Страница 1 от 2 12 ПоследенПоследен
Резултати 1 до 20 от 39

Тема: РЕВОЛВЕР - "Нека СИЛАТА да бъде с теб"

 1. #1
  Регистрация
  May 2007
  Място
  Шумен
  Публикации
  1,050
  Точки (при гласуване)
  15

  По подразбиране РЕВОЛВЕР - "Нека СИЛАТА да бъде с теб"

  Предлагам тема в която да се пише само и единствено за револвери. Тук всички ценители на тези оръжия да напишат своите знания, лични впечатления, защо са направили този избор, какви постижения и проблеми са имали с оръжията си, как и с какво ги обслужват и т.н. въпроси по темата.

  Лично аз съвсем от скоро съм собственик на револвер – избор който направих след доста чудене, четене, изпробване и ровене в нета. Като цяло информацията, която намерих на български език е нищожна, в руските сайтове е малко повече и затова смятам, че подобна тема ще бъде полезна на всички, които не знаят майчиния език на „каубойците”, но пък потръпват от мисълта да държат револвер в ръце.

  Какво ме накара да направя избора наречен РЕВОЛВЕР (главните букви не са случайни). На първо място търсех промяна и предизвикателство. Бях решил да заменя Валтерчето с нещо ново, по-голямо и по-мощно. Раздялата беше трудна, но всяко хубаво нещо си има начало и край.

  Изискванията, които бях представил пред кандидатите за бъдещ наемател на касата ми бяха доста, затова си написах някои критерии за провеждане на своеобразен SWOT анализ:
  - На първо място изискването беше кандидата да бъде изцяло метален. Полимерите получат по-малко точки, а за „неръждавейка” се даваше допълнителен бонус.
  - Теглото и габарити на оръжието не бяха от особено значение (предвид моите лични), но все пак оръжието трябва да има възможност за скрито носене от време на време.
  - УСМ да бъде DA/SA с открито петле, даващо възможност за ръчна манипулация. По възможност липса на предпазители, декокери и др. неща които не ползвам.
  - Мерните прибори задължително да бъдат регулируеми във всички посоки.
  - Калибър мин. 9х19мм и по възможност с ловни качества, тъй като оръжието ще се носи на такива мероприятия.
  - Оценяваха се също така фактори (няма да ги изброявам всичките), като брой боеприпаси и достъпност, възможност за монтиране на адаптор .22LR(калибъра ми е слабост) или използване на по-евтини боеприпаси за тренировка.
  - И не на последно място възможности за тунинг, сигурност, ергономия, имидж и цена на оръжието.

  Кандидатите бяха доста в определения ценови клас до около 1500лв. В оценяването се стремих да бъда обективен и да не влагам пристрастия. За голяма изненада дори за самия мен на първо място се класира револвер. Въпреки по-малкото точки които получи за тегло, габарити, капаците на пълнителя(барабана), възможност за скрито носене и липсата на адаптор .22LR револвера се класира на призовото място с цели 16 точки преднина пред втория кандидат. Само да вметна, че преди 7 години в подобен своебразен SWOT анализ първенец беше Walther P22.

  И така личния ми фаворит е револвер и се нарича RUGER GP100, 4 инчова цев, калибър .357 Mag (.38 Special), 6 патрона в малко повече от килограм изцяло неръждаема стомана.
  Много добре балансиран, масивен, стабилен и вдъхващ сигурност револвер от квалитетна „хамериканска” марка. Сигурно ще се намери някой да каже, че не е Смит, но аз пък така или иначе съм фен на Колт.

  Като цяло револвера се разглобява много лесно, последователно и не изисква специални инструменти. Рамата на Рюгера е излята от едно цяло парче метал. Цевта е масивна, нарезна, с удължен кожух на гнездото на екстрактора по цялата и дължина, което и придава както по-добър вид, така и оказва влияние на цялостния баланс на оръжието и по-доброто овладяване на отката. Мерната линия е широка, но не вентилируема. Мерните прибори са изцяло регулируеми, могат лесно да се подменят или на тяхно място да се монтира релса за оптически прицел или бързомер. На рамата липсва характерния капак с винтчета за достъп до УСМ, както е при револверите на Смит например. Същия представлява отделен модул, който е заедно със спусковата скоба и може да се сваля и обслужва. Оригинално решение, което принципно не отслабва рамата на оръжието. Всички пружини на револвера са цилиндрични. Такава е и тази връщаща спусъка в изходна позиция и на практика няма как да се счупи. Тя изпълнява и функция на запъвач на пин-а за освобождаване на спусковия модул. Дръжката е широка, гумирана с дървени вложки. Под едната вложка се намира гнездото за помощния пин за освобождавана пружината на ударника.
  Ругера няма предпазители и т.н. излишъци като „модерния” последно време смитовски лост за обезопасяване. Насочваш, натискаш спусъка и стреляш. При ненатиснат докрай спусък дори и при директен удар по петлето, няма да се възпроизведе изстрел, тъй като то няма достъп до иглата. Петлето е голямо и удобно за боравене.

  Освен различни видове мерни прибори, за Рюгера се предлагат и други възможности за тунинг и персонифициране – различни ръкохватки, пружини за намалява усилието на спусъка и т.н. За съжаление такива в България не се намират и затова се наложи да си направя заявка за доставка от чужбина. Иначе като цяло допълнителните части и елементи са на достъпни цени.

  Точността на оръжието също е отлична - демонстрирана естествено от добър стрелец. Аз за сега съм далеко от отличните резултати, но всичко с времето си.

  Ето го и него Ruger GP100:
  Прикачени картинки Прикачени картинки

 2. #2
  Регистрация
  May 2009
  Публикации
  355
  Точки (при гласуване)
  0

  По подразбиране До: РЕВОЛВЕР - "Нека СИЛАТА да бъде с теб"

  Отличен избор! Това е оръжие, което можеш да оставиш и на внуците си и пак ще е актуално. Аз харесвам този, но във варианта с черен метал и капаче пред барабана (за да не виждат лошите, че е зареден с халосни). http://www.isd-bg.com/product.php?product=93

 3. #3
  Регистрация
  Apr 2008
  Място
  Видин
  Публикации
  387
  Точки (при гласуване)
  9

  По подразбиране До: РЕВОЛВЕР - "Нека СИЛАТА да бъде с теб"

  Преди няколко години ръководен от почти същите мотиви, продадох многозаряден пистолит и минах от тъмната страна
  Отидох за Таурус и се прибрах с RUGER. Беше си като любов от пръв поглед, просто трябваше да го хвана в ръка и ... край. Също GP 100, 3 инчова цев, оксидиран и с не регулируеми мерни прибори.

 4. #4
  Регистрация
  Dec 2008
  Място
  София,
  Публикации
  350
  Точки (при гласуване)
  8

  По подразбиране До: РЕВОЛВЕР - "Нека СИЛАТА да бъде с теб"

  И аз преди година тръгнах да си купувам револвер и стиснах доста лами, астри, даже един таурус в делта форс за малко не стана мой. Има - няма към 500 лв. му искаха. Същият рюгер го гледах, но нещо не ми стана по ръката. Накрая взех смит 686 плюс,357 маг, със седемзаряден барабан. Това е истината за мене. И си го изплатих за щест месеца. Револвера е от неръждаваема стомана, гумирана ръкохватка и с 6 инча цев.
  Да ти е честит и никога да не се налага да го използваш срещу човеци!

 5. #5
  Регистрация
  May 2007
  Място
  Шумен
  Публикации
  1,050
  Точки (при гласуване)
  15

  По подразбиране До: РЕВОЛВЕР - "Нека СИЛАТА да бъде с теб"

  Мерси за пожеланието!
  Смита ти е паснал на ръката по-добре заради ергономичната дръжка. На моя Рюгер дръжката я отчитам като недостатък, който ще поправя в най-скоро време. Чакам "доставчика ми" да си замине за чужбина, за да му поръчам като за начало дръжка Hogue Rubber Monogrip, пружини Wolf и нова мушка. Въпреки, че пищова е по-красив с дървените вложки, дръжката не ми е достатъчно удобна и затова за сега ползвам гумен уплътнител на Сийгер.

 6. #6
  Регистрация
  Nov 2008
  Място
  Шумен
  Публикации
  359
  Точки (при гласуване)
  8

  Thumbs up До: РЕВОЛВЕР - "Нека СИЛАТА да бъде с теб"

  Саше, револвера си е перфектен....стрелял съм с доста подобни с двата калибъра....но 357 ме изненада много приятно.....хубав баланс почти не усетих изстрела...отката де пък и видя резултата...честит да ти е и само хубави преживявания с него

 7. #7
  Регистрация
  Apr 2005
  Място
  София
  Публикации
  3,666
  Точки (при гласуване)
  0

  По подразбиране До: РЕВОЛВЕР - "Нека СИЛАТА да бъде с теб"

  С револверите винаги ме е притеснявало следното:

  Иначе съм привърженик на:  http://www.ruger-firearms.com/Firear...=5719&return=Y

  Много приятно револверче 357 маг. Кеф.
  Последно редактиран от alex_markov ; 03-09-09 в 16:39 Причина: допълнение

 8. #8
  Регистрация
  May 2007
  Място
  Шумен
  Публикации
  1,050
  Точки (при гласуване)
  15

  По подразбиране До: РЕВОЛВЕР - "Нека СИЛАТА да бъде с теб"

  Това е нещо нормално при малоумно релоадвани патрони. Американците ги обичат тези неща и затова си носят каски.

  А иначе 101-цата е едно много приятно оръжие, което въпреки по-късата цев дава много прилични групи на 25м. Освен това е и много удобно за носене.

 9. #9
  Регистрация
  Mar 2008
  Място
  от Троян, живея в София
  Публикации
  441
  Блог Публикации
  2
  Точки (при гласуване)
  0

  По подразбиране До: РЕВОЛВЕР - "Нека СИЛАТА да бъде с теб"

  Браво за избора!Със здраве да си го носиш!
  Аз съм със S&W 357 ,пет заряден,двуинчова цев.Стрелял съм с какво ли не..../ пистолети/,но от Смита останах очарован.Спорил съм много на тази тема и то с хора,които определено разбират от това.На времето имах един красавец-ЧЗ85....разкошен и като влязах в спор,човека с който спорех ми каза да си отговоря на няколко въпроса....после да споря.
  1.За каква цел ми е оръжието....ако е за война-картечница,
  2.Ако не уцеля мишената на 25м.....на 100,200,300....става невъзможно,
  3.Не уцеля ли с пет патрона-и с 205 пак ще е същото,
  4.За колко време мога да извадя пистолета си и да произведа изстрел?
  ...............оказа се много прав.Револвера е оръжието!

  .......вече не споря!

 10. #10
  Регистрация
  May 2006
  Място
  София, България
  Публикации
  3,288
  Точки (при гласуване)
  18

  По подразбиране До: РЕВОЛВЕР - "Нека СИЛАТА да бъде с теб"

  Цитат Мнение на sithius Преглед на публикациите
  1.За каква цел ми е оръжието....ако е за война-картечница,
  2.Ако не уцеля мишената на 25м.....на 100,200,300....става невъзможно,
  3.Не уцеля ли с пет патрона-и с 205 пак ще е същото,
  4.За колко време мога да извадя пистолета си и да произведа изстрел?
  .Револвера е оръжието!

  Въпроси 2, 3 и 4 са подвъпроси на въпрос 1. Револвера е оръжието за какво?
  Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

 11. #11
  Регистрация
  Mar 2008
  Място
  от Троян, живея в София
  Публикации
  441
  Блог Публикации
  2
  Точки (при гласуване)
  0

  По подразбиране До: РЕВОЛВЕР - "Нека СИЛАТА да бъде с теб"

  Цитат Мнение на Георги Василев Преглед на публикациите
  Въпроси 2, 3 и 4 са подвъпроси на въпрос 1. Револвера е оръжието за какво?
  Колега Василев-"револвера е оръжието"-за мен говоря....избрах си револвер нали всеки има право на собствен избор...е аз направих моя

 12. #12
  Регистрация
  May 2006
  Място
  София, България
  Публикации
  3,288
  Точки (при гласуване)
  18

  По подразбиране До: РЕВОЛВЕР - "Нека СИЛАТА да бъде с теб"

  Колега, аз питам с каква цел си го купил, и за какво го ползваш.
  Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

 13. #13
  Регистрация
  Jul 2009
  Място
  Дупница
  Публикации
  26
  Точки (при гласуване)
  0

  По подразбиране До: РЕВОЛВЕР - "Нека СИЛАТА да бъде с теб"

  Здравеите! Aз не притежавам този тип оръжие но ми харесва това:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Colt_Python

 14. #14
  Регистрация
  May 2006
  Място
  София, България
  Публикации
  3,288
  Точки (при гласуване)
  18

  По подразбиране До: РЕВОЛВЕР - "Нека СИЛАТА да бъде с теб"

  До колкото съм запознат Колт Питон не се произвежда.
  Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

 15. #15
  Регистрация
  Oct 2007
  Място
  Самоков
  Публикации
  3,135
  Блог Публикации
  1
  Точки (при гласуване)
  16

  По подразбиране До: РЕВОЛВЕР - "Нека СИЛАТА да бъде с теб"

  Точно така,до скоро се произвеждаха по-новия вариянт Кинг Кобра,но отзивите не бяха като за Питона.Питона ще остане като еталон при револверите.Много фирми продават копия на този револвер.

 16. #16
  Регистрация
  May 2007
  Място
  Шумен
  Публикации
  1,050
  Точки (при гласуване)
  15

  По подразбиране До: РЕВОЛВЕР - "Нека СИЛАТА да бъде с теб"

  Моята детска мечта е Колт Питон 6''. За съжаление наистина е спрян от производство от 1985г., но и наследниците му (другите змии и мечки) заслужават внимание.

 17. #17
  Регистрация
  Dec 2009
  Място
  София
  Публикации
  469
  Точки (при гласуване)
  7

  По подразбиране До: РЕВОЛВЕР - "Нека СИЛАТА да бъде с теб"

  Oхоооо надушихме се и тука револвераджиите.

  Паунов - идеята на спиралната ругерска пружина е следната - дори тя да се счупи - револвера ще продължи да стреля. Добро решение, въпреки, че не съм чувал смитовската пластинчата да се чупи, все пак спиралната изглежда по-сигурна.
  Ругерските дръжки според мен са си номер 1. Аз оригиналната не бих я сменил.
  Относно волфските пружини - имай в предвид че намалява и силата на удъра в/у капсата. Не се препоръчват, ако оръжието н есе ползва за спортни цели само. Аз напоследък брах ядове с една такава - с годините се беше скъсила с около 1/4 и почна да прави проблеми. Затова върнах оригиналната смитовска.

  И в заключение тук го знаем, но пищова е проза, а револвера е поезия

 18. #18
  Регистрация
  Aug 2009
  Публикации
  99
  Точки (при гласуване)
  7

  По подразбиране До: РЕВОЛВЕР - "Нека СИЛАТА да бъде с теб"

  Абе колкото повече чета, толкова повече ми се иска да си взема и едно рево.Е то винаги си ми е било страст Смита 686 мноого ми харесва, но ругера, като на колегата паунов не бих му се начумерил изобщо. Поздравления колега, .357маг си е класика
  Само да попитам как е със скритото носене, какви кобури ползвате, предполагам предимно кожени

 19. #19
  Регистрация
  May 2007
  Място
  Шумен
  Публикации
  1,050
  Точки (при гласуване)
  15

  По подразбиране До: РЕВОЛВЕР - "Нека СИЛАТА да бъде с теб"

  Дядо Мраз дойде при мен малко по-рано.
  Донесе ми заветната ръкохватка, пружините и един спийдлоудър, който не става за моя пищов. Ръкохватката веднага я смених с тази на Hogue. Чувствам оръжието значително по-удобно отколкото преди. Вярно с ламината изглеждаше значително по-добре, но ми се пързаляше в ръцета. По тази причина временно бях нахлузил един гумен "кондом" на Сийгер, но вече няма нужда от него.

  Пружините все още не съм ги изпробвал. Благодаря на Jose за препоръките ще ги имам предвид. Чувал съм че създават проблеми при употреба на боеприпаси с по-твърд капсул (обикновено чешки), но не знаех, че отслабват във времето. Аз така или иначе вече свикнах с твъдостта на спусъка. Отначало ми се стори доста тежък, но вече не ми създава никакви проблеми. Дори си мисля дали въобще да го пипам. По-скоро искам да направя проби как ще бъде с едните и как с другите пружини. Затова си взех целия комплект от 5 броя пружини с различна твърдост.

  Относно скритото носене - ами зор си е. 4 инчова цев и 1,2кг на кръста се носят трудно, дори и за по-едър човек като мен, но се свиква. Кобура е кожен на Vega Holster, много го харесвам. Стягам колана на гащите с една дупка и става номера.

  Ето и малко снимки:
  Прикачени картинки Прикачени картинки
  • Вид на файла: jpg 1.jpg‎ (124.8 Кб, 346 прегледа)
  • Вид на файла: jpg 2.jpg‎ (55.8 Кб, 352 прегледа)
  • Вид на файла: jpg 3.jpg‎ (114.8 Кб, 340 прегледа)
  • Вид на файла: jpg 4.jpg‎ (125.9 Кб, 388 прегледа)
  • Вид на файла: jpg 5.jpg‎ (116.5 Кб, 348 прегледа)

 20. #20
  Регистрация
  Aug 2009
  Публикации
  99
  Точки (при гласуване)
  7

  По подразбиране До: РЕВОЛВЕР - "Нека СИЛАТА да бъде с теб"

  Честит ъпгрейд, като постреляш с новата дръжка и пружина, да не забравиш да споделиш

Страница 1 от 2 12 ПоследенПоследен

Сходни теми

 1. търся един филм -" Силата на вярата "
  От bgbul във форум Кино, филми и телевизия
  Отговори: 4
  Последно мнение: 19-10-09, 18:41
 2. Газов пистолет-EKOL Viper 4.5" Револвер
  От Георги Хаджийски във форум Архив
  Отговори: 6
  Последно мнение: 25-06-09, 22:39
 3. Да бъде ли създаден специален "СЪД" към OFFRoad-Bulgaria.com?
  От Венцислав Петров във форум Правила, работа с форумите, FAQ, FTP ...
  Отговори: 200
  Последно мнение: 06-03-08, 23:25
 4. Паметник на "Незнайния воин" или как да бъде създаден/прероден Зоро, Робин Худ ...
  От BatGeorgeone във форум Политика, икономика и обществени взаимоотношения
  Отговори: 47
  Последно мнение: 13-09-07, 16:27
 5. 18" или 21" е по-добре да бъде предната ни гума?
  От Даниел Туйков във форум Ходова част, окачване
  Отговори: 11
  Последно мнение: 08-03-06, 12:53

Правила за публикация

 • Вие не можете да публикувате нови теми
 • Вие не мжоете да отговаряте в теми
 • Вие не можете да добавяте прикачени файлове
 • Вие не можете да редактирате собствените публикации
 •