Страница 1 от 2 12 ПоследенПоследен
Резултати 1 до 20 от 23

Тема: Свързване на телевизор към компютър

  1. #1
    Регистрация
    Apr 2010
    Публикации
    4
    Точки (при гласуване)
    0

    По подразбиране Свързване на телевизор към компютър

    Здравейте на всички. Имам нужда от савети. Искам да свържа телевизора си към компютъра и така да си гледам мачовете примерно. Видео картата ми е asus eax700. Като изходи има DVI. VGA и Svideo.Закупих си съответните кабели с преходници към телевизора, но немога да го подкарам. Ще ме ориентиратели как се прави връзката? Евентуално да инсталирам програма ако е нужна, но каква?

  2. #2
    Аватара на sparkybg
    sparkybg е онлайн
    Спартак Тимчев
    Старши участник | ОС || СзО || +ПЛ || ТП || ДВиП |* МСС *
    | Модератор |
    Регистрация
    Aug 2007
    Място
    София
    Публикации
    24,003
    Точки (при гласуване)
    46

    По подразбиране До: Свързване на телевизор към компютър

    Цитат Мнение на kikinhio Преглед на публикациите
    Здравейте на всички. Имам нужда от савети. Искам да свържа телевизора си към компютъра и така да си гледам мачовете примерно. Видео картата ми е asus eax700. Като изходи има DVI. VGA и Svideo.Закупих си съответните кабели с преходници към телевизора, но немога да го подкарам. Ще ме ориентиратели как се прави връзката? Евентуално да инсталирам програма ако е нужна, но каква?
    Кажи какви входове има телевизора ти.
    There are only two infinite things in the universe, and one is the number of bugs in IE!

  3. #3
    Аватара на silverfox
    silverfox е офлайн Старши участник | +ПЛ || ДВиП |
    | Модератор |
    Регистрация
    Dec 2007
    Място
    Козлодуй
    Публикации
    3,711
    Точки (при гласуване)
    16

    По подразбиране До: Свързване на телевизор към компютър

    Десен бутон на десктопа -> Catalyst Control Panel
    и отиваш на Displays Manager
    Оттам си нагласяш монитора и телевизора:


  4. #4
    Регистрация
    Apr 2010
    Публикации
    4
    Точки (при гласуване)
    0

    По подразбиране До: Свързване на телевизор към компютър

    Телевизорът ми е SAMSUNG модел CW-21Z453N. Като вход има евробукса и лалета (чинч). Свързах компютъра с телевизора посредством кабел (едната страна евробукса, а другата за VGA изхода на видео картата). Като втори монитор ми изписва 2.RADEON X700 Series Secondary [Defaut TV] . Пробвах чрез всички възможни настройки но уви. Нестава. Някаде нещо бъркам или просто телевизорът ми не подържа такава екстра.

  5. #5
    Регистрация
    Feb 2007
    Място
    Видин, България
    Публикации
    408
    Точки (при гласуване)
    9

    По подразбиране До: Свързване на телевизор към компютър

    От къде искаш да гледаш мачовете, от компютъра към телевизора или от телевизора към компютъра ?

  6. #6
    Аватара на silverfox
    silverfox е офлайн Старши участник | +ПЛ || ДВиП |
    | Модератор |
    Регистрация
    Dec 2007
    Място
    Козлодуй
    Публикации
    3,711
    Точки (при гласуване)
    16

    По подразбиране До: Свързване на телевизор към компютър

    Само да попитам - телевизора настрои ли го на AV?
    Светът се напълни с фалшиви цици и истински задници.

  7. #7
    Аватара на sparkybg
    sparkybg е онлайн
    Спартак Тимчев
    Старши участник | ОС || СзО || +ПЛ || ТП || ДВиП |* МСС *
    | Модератор |
    Регистрация
    Aug 2007
    Място
    София
    Публикации
    24,003
    Точки (при гласуване)
    46

    По подразбиране До: Свързване на телевизор към компютър

    Цитат Мнение на kikinhio Преглед на публикациите
    Телевизорът ми е SAMSUNG модел CW-21Z453N. Като вход има евробукса и лалета (чинч). Свързах компютъра с телевизора посредством кабел (едната страна евробукса, а другата за VGA изхода на видео картата). Като втори монитор ми изписва 2.RADEON X700 Series Secondary [Defaut TV] . Пробвах чрез всички възможни настройки но уви. Нестава. Някаде нещо бъркам или просто телевизорът ми не подържа такава екстра.
    Такъв телевизор, дето да не поддържа поне вход през чинчове не се произвежда от поне 20 години.

    Лично съм свързвал 20 годишно сони точно с radeon през чинчове. Нямаше проблем.

    Имай в предвид че телевизора не поддържа твърде големи разделителни способности. Мисля 800х600 беше максимумът, на 50Hz.

    А и макар да съм фен на ATI, смея да твърдя че с тоя control panel са се осрали тотално. То не че и производителите на телевизори и свързаните с това уж стандарти не са същите пе...сти, ама това е положението. За да подкарам LCD-то вкъщи както аз искам, разбирай да се изпълни целия екран, макар да има HDMI входове, като си сменя видео картата се виждам в приключение докато го накарам да заработи като хората. А уж смисъла на тоя стандарт е всичко да си тръгва от раз безпроблемно.
    There are only two infinite things in the universe, and one is the number of bugs in IE!

  8. #8
    Регистрация
    Dec 2006
    Публикации
    1,160
    Точки (при гласуване)
    10

    По подразбиране До: Свързване на телевизор към компютър

    Никога не включвай телевизора и компютъра в един разклонител, когато ще гледаш ТВ от компа , защото едното гори . Така каза тоя от кабеларката !

  9. #9
    Регистрация
    Apr 2007
    Място
    София
    Публикации
    4,747
    Точки (при гласуване)
    19

    По подразбиране До: Свързване на телевизор към компютър

    Дрън-дрън.... Фазата и нулата нали са едни и същи по цялата инсталация. Много му дреме на телевизора къде ще го включиш-дали направо в контакта, в разклонител или в съседната стая....
    Последно редактиран от kuzdov ; 26-04-10 в 22:30
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

  10. #10
    Аватара на sparkybg
    sparkybg е онлайн
    Спартак Тимчев
    Старши участник | ОС || СзО || +ПЛ || ТП || ДВиП |* МСС *
    | Модератор |
    Регистрация
    Aug 2007
    Място
    София
    Публикации
    24,003
    Точки (при гласуване)
    46

    По подразбиране До: Свързване на телевизор към компютър

    Цитат Мнение на kuzdov Преглед на публикациите
    Дрън-дрън.... Фазата и нулата нали са едни и същи по цялата инсталация. Много му дреме на телевизора къде ще го включиш-дали направо в контакта, в разклонител или в съседната стая....
    Всъщност не съвсем. Виждал съм "замасен" телевизор само през буксата на антената. А кабела, с който връзваш телевизора към компютъра е екраниран, пък компютъра е замасен към масата на контакта. Принципно масата (оплетката) на кабеларката и масата на контакта трябва да съвпадат, но съм виждал и изненади. Затова е добре още на входа на кабела на кабеларката вкъщи да му се сложи изолатор. После можеш да го връзваш както ти душа иска. А изолатора конкретно представлява просто 2 кондензатора - един за оплетката и един за жилото на коаксиала. Не влиаят на качеството на сигнала, но развръзват кабела по ниски честоти и постоянен ток. Онова 20 годишно SONY, за което споменах по-горе си го имаше това сложено фабрично. По-малкоформатно 15 годишно SONY което имах обаче го нямаше. Масата (опетката) на кабеларката се превръщаше в маса на телевизора в момента, в който му включиш кабела.

    ПП: А на тоя от кабеларката с чиста съвест можеш да му кажеш да си оправи кабелите, понеже по принцип инсталирането на такъв изолатор е работа на кабеларката, а не твоя.
    There are only two infinite things in the universe, and one is the number of bugs in IE!

  11. #11
    Регистрация
    Apr 2007
    Място
    София
    Публикации
    4,747
    Точки (при гласуване)
    19

    По подразбиране До: Свързване на телевизор към компютър

    Знам, ял съм ги тия ФаФли още 1991-а, ама причинителите обикновено бяха разни руски гълъбарници. Но това няма нищо общо със захранването. Просто на някои телевизори шаситата им се "офазяват" един вид. Затова и измислиха галваничните разделители за кабеларките.
    П.П. Май имаха някакви филтри преди трафовете, като пералните, и ако не е занулен контакта или щепсела, изкарваха 220 В на шасито.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

  12. #12
    Регистрация
    Apr 2010
    Публикации
    4
    Точки (при гласуване)
    0

    По подразбиране До: Свързване на телевизор към компютър

    Цитат Мнение на diecast Преглед на публикациите
    От къде искаш да гледаш мачовете, от компютъра към телевизора или от телевизора към компютъра ?
    От компютъра към телевизора. Настроил съм и AV канала. Неще и неще.

  13. #13
    Аватара на sparkybg
    sparkybg е онлайн
    Спартак Тимчев
    Старши участник | ОС || СзО || +ПЛ || ТП || ДВиП |* МСС *
    | Модератор |
    Регистрация
    Aug 2007
    Място
    София
    Публикации
    24,003
    Точки (при гласуване)
    46

    По подразбиране До: Свързване на телевизор към компютър

    Цитат Мнение на kuzdov Преглед на публикациите
    П.П. Май имаха някакви филтри преди трафовете, като пералните, и ако не е занулен контакта или щепсела, изкарваха 220 В на шасито.
    Нешо такова май беше. А някои си бяха с двупроводен щепсел, и ако го мишнеш в едната посока, офазяваше, а ако в другата - всичко си им беше наред. Ама си имаха и всякаквите нужни изолатори на входовете/изходите, и външно нищо не се разбираше, освен ако не премериш нарочно. Не бяха повредени, а така си бяха произведени.
    There are only two infinite things in the universe, and one is the number of bugs in IE!

  14. #14
    Регистрация
    Apr 2006
    Място
    София, България
    Публикации
    1,993
    Точки (при гласуване)
    0

    По подразбиране До: Свързване на телевизор към компютър

    Мисля, че нещо пропускаш. Картата ти има video out. Мисля, че беше 7 или 9 пинов - не помня точно. VGA и DVI ги забрави, след като ТВто ти не ги има. Та video out има разклонител, който разделя на s-video и composite. Вероятно дели и на някакво RGB. Както и да е - проверяваш входовете на компа и пускаш най-икономически изгодния кабел. Вероятно ще е чинч, а ако компа е близо до ТВто - S-Video. После правиш настройките на картата. Настройваш и ТВто да приема съответния сигнал. Настройката е тегава - преди имах подобна карта и бая сребро в косите ми докара. И сега съм с такава, но минах на DVI.
    А - и още нещо - звука ще трябва да си го пуснеш през отделен кабел. И не оставяй свързани ТВ и РС - лек токов удар от кабеларката изгаря картата без да прави каквото и да било на РСто.

  15. #15
    Регистрация
    Apr 2007
    Място
    София
    Публикации
    4,747
    Точки (при гласуване)
    19

    По подразбиране До: Свързване на телевизор към компютър

    Digital Video Input т.е. вход... Ако картата няма изход за цифрово видео, не можеш да пуснеш такъв сигнал от нея на никакъв телевизор. Само през Svideo със съответните настройки. Не беше нещо сложно, поне при Nvidia, само дето резултата не ме изкефи особено и си купих свестен монитор.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

  16. #16
    Регистрация
    Apr 2009
    Място
    София–Плевен–България
    Публикации
    715
    Точки (при гласуване)
    6

    Exclamation До: Свързване на телевизор към компютър

    Преди години ми замина A/V входа от включването на PC - то към телевизора. Така, че умната.

  17. #17
    Регистрация
    Jul 2006
    Място
    София
    Публикации
    2,597
    Точки (при гласуване)
    14

    По подразбиране До: Свързване на телевизор към компютър

    Цитат Мнение на kuzdov Преглед на публикациите
    Digital Video Input т.е. вход...
    Не е точно вход...

    Иначе по темата.
    Връзката може да е по S-video, композит видео или през VGA изхода (RGB). Трябва да се види с какви сигнали работи през скарта тоя модел ТВ. Някои телевизори поддържат S-video през тоя конектор. Също така дали има RGB вход. Като качество на изображението от наличните варианти се подреждат - композит, S-video, RGB. Варианта RGB е най-сложен за изпълнение - трябва да се прави кабел. Също така трябва допълнителен софтуер за управление на видео картата, за да изкара съответстващата на PAL TV резолюция и честота. Подходящ е PowerStrip.

    Няколко думи за безопастността. Ако се ползва кабелна телевизия, задължително да се сложи галваничен разделител м/у кабеларката и антенния вход на ТВ. Компютърът да е включен в занулаен контакт. Първо се свързват интерфейсните кабели, след това захранващите. Изключват се по обратния ред.
    Последно редактиран от ittso ; 27-04-10 в 00:22
    Компютрите са създадени, за решаване на проблеми, които не са съществували преди появата на компютрите...

  18. #18
    Аватара на sparkybg
    sparkybg е онлайн
    Спартак Тимчев
    Старши участник | ОС || СзО || +ПЛ || ТП || ДВиП |* МСС *
    | Модератор |
    Регистрация
    Aug 2007
    Място
    София
    Публикации
    24,003
    Точки (при гласуване)
    46

    По подразбиране До: Свързване на телевизор към компютър

    Цитат Мнение на kuzdov Преглед на публикациите
    Digital Video Input т.е. вход... Ако картата няма изход за цифрово видео, не можеш да пуснеш такъв сигнал от нея на никакъв телевизор. Само през Svideo със съответните настройки. Не беше нещо сложно, поне при Nvidia, само дето резултата не ме изкефи особено и си купих свестен монитор.
    Имал съм такава карта. Има почти всякакви TV-out-и, поне моята имаше. Върви си и с кабелите за това.
    There are only two infinite things in the universe, and one is the number of bugs in IE!

  19. #19
    Регистрация
    Apr 2007
    Място
    София
    Публикации
    4,747
    Точки (при гласуване)
    19

    По подразбиране До: Свързване на телевизор към компютър

    Пък на кутията на моята карта си пишеше точно Digital Video Input ....
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

  20. #20
    Аватара на sparkybg
    sparkybg е онлайн
    Спартак Тимчев
    Старши участник | ОС || СзО || +ПЛ || ТП || ДВиП |* МСС *
    | Модератор |
    Регистрация
    Aug 2007
    Място
    София
    Публикации
    24,003
    Точки (при гласуване)
    46

    По подразбиране До: Свързване на телевизор към компютър

    Цитат Мнение на kuzdov Преглед на публикациите
    Пък на кутията на моята карта си пишеше точно Digital Video Input ....

    Щото имаш и "Video In", вероятно. Тоест, можеш да вземеш сигнал от телевизора и да си го гледаш/записваш/редактираш и прочие, на компа. Едно от ATI-тата ми имаше и такова.
    There are only two infinite things in the universe, and one is the number of bugs in IE!

Страница 1 от 2 12 ПоследенПоследен

Сходни теми

  1. Лаптоп към LCD телевизор. Какви кабели?
    От hristota във форум Персонални компютри, IT
    Отговори: 28
    Последно мнение: 02-04-14, 23:34
  2. свързване на външна помпа
    От трол във форум ISUZU
    Отговори: 6
    Последно мнение: 23-04-10, 17:34
  3. Въпрос за свързване на луминисцентна лампа
    От Tihomir(imageo) във форум Електротехника и електроника, възли и агрегати
    Отговори: 5
    Последно мнение: 03-02-10, 13:01
  4. Прехвърляне на карта от GPS към компютър.
    От DANEV във форум GPS-и, разработка на карти, средства за ориентиране.
    Отговори: 9
    Последно мнение: 25-01-09, 00:03
  5. последователно или паралелно свързване???
    От ilko_vt във форум Електротехника и електроника, възли и агрегати
    Отговори: 24
    Последно мнение: 18-01-08, 10:26

Правила за публикация

  • Вие не можете да публикувате нови теми
  • Вие не мжоете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да добавяте прикачени файлове
  • Вие не можете да редактирате собствените публикации
  •