Страница 1 от 8 1 2 3 4 5 ... ПоследенПоследен
Резултати 1 до 20 от 158

Тема: Семейно пътешествие Варна-Сандански-Родопите- Варна

 1. #1
  Регистрация
  Oct 2009
  Място
  Варна
  Публикации
  1,673
  Точки (при гласуване)
  11

  По подразбиране Семейно пътешествие Варна-Сандански-Родопите- Варна

  Здравейте.
  Семейно планираме през средата на МАЙ(от 13.05.2012) месец да посетим град Сандански и да се върнем през Родопите за 14 дена общо.

  Автомобила с който мислим да отидем е NISSAN TERRANO 2 неподготвен. Причината за това е нашето дете да смени малко варненския въздух.


  Идеята на кратко. Тръгване от Варна през Дюлино, Айтос за Стара Загора. В Стара Загора среща с lubashki777‎, дали за кафе дали за кръчма, ще видим. Ще нощуваме там (но не е уточнено къде), защото пътя до Сандански е дълъг, а и смятам да карам нормално с почивки без да бързам. На следващия ден продължаваме до Сандански, където оставаме 7 нощувки. След това се връщаме през Родопите обратно до Варна.

  Ще споделя какво съм измислил като маршрут, а вас, ще помоля за оценка, корекция ако е необходима и значимост.


  В Сандански е ясно. Среща с колегата от форума Николай Малинов, който пое инициативата ако е свободен да ни разведе из месните хубавини.Обикаляме де що може, дишаме дълбоко и енджой. За седем дена съм замислил за посещение Рупите, Мелник, Рожен и манастира, манастира Козма и Дамян, хижата Яне Сандански, както и самите паркове в и около Сандански. Може да има и разходки по черно с Ники Малинов по живописни черни пътища предложени от него.Хотела в който мислим да отседнем е Бистрица. Имаме вече и резервация.Толкова за Сандански.  На връщане караме по пътя за Гоце Делчев по асвалт. Преди това, ще се отбием да разгледаме село Пирин, а след това, ще стигнем до село Огняново. Следва търсене на място за нощувка. Тук идват въпросите. За колко време се стига с нормално каране и почивки от рода я тук да видим от Сандански до село Огняново? Идеята ми е всеки ден по малко движение после разглеждане на забележителности и нощувка. Къде са минералните извори и как става къпането там. Има ли място за къмпинг, но да се ползва минерален басейн или е нужно да се отседне в хотел? Хотел „Делта” е прекрасен и честно казано се замислям за него, но ми е малко извън бюджета. Ако има и други хотелчета предлагащи басейнчета, където спокойно може да се цопне едно 4 годишно хлапе споделете. Това е идеята за Огняново. Първа нощувка в Родопите.  След нощувката продължаваме към Лещен, Горно Дряново, Ковачевица и от там по черно до Сърница, а от там до язовир голям Беглик.Следва бивак и нощувка. На туристическата карта на западни Родопи маршрута Ковачевица Сърница е оцветен в зелено и е обозначен като път за мпс. Ще попитам за състоянието на пътя Ковачевица-Сърница-Беглика. Ще може ли да се мине с моя джип без да се впускам в приключения? Вече получих отговор на лично от lubashki777, но ако има по-актуална информация нека някой я сподели.За колко време ще се измине пътя Огняново Беглика? Ако времето не е благоприятно(вали или се кани да вали) имам алтернатива Огняново, Гърмен, Дъбница, Долно Дряново, Сатовча, Доспат, покрай язовир Широка поляна до Беглика. За километри ми е ясно, но като време незнам колко да го прогнозирам. Питам за време понеже не познавам пътищата, състоянието им и с колко доло-горе се кара по тях за да си направя сметката за пътуването. Втора нощувка.


  На следващия ден продължаваме. Беглика, Борино, Ягодина, Триград. Задължително искам да покарам през Буйновкото ждрело и Триградското ждрело. Тук един ден незнам дали, ще ми стигне да се видят пещерите и Орлово око.Най-вероятно не и, ще трябва да си избирам кое да посетя. Не съм решил дали да се спи в Триград или Ягодина или да си направим бивак. Предложете добро място за бивак ако решим да спим на открито. Нощувка трета.


  На следващия ден продължаваме през Широка лъка към Смолян. Търсят се забележителности около и в Смолян. До връх Снежанка качва ли се с джип, как е пътя и как става качването на кулата от където се открива чудесна панорама? Струва ли си да се отделя време за Смолянските езера. За долината на водопадите не съм заитересован защото сме с малко дете.Мисля да отскочим до механа Аида в село Смилян да се запознаем от близо с боба. То май с толкова деня, ще мине. Ако има други по значими забележителноти кажете. Тук съм харесъл едно хотелче Смилен в Смолян, къдети и мисля да нощуваме. Ако има места за къмпинг споделете ги. Не се знае. Нощувка четвърта.  На следващия ден продължаваме към Пампорово, Чепеларе, до Чудните мостове и в Нареченски минерални бани. Предложете къде да се цопнем в наречен на сносни цени, защото за там вече едва ли ще останат кой знае какви средства. Нощувка пета.


  На сутринта продължаваме да видим Бачковския манастир, Асеновата крепост и айде към Варна.


  Това е за сега. Темата, ще претърпи доста корекции и затова я пускам по-рано за да се запозная с нещата.Имайте на предвид, че нямам представа, къде отивам. Ако някой по някаква причина иска да се засечем за къмпингите или другаде да е готов, че последното мнение се взима на място. Нямам против да се видя с хора които са замислили подобни екскурзии. Ще тръгнем сама кола и затова е малко рисковано по черно особено ако въобще не си бил там.Предложете и живописни черни пътища за които не знам а е хубаво да се мине без да има какви да е трудности и такива, които са проверени скоро, че се минава по тях.Споделете ако нещо, което съм избрал да видя не е от толкова голямо значение, а има друго с по-голямо.

  И така очаквам мнения. Благодаря за вниманието предварително.
  Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

 2. #2
  Регистрация
  May 2011
  Публикации
  182
  Точки (при гласуване)
  8

  По подразбиране От: План за семейно пътешештвие Варна-Санднски-Родопите- Варна. Моля за коментар.

  Не си сам Веднага се присъединявам като втора кола ... на кратко "ремарке"

 3. #3
  Регистрация
  Jun 2009
  Публикации
  1,585
  Точки (при гласуване)
  11

  По подразбиране От: План за семейно пътешествие Варна-Сандански-Родопите- Варна. Моля за коментар.

  До Снежанка се стига по асфалтов път. ТВ кулата беше затворена за посетители миналото лято и есента. Не пропускай де се качиш на връх Перелик, в подножието всъщност, защото горе има военна база-гледката си струва...и има много приятни горски пътища за лек оффроуд. Хайдушки поляни предлагат приятна лИзгава глина по това време на годината. Кръстова гора е красиво място, и има много живописен и почти неизползваем път от Пампорово през Лъки до там. Весело изкарване и безаварийно!

 4. #4
  Регистрация
  Mar 2008
  Място
  София кв. Борово
  Публикации
  12,352
  Точки (при гласуване)
  27

  По подразбиране От: План за семейно пътешествие Варна-Сандански-Родопите- Варна. Моля за коментар.

  Г. Беглик -Сърница - Г. Беглик го минавах лани със Спортиджа. Добре е да има налична резачка, че на пролет обикновено има паднали дървета.
  Тел. 0877 517965
  Спортидж 2.0 бензин 2003г. кабрио. Спортидж 2.0 ТДИ 2000г. Ceed 1,6 CRDI 2010г.Каравана Антарес 390 2015г.

 5. #5
  Регистрация
  Nov 2005
  Място
  София
  Публикации
  22,258
  Точки (при гласуване)
  81

  По подразбиране От: План за семейно пътешествие Варна-Сандански-Родопите- Варна. Моля за коментар.

  Цитат Мнение на damyan82 Преглед на публикациите
  ... На туристическата карта на западни Родопи маршрута Ковачевица Сърница е оцветен в зелено и е обозначен като път за мпс. Ще попитам за състоянието на пътя Ковачевица-Сърница-Беглика. Ще може ли да се мине с моя джип без да се впускам в приключения? ...
  Хартиените туристически карти изобщо не ги гледай! Информацията в тях става само за най-обща ориентация. За състоянието на черни пътища информация с 1-годишна давност е прекалено стара. Нещата могат да се променят драстично в едната или в другата посока.
  Имай предвид, че за каране по черно в Родопите през май, след тежка зима като тазгодишната, може да ти е необходим моторен трион за да си разчистваш пътя от паднали дървета и пак не е сигурно, че ще можеш да минеш навсякъде.

 6. #6
  Регистрация
  Aug 2010
  Място
  София
  Публикации
  119
  Точки (при гласуване)
  8

  По подразбиране От: План за семейно пътешествие Варна-Сандански-Родопите- Варна. Моля за коментар.

  Миналото лято минах по част от маршрута, за който питаш, с неподготвена кола с А/Т гуми. Единствено разчитахме на GPS-а и добро предварително проучване на маршрутите, за които има много писано в този раздел на форума.

  Тръгнахме от София през Юндола, Белица (с парка на танцуващите мечки) и така до Огняново, където трябваше да намерим хотела, в който бяхме запазили стая за нощуването. При пристигането ни в Огняново разочарованието беше сериозно, защото селцето е разположено на открито и жаркото слънце, което ни изгаряше по време на пътуването, беше огряло навсякъде. Тъй като не знаехме къде е хотелът, трябваше да позвъним и хората ни упътиха в област малко над селцето, която се намираше по пътя за Рибново. И така добре изпотени тръгнахме да търсим къде е тайнствената отбивка, която на нашата карта липсваше. Чудото не закъсня и се озовахме в една тиха местност, скрита в ниското между дърветата. Дочу се и ромоленето на река, което определено допринасяше за оправяне на настроението Веднага записах хотела в POI-тата на iGO, което ползвам.

  Следваше настаняване и разбира се - посещение на Лещен и Ковачевица. На връщане зададох на GPS-а да ме заведе до хотела, тъй като излизаше, че има алтернативен маршрут до него. Пътчето беше кратно, но интересно и живописно, като се движехме през тунел от короните на дърветата. Достигнахме до място, където имаше хотел, като в близките 200 метра се виждаше и нашия, но... се оказахме от другата страна на реката. Следваше връщане и пак през центъра на Огняново и по пътя за Рибново пристигнахме за едно приятно потапяне в басейна

  Това е скрийншот от нашия трак, по който се движехме. Маркираното в червено са хотелите от двете страни на реката:

  Име: ognyanovo_min_voda.jpg
Прегледи: 1146
Размер: 214.4 Кб


  На следващия ден се отправихме от Огняново към Сърница през Сатовча и Доспат, тъй като не бях сигурен за маршрута през Ковачевица,за който по-късно прочетох тук, че не представлявал трудност, но не бил и толкова интересен. Асфалтовия път до Доспат е хубав и живописен, така че ако се спира за снимки, ще отнеме повече време - на нас (според записания трак) са ни трябвали 2 часа, за да стигнем Сърница от Огняново. По-неприятен е пътя Доспат-Сърница, но с кола като тераното няма проблем. Само скоростта е доста по-ниска, заради резултатите от бомбандировката на пътя Така изглежда и трака, при който забравих да пусна записа в Огняново, но по-късно се сетих:
  Име: route_ogn_satov_dospat_sarnitsa.jpg
Прегледи: 1139
Размер: 145.8 Кб


  Вижда се и Ковачевица, от където тръгва алтернативния маршрут за Сърница, за който Чавдар (V93) е писал в този подфорум. Горните маршрути съществуват в картите за iGO на NavTeq и TopMap (ex-TeleAtlas - гугълската компания за картите), така че може да се изчисли точния маршрут директно в гугъл мапс като километри, а от там и приблизително времето за пътуване.

  След пристигането си в Сърница се настанихме за няколко дни там, като бяхме решили да обикаляме всеки ден в някаква посока, където да разглеждаме интересни места наоколо. По този начин тествахме и маршрута Голям Беглик - Сърница, който също присъства в републиканската пътна мрежа, а от там и по картите за iGO. При обикаляне около язовирите по пътя Батак-Доспат, добре похапнали и все още в ранната част на следобеда, решихме да минем от Голям Беглик посока Сърница. Попитахме един от местните дали може да се мине по пътя, тъй като на картата е обозначен и не би трябвало да се объркаме (много). След изпитателен поглед върху колата човекът каза, че отдавна не е минавал, но ни преценява като жертви и ни препоръча да си минем (отново) през бомбардировките... асфалта имам предвид Разбира се, не го послушахме, като решихме да видим поне как изглежда и ако се наложи да се връщаме или да оставим колата и пеша да се доберем до Сърница.

  Обиколката около половината язовир си беше песен - добре поддържан черен път, страхотни гледки, пълна наслада от заобикалящата природа. Стигнахме отбивката, по която трябваше да продължим и от там се откри отново прекрасна гледка - страхотни поляни, малки вили, свободно пасящи коне.... Возехме се и наслаждавахме, докато достигнахме два камиона и трактор, товарещи трупи. Разпитахме хората дали това е правилния път, но ни казаха, че следващата част не е използвана от години и не са минавали, за това не могат да ни кажат за състоянието й. И те се опитаха да ни разубедят да продължим, но ние все пак решихме да видим този неподдържан път. Още с подминаване на последния камион ние го видяхме и наистина приличаше на отдавна използван. Продължихме още малко и видях напред следи от наскоро минавала кола, така че нямаше как да не продължим Някъде тук картата на iGO продължи в друга посока и после пътя ни изчезна напълно (карахме в "зеления" фон ), но тъй като не видяхме никъде отбивка, то продължихме напред.

  Макар и леко поизровен и пообрасъл, пътя в сухото си беше добре, а и ние не бързахме и оглеждахме местата, които изглеждаха по-сложни и просто ги минахме. Започна се едно сравнително стръмно спускане, като пътя изглеждаше отново редовно използван. Така се и оказа - след малко достигнехме нарязани и подредени край пътя дървета. Продължихме надолу бавно и спокойно като внимавахме за коловозите от камионите. Тук дойде и една от изненадите, за които са писали по-горе - може да има паднали дървета. Е, не бяха от буря или от зимата, а отрязани дървета, които при превоза изглежда са паднали по средата на пътя. Късмет, че бяха само 2-3 и бяха сравнително леки, та успях да ги преместя. Иначе трябваше да обръщаме и да се връщаме. Една лебедка би помогнала за изместването им, но за съжаление още нямам такава.
  Име: beglik_sarnitsa_off.PNG
Прегледи: 1150
Размер: 877.7 Кб


  Нататък пътя пак си беше стръмен, с коловози тук там, но нямаше други изненади. По пътя има чешмички тук-там, та правехме почивки за "охлаждане". При достигане на Сърница iGO отново ни "намери" и тръгна да ни рутира към крайната ни точка, но още на първата улица ни вкара в грешната посока Попитахме дали от там се минава за центъра и се оказа, че трябвало да обърнем.

  И така бавно и полека ние успяхме да минем по горния маршрут. За минаване в обратна посока поне аз не бих се хванал с моята кола, защото пътя е доста стръмен и ако е кално, просто няма да мина. А ако има паднали дървета без резачка за дърва ще е трудно. Лебедката също би влизала често в употреба при по-неприятни обстоятелства.

  След като направихме пътуването, аз почнах да разглеждам тракове, пуснати из темите тук и видях, че има алтернативен маршрут от Сърница за Голям Беглик, който тръгва малко по нагоре по пътя Сърница-Побит Камък-Велинград:
  Име: sarnitsa_beglik_alt.PNG
Прегледи: 1170
Размер: 903.0 Кб


  Вероятно през идващото лято ще го минем този маршрут, при който по черно може да се тръгне от Якоруда към Медени поляни и така до Голям Беглик. Но това е все още в бъдеще време

  Ще следя с интерес организирането на това пътешествие, защото самото планиране понякога доставя също такова удоволствие, колкото и изпълнението после

 7. #7
  Регистрация
  Nov 2005
  Място
  София
  Публикации
  22,258
  Точки (при гласуване)
  81

  По подразбиране От: План за семейно пътешествие Варна-Сандански-Родопите- Варна. Моля за коментар.

  Цитат Мнение на pecix Преглед на публикациите
  ... И така бавно и полека ние успяхме да минем по горния маршрут. За минаване в обратна посока поне аз не бих се хванал с моята кола, защото пътя е доста стръмен и ако е кално, просто няма да мина. А ако има паднали дървета без резачка за дърва ще е трудно. Лебедката също би влизала често в употреба при по-неприятни обстоятелства. ...
  Никакъв проблем не представлява този път от Сърница до Г. Беглик по черно. Общо взето, теренът е доста каменист, така че и при мокро време не може да стане кой знае колко страшен, та чак и лебедка да потрябва.

 8. #8
  Аватара на jordansto
  jordansto е офлайн Утвърден участник | Организатор || +ПЛ || ТП || ДВиП |* МСС *
  Регистрация
  Jun 2009
  Място
  Стара Загора
  Публикации
  227
  Точки (при гласуване)
  10

  По подразбиране От: План за семейно пътешествие Варна-Сандански-Родопите- Варна. Моля за коментар.

  Като минаваш през Стара Загора, да не забравиш да се обадиш и на мен!
  0878 706 714

  WWW.OFFROADMASHINI.COM

 9. #9
  Регистрация
  Aug 2010
  Място
  София
  Публикации
  119
  Точки (при гласуване)
  8

  По подразбиране От: План за семейно пътешествие Варна-Сандански-Родопите- Варна. Моля за коментар.

  Имам предвид лебедка за преместване на дърветата, защото на ръка големите трупи ми се вижда доста трудно. Малко преди да поемем към Голям Беглик от към Тошков чарк имаше следната сценка:

  Име: IMGP1981.jpg
Прегледи: 1130
Размер: 107.7 Кб

  Отзад се вижда купчинката "малки" дръвчета, които били паднали от някакъв камион. Трябваше да доизчакаме трактора да ги премести останалите, за да минем. А пътя Г.Беглик-Сърница не е толкова широк в частта си от към Сърница, за да се пропусне фитнеса. С лебедка пак има някакъв шанс да се захване единия край и да се издърпа до някъде, за да се освободи пътя, докато на ръка лично аз няма да мога да се справя дори с едно от тези "дръвчета" Но така е, когато по цял ден вися пред компютрите...

  А за пътя - единственото ми "оборудване" бяха А/Т гуми и бяхме сама кола, което не предразполага към рискове, а и опита ми така да се каже е нулев. Но пък удоволствието при достигане на целта беше многократно по-голямо За това е най-добре в някаква малка група с автомобили и отделно подготовка поне малко от към техническата част.

 10. #10
  Регистрация
  Mar 2008
  Място
  София кв. Борово
  Публикации
  12,352
  Точки (при гласуване)
  27

  По подразбиране От: План за семейно пътешествие Варна-Сандански-Родопите- Варна. Моля за коментар.

  Цитат Мнение на pecix Преглед на публикациите
  Вероятно през идващото лято ще го минем този маршрут, при който по черно може да се тръгне от Якоруда към Медени поляни и така до Голям Беглик. Но това е все още в бъдеще време
  Това съм го минавал с аватара 1989г. Малко преди преврата.
  Тел. 0877 517965
  Спортидж 2.0 бензин 2003г. кабрио. Спортидж 2.0 ТДИ 2000г. Ceed 1,6 CRDI 2010г.Каравана Антарес 390 2015г.

 11. #11
  Регистрация
  Oct 2009
  Място
  Варна
  Публикации
  1,673
  Точки (при гласуване)
  11

  По подразбиране От: План за семейно пътешествие Варна-Сандански-Родопите- Варна. Моля за коментар.

  Цитат Мнение на avzdrav Преглед на публикациите
  До Снежанка се стига по асфалтов път. ТВ кулата беше затворена за посетители миналото лято и есента. Не пропускай де се качиш на връх Перелик, в подножието всъщност, защото горе има военна база-гледката си струва...и има много приятни горски пътища за лек оффроуд. Хайдушки поляни предлагат приятна лИзгава глина по това време на годината. Кръстова гора е красиво място, и има много живописен и почти неизползваем път от Пампорово през Лъки до там. Весело изкарване и безаварийно!
  Благодаря за мнението. Връх Перелик го изключих като идея именно заради поделението за да не ме гледат като поредния...
  За Кръстова гора не се бях сещал и е добра идея да се включи в маршрута. Ще го проверя, но може да се наложи да я видим за малко.
  Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

 12. #12
  Регистрация
  Oct 2009
  Място
  Варна
  Публикации
  1,673
  Точки (при гласуване)
  11

  По подразбиране От: План за семейно пътешествие Варна-Сандански-Родопите- Варна. Моля за коментар.

  Цитат Мнение на Пенчо Преглед на публикациите
  Г. Беглик -Сърница - Г. Беглик го минавах лани със Спортиджа. Добре е да има налична резачка, че на пролет обикновено има паднали дървета.
  Резачка нямам, но съм си наумил за афторитет да си взема една малка бичкия. Ако се стигне до там мани бегай.
  Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

 13. #13
  Регистрация
  Oct 2009
  Място
  Варна
  Публикации
  1,673
  Точки (при гласуване)
  11

  По подразбиране От: План за семейно пътешествие Варна-Сандански-Родопите- Варна. Моля за коментар.

  Цитат Мнение на Чавдар (V93) Преглед на публикациите
  Хартиените туристически карти изобщо не ги гледай! Информацията в тях става само за най-обща ориентация. За състоянието на черни пътища информация с 1-годишна давност е прекалено стара. Нещата могат да се променят драстично в едната или в другата посока.
  Имай предвид, че за каране по черно в Родопите през май, след тежка зима като тазгодишната, може да ти е необходим моторен трион за да си разчистваш пътя от паднали дървета и пак не е сигурно, че ще можеш да минеш навсякъде.
  Точно за това ми беше идеята за темата за да може до последно ако някой е минавал и потвърди за добър път да се насочим на там. А иначе иненади винаги може да има. Мъчим се да подготвим машината, но става бавно.
  Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

 14. #14
  Регистрация
  Oct 2009
  Място
  Варна
  Публикации
  1,673
  Точки (при гласуване)
  11

  По подразбиране От: План за семейно пътешествие Варна-Сандански-Родопите- Варна. Моля за коментар.

  Колега pecix благодаря за изчерпателната информация. Ще трябва още няколко пъти да я прочета да не пропусна нещо, но само един въпрос имам за сега. Кой е хотела, където отседнахте в Огняново? После, ще питам още.
  Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

 15. #15
  Регистрация
  Oct 2009
  Място
  Варна
  Публикации
  1,673
  Точки (при гласуване)
  11

  По подразбиране От: План за семейно пътешествие Варна-Сандански-Родопите- Варна. Моля за коментар.

  Цитат Мнение на Чавдар (V93) Преглед на публикациите
  Никакъв проблем не представлява този път от Сърница до Г. Беглик по черно. Общо взето, теренът е доста каменист, така че и при мокро време не може да стане кой знае колко страшен, та чак и лебедка да потрябва.
  Значи задължително трябва да го минем.
  Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

 16. #16
  Регистрация
  Oct 2009
  Място
  Варна
  Публикации
  1,673
  Точки (при гласуване)
  11

  По подразбиране От: План за семейно пътешествие Варна-Сандански-Родопите- Варна. Моля за коментар.

  Цитат Мнение на jordansto Преглед на публикациите
  Като минаваш през Стара Загора, да не забравиш да се обадиш и на мен!
  За нищо на света не бих пропуснал.
  Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

 17. #17
  Регистрация
  Oct 2009
  Място
  Варна
  Публикации
  1,673
  Точки (при гласуване)
  11

  По подразбиране От: План за семейно пътешествие Варна-Сандански-Родопите- Варна. Моля за коментар.

  Ето малко тернировки за доусъвършенстване на багажа и личния състав.  Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

 18. #18
  Регистрация
  Jan 2010
  Място
  Пловдив,Якоруда
  Публикации
  2,999
  Точки (при гласуване)
  13

  По подразбиране От: План за семейно пътешествие Варна-Сандански-Родопите- Варна. Моля за коментар.

  Цитат Мнение на damyan82 Преглед на публикациите
  ...............................................................

  След нощувката продължаваме към Лещен, Горно Дряново, Ковачевица и от там по черно до Сърница, а от там до язовир голям Беглик.Следва бивак и нощувка. На туристическата карта на западни Родопи маршрута Ковачевица Сърница е оцветен в зелено и е обозначен като път за мпс. Ще попитам за състоянието на пътя Ковачевица-Сърница-Беглика. Ще може ли да се мине с моя джип без да се впускам в приключения? Вече получих отговор на лично от lubashki777, но ако има по-актуална информация нека някой я сподели.За колко време ще се измине пътя Огняново Беглика? Ако времето не е благоприятно(вали или се кани да вали) имам алтернатива Огняново, Гърмен, Дъбница, Долно Дряново, Сатовча, Доспат, покрай язовир Широка поляна до Беглика. За километри ми е ясно, но като време незнам колко да го прогнозирам. Питам за време понеже не познавам пътищата, състоянието им и с колко доло-горе се кара по тях за да си направя сметката за пътуването. Втора нощувка.


  ....................................................

  Това е за сега. Темата, ще претърпи доста корекции и затова я пускам по-рано за да се запозная с нещата.Имайте на предвид, че нямам представа, къде отивам. Ако някой по някаква причина иска да се засечем за къмпингите или другаде да е готов, че последното мнение се взима на място. Нямам против да се видя с хора които са замислили подобни екскурзии. Ще тръгнем сама кола и затова е малко рисковано по черно особено ако въобще не си бил там.Предложете и живописни черни пътища за които не знам а е хубаво да се мине без да има какви да е трудности и такива, които са проверени скоро, че се минава по тях.Споделете ако нещо, което съм избрал да видя не е от толкова голямо значение, а има друго с по-голямо.
  ...............................

  И така очаквам мнения. Благодаря за вниманието предварително.
  Много хубав маршрут...От Сандански до Ковачевица и Сърница е ..................................
  От Ковачевица до Сърница, имате напълно минаваем път, дори и с лека кола!!На места дори е асфалт, но то КПП.-то на Стойчев Чар...От там до Сърница ви е само Асфалт...Поне ако минете по пътя, по който аз минах.... Резачка ЗАДЪЛЖИТЕЛНО(аз ти писах и на Лс-то).Даже когато правеха миналогодишната разходка, по Родопите, се бяха и натъкнали на Преспи и срутени камъни, въжета и колани също да вземете!Хем беше по късно, към края на Април(доколкото си спомням)..
  Много хубава разходка!!
  П.С
  Цитат Мнение на pecix Преглед на публикациите
  ................................

  Вероятно през идващото лято ще го минем този маршрут, при който по черно може да се тръгне от Якоруда към Медени поляни и така до Голям Беглик. Но това е все още в бъдеще време

  Ще следя с интерес организирането на това пътешествие, защото самото планиране понякога доставя също такова удоволствие, колкото и изпълнението после
  Това наистина е един много хубав и изпълнен с прекрасни гледки път...На всеки бих го препоръчал, но да се започне от Аврамото- По билото- и чак в Ковачевица(по роюи маршрут минаваш подчи целите родопи, в тази си част, по билото)...Аз лятото, ще го минавам за втора година, понеже предната. не го минахме, както трябва, поради едно малко отклонение...
  Последно редактиран от Борис Хаджиценев (bob4oo) ; 18-03-12 в 21:23
  За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
  Honda Dominator 650
  088ЧЧ93979-->Борис
  0878956Ч38-->Борис

 19. #19
  Регистрация
  Oct 2009
  Място
  Варна
  Публикации
  1,673
  Точки (при гласуване)
  11

  По подразбиране От: План за семейно пътешествие Варна-Сандански-Родопите- Варна. Моля за коментар.

  До колегите от Стара Загора.
  Случайно да има някъде в града или около града страхотно място за къмпинг за една нощ, което би ме отказало да съм на хотел?
  Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

 20. #20
  Владимир Йончев е офлайн Утвърден участник | news |
  | ОС || +ПЛ |* МСС *
  | Модератор |
  Регистрация
  Aug 2008
  Публикации
  989
  Точки (при гласуване)
  60

  По подразбиране От: План за семейно пътешествие Варна-Сандански-Родопите- Варна. Моля за коментар.

  Хубав маршрут. Аз бих намалил ходенето около Сандански (в Рупите и 15 минути престой са много) за сметка на Ковачевица. В Огняново има много хубави топли извори и нелоши топли басейни, но самото село не е нещо особено. Аз предпочитам да спя в Ковачевица и да слизам до Огняново за басейн (17 км). В Лещен кръчмата е хубава, малко скъпичка, но си заслужава. Ако искаш прати ми лично да ти дам телефон на бабата с най-хубавата къща в Ковачевица, но трябва да се резервира рано, че се запълва. Задължително идете до Синия вир - стръмно е, но си струва.
  Ако все пак решиш да отседнеш в Огняново, нещата стоят така: Центърът на всичко е хотел Виктория. Това в бивша станция на МС с лукс от 80-те, леко занемарена. Мирише силно ня сяра, няма студена вода, всичката е топла и трябва да си купувате за пиене. Около него има 3 топли външни басейна и един вътрешен. Най-хубавото нещо обаче е "Мирото" - горещ извор, който е безплатен и цяло село ходи в него. За малки деца може да е прекалено горещ. Преди Виктория има нов, луксозен комплекс от къщички, доста скъп, но зависи от сезона. Той е на 2-3 мин от Виктория. "Делта" е на петнайсетина минути след Виктория (това по пътеката, за кола се хваща друг път) и се пада малко изолиран от цялата тарапана. Има хубав басейн, който май ставаше и открит и закрит в зависимост от сезона. В селото има доста частни квартири, както и в съседното село Марково. И отново казвам - Ковачевица е несравнимо нещо, заложете на нея. По пътя между Огняново и Ковачевица има едно село Горно Дряново. Това е най-живописното село, което някога съм виждал. Аз винаги си отделям много часове, за да си говоря с хората там, да поседя в кръчмата или с бабите по пейките. Наистина е друга вселена, няма нищо общо с тази България, която познаваме.
  За Триград и Ягодина трябват 2 дни, за да не се бърза. Ягодина е по-хубавото - и Ждрелото, и селото, и пещерата. Избери хотела в центъра, който май се казваше Ягодина. Ниски цени с много добро качество. Удобното място за палатка е точно над табелата на входа на селото. Не пропускайте Ягодинската пещера.
  Ждрелото на Триград е много кратко, но кадърът е емблематичен. Дяволското гърло също е емблематично, макар че приказките са по-големи от емоцията. Има нелош хотел, май нямаше тоалетни в стаите, а общи на етажа, но не съм сигурен. Май Силивряк се казваше и беше много евтин. Там, където се се събират разклоненията за Триград и Ягодина (Тешел) има хубава кръчма с пъстърва - мисля, че Орфей се казваше.

Страница 1 от 8 1 2 3 4 5 ... ПоследенПоследен

Сходни теми

 1. Каране във Варна (около Варна)
  От mimsis във форум Организиране на пътешествия и разходки с ATV
  Отговори: 49
  Последно мнение: 03-05-18, 13:50
 2. Варна-Бургас-Варна
  От banjo във форум Взаимопомощ, работа, проекти, споделени пътувания, превоз на товари
  Отговори: 0
  Последно мнение: 30-05-11, 21:24
 3. Предлагам транспрт Варна-Разград-Варна на 19 май
  От banjo във форум Взаимопомощ, работа, проекти, споделени пътувания, превоз на товари
  Отговори: 0
  Последно мнение: 18-05-11, 19:22
 4. ВАРНА
  От totolamb във форум ВАЗ
  Отговори: 11
  Последно мнение: 28-05-08, 00:07
 5. Варна ???
  От Христо във форум Офроуд "ВАРНА"
  Отговори: 13
  Последно мнение: 04-06-07, 10:26

Правила за публикация

 • Вие не можете да публикувате нови теми
 • Вие не мжоете да отговаряте в теми
 • Вие не можете да добавяте прикачени файлове
 • Вие не можете да редактирате собствените публикации
 •