Ринг свободен

              Първоначално публикуван от gucko Преглед на мнение
              Леко да се абонирам и тук .
              Не възлагай особени надежди. Тая тема е заспала отдавна и в нея пишат само хора, които имат нещо за казване. Противно на предназначението ѝ да бъде приказвалник.
              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

              Коментар


              • От: Ринг свободен

                Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                И така е...и все пак има резон в написаното от мен.Давам отново пример.Прибирайки се от Китен в отсечката лъкатушеща покрай река Ропотамо/повечето знаете какъв е пътя...тесен и завои/, аз най-чинно си карам дори с трафика.За съжаление бях новобранец моторист и поради и аз не знам какво...се движех по в дясно от центъра на платното...Съответно, черен Мерцедес с пловдивска регистрация...се набира да изпреварва, обаче...изпреварва няколко коли от дългата сигурно 500м. колона и...отсреща се задава друг участник в движението. Батката какво да прави...набира се още по-мъжката и с всичката гас влетява между колоната там където съм аз...Видяло му се е празно, ама то всъщност не е така...Бях изтласкан към банкета и то толкова неочаквано за мен, защото той идва отзад и аз не го виждам, че едвам овладях мотора при стреса от неочакваната маневра която трябваше да направя, за да не се блъсне в мен. Изсфирих му, а той ми направи знак...какво съм искал...ама онзи знак сякаш е готов да спре да слезе и да решим като мъже спора...Малоумие пълно при това...Та има ситуации и ситуации...Ето аз се движех в колоната, спазвах си ограничението и дистанцията и...въпросната батка щеше да ме изхвърли от пътя, че дори и беше готов да слезе и да ме набие...
                За това говорим като призоваваме да се пази моториста, както и от неочаквани , незаконни и некадърни маневри, които също застрашават моториста пък и всеки участник в движението/просто за моториста е доста по-фатално /...Как да предвидиш всеки път какви бръмбари бръмчат на поредната батка или поредната овца...Все в някой момент няма да успееш да предвидиш и може да стане мазало...Тоест не е редно хората да нехаят, а моториста еднолично да се чуди как да оцелее...
                Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                Това няма нищо общо с моторите Любашки - същият номер сме го играли с лек автомобил по пътя около Сл.Бряг... Че там 'батката' спря да ни обяснява нагледно колко сме нагли да му се движим по пътя
                Навярно си гледал и многото клипчета, дето се въртят напоследък из мрежата - тръгва да изпреварва 'пък другите ще го пуснат'... Да, с Джипа се случва много рядко някой да планира да го избута, но с по-малък лек автомобил, и особено ако спазваш нормална дистанция (а не си се набутал в предния) - за съжаление това се случва доста често...
                А че е по-рисково когато си с мотор - за това спор няма... Но както се казва - да не те среща мечка...
                Преди време точно на този завой
                https://www.google.com/maps/@43.1852...7i13312!8i6656
                влизам с 90км/ч с лек автомобил. И насреща ми точно в завоя - търговищки прицеп, който изпреварваше срещу мен с около 20км/ч нещо (така и не видях какво - тирът го бе закрил).. Защо търговищки? Ами спрях на около 50см от предния му номер та го запомних Идиоти много... Тогава бях изключително впечатлен от спирачките на Маздата 6 и от поведението и при това екстрено спиране в завой с обратен вираж - не мръдна... Ако бях с мотор навярно нямаше да е толкова успешен завършекът (често има и пясък по завоя), но идиотът си е идиот - винаги може да те изненада.
                Абе, на върха на пръстите ми беше да го напиша това, дето бавнокаращият е написал, ама явно контекстът на темата е "Защо мотористите ни убиват" и всякакви залитания извън този контекст (еле па, от немотористи) се посрещат на бургия.
                Батката на Любашки е еднакво опасен за всички, все по- разпространен типаж, съчетание от мощна кола, чувство за безнаказаност, често гарнирани с неопитност и безусловна вяра в безсмъртието и т.н. Да се дават подобни примери и да се приемат за правило е тенденциозно.
                В сряда (13.06) насред населено място ме задминава една пистарка с поне 120, представляваше полурамазана, оранжева черта спрямо моите 40. Отбива след 500 м. да си побъбри с приятел, та можах да го огледам. Къси гащи, тениска и джапанки. Още един нищозначещ пример.
                Моторът е пълноправен и пълноотговорен участник в движението и всякакви опити да се заобиколи това правило са погрешни. Тоооо и велосипедът и каруцата доскоро бяха такива. Мотористите били по- уязвими и, едва ли не, им се полага някакво предимство? Ми, тогава автобусите, като по- неуязвими, да дават път на всички останали, ли?
                Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

                Коментар


                • От: Ринг свободен

                  Първоначално публикуван от ak101 Преглед на мнение
                  Ще ти кажа, ако ми отговориш какво значение има етажността за дебелината на плочата?
                  от тук
                  https://www.offroad-bulgaria.com/sho...80#post3334480


                  По същия начин ме ,,пита" за пистата в темата за подземните обекти. Така и не стана ясно дали питаш за полоса, площадка, летище или друго, но и тук отговорът е същия- и пътя не е космическа технология, но е.Старите соц блокчета и доста къщи с необитаеми тавански помещения са с различно дебела последна плоча, не че онези конструктори са смяталис други формули. А 10 см неармиран бетон върху позаравнен естествен земен терен не е път, нищо, че някъде безпроблемно ще минават и 100т камиони. Изненадите с такъв бетон са като с мотиката.
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

                  Коментар


                  • От: Ринг свободен

                    Дай да изясним първо плочата, че е голяма каша, а гледам имаш наранени чувства от предишен спор, който бях забравил даже.
                    Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                    Колко см е армирана бетонна плоча на последен етаж в най- ниския соц блок? Колко кг/м2 е допустимото натоварване?
                    Дебелината и е прибл равна на коментирания бетонен път.
                    Абс хоризонтална, с два пъти повече желязо
                    Та пак те питам защо "последен етаж в най-ниския соц блок?" Какво значение има колко е висок блока и на кой етаж е.

                    Коментар


                    • От: Ринг свободен

                      Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                      ...автобусите, като по- неуязвими...
                      Сигурен ли си?
                      Нищо не мога,и нищо не знам...

                      Коментар


                      • От: Ринг свободен

                        Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                        ...Моторът е пълноправен и пълноотговорен участник в движението и всякакви опити да се заобиколи това правило са погрешни...
                        Точно така! Уязвимите участници са пешеходци и велосипедисти.

                        Коментар


                        • От: Ринг свободен

                          Първоначално публикуван от Димитър Колев Преглед на мнение
                          Сигурен ли си?
                          Мииии, щото нали, по- големи... Никога не съм карал автобус, просто ми изглеждат по- трудни за убиване от моторите, съответно трябва да дават път на по- малките и по- лесните за убиване. В контекста на оная тема, де.
                          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

                          Коментар


                          • От: Ринг свободен

                            Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
                            Преди 20 години много се бях смял, когато ми донесоха пламъчна фотометрия на две неща и ми викат : "ми ей говна - наш'то исто като купешкото..."
                            Признавам си, тук ме хвана неподготвен. Виждал съм в какъв цвят изгарят калий, сяра, готварска сол и прочее, но бая повече от "преди 20 години"... То, още по мое време в ХТИ имаше атомно абсорбционен спектрометър. Мнооого преди въпросните 20 години. Я, сподели какво ти донесоха? Снимка, лист хартия, перфокарта...? Сериозно говоря, не съм виждал резултат на "пламъчна фотометрия". Какво представлява?
                            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

                            Коментар


                            • От: Ринг свободен

                              Пламъчната фотометрия обикновено е атомно-абсорбционен анализ. Има и емисионни спектри от пламък ама те освен за много груб, визуален, качествен анализ за друго не стават (зелено = бакър). Има атомно-емисионни спектри от искри или от индуктивно свързана плазма - там е вече съвсем трето и трудно минава за пламък, освен визуално.

                              Коментар


                              • От: Ринг свободен

                                Уфффф, успокои ме. Аз си помислих, че преди 20 години са изобретили някакви специални фотоапарати, дето правят специални снимки в какъв точно нюанс на жълтото гори натрият, примерно. Отдавна не съм в материята, но ми е тръпка. Стана ми интересно.
                                Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X