Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся схема!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся схема!

Колеги , трябва ми схема на устройството и начина на закрепване към блока на двигателя на корпуса на който се завива масленият филтър и излизат отклоненията към маслоохладителя! За двигател X20SE. Имам сериозен теч на масло от там , а не искам да разглобявам неподготвен!
    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

До: Търся схема!

Първо провери самите маркучи.....на мен те ми течаха при щуцерите (ОФ 2.3ТД). Ако са те, мога да ти кажа къде в Сф ще ти ги направят и двата за 20лв.....иначе оригинал....просто не ти трябва да знаеш колко струва....

Успех!

Коментар

Устройството е елементарно и ако не си съвсем бос в механиката, няма да имаш проблеми. Най-вероятните места за течове са гарнитурата на масления филтър и маркучите.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
        Колеги , трябва ми схема на устройството и начина на закрепване към блока на двигателя на корпуса на който се завива масленият филтър и излизат отклоненията към маслоохладителя! За двигател X20SE. Имам сериозен теч на масло от там , а не искам да разглобявам неподготвен!
        Ъъъ маслоохладител?
        no signature no problems

Коментар

Теча оределено е между блока и корпуса на който се навива филтъра. Не от уплътнението на филтъра или от щуцерите.
          Да ,този двигател има маслоохладител което е готино!
          Механническите ми умения са отлични, просто искам да разбера евентуално уплътнението от което вероятно е теча какво е- О-пръстен или гарнитура. Проблема е че ремонта ще го правя при полеви условия, на двора и на доста разстояние от магазин за авточасти, та за това искам да съм подготвен до някъде!

Благодаря за отговорите!!!

Коментар

о пръстен е и тече от основата на разклонителя за маркучите .сваля се накраиника на който се навива филтъра
            МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Първоначално публикуван от isuzo Преглед на мнение
              о пръстен е и тече от основата на разклонителя за маркучите .сваля се накраиника на който се навива филтъра
              Благодаря за отговора! След доста ровене по сайтове успях да разбера какво представлява тази схема!
              Допълнително монтирана така наречена сандвич плоча със вграден термостатичен термостат-какво име а? Монтира се върху леглото на филтъра и се притяга със по-дълъг фитинг на който се навива филтъра. Самият фитинг се завива на щатният такъв който е на помпата. Уплътнението е О-пръстен или такъв ,но със правоъгълно сечение.
              Това може да бъде монтирано на почти всички двигатели , стига да има място за филтъра защото се повдига около 3 см. Охлаждащ радиатор, два маркуча и си готов. Продават готови китове за монтаж.
              Утре смятам да сменя О- пръстена и да си реша завинаги проблема със доливането на масло!

Коментар

дай снимки и цени на частите

Поздрави

Коментар

Ето за какво иде реч:http://stores.ebay.ca/maxspeed-motor...QQftidZ2QQtZkm

http://www.thinkauto.com/takeoff.htm

Ей такава шукариика си имам аз и ми създава главоболия!
                  Последно редактирано от EXALIBUR; 29-09-08, 17:55. Причина: Допълнение

Коментар

Та да споделя какви ги свърших тези дни - проблема със теча на масло бе успешно отстранен!
                    Поради факта че ремонта се проведе на двора без възможност за ходене до магазин за части, бе приложен метода на намазване със маслоустойчив силикон на О-ринга който се бе втвърдил доста и пропускаше. Сега няма никъкви течове, но при първа възможнос ще бъде сменен със нов!
                    Размерите му са - вътрешен диаметър-65мм, външен диаметър-70мм, респективно дебелина на профила-2.5мм.
                    Самото устройство си е оригинално на Дженерал Мотърс. Предполагам заводски монтаж.
                    Слагам малко снимки!
                    Прикачени файлове

Коментар

Тоя О-пръстен не трябва ли да е същия като на масления филтър? И дали може да се намери самия пръстен или ще трябва да правим ръкоделия.

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
                        Тоя О-пръстен не трябва ли да е същия като на масления филтър? И дали може да се намери самия пръстен или ще трябва да правим ръкоделия.
                        Намира се намира 4 лева е.
                        877104344

Коментар

Първоначално публикуван от stefan4 Преглед на мнение
                          Намира се намира 4 лева е.
                          "Койча" е питал на 11-11-08, 10:55 дали не се е справил с проблема от тогава? А и посочването само на цена без координати на доставчик, си е чист спам и празно трупане на мнения
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Още не съм го правил, чакам да дойде време за смяна на масло. Но щом го има като резервна част ще го издирим някак си.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                              "Койча" е питал на 11-11-08, 10:55 дали не се е справил с проблема от тогава? А и посочването само на цена без координати на доставчик, си е чист спам и празно трупане на мнения
                              Кой е казал че само "Койча" има такъв джип с тоя проблем написал съм го информативно към всички да се знае ,че го има тоя пръстен и не си заслужава да се мажем със силикон за 4 лева.
                              А относно кординати не съм оставил щото ми го достави приятел,който не е никак близо до София,но ако колегата се затрудни с намирането на пръстена нека си остави някакви координати ангажирам се да го намеря,че дори и в София ще му го донеса.
                              877104344

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X