Дано бъркам за идеите ви за москвича! Не вярвам, че сте способни да ми откраднете проекта- соц реализъм. Проект,в който москвича (разбира се 12ак) е пропит с духа на времето си и от него струи субкултура.
Една голяма част от нас помнят гордата му осанка: обърнатите джанти издържани в бяло, нарязаната тапа от вино на върха на чистачките, сенник ротманс или дънлоп, под него едва загатнати триъгълни снимки на голи жени,а на гърба им национлните знамена...
Не мога да пропусна и телените калъфи за волана, стойката с тефтерче и неработеща химикалка с шнур, задължителния вентилатор на предното стъкло...
Разбира се ръкохватка на скоростния лост- зарчета дизайн, или по нищо не отстъпващата им каляска. Чифт зарове с размери поне 10 на 10, висящи на огледалото в купето също са задължителни.
Левълът продължава да расте, когато сложиш две перденца с Драгана Миркович на задното стикло, колони от грамофон и е задължително да намериш място поне за едно тигърче, което си клати главата в такт. Задната тапицерия е подчинена на три строги линии. Зелена, червена и електриково жълта от изкуствена материя- тип покривка за спалня.
Металният багажник, монтиран върху БАГАЖНИКА е ясен символ за агресивен стил на шофиране, за което индикират и стикерите 4х4 и турбо, залепени на видно място над и около задните стопове.
В заключение можем да си спомним и пионерите в бързи и яростни течението, а именно гордите водачи на АЗЛК, и техните решения за кутийката от шоколадово яйце, гордо забучена на върха на двуметровата антена, като в някои от поръчковите изпълнения, въпросната кутийка(зелена или жълта) СВЕТИ, когато са включени фаровете.
Мдааа... Славни времена бяха. Мъжете имаха дълъг нокът на кутрето. С ясната представа, че всики знаят за какво служи.
Но, ако ти/вие ми откраднете идеята за този стълб в културния ни живот, аз си запазвам правото да ползвам пернишкия голф за муза. Все пак той се явява като естествено продължение на описания москвич и гордия му шофьор от едно време.

P.S. Извинявам се на всички, че написаното от мен няма почти нищо общо с темата,
но ме е страх да не ме изпреварят! И не се стърпях!