• OFFNews въвежда регистрация за писане на коментари


   Скъпи приятели,


   От днес писането на коментари в OFFNews ще е възможно само за регистрирани потребители. Правим тази промяна, за да направим форумите под статиите по-уютно място за всички ни, да ограничим неприличния език и да стимулираме смислените дискусии.


   Как да се регистрирам?


   В горния десен ъгъл на сайта има линк за регистрация. Такъв линк има и при формата за писане на коментари.


   За регистрация можете да ползвате профилите си във Facebook, Twitter, LinkedIn и Google+ или да попълните формата за регистрация.


   След като веднъж вече сте се регистрирали, ползвайте бутона 'ВХОД', който можете да видите в годния десен ъгъл на сайта и при формата за регистрация.


   Някои от имената вече са заети. Това е така, защото потребителите на OFFRoad-Bulgaria.com запазват имената си и в OFFNews.


   Браузърът би трябвало да запази данните Ви и да не се налага да изписвате името и паролата всеки път, но за всеки случай ги запомнете, защото те са виртуалната Ви самоличност, а ако се грижите добре за нея, придобивате редица екстри.


   Рейтинг


   Всеки регистриран потребител има свой рейтинг и от него ще зависи тежестта му при оценяване на другите коментари.


   Първоначално всички започват с 1000 точки, което се равнява на рейтинг 1. Когато точките станат 2000 рейтингът става 2, при 3000 точки, става 3 и т.н.


   Как се натрупват и отнемат точки подробно е обяснено в правилата за коментиране.


   Модерация

   Ние вярваме, че системата за мета модерация, в която читателите могат да скрият или да изтъкнат определен коментар, е по-добра отколкото субективната преценка на модераторите.
   Затова желанието ни е за в бъдеще да имаме минимална намеса в коментарите. Но докато се постигне желания добър тон, ще модерираме строго коментарите. При изтриване на мнения, които нарушават правилата за коментиране, от рейтинга на победителя ще бъдат отнети 50 точки.

   Старите коментари


   Старите коментари се запазват, така както са пуснати. Това би могло да породи дублиране на никове, но преценихме, че с времето проблемът ще отмине.


   Потребителски профил


   Всеки регистриран потребител има свой профил, до който се достъпва като се кликне върху името или снимката. В профила видими за всички участници са коментарите на потребителя. Личната информация е видима само за модераторите.


   Опресняване на точките


   Много пъти сте ни задавали въпроса защо натискам плюс, а заедно с него излиза и минус или цифрата се увеличава не с 1, а с повече. Това е така, защото точките се опресняват при следващо действие на страницата и в това време друг потребител също е гласувал.

   Точките в рейтинга се опресняват при презареждане на страницата.

   Съвети, препоръки и коментари


   Напълно сме наясно, че в първите дни са възможни бъгове и несъвършенства на системата. Очакваме вашите съвети, препоръки и коментари под тази статия или на и-мейл moderator@offmedia.bg.