Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се прави чеверме?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Как се прави чеверме?

    Агънце в гората. Теорията ми е ясна. Ама горе долу. Моля за компетентни съвети, щот съм дърт и да не ме бият. Много.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

    Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

  • #2
    До: Как се прави чеверме?

    Според мен е по-добре агънцето да е насечено на порции, осолено и подправено, и опечено по някакъв начин. Има и такива за печене в гората. Така месото придобива вкус и аромат, и е много по-вкусно отколкото печено както е цяло. Просто солта и подправките не могат да проникнат навътре, и вътрешните месца остават безвкусни. Опитвал съм и двата варианта, затова и си позволявам да давам акъл.
    Иначе чевермрто е по-атрактивно, няма спор. Ама ако ще се яде, а не да се снима-моят вариант е по-добър.

    Иначе-трябва психологически да се подготи някой да върти(ама бавно) набученото на кол агне до огъня. Това поне 3-4 часа, но май си трябват повече. Колкото по-бавно се пече-толкова по-равномерно е изпечено месото.
    А ако никой не иска да върти-става с някоя стара бракувана лебедка(или поне редуктора и) с подходящ двигател да върти кола с агнето. Ама пак си трябва някой да полива отвреме навреме агнето с мазнина. И да опитва в последните етапи дали е готово


    Ъъъъ, в коя гора ще печете агнето...
    Има ли желание-има и начин!

    Коментар


    • #3
      До: Как се прави чеверме?

      Събираш двама-трима по-млади и един по-дърт който знае как се прави, да ги учи(командва), даваш агнето, 100лв., шише ракия и каса бира и си отървал боя.
      Бан-метод с който модераторите налагат на останалите своя начин на мислене.
      Към модераторите-А изтрийте го сега.
      Суратя утрепа и тоя форум. Жалко. Сбогом Приятели. Вальо. О888 557Ч7Ч

      Коментар


      • #4
        До: Как се прави чеверме?

        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

        Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

        Коментар


        • #5
          До: Как се прави чеверме?

          Ей дърти разбойницичеверме сакате а?Нали служих едно време в ПомакистанДа ме прощават помаците много убави ора са.Та чевермето си сака неколко часа въртене над жаравата ама това не е лошо щото през това време си поркаш благо и лошо немаЛошо чеверме не съм ялто па и от агнешко да се оплачешПечете и яще.Как се прави... дебела жарава агнето се върти на колче на 60-70 сантима от жаравата да се пече бавно и докато се изпече по едно шише грозданка на калпак от Старата преди 89таДа ви е сладко
          К мирной жизни не пригоден.
          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

          Коментар


          • #6
            До: Как се прави чеверме?

            Да се обадиш ейй ... от мен картофите хаха
            Land Rover Defender 110SW 300tdi

            Коментар


            • #7
              До: Как се прави чеверме?

              Агне по хайдушки.
              Ставаш сутрин рано,към 4.00-4.15...Береш спанака с росата(може и коприва)...Сваряваш ги в подсолена водица.Добавяш ориз(от бисерния),хубаво почистен.Палиш голям огИн...
              Пращаш младите да ,,купят'' агнето(иначе няма да е по 'айдушки).
              Агнето е вече ,,купено''...Жарта е готова.
              Агнето на кола(предварително си си направил манивелка от летвички)
              Три,четири пакетчета масло(от големите).Мажеш редовно.Жарта не трябва да е силна.Въртиш,мажеш,бършеш потно чело и пиеш БИРА(и ракия става,ама ще ти е жега...)Пък можеш и да поливаш с бирата(с ракия НЕ!,само хабиш мат'ряла)...През това време спанака,ориза и дреболийките(ако не ги обичаш) ги задушаваш с малко мазнинка.


              Когато агнето е готово,ИЗХВЪРЛЯШ спанака и седате с дружината да ядете!
              Виден столичен ихтиолог

              Коментар


              • #8
                До: Как се прави чеверме?

                Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                Агне по хайдушки.
                Ставаш сутрин рано,към 4.00-4.15...Береш спанака с росата(може и коприва)...Сваряваш ги в подсолена водица.Добавяш ориз(от бисерния),хубаво почистен.Палиш голям огИн...
                Пращаш младите да ,,купят'' агнето(иначе няма да е по 'айдушки).
                Агнето е вече ,,купено''...Жарта е готова.
                Агнето на кола(предварително си си направил манивелка от летвички)
                Три,четири пакетчета масло(от големите).Мажеш редовно.Жарта не трябва да е силна.Въртиш,мажеш,бършеш потно чело и пиеш БИРА(и ракия става,ама ще ти е жега...)Пък можеш и да поливаш с бирата(с ракия НЕ!,само хабиш мат'ряла)...През това време спанака,ориза и дреболийките(ако не ги обичаш) ги задушаваш с малко мазнинка.


                Когато агнето е готово,ИЗХВЪРЛЯШ спанака и седате с дружината да ядете!

                Това е като приготвянето на БОБ по хайдушки. Идълбава се един трап, наклажда се огИн, прави се хубава жарава слагаш гърнето с боба, като заври, изхвърляш първата вода, след това изхвърляш втората вода, и след като заври за трети път, риташ гърнето и изваждате агнето от жарта.
                Р.П.(RFF) 0898677590
                Пътна помощ
                ДЕНОНОЩНО

                Коментар


                • #9
                  До: Как се прави чеверме?

                  Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                  Според мен е по-добре агънцето да е насечено на порции, осолено и подправено, и опечено по някакъв начин. Има и такива за печене в гората. Така месото придобива вкус и аромат, и е много по-вкусно отколкото печено както е цяло. Просто солта и подправките не могат да проникнат навътре, и вътрешните месца остават безвкусни. Опитвал съм и двата варианта, затова и си позволявам да давам акъл.
                  Иначе чевермрто е по-атрактивно, няма спор. Ама ако ще се яде, а не да се снима-моят вариант е по-добър.

                  Иначе-трябва психологически да се подготи някой да върти(ама бавно) набученото на кол агне до огъня. Това поне 3-4 часа, но май си трябват повече. Колкото по-бавно се пече-толкова по-равномерно е изпечено месото.
                  А ако никой не иска да върти-става с някоя стара бракувана лебедка(или поне редуктора и) с подходящ двигател да върти кола с агнето. Ама пак си трябва някой да полива отвреме навреме агнето с мазнина. И да опитва в последните етапи дали е готово


                  Ъъъъ, в коя гора ще печете агнето...
                  +100
                  Чевермето е за парлама, печеното на порции за софра.
                  Не 3-4 , а минимум 6 часа му трябват за да стане , а ако духа и ветрец, пиши ги къде 8 часовете. Въртене и мазане му е майката, и пак няма да стане вкусно като това на порциите. Някъде е препечено, някъде сурово, а отвътре почти винаги безсолно. И пак да кажа - има ли вятър, забрави за хубаво опечено агне.

                  Коментар


                  • #10
                    До: Как се прави чеверме?

                    Че го печеш на заветНема да се изтъпанчиш на баира
                    К мирной жизни не пригоден.
                    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

                    Коментар


                    • #11
                      До: Как се прави чеверме?

                      Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      ....
                      А ако никой не иска да върти-става с някоя стара бракувана лебедка(или поне редуктора и) с подходящ двигател да върти кола с агнето. ...
                      Преди около 12 години направих една такава самоделка с двигателче от чистачки на волга (такова имаше на разположение). То (двигателчето) си е с редуторче.
                      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

                      Коментар


                      • #12
                        До: Как се прави чеверме?

                        А бе Тарга, ти само подпали и после фъсс, а?
                        Казвай къде ще е агнето не се крий.
                        Нема ние да те учиме а ти сам да си ядеш благините.

                        ...да не отиде за бира бе? ...казаха хората 6-8 часа....че се налюштиш самин...
                        Бан-метод с който модераторите налагат на останалите своя начин на мислене.
                        Към модераторите-А изтрийте го сега.
                        Суратя утрепа и тоя форум. Жалко. Сбогом Приятели. Вальо. О888 557Ч7Ч

                        Коментар


                        • #13
                          До: Как се прави чеверме?

                          Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                          Агънце в гората. Теорията ми е ясна. Ама горе долу. Моля за компетентни съвети, щот съм дърт и да не ме бият. Много.
                          Агънцето го осоляваш отвън и от вътре. Слагаш му в корема един или два (колкото събере) самуна сух хляб за да обира лойта. Приготвяш един кол по-дълъг по добре и шепа гвоздеи-да има и по-дълги - хем да държат агнето докато се върти, хем като се поопече да не го събираш от земята. След това започваш да събираш дърва, много дърва. Когато ти писне си събрал не повече от половината. Рано сутринта (щото чевермето си се върти 6-8 часа) наклаждаш голям и хубав огън - той е за жарта и се поддържа докато се върти чевермето за да правиш жар. На широко и равно място (защо, ще разбереш след първото чеверме) забиваш в земята два чатала или подходащо за случая приспособление. Ако е дървен чатал добре е клона да е с повечко разклонения за да регулираш височината. Слагаш агнето, под него на земята слагаш1-2 продълговати тави (зависи от размера) по дължина. Като стане жарта насипваш не по малко от около 10 см. жар отстрани до тавите. Жарта не се слага под агнето - ако е под него, като започне да капе месото се опушва много гадно. Пече се не по-малко от 6 часа, ако е ветровито отива към 8 часа. Като прокапе агнето се полива или намазва с четка с естествен косъм с мазнината от тавата. От време на време става и с бира, ама се хаби матриала. Не се пече на силен огън - вътре остава жилаво. Ако е силен огъня или вдигаш агнето или отдалечаваш жарта. На силен огън няма да го опечеш по-бързо, а ще го изгориш по бързо.
                          Задължително:
                          Още някой със тебе - да помага за печенето на агнето, пък и за бирата.
                          Кожени работни ръкавици за всеки-като на заварчиците.
                          Ръжен, крива лопата с по-дълга дръжка за жарта.
                          И бира, много бирааааааааа
                          Дискавъри 300 тди ръчка
                          Витара тди автомат
                          XT660R

                          Коментар


                          • #14
                            До: Как се прави чеверме?

                            Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                            А бе Тарга, ти само подпали и после фъсс, а?
                            Казвай къде ще е агнето не се крий.
                            Нема ние да те учиме а ти сам да си ядеш благините.

                            ...да не отиде за бира бе? ...казаха хората 6-8 часа....че се налюштиш самин...
                            Ква бира бре? Бачках до 8.30 ,набързо из форума и айде. Лека нощ. Гледай кое време съм станал.
                            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

                            Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

                            Коментар


                            • #15
                              До: Как се прави чеверме?

                              Първоначално публикуван от jumbo1 Преглед на мнение
                              Агънцето го осоляваш отвън и от вътре. Слагаш му в корема един или два (колкото събере) самуна сух хляб за да обира лойта. Приготвяш един кол по-дълъг по добре и шепа гвоздеи-да има и по-дълги - хем да държат агнето докато се върти, хем като се поопече да не го събираш от земята. След това започваш да събираш дърва, много дърва. Когато ти писне си събрал не повече от половината. Рано сутринта (щото чевермето си се върти 6-8 часа) наклаждаш голям и хубав огън - той е за жарта и се поддържа докато се върти чевермето за да правиш жар. На широко и равно място (защо, ще разбереш след първото чеверме) забиваш в земята два чатала или подходащо за случая приспособление. Ако е дървен чатал добре е клона да е с повечко разклонения за да регулираш височината. Слагаш агнето, под него на земята слагаш1-2 продълговати тави (зависи от размера) по дължина. Като стане жарта насипваш не по малко от около 10 см. жар отстрани до тавите. Жарта не се слага под агнето - ако е под него, като започне да капе месото се опушва много гадно. Пече се не по-малко от 6 часа, ако е ветровито отива към 8 часа. Като прокапе агнето се полива или намазва с четка с естествен косъм с мазнината от тавата. От време на време става и с бира, ама се хаби матриала. Не се пече на силен огън - вътре остава жилаво. Ако е силен огъня или вдигаш агнето или отдалечаваш жарта. На силен огън няма да го опечеш по-бързо, а ще го изгориш по бързо.
                              Задължително:
                              Още някой със тебе - да помага за печенето на агнето, пък и за бирата.
                              Кожени работни ръкавици за всеки-като на заварчиците.
                              Ръжен, крива лопата с по-дълга дръжка за жарта.
                              И бира, много бирааааааааа


                              Е това звучи професионално. Благодаря. За тавата под агнето не бях чувал, нямаше и да се сетя. Трябва да импровизирам нещо. Ще трябва и матор да му се тури. Има време, ще стане. Ако има други свежи идеи, не се стискайте.
                              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

                              Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X