Колеги пускам тази тема като предупреждение на тези които Джипките им са от вън на паркинг а не в гараж.Сряда срещу четвъртък се сбълсках с проблема с нощните автокрадци.Най-спокойно са легнали под колата и с някакъв ВиК инструмент /поне такива са хипотезите на полицията/са прерязали тръбите на средното гърне и са го откраднали/катализатора/.Първоначално всичките бяхме на мнение че е поръчка за друг Гранд,но като пообиколихме Бургас се оказа,че има и други откраднати катализатори същата вечер.И всичките коли са високи.Джипки микробуси и т.н.Явно са имали някаква акция.ПAЗЕТЕ се.Не ми се мисли какво щеше да стане ако го бях набарал отдолу.Да не говорим също и за цената на нов катализатор.Сега съм решил да сложа на алармата и JSM-известяване.Дано съм полезен.Ако модераторите сметнат да преместят темата другаде.
Колеги пускам тази тема като предупреждение на тези които Джипките им са от вън на паркинг а не в гараж.Сряда срещу четвъртък се сбълсках с проблема с нощните автокрадци.Най-спокойно са легнали под колата и с някакъв ВиК инструмент /поне такива са хипотезите на полицията/са прерязали тръбите на средното гърне и са го откраднали/катализатора/.Първоначално всичките бяхме на мнение че е поръчка за друг Гранд,но като пообиколихме Бургас се оказа,че има и други откраднати катализатори същата вечер.И всичките коли са високи.Джипки микробуси и т.н.Явно са имали някаква акция.ПЕЗЕТЕ се.Не ми се мисли какво щеше да стане ако го бях набарал отдолу.Да не говорим също и за цената на нов катализатор.Сега съм решил да сложа на алармата и JSM-известяване.Дано съм полезен.Ако модераторите сметнат да преместят темата другаде.
Колега - жалко за станалото .....
Не може да върнеш времето назад , но :
Прегледай стари вестници ( Бургаски ) и открии обявите за изкупуване на стари катализатори - около 25 лв/кг .
Иди на този ( или тези ) адреси и си потърси катализатора .
Естествено е това да става с полицията .... иначе ще се усетят и скрият.
Може даже във фирмата която изкупува да не знаят как хората се снабдяват с катализатори.... ама ..... едва ли.....
Тялото което е вътре в катализатора се използва за газовите печки - плочката зад пламъка . Ако имате производител на газови уреди в Бургас - проверете го деликатно.....
Иначе - вероятно уреда с който режат е с дълга дръжка и за това търсят само по-високи коли ( джип , бус ). Благодаря за предупреждението ! ето един адрес :
Съдейки по снимката е използвана "ролкова ножица"... Явно цената на катализаторите (заради платината) се е повишила, или някой в Бургас плаща добре. Просто трябва да се провери кой изкупува стари катализатори.
Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.
.Да не говорим също и за цената на нов катализатор.
Здравей колега съжалявам за откраднатия ти катализатор но сега има и универсални който са на цена от 120 до 160 лв. ако толкова държиш да имаш, но все пак на кой му се дават ейтака.
Явно първо са ме освободили мен от катализатора, после са навестили и теб. Дано си подал оплакване в полицията. Явно не съм само аз. А както съм въоръжен с 45 калибър......... невиждана наглост. Дали ще ги хванат а?
За огладняването - изглежда са огладнели , понеже на нас миналата седмица ни изчезна един служебен Форд Ескорт , да е максимум 87-а година , щяхме да го даваме в Металекс в края на годината , през ден го бутаха да запали , струва не повече от 500 лв.
Явно първо са ме освободили мен от катализатора, после са навестили и теб. Дано си подал оплакване в полицията. Явно не съм само аз. А както съм въоръжен с 45 калибър......... невиждана наглост. Дали ще ги хванат а?
Колега,че съм подал оплакване съм подал,ама тия от каското не искат да признават нещо ,че бера ядове с тях.При теб как е?
И аз съм чувал че от бързото издухване електрониката се сбърква, но реално проблем не съм забелязал.
При бензиновите WJ , кислородните сензори винаги са преди и след катализатора.
Слагал съм права(в смисъл отворена) генерация на 4.0 и 4.7 - нищо не светва.
Само на един Вранглер 4.0 с два катализатора, като го отпушихме, почна да пропуква над 4000об/м, ама с правилното гърне се оправи.
Коментар