Би трявало да има заводски определено място за тонколонките в задните кори / тия дето в багажника / , ако имаш късмет производители даже са метнали и кабели до там ...Да видиш дали/или трябва да ги свалиш . Късмет .
Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
Скоро свалях задните кори и видях, че има фабрично място за колони отзад.
От вътрешната страна на кората има очертание за кръгъл говорител само трябва да се изреже, но не са изкарани кабели до там (поне при мен).
Хъм... Аз нямам задна кора, нито пък по нещо личи някога да е имало. Нямам и място за колонки в таблото. Даже и място за закрепване на касетофон нямах... Направих си една метална конзола, на която закрепих СД-то, а в корите на вратите изрязах дупки за колонките и готово.
Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.
Хъм... Аз нямам задна кора, нито пък по нещо личи някога да е имало. Нямам и място за колонки в таблото. Даже и място за закрепване на касетофон нямах... Направих си една метална конзола, на която закрепих СД-то, а в корите на вратите изрязах дупки за колонките и готово.
И така след доста време да възродим темата с продължението или по-точно да дам доклад за цялата ми дейност по озвучителната система на ферозата.След предишния ми пост в темата намерих две тон колони и ги сложих отзад, но без да дупча корите(колоните си бяха с корпус който успях да приклещя между roll bar-a и корите), предните две пръщяха като за световно затова почти ги изключих чрез радиото.Това беше положението до преди няколко месеца когато ми се завъртя мухата за подмяна на предните две тон колони. Тази операция я избягвах защото още като я взех питах приятел майстор, през който минават доста такива кочини ми каза че трябва да се разглобява таблото за подмяната на тон колонките.
Тук е мястото да благодаря на Ванката Горчев за съдействието-изтормозих го на лични съобщения. След разясненията и снимките които ми прати, и преглеждане на сервизното ръководство плана беше готов- махане на жабката, за да се освободи място да бръкна отзад и да сменя тон колоната от дясно, а за от ляво- демонтиране на частта от таблото, която е при дръжката за отваряне на предния капак и от там отново с бъркане да се подмени тон колонката.
Днес беше денят за изпълнение на плана и то се оказа доста приятна задача- от дясно с развиването на 4 болта колонката излезе:
Ето и колоната на мястото, при мен е закрепена с 2 болта, което май не е заводското решение, което е със щипки от вътре?:
До тук сме готови-4 болта и е вън.От дясно болтовете вече бяха 8.
И от тази страна сме готови.Ето ги и провинилите се строени за снимка, завинаги далече от джипа:
За накрая оставих и въпроса-с какви колонки да заменя старите, ясно е че ще са 4' на 6' интересуват ме характеристиките, приемам и конкретни предложения. Ще се ползват за нормално слушане на музика и когато в даден момент се увеличи звука малко повече да не "пращи", разбирайте, че това ще са единични случай а не често срещано явления, не съм маняк на тема музика. Ферозката е с обикновено CD на Pioneer и няма допълнителен усилвател, основното между което се чудя е дали да е нещо около 60w или около 90-100w, повече май просто ще е безсмислено.
Благодаря предварително!
Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
Daihatsu Feroza F300 1.6 16V
Да докладвам за развитието- още в началото на работната седмица обиколих аудио магазините в града, включително и веригите техно... Учуди ме че от всички магазини (около 5-6 на брой) открих само два в които имаше тон колонки с размер 4' на 6' и дори в големите вериги нямаха, казаха че не били получавали такива от доста време Както и да е харесах си едната от трите марки от които имах избор, взех и ги монтирах....В общи линии съм доволен, първите впечатления са добри, но не съм карал джипа много така че още не мога да кажа нищо по-конкретно от това, че на колоните им дават 40W реални и 160W пикова мощност.
Поздрави!
Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
Да докладвам за развитието- още в началото на работната седмица обиколих аудио магазините в града, включително и веригите техно... Учуди ме че от всички магазини (около 5-6 на брой) открих само два в които имаше тон колонки с размер 4' на 6' и дори в големите вериги нямаха, казаха че не били получавали такива от доста време Както и да е харесах си едната от трите марки от които имах избор, взех и ги монтирах....В общи линии съм доволен, първите впечатления са добри, но не съм карал джипа много така че още не мога да кажа нищо по-конкретно от това, че на колоните им дават 40W реални и 160W пикова мощност.
Поздрави!
Hertz от Avitel или който друг ги продава. Скоро пазарувах 4x6, 5x7 и пищяли от тях. И съм доволен. Можеш по интернет да си ги поръчаш.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Това беше едната от опциите, разгледах сайта на Avitel, после Hertz-овете ги намерих и в един от магазините в града.В последствие обаче се спрях на Magnat Car Fit Style 9152 заради по-добрата цена и прилични характеристики, имат и 3 години гаранция така че се надявам да не ме разочароват.
Коментар