Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Внимавайте по skype върви пак вирус!!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Внимавайте по skype върви пак вирус!!!!

Внимавайте какви линкове отваряте получени като съобщение от вашите абонати в Skype!!! Ако някой ваш абонат е заразен с този вирус, той автоматично се препраща на всички абонати без вашия абонат да предполага Вируса представлява съобщение с няколко линка, когато се опиташ да ги отвориш ако антивирусната програма не успее да спре гадината записва няколко изпълними скрити файла на харда и започва веселбата. За 12часа съм преинсталирал 5 пъти Windows-а и пак не успявам да се излекувам. В последствие разбрах че гадината е нещо като мутант и се е прехвърлила и в втория ми дял. Също се е намърдала и в start-up. Мисля че ако не се отварят линковете няма как да направи поразии. Когато получите някакво съобщение под форма на някакъв адрес задължително попитайте за какво става на въпрос
    „глупава глава на краката почивка не дава”

До: Внимавайте по skype върви пак вирус!!!!

Никога не отварям такива съобщения.

Коментар

За който не разбира - най-лесното да се предпазите от такива атаки е да не отваряте линковете в съобщения гласящи неща от типа:

"Нови емотикони за скайп";
      "Нова и тествана програма за разбиване на скайп пароли",
      "Говорете безплатно и неограничено";
      Също така не приемайте файлове със странни разширения, които изглеждат съмнителни.

Другото добро дело, което можете да направите е, когато видите да ви изпращат подобно съобщение да кажете на дадения потребител, че има вирус.

Коментар

При мен бяха просто 4 линка нямаше никакви обяснения и вместо адрес след WWW имаше някакво IP
        „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

И аз получих нещо такова. Няква програмка, като част от името и беше моя ник в скайп. По принцип не отварям такива неща, но беше от добър познат и го свалих и опитах да го отворя. Антивирусната го "усети" и явно блокира, като аз веднага /преди още да се е отворило или да съм видял резултата/ прекратих процеса от Task Menager-а. Славо богу поне до сега/преди 2-3 дни се случи/ нямам налични негативни резултати от цялата тая работа.

Смятам пак, както и до сега да не отварям такива линкове, дори от познати преди да съм получил обяснение за какво става дума.
          http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
          http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Толкова ли е трудно да се чете?

Коментар

Първоначално публикуван от jkolarov Преглед на мнение
              Толкова ли е трудно да се чете?

То, че не е трудно не е, но ето кво видях и си помислих аз. Получавам нещо от приятел с моя ник ли име, не помня. Викам си няква презентацийка със снимки дето сме пили направено като програмка или някъв бъзик /примерно нещо ти изскача на екрана/. До колкото знам има такива тъпотийки под формата на малки изпълними файлове. Е, не съм Бил Гейтс, разбира се и го отварям. Имах едно на ум и вече ще имам поне две на ум следващия път, но съм сигурен, че доста други хора също биха се вързали. Сега си мисля, че ако е майка ми /все си пращат някви презентацийки и такива програмки за десктопа/ с разни познати ще го отвори без дори да се замисли.

Коментар

И ще си хваща вируси...аз антивурсна не ползвам и до сега вирус не ме е хващал...след като е добър познат значи познаваш стила му на писане. Ако пък и стила му на писане е бил същия като на човека написал вируса...вече незнам.

Коментар

И ще си хваща вируси...аз антивурсна не ползвам и до сега вирус не ме е хващал...след като е добър познат значи познаваш стила му на писане. Ако пък и стила му на писане е бил същия като на човека написал вируса...вече незнам.
                  Добре, айде да си спестим кой с каква антивирусна е или пък напротив, а? Все пак темата е за предупреждение на всички ония които не са толкова печени.

Коментар

Къв стил. Направо линка ми дойде. Хайде да не разводняваме наистина. Прав сте, че трябва да се внимава. Аз реално се спасих, но за хора, които не разбират много /като майка ми/ ще е хубаво да имат едно на ум, каквото е предупреждението в темата.

Коментар

За мен водещо и основно правило при предпазването от подобни гадини е,никога не отварям никакви непознати писма в меила си,никога не отварям линкове пратени ми от някои в скайп без да съм питал вобще да ли ми е пращал нещо,не приемам файлове по скайп без да знам кои,какво и защо ми ги е пратил.До сега слва богу съм се опазилот ядове.
                      ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                      тел.088четири 9едно9 4нула4
                      -------------------------------------------------------

Коментар

И на мен преди известно време ми се скапа скайпа, от тогава няма оправяне, постояно има проблем не ме чуват по микрофона, забива, интернета става бавен, по някога сам се обновява, най различни гяволии.Изталирах ме нов индолс и пак се зарази. Само го карам по майстори, дали са ме набарали гугутка не знам. Жена ми по- малко се е возила в колата от компютара.Така ли са направени или сьм неудачник?.
                        JSM 0899633364

Коментар

здравеите колеги да си кажя и аз имам в момента поне два такива но понеже скаип не може да изпрати фаел на повече от 50 абоната няма как да зарази някои от моите абонати все още нищо конкретно не ми е разбутал и не ми пречи кои знае колко но това скоро ще се промени с едно преинсталиране дано да имате късмета детето да не ги отвори
                          http://www.vbox7.com/play:f7388cc7</a>
                          0896415228

Коментар

Първоначално публикуван от alexsandar65 Преглед на мнение
                            И на мен преди известно време ми се скапа скайпа, от тогава няма оправяне, постояно има проблем не ме чуват по микрофона, забива, интернета става бавен, по някога сам се обновява, най различни гяволии.Изталирах ме нов индолс и пак се зарази. Само го карам по майстори, дали са ме набарали гугутка не знам. Жена ми по- малко се е возила в колата от компютара.Така ли са направени или сьм неудачник?.
                            Едва ли са и двата варианта... По-скоро "майсторите" ги мързи да ти преинсталират компа и директно праскат някой бъгав имидж. Намери някой хлапак, който знае какво прави и ще ти го преинсталира за час-два, ако не можеш сам.
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Така аз вече съм го хванал тоя вирус още в събота.В неделя едно приятелче идва и ми преинстална wildowsa Аз си инсталирах програмки едно друго и сичко си беше наред.Днес инсталирах skype и се почна едно забиване на компа.Исках да си инсталирам някаква анти вирусна ама тоя тъп вирус не ми дава.Та въпроса ми е ако някои има същия или подобен проблем как се е справил с него т.е с ВИРУСА!! малко съм бос на тема компютри.
                              Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
                              КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X