Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за боди лифт на PAJERO 2.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за боди лифт на PAJERO 2.

Някой колега, от добре запознатите с тази марка, може ли да ми каже, какъв максимален боди лифт може да се направи на Паджеро 2, дълга база, 94г., без да се налага удължаване на кабели, маркучи и всякакви други операции, т.е. без усложнения и повдигането(боди лифта) да бъде максимален.

От: Въпрос за боди лифт на PAJERO 2.

Според прочетеното по братските англоговорящи форуми 30-35 мм, но не мога да гарантирам че това е "цялата истина". Основния проблем според мен е в кормилния прът, понеже той най-трудно се поддава на надеждно удължаване.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от MDRAZHEV Преглед на мнение
      Някой колега, от добре запознатите с тази марка, може ли да ми каже, какъв максимален боди лифт може да се направи на Паджеро 2, дълга база, 94г., без да се налага удължаване на кабели, маркучи и всякакви други операции, т.е. без усложнения и повдигането(боди лифта) да бъде максимален.
      Братята Руснаци,казват 4-5см.....това е с удължаване на лоста на скоростите и раздатката.
      Подробно и цветно описание има тук:http://www.pajero4wd.narod.ru/inter/body/body.htm
      Дано свърши работа...

Коментар

Ас лично имах п2 2.5 късо и съм сиго вдигал с 3см.Само с лека корекция на дифозьора, но мисля че до 4 см.няма да има одължаване на лостове,тръбички и кормилни пръти.

Коментар

По принцип не е лошо да се уточни и за коя модификация става дума. Често съм срещал твърдението, че при 2.8 дизел и 3.5 бензин съществува изначално (фабрично) повдигане на купето с около 20мм, поради по-голямата височина на двигателите. Така че, това би ограничило възможностите за допълнително повдигане. Между другото, това твърдение се потвърждава косвено и от личните ми наблюдения по улиците - често като спра с моето (късо 2.5, буто с 33-ки и леко повдигнато от окачване) до някое дълго 2.8 със стандартни гуми, ми се струва, че предния капак на другото стои по-високо от моя, въпреки, че аз имам значително по-голям клирънс.

Коментар

Джипа е 3.0, V6, 150 к.с., 94г., дълга база, автоматик. Ако това, което казваш е вярно, значи аз мога да го повдигна с 20мм. и със сигурност няма да преправям нищо. Въпросът е дали мога да го повдигна с 40мм. и няма да имам проблем. Четох въпросния руски сайт, но не можах да разбера, дали се удължават тръбички, маркучи и кормилен прът. Лостовете, за скоростите и раздатката не ме притесняват, тях ще ги оправя.

Коментар

това, което забелязах, е, че единствения проблем е леката корекция на дифузора на радиатора..
              И лостовете - тоя чертеж, дето е приложен, нещо не ми е много ясен - освен това приспособление автора е рязал и малко от пода около лостовете.

Това е

Успех!

Коментар

А с подложки на пружините отзад и не с много натягане на торсионите,нямали да ти свърши няква работа?
                [SIGPIC][/SIGPIC]e-mail:[COLOR=blue]rrrois@gmail.com[COLOR=black];tel:[/COLOR]0886886686[/COLOR]

Коментар

Аз съм поръчал ново окачване на TRAIL MASTER, което е +2.5", но освен това искам да го вдигна още малко с боди лифт, без да правя някакви страшни промени и без да предизвикам преждевременно счупване на карета или други важни неща по окачването. С други думи искам да направя максималния боди лифт в границите на разумното, като се има предвид, че джипа ще се използва за лек ОФФ РОУД, без хард изпълнения.

Коментар

Мишо, щом ще е за леки разходки 2.5" и гуми 32" ще са ти напълно достатъчни. Този боди лифт може да ти вгорчи удоволствието от цялата заигравка. Нашите кошници не са за сериозни извращения, ти най - добре знаеш това.
                    08седемшест5едно513четири

Коментар

Още не съм ги опознал добре, тези машинки, относно тунинговането им, но скоро ще го направя и ще отворя една нова готина тема, за тунинг на Паджеро. Гумите, които съм поръчал са 33х12.5х15 и искам просто още малко да го повдигна. Почти съм сигурен, че във височината на тампоните за купето, между нашите(3.0) и 2.8 и 3.5 има разлика поне с 20мм., т.е. те си имат фабричен боди лифт 20мм(според мен), а аз искам да добавя още 20-30мм и да стане 40-50мм, което не е много и не би трябвало да имам кой знае какви проблеми. Онзи ден загледах моите тампони и установих, че са супер малки(около 10мм), и дефакто купето почти лежи на рамата. Осъществих едно проектче тунинг на Г-класа, сега ще направя и едно тунинг на Паджеро за лек ОФФ, хем ще ги опозная добре тези машинки, та да видим дали ще ги обикна повече!

Коментар

Първоначално публикуван от MDRAZHEV Преглед на мнение
                        Още не съм ги опознал добре, тези машинки, относно тунинговането им, но скоро ще го направя и ще отворя една нова готина тема, за тунинг на Паджеро. Гумите, които съм поръчал са 33х12.5х15 и искам просто още малко да го повдигна. Почти съм сигурен, че във височината на тампоните за купето, между нашите(3.0) и 2.8 и 3.5 има разлика поне с 20мм., т.е. те си имат фабричен боди лифт 20мм(според мен), а аз искам да добавя още 20-30мм и да стане 40-50мм, което не е много и не би трябвало да имам кой знае какви проблеми. Онзи ден загледах моите тампони и установих, че са супер малки(около 10мм), и дефакто купето почти лежи на рамата. Осъществих едно проектче тунинг на Г-класа, сега ще направя и едно тунинг на Паджеро за лек ОФФ, хем ще ги опозная добре тези машинки, та да видим дали ще ги обикна повече!
                        Брависимо. Абонирам се за темата.
                        08седемшест5едно513четири

Коментар

2,5" са пре-предостатъчни за 33-ки. Аз поне не виждам смисъл да го вдигаш повече, освен ако не търсиш някакъв особено страховит облик.

Коментар

Димо ме разкри, това една от целите, но без да да го строша преждевременно. Явно ще правя експерименти, за да знаеме за какво става въпрос занапред. Все някой трябва да се жертва!

Коментар

Ако искаш може да хвърлиш едно око на мойто, въпреки, че е късо - повдигнато е около 40мм от окачване, с 33-ки. Имай предвид, че като минеш над 31-ци, всички втулки и тампони по окачването заминават за нула време и полиуретанът е меко казано задължителен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X