Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви гуми за Опел Фронтера

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какви гуми за Опел Фронтера

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
    Аз съм с ОФБ, сложих гуми 265/70/16 което калкулатора го смята като 30,6 инча (което си е почти 31'' )при завито положение колелата опират в предните калобрани, след като ги махнах няма проблем. Повдигането на колата в сравнение с предишните гуми(245/70/16) е 1,5-2 см. измеренео на най-ниските точки-отпред предния диф, отзад резервоара.
    Тези по-големи гуми в крайно завито положение не ти ли закачат в носачите.Доколкото видях гумите ти са COOPER ,само че на снимките с оригиналната броня си с предните калобрани,а на тези със стоманената не се вижда ,може би са свалени???.
    Аз мисля да купя 265/70/16 на BF Goodrich All-terrain T/A , но Grabber AT2 на General вероятно също са добра алтернатива???

От: До: Как да си повдигна фронтерата

Гудрича е изпитан боец,не си мъти главата с други.Аз понеже все по често нямам време да карам по черно,мисля да сменям Кумхото МТ с такива.
    Fanatic някъде беше писал,че от пет години и над 120 000км е с Гудрич АТ и е доволен.
    Jeep Cherokee 4.0l-Звяр
    Volkswagen Passat 1.9TDI-Шосейка
    OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

265/70/16 опираха само в калобрана, и то защото в долната си част е изнесен към гумата, ако се махне оригиналният калобран и се сложи балатум или нещо подобно както правят доста хора няма да има никакъв проблем. Освен в калобрана не опират никъде другаде, има много място, спецялно съм я кривил и "кълчил" за да видя дали няма да закачи. Наистина кита на Калмини е отвратително евтин в Америката-1150 долара са 1720лв., както казах от Вромос ми обявиха само за 4 амортисьора към 1600лв., направо не мога да си представя колко ще струва подобен кит в България, ако някой се излъже да внесе.
      Относно гумите и аз съм се огледал също в тези две марки, като цена Купъра е доста изгоден, предложиха ми го на 200лв/бр., а ако се поръчат от Англия сигурно ще дойдат с поне 30-35% надолу, но засега ще изкарам с тези пък за следващото лято ще го мисля .
      Между другото с един лифт +2 на окачването и +1-1,5 на купето без проблем си влизат 31'', дори не съм сигурен дали и 32-ки не влизаха.

Коментар

Между другото с един лифт +2 на окачването и +1-1,5 на купето без проблем си влизат 31'', дори не съм сигурен дали и 32-ки не влизаха.
        влизат без да пишаш абсолютно нищо. В калобрана ти опира защото имаш нещо криво по фронтерата. Аз с моя лифт мога и 33" да хакна ма ще загубя от артикулациите защото ще трябва да ограничавам хода. Заради това скоро си купих чисто нови 31" пак БФГ АТ, старите им се разказа играта за тия 120 000 км. По каталог им дават 100 000 и явно това им е предела.
        Последно редактирано от fanatic; 07-06-10, 21:41.
        no signature no problems

Коментар

От: Как да си повдигна фронтерата

Колеги благодаря Ви за изчерпателните отговори.Най-вероятно и аз ще заложа на BF Goodrich All-terrain T/A,казаха ми ,че на сняг също се представят прилично.
          Аз и в момента съм с BF Goodrich,но Macadam .Зимата карах с тях(е...по-внимателно) и по заснежените пътища проблеми няма, ама извън пътя ...си е приключение ...просто не стават.!!
          Погледнах в сайта на фирма " Диана" и за All-terrain T/A 265/70/16 цената е 272,34лв./бр.От 01.06. стартира и електронениат магазин на фирмата ,декларират се и отстъпки.
          Последно редактирано от minchevp; 03-06-10, 14:57. Причина: Macadam

Коментар

Първоначално публикуван от minchevp Преглед на мнение
            Колеги благодаря Ви за изчерпателните отговори.Най-вероятно и аз ще заложа на BF Goodrich All-terrain T/A,казаха ми ,че на сняг също се представят прилично.
            Аз и в момента съм с BF Goodrich,но Macadam .Зимата карах с тях(е...по-внимателно) и по заснежените пътища проблеми няма, ама извън пътя ...си е приключение ...просто не стават.!!
            Погледнах в сайта на фирма " Диана" и за All-terrain T/A 265/70/16 цената е 272,34лв./бр.От 01.06. стартира и електронениат магазин на фирмата ,декларират се и отстъпки.
            Обади се,ще измислим по добра цена.
            0886 332 662 Иво
            Jeep Cherokee 4.0l-Звяр

Коментар

В Диана ги описват като лятни Аз много се двуома как ще се държат зимата в завоите без включен преден мост

Коментар

Първоначално публикуван от gogodim Преглед на мнение
                В Диана ги описват като лятни Аз много се двуома как ще се държат зимата в завоите без включен преден мост
                зимата на сняг или зимата на асфалт без включен преден мост? Мога да ти кажа подробно как се държат при всякакви условия.
                no signature no problems

Коментар

Зимата карах с някакви всесезонни с уклон към лятни и много внимавах в завои да не подавам газ на утъпкан сняг да не изкрива моста Ще купувам и аз от Диана такива гуми като ще търся фирма която ползва отстъпки там

Коментар

Сега видях, мисля едно, пиша друго...Значи след премахване на калобраните 31'' би трябвало да влезят без проблем, 32''-ки влизат с лифт и евентуално премахване на пластмасата на предните калници, а за 33''-ки трябва подрязване на калниците.
                    Няма криво при мен, на всички ОФБ големите гуми опират в задната част на калника, около предната броня минават без проблем, на ОФА се подрязва бронята.

Коментар

Мисля, че по големи от 31-ци,особенно за ОФА,са излишни.Много трудно ще ги развърта.
                      Jeep Cherokee 4.0l-Звяр

Коментар

От: Какви гуми за Опел Фронтера

31-ците ,определено е оптималният вариант за Фронтерката.
                        Gichev,виждам че и при тебе резервната гума е в кутия.Опитвал ли си да поставиш там гума с размера за който говорим ,т.е.265/70/16??
                        Вчера отварях кутията , попремерих с ролетката и имам съмнения,че при резервната гума 265/70/16 капака няма да може да се затвори!!

Коментар

Много лесно-не слагаш капака, той така или иначе е за да придобие Фронтерката по-паркетен вид
                          Мисля че с една рошава 31''-ца на задната врата ще изглежда много по-добре, но пък ще се натовари пантата.

Коментар

Много лесно-не слагаш капака, той така или иначе е за да придобие Фронтерката по-паркетен вид
                            Мисля че с една рошава 31''-ца на задната врата ще изглежда много по-добре, но пък ще се натовари пантата.
                            Няма да я натовари. Аз съм с 31"-ца отзад и HiJack закачен на нея, вече 5-та година, нито виси пантата нито се е променила от както е моя.
                            no signature no problems

Коментар

Да,и аз мислех за премахването на кутията за резервната гума.

П.С.Gichev,имаш ли успехи в търсенето на пружини - Isuzu Trooper 5 door 6/94

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X