Здравейте. Искам да монтирам дизелов мотор на Нивата. Според вас кои мотори са подходящи освен 1.9 на пежо и какви преработки ще са нужни.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Дизелов двигател на бензинова Нива
Свий
X
-
До: Дизелов двигател на бензинова Нива
Колега за какво ти е този дизелов двигател ? Та нали Нивата е предпочитан автомобил заради простотата на възлита и агрегатите, бензиновия двигател си е надежден и си носи купето, с газ става и горе- долу икономична. Като сложиш дизел ако няма турбина няма да бъде по мощен от оргиналния нито по икономичен, а има и опастност да се вкараш зимата в един фиим.....Това което обичам да правя или не се харесва на жена ми или е забранено със закон
-
Първоначално публикуван от pepino2829 Преглед на мнениеКолега за какво ти е този дизелов двигател ? Та нали Нивата е предпочитан автомобил заради простотата на възлита и агрегатите, бензиновия двигател си е надежден и си носи купето, с газ става и горе- долу икономична. Като сложиш дизел ако няма турбина няма да бъде по мощен от оргиналния нито по икономичен, а има и опастност да се вкараш зимата в един фиим.....
Към колегата който пита .Направо си купи такъв дизелов мотор.Или 2 литров опел омега заедно със скоростната кутия-мотора е надлъжно разположен като на нивата.
Коментар
-
Двигателите серия XUD 7-9 които се монтират на нивите са едни от най здравите дизели от старото поколение. Карам такива вече повече от 10 години и мога да кажа че зимата и в най голямите студове имаш ли 4 работещи подгряващи свещи и акумолатор способен да направи два оборота след подгряването този двигател винаги пали. Тука при мен в квартала имаше едни момчета които дълги години внасяха всякъкви ниви и съм имал възможност да карам дизеловия вариант с турбо и без определено чистия дизел е доста спънат поне на мен така ми се стори сравнявайки го с моя 1.7 бензин. Турбото е съвсем друга работа и все пак си е 90 кончета .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнениеКолега два въпроса.Имал си си бензинова нива и имал ли си дизелова такава с френски мотор.Френския дизел пали много добре зимата който има френска кола може сам да каже.
Към колегата който пита .Направо си купи такъв дизелов мотор.Или 2 литров опел омега заедно със скоростната кутия-мотора е надлъжно разположен като на нивата..
Имал съм Пежо TDI беше с невероятен двигател палило е всеки ден при това в Самоков, но съм имал и познат с Пежо който често палеше с ласо. А, какъв ще бъде неговият двигател???
Аз мисля, че си купуваме Нива заради ниската цена евтината подръжка и възможниста да си я ремонтираме сами (е и трябва руското да ти е в сърцето)
Мое мнение не ангажирам никойТова което обичам да правя или не се харесва на жена ми или е забранено със закон
Коментар
-
А моето мнение е че дизелът ще е доста по-добре.Аз примерно карам бензинова и на места съм усещал, че мотора й идва малък.Не говоря в частност за 1.9 мотора за дизелите като цяло.Аз имам дизел, който е комънрейл обаче не знам дали с тези чудесии и електроники става за гората...Аз си го казах на колегата, че ако му е мерак, има възможност и му е по силите да го сменя, а ако се реши значи не кара нива само защото била с евтина подръжка.Мисля че точно това мислене носи лошата слава на нивата (сред другите), защото са прекалено много хората, които не дават пукната пара за колата, а истинските ценители са малко.Не говоря за членовете от форума-щом са тук и пишат значи това е тяхната джипка, говоря за всички други нивоводи.
П.П.Малко се отклоних от темата ама ще ме извиняват модераторите
Коментар
-
Колеги, аз съм твърдо убеден, че дизела ще е с пъти по-добре. По предпочитам турбодизел. В момента бензиновата Нива е на ремонт на ДВГ и вместо да правим стария, ми се иска да сложа дизелов. Проблемите са следните : Не знам дали майстора ще се навие, не знам в кои коли е слаган въпросния дизел на Пежо, за да търся такива и незнам какъв друг двг. би станал. Дори си мислим да вземем двг заедно със скоростната кутия - по този начин само ще трябва да се напасне кардана към раздатката. Другият мотор, който си обмислям е 1,9 на Фиат от някое типо, мисля че са с турбо.
Я кажете нещо повече за тази Омега - коя година, какъв е този 2.0 мотор - дизелов ли е?
Относно Нивата - аз я карам , не заради евтините части, а защото на по-добра (за моите нужди) кола от този ценови клас не съм се качвал.
Желание да го направя имам, незнам обаче откъде да започна.Александър
Коментар
-
Колега слагъл съм само омегов бензинов 115 коня на нива.Разликата между двата мотора оригиналния и омеговия е голяма по добре развърта и в ниските обороти има сила.
Дизелова само съм карал малко време нямам дългосрочни впечатления.
Коментар
-
Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение...
Дори си мислим да вземем двг заедно със скоростната кутия - по този начин само ще трябва да се напасне кардана към раздатката...
Скоростите от двигател напречно разположен на шасито, са неизползваеми.Трябва да се прави връзка със скоростната кутия на Нива-та.
Коментар
-
Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнениеКолега слагъл съм само омегов бензинов 115 коня на нива.Разликата между двата мотора оригиналния и омеговия е голяма по добре развърта и в ниските обороти има сила.
Дизелова само съм карал малко време нямам дългосрочни впечатления.
Значи търся такъв... След като си слагал, ще може ли малко повече информация да дадеш - какво трябва да се смени и т.н.
ама как не чета - бензинов не искаме... Дизел от пежо/сиртоен ще се търсиПоследно редактирано от axlastro; 11-04-10, 21:44.Александър
Коментар
-
Защо не си вземеш отгоре каталога части и да разгледаш модификациите 21215-хх?
Каквото и да правиш, диференциалът трябва да се закрепи по показания там начин (то и на бензинов двигател е полезно, ама на другите просто няма как другояче).
Допълнителният корпус на съединителя от 21215 пасва на много двигатели Пежо.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеЗащо не си вземеш отгоре каталога части и да разгледаш модификациите 21215-хх?
Каквото и да правиш, диференциалът трябва да се закрепи по показания там начин (то и на бензинов двигател е полезно, ама на другите просто няма как другояче).
Допълнителният корпус на съединителя от 21215 пасва на много двигатели Пежо.
За това ли говориш.
Как ми я пуснаха тази муха в главата, сега не мога да заспяПоследно редактирано от axlastro; 11-04-10, 22:21.Александър
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар