Здравейте,имам въпрос възможно ли е Навигатор от серията Нуви 2хх да прочете файл по-голям от 4 ГБ?Доколкото знам всички от серията Нуви не могат да разпознаят файловата система НТФС,а Фат32 позволява максимален размер на файла 4 ГБ.Има ли някой който е успял да излъже и да направи това упражнение възможно?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Възможно ли е Нуви 2ХХ да прочете файл повече от 4гб
Свий
X
-
От: Възможно ли е Нуви 2ХХ да прочете файл повече от 4гб
Никой ли не ползва слепени карти по-големи от 4 ГБ?Интересно, тя само рекрационната карта на Европа,тежи почти толкова,имах голямо желание да я сложа с още 1-2,въпреки че няма рутиране е доста интересна....
-
"Излъгването" може да стане само с драйвер за NTFS файлова система за операционната система на Nuvi-то, която я някакъв вид мобилен linux, т.е забравиможеш ей така за спорта да пробваш ext2 или ext3 файлова система дали ще се разпознае, но аз залагам на "не"
Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...
Коментар
-
Работи си нормално,с файл дори и 4ГБ,въпросът е че трябва да се пълни тлъстата 16 гб флашка ;-)
Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнениеТе слуховете са , че Nuvi се "шашка" с файл по-голям от 2 Gb , а за 4 Gb ......!
Коментар
-
Първоначално публикуван от ceco134 Преглед на мнениеНикой ли не ползва слепени карти по-големи от 4 ГБ?Интересно, тя само рекрационната карта на Европа,тежи почти толкова,имах голямо желание да я сложа с още 1-2,въпреки че няма рутиране е доста интересна....
Коментар
-
Нтфс е ФС разработена от Майкрософт,няма начин да има връзка с Линуксовите файлови системи.Бях задал подобен въпрос в няколко руски форума и даже писах на офиц.Гармин съппорт за Европа,като подробно обясних ситуацията.Никой не успя да намери отговор на въпроса,даже от ГАрмин ми отговориха,че Гармин няма карта ,с размер 4ГБ....
Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение"Излъгването" може да стане само с драйвер за NTFS файлова система за операционната система на Nuvi-то, която я някакъв вид мобилен linux, т.е забравиможеш ей така за спорта да пробваш ext2 или ext3 файлова система дали ще се разпознае, но аз залагам на "не"
Коментар
-
За десктоп линукси отдавна има read/write драйвери за NTFS файлова система! Това означава, че NTFS дяловете могат да се разпознават от линукс и може да се четат и записват файлове. Не знам какво значи връзка на NTFS "с Линуксовите файлови системи", как ти го разбираш тоя термин и изобщо какво общо има тука.Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...
Коментар
-
Не съм наясно с вътрешната ОС на Гармин навигаторите,но предполагам,че драйверите,за които говориш са работещи само в среда десктоп/лаптоп Опер.Система.Повечето у-ва,които съм срещал и са Линукс базирани като мултимедийни плеери,Сателитни ресийвери и т.н изпълняват точно определени функции без възможност за разширение.Предполагам,ако си прав за линукс базирания вариант на Нувитата,че е слаба вероятността да е добавена поддръжка за НТФС,без някакво ръчкане по сервизните менюта.Факт е,че Гарминът 215 не вижда карта форматна в НТФС,без значение размера на Клъстера и начина на форматиране....
Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнениеЗа десктоп линукси отдавна има read/write драйвери за NTFS файлова система! Това означава, че NTFS дяловете могат да се разпознават от линукс и може да се четат и записват файлове. Не знам какво значи връзка на NTFS "с Линуксовите файлови системи", как ти го разбираш тоя термин и изобщо какво общо има тука.
Коментар
-
Колега ти нещо не четеш - не съм казвал, че е "слаба вероятността да е добавена поддръжка за НТФС" а да забравиш. Освен това тая работа не става с "ръчкане по сервизните менюта"!Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...
Коментар
-
добре де, то се изписаха два екрана с предположения, а е толкова просто...
карти има предостатъчно, голяма sd-card - тоже е налична..
толкова ли е трудно да се обединят n на брой карти, като крайния резултат е запълването на над 25% от sd-card?
И после да се сподели резултата?
Коментар
-
Нещо не схванах защо трябва да се запълват над 25% от някаква SD карта... и за какво е този резултат?
Проблема на ceco134, както добре е обяснил, е че иска да сложи карта по голяма от 4GB а това няма как да стане на FAT32, тъй като FAT32 не адресира файлове по-големи от 4GB. Друг е въпроса откъде е намерил такава карта, тъй като FAT32 позволява мнооооооооого файлове до 4GB. Ако се разбие на няколко файла до 4GB само трябва да се види nuvi-то дали поддържа SDHC карти (те 98-99% от 4GB-овите карти са SDHC де).Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...
Коментар
-
Колегата silverfox правилно е изтъкнал,че ФАТ32 поддържа файлове с макс.големина до 4 гб,за разлика от НТФС.Картата,която се опитвам да сложа е сбор от няколко карти,което прави обема и около 5, 5 и нещо в гигабайти.
Наистина могат да се сложат няколко файла от по 4 гигабайта,но за съжаление Нуви-то ще види само 1 с правилното име,т.е gmapsupp.img.Други файлове с други имена ще се игноритат....
Решението е с помощта на комп.или друго у-во да се наслагат няколко карти с различни имена и да се преименува в gmasupp.img тази, която ще се изполва в момента,което е неудобно,особено ако си на път.
Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнениеНещо не схванах защо трябва да се запълват над 25% от някаква SD карта... и за какво е този резултат?
Проблема на ceco134, както добре е обяснил, е че иска да сложи карта по голяма от 4GB а това няма как да стане на FAT32, тъй като FAT32 не адресира файлове по-големи от 4GB. Друг е въпроса откъде е намерил такава карта, тъй като FAT32 позволява мнооооооооого файлове до 4GB. Ако се разбие на няколко файла до 4GB само трябва да се види nuvi-то дали поддържа SDHC карти (те 98-99% от 4GB-овите карти са SDHC де).
Коментар
-
Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнениеА така няма ли да стане:
Gmapbmap.img
Gmapsupp.img
Gmapsup2.img
Gmapprom.img
говорим си за sd-card, нали?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар