Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обратно реле

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Обратно реле

Хело на познавачите!Нужно ми е реле (или контактор или квото там...) което да отваря веригата за "силния ток" когато спре напрежението на клемите които дърпат "котвата".Съществува ли такова нещо ,и ако някой се сеща от каква машина или къде евентуално да търся?12 волта 20-30 ампера примерно.
    Sent from my Nokia s fenerche

От: Обратно реле

Хай брадър!Сеа мен ако моеш да ни светнеш и кво искаш, ние ще те светнем за релетата и контакторите с нормално отворени контакти.Както и за поляризираните.Ако използваш нормалната за българския пунктуация и орфография,може да те резберем още от първия път.
    Говоренето със завършени изречения се приветства.

Коментар

Добре дошъл!)

Коментар

Освен че си учител по български и си електротехник.Едно вмирисано реле има 2 кръга.Трябва ми такова което ако му пуснеш точец 30 ина ампера през едната верига(ти познай коя) той да си протече ,а ако му подадеш напрежение 12 волта(ти кажи къде) оня 30 амперовия да спре да си тече.
        Ако не си решил да си правиш на интерсен светни ме в поляризираните, в контакторите с нормално отворени контакти и в (М)орфографията моля!!!Нарочно няма да проверя в нета кво означават.А м/у другото си прочетох предния пост и не видях какво фрапиращо има в пунктуацията и какво точно не разбра.Ако бях ел. техник нямаше да пиша тук и да питам а ако нямаш намерение да помогнеш а само се заяждаш ходи....(извинявам се за поредното незавършено изречение).
        Последно редактирано от //Радо//; 11-07-10, 03:06.

Коментар

Релетата които ти трябват се наричат "релета с нормално отворени контакти" Т.е. ако няма приложено напрежение на управляващата верига-контактите(пъпките) са отворени, и през тях не се затваря изпълнителната верига. При подаване на напрежение на управляващата верига-котвата затваря контактите, и "точеца" започва да тече. Ина и с обратното действие-контактите са затворени когато няма напрежение на управляващата верига. Те се наричат "релета с нормално заторени контакти" В старите АТЦ има по много и от двата вида, но тях вече ги претопиха за скрап. Не знам от какво може да се приспособи, но по магазините за елекронни компоненти има доста видове релета. Потърси там. Кажи, че ти трябва реле с нормално отворени контакти за.... ампера, с управление на 12 волта.
          Има и комбинирани релета-с няколко двойки контакти-с нормално затворени и нормално отворени контакти. И си ползваш които ти трябват в случая.

Сетих се-потърси реле-регулатор от жигули-управлява се с 12 волта, и е нормално затворено. Може да се попреработи и да стане нормално отворено. Не знам колко ток може да пусне, но май не е слабо...
          Последно редактирано от Кольо; 11-07-10, 09:57. Причина: Оправяне на недоглеждането
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Има и комбинирани, с пет крака релета.Имат нормално затворена и нормално отворена силова верига.За котвата е общ крак,по един за двата контакта и два крака за бобинката на релето.Не са дефицит, виждал съм и руски 20/30А, виждал съм тук при един дето разкоства коли и 50А, френски и немски.

Коментар

Айде нещо по-лесно. Всяко нормално автомобилно реле с 5 крака е твоето (обикновенно са 30а). Има три контакта на дълго и два напречни. левия и десния надлъжни са управляващи, средния надлъжен и вътрешния напречен са "нормално затворени" ...при подаване на ток средния надлъжен включва външния напречин....има обикновенно и означения на самото реле + картинка и цифрички
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:06-05-10_1524.jpg
Прегледи:1
Размер:57.9 КБ
ID:5192638 Това е реле за време при това отворено, но нямам друга снимка подръка ...в горния му край се виждат "надлъжните" контакти, ляво и дясно управление, срения общ, под него са напречните
              Последно редактирано от дядо владо; 11-07-10, 10:16. Причина: добавяне на снимка...и граматика
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от radolino1 Преглед на мнение
                Хело на познавачите!Нужно ми е реле (или контактор или квото там...) което да отваря веригата за "силния ток" когато спре напрежението на клемите които дърпат "котвата".Съществува ли такова нещо ,и ако някой се сеща от каква машина или къде евентуално да търся?12 волта 20-30 ампера примерно.
                Всяко 30-40 амперово автомобилно реле с нормално отворен контакт ще ти свърши работа, има ги във всеки магазин за електронни компоненти и в почти всеки магазин за авточасти. Избягвай тия с надпис BOSH, щото голяма част са с тотално неизвестен произход и отказват бързо. При някои от китайските има грешка в обозначението на капачката, така че за да нямаш ядове, мери предварително дали контакта е отворен или затворен. Иначе си бачкат.
                Останалото Дедо Владо го е написал.
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

...Нужно ми е реле (или контактор или квото там...) което да отваря веригата за "силния ток" когато спре напрежението на клемите които дърпат "котвата"...
                  ...Трябва ми такова което ако му пуснеш точец 30 ина ампера през едната верига(ти познай коя) той да си протече ,а ако му подадеш напрежение 12 волта(ти кажи къде) оня 30 амперовия да спре да си тече...
                  Я първо уточни какво ти трябва, че нещо си в противоречие със себе си.
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Благодаря на всички!!!Вчера се поразходих из магазини за електроника и навсякъде ме гледаха учудено (жените продавачки) сякаш търся нещо извънземно,затова се заблудих че може да е някакво рядко срещано реле.Не знам каква е логиката да сложиш "натокана" мадама в магазин за електроника -ще продаде повече транзистори и кабелни обувки ли?В крайна сметка там се появават и такива като мен, и ако няма един с нарушено зрение от взиране в платки за изпушили съпротивления -няма кой да ти каже "на ти 3 релета с 5 крака за 8,30лв. и бягай" .

Коментар

Интересно ми е какво реле си купи. В първия пост търсиш с отворен контакт, а във втория - със затворен, така че...Разказвай!
                      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                        Интересно ми е какво реле си купи. В първия пост търсиш с отворен контакт, а във втория - със затворен, така че...Разказвай!
                        Още не съм.Днес е неделя.Утре ще търся.Светнах се къде ми е грешката в първия пост -при еладжиите отворена верига май означава прекъсната, и когато не си професионалист разсъждаваш че като се отвори нещо то през него започва да тече нещо друго(например във ВИК).Ама хайде обясни го на електротехник.Разбрах че става въпрос за реле с отворен контакт .

Коментар

По-лесно щеше да бъде, ако беше обяснил каква функция искаш да направиш с това реле. Пък и, с тази електротехническа грамотност, шансът да направиш сериозен пожар не е малък, затова се замисли. Дали да не възложиш задачата на някой по-грамотен?

Коментар

...12 волта 20-30 ампера примерно.
                            Тоя ток иска и подходящи кабели и клеми. Гледам си от Варна. Иди при Таргата. Ще стане по-лесно и по-бързо.
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Искам при достигане на 40-50-60-70 градуса целзий(не съм я уточнил още) да ми се включва една определена система в къщи (щуротия която не искам да споделям засега).Имам регулируем термодаттчик от бойлер но той работи на обратния принцип - затворена е веригата до температурата която си задал и после отваря веригата ,а друг такъв регулируем не можах да намеря,и затова се мъча да направя обратната схема като добавя това реле.С кабелите и клемите съм наясно и ги имам просто не знаех как се казва това реле.Автомобилните датчици за температура не са регулируеми а и работят на по високи градуси.От хладилник също не стават.Ако някой има идея направо за регулируем датчик в тоя диапазон и да издържа на 20-30 ампера да пише.
                              Последно редактирано от //Радо//; 11-07-10, 22:31.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X