Обява

Свий
Няма добавени обяви.

SMITH&WESSON M&P 9mm

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• SMITH&WESSON M&P 9mm

Събирам мнение за този пистолет.Нов съм (в пистолетите)и ме интересува вашия опит.Много ми е харесал стрелях с него ляга ми добре в ръката и е лек (ще го нося всекидневно).Моля ви за помощ.И ако не трябва да е той кой друг модел( освен Глока).БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ОТЗОВАЛИ СЕ!!!!

До: SMITH&WESSON M&P 9mm

Съвсем логично какъвто и отговор да получите уважаеми колега той ще бъде субективен и верен само за този който го е написал... Но въпреки това би могло да си направите съответните изводи...

Всяко оръжие е адекватно или не в съответните условия, собственик и прочие... В тази връзка е добре внимателно да си направите равносметка с каква цел ще го притежавате, какво очаквате и дали силните страни на този пистолет корелират с предназначението което му отреждате...

Имам лични впечатления от този пистолет и те са:

1. Много добре балансиран
    2. Уникално добре подбран ъгъл на дръжката
    3. Много компактен, лек и удобен...
    4. Идва си с комплект дръжки което го прави приспособим за произволен хват
    5. Има доста приспособления към него...
    6. Рамата му е полимерна но точно местата подложени на големи износване са стоманени и вградени в рамата.
    7. Релса "Пикантини" и възможност да си инсталирате всякакви приспособления включително и на други фирми... например фенерче от Глог и т.н.
    8. Много слаб откат, цевта му подскача при един и същи боеприпас точно два пъти по-малко отколкото на еквивалентният Глог със същата дължина на цевта - това от своя страна позволява при интуитивна стрелба ходом да се прави много добра група... непостижима за повечето сходни оръжия...
    9. Сравнително непретенциозен към боеприпасите.
    10. Много добре измислена система за безопасност... например само му вадите пълнителя и оттук насетне не може да произведе изстрел дори и да има патрон в цевта...
    11. Пистолета е събрал редица престижни награди и то не е случайно...
    12. Разработен е наскоро и то от фирма която в момента е на върха на гребена на вълната поради огромните военни поръчки които е спечелила... искам да кажа че няма проблем с бюджета за проектиране...

Ако си избирах пистолет това щеше да е моят избор...
    VPetrov.photography

Коментар

Венци е отговорил, но в линка по долу можеш да видиш аз как от въпроси за съвсем други пистолети стигнах до този и реших да си го купя. И най вече защо реших така.
      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=42994
      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Помисли и върху варианта ЧЗ 75 - перфектно оръжие за този калибър!

Коментар

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ.Аз направих моя избор и той е Смит МП.Четох много в тоя форум и други.Мисля че найстина е добро оръжие(дано не се ползва по предназначение), лек, компактен, добре балансиран, ляга добре в мойта ръка, приемлива цена(надявам се и качество), сравнително ефтин боеприпас и добра вместимост на пълнителя.Днес ходих в магазина и капарирах един(изчерпани и чакат внос).Наистина се надявам да съм направилния избор .Продължавам да събирам мнения, препоръки, съвети и виждания за него(новак съм все пак). И искам пак да Ви БЛАГОДАРЯ.

Коментар

За избора на оръжието няма да говорим, щом си я докарал до тука всичко вече е без значение.Умната и да се налага да го вадиш само на стрелбище
            "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Да изкажа и аз мнение, като собственик на S&W MP9
              Преимуществата му са много, като се започне от слабия откат и се свърши със страхотната му дръжка. Но си мисля, че ще ви бъде по-интересно за недостатъците му? Тук да поясня, изброените недостатъци са само според мен!
              1. Цевта не е полигонална.
              2. Тежи малко повече от Глок 17
              3. Спусъкът е доста твърд.
              4. Това, че не гърми без пълнител може да бъде проблем. ( До толкова, че дори при вадене от кобура може да се натисне неволно пълнителя и да изпадне.)
              5. При повече от 100 изстрела един след друг, има пад на проектила с 5-8см. на 25м. (Тук сравнението е с ТТ)
              Пак казвам, това са недостатъци според мен. Всеки човек има свой собствени изисквания към оръжието си.
              И като за финал искам да кажа: въобще не съжалявам, че избрах това оръжие са самоохрана!
              LZ1HKW
              Реглаж на преден и заден мост
              My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Влади то ние с теб си ги говорим тези неща ама нали тук и други ще се поинтересуват та да кажа какво мисля по недостатъците... Аз си го харесвам този пистолет... доколкото може да бъде харесван един пистолет а не револвер Та ако някой може да каже нешо повече по това което ще напиша ще ни е интересно и на двамата с Влади...

Де да знам това дали е недостатък... Никъде не съм срещнал сериозно мнение на експерт който да твърди че полигоналната цев при пистолетите има някакво предимство... За снайперите знам и съм чел... но за пистолетите?

Според мен вкарването на интегрирана рама (полимер + стомана) си е казало думата... но стоманата има някакви предимства ми се струва а ресурс от ~60 000 изстрела го доказва...

Точно толкова колкото на всички други американски оръжия... Съгласно закона в САЩ всяко огнестрелно оръжие което напуска фабриката задължително изисква усилие на спусък от мин. 3кг... Но това подлежи на корекция... Пистолета позволява по фабрична метода да му се коригира спусъка до такъв за спортна стрелба...

4. Това, че не гърми без пълнител може да бъде проблем. ( До толкова, че дори при вадене от кобура може да се натисне неволно пълнителя и да изпадне.)
                Така си е Влади... Всеки плюс е понякога възможен минус...

5. При повече от 100 изстрела един след друг, има пад на проектила с 5-8см. на 25м. (Тук сравнението е с ТТ)
                Влади, тук си мисля че май боеприпаса има значение... и може би е добре да пробваме с друг да видим има ли подобен ефект...
                VPetrov.photography

Коментар

Влади то ние с теб си ги говорим тези неща ама нали тук и други ще се поинтересуват та да кажа какво мисля по недостатъците... Аз си го харесвам този пистолет... доколкото може да бъде харесван един пистолет а не револвер Та ако някой може да каже нешо повече по това което ще напиша ще ни е интересно и на двамата с Влади...

Де да знам това дали е недостатък... Никъде не съм срещнал сериозно мнение на експерт който да твърди че полигоналната цев при пистолетите има някакво предимство... За снайперите знам и съм чел... но за пистолетите?
                  Ами примерно, ако стреляш с патрони за змий чистенето е доста по-трудно.

Според мен вкарването на интегрирана рама (полимер + стомана) си е казало думата... но стоманата има някакви предимства ми се струва а ресурс от ~60 000 изстрела го доказва...
                  Глок също има метална рамо, кадето има търкане.

Точно толкова колкото на всички други американски оръжия... Съгласно закона в САЩ всяко огнестрелно оръжие което напуска фабриката задължително изисква усилие на спусък от мин. 3кг... Но това подлежи на корекция... Пистолета позволява по фабрична метода да му се коригира спусъка до такъв за спортна стрелба...
                  Да, моя вече беше тунингован, но все пак ...

Така си е Влади... Всеки плюс е понякога възможен минус...
                  Тук сме на едно мнение!

Влади, тук си мисля че май боеприпаса има значение... и може би е добре да пробваме с друг да видим има ли подобен ефект...
                  Е, това не е вярно, според мен е от "плаващата" цев, Джерико не прави такива работи примерно. Пък също е 9х19
                  LZ1HKW

Коментар

Цевта,на Смита е малко по-къса от на чисто армейските пистолети,и това не е недостатък за мен.Но при стрелба с Аркус и Смита по 10см.плоча огнеупорна.Аркоса я пръскаше а Смита само я напукваше.Говоря за стрелба с еднакви муниции.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                      Цевта,на Смита е малко по-къса от на чисто армейските пистолети,и това не е недостатък за мен.Но при стрелба с Аркус и Смита по 10см.плоча огнеупорна.Аркоса я пръскаше а Смита само я напукваше.Говоря за стрелба с еднакви муниции.
                      Надявам се скоро да покажем нагледно тестове
                      LZ1HKW

Коментар

Влади,знам че познаваш Йордан Колев,на следващата разходка го помоли да те вземе с него и си вземи Смита.Ще се убедиш лично .

Коментар

Въпросът е много по-сложен отколкото изглежда... Идеята че реално погледнато 9х19 включва огромен набор боеприпаси с мощност която се различава в пъти... И тук въпросът е кой модел пистолет какви боеприпаси може да "дъвче"... Към края на март ще има възможност да пробваме как стоят нещата в реалността... с голям набор боеприпаси... Че в България всъщност проблемът с боеприпасите е огромен... Оръжия всякакви но боеприпаси само от най-нисък клас...
                          VPetrov.photography

Коментар

Да се похваля и аз, моя пишов също е заплют, т.е. уговорен. Така че се надявам преди Нова Година да го купя( чакам да ми излезе разрешителното за закупуване), пък като излезе и тапията за носене, да почнем с тестовете или на Герена, или на Лозен на открито, или където предложите.
                            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Аз вече съм собственик на СМИТА МП.Купих го и от 22.12.08г. е в КОС за прострелка.Много бавно стават нещата в тая държава.От сряда съм готов с документите разрешителни и т.н., но сега възниква проблема, че от 5.1.09г. компютрите в нашето РПУ не работят и не могат да го въведат в тяхната база данни и поради тази причина не ми го връщат.Кошмарна страна. Нямам думи.Стига съм се оплаквал.Искам да ви Честитя Новата Година и да ви пожелая много здраве, щастие, късмет, успехи, пари, любов и всичко най-хубаво през тази година.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X