Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Pajero sport Лампа за 4H и 4L k90 2003 3.0 V6

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Pajero sport Лампа за 4H и 4L k90 2003 3.0 V6

    Здравейте, колеги,
    надявам се да не се повтаря темата ( доста теми прегледах повечето бяха за паджеро със super select, а моето не е ). От скоро съм собственик на паджето спорт к90 от 2003 v6 177hp ( автоматична кутия)
    Миналия ден използвах включването на предния мост, както и раздатката за бавните скорости ( не са натоварвани много, просто исках да тествам системата дали работи), всичко с беше окей, малко след смяна на режима лампата на таблото с индикацията за включен преден мост светеше постоянно, колата се усещаше по-вдървена и всичко си работеше. На следващия ден отново реших да включа системата за малко, но при включването й лампата на таблото не запали. След това няколко пъти ми направи впечатлени как примигна за малко, но това беше , не се включи повече. Ако някой колега може да каже от къде да започна диагностиката или кое дава най-често тези признаци.

    Благодаря предварително за отделеното време и се извинявам ако повтарям темата.

  • #2
    От: Pajero sport Лампа за 4H и 4L k90 2003 3.0 V6

    От вентилите на десния калник. Първо откачи буксите една по една и провери дали идва напрежение когато превключваш. Ако да - провери вакуумните съединения, особено долу около механизма за включване и вакуумния резервоар и еднопътния клапан, който е непосредствено до вентилите. Ако не идва напрежение при смяна положението на лоста, провери ключа на скоростната кутия и кабелите отдолу. Ако проверяваш вакуумите е силно препоръчително да имаш вакуум помпа за тестване на системата и бележи и откачвай маркучетата едно по едно.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

    Коментар


    • #3
      От: Pajero sport Лампа за 4H и 4L k90 2003 3.0 V6

      Колега, благодаря за отговора, ще започна диагностика скоро и ще видя до къде ще я докарам, поне по ел. частта ще мога, вече за вакуума ще потърся помощ.
      Но скоро ми се появи друг проблем, когато карам с ~70-90 км ми се появява едно невероятно клатене на волана(направо се отклонява със сантиметар - 2 в ляво и дясно и вибраций който се усещат сякаш цялата кола се тресе). Интересното е, че не го прави винаги и това ме води на мисълта, че не е от баланса на гумите или от нужда от стенд ( скоро и правих и стенд, защото сменях хебелите на кормилната щанга в който имах луфт),а може би от автоматичната скоростна кутия или обяснението което намерих в този пост https://www.offroad-bulgaria.com/sho...d.php?t=177047. Разбирасе надявам се да е от някой лагер или каре на кардан не в скоростите.
      Съжелявам, че смесвам темите, но този проблем ми се струва доста по належащ и ще се фокусирма върху него, а колега видях , че си компетентен и може да имаш някой съвет и за тази ситуация. Намерих и в тази тема малко информация https://www.offroad-bulgaria.com/sho...d.php?t=170281, ако не е някое от тези неща, най-вероятно ще отворя нова тема за потърся помощ. Ще съм благодарен за всеки съвет или насока.
      Благодаря.

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X