И аз се сдобих преди около една седмица с едно скромно джипче Сузуки Самурай SJ413 и се започна безкрайното удоволствие от разходките в планината
но понеже нямам много опит с марката Сузуки и по точно с модела Самурай се надявам на помощ от хората които са запознати. След покупката джипа (Райо така реших да го кръстя
) беше обстойно прегледан и се установи че има доста неща за поправка и подмяна. И тук искам да попитам за гумите понеже сега е с гуми които не стават за нищо
насочил съм се към шарка кайман но се чудя кой размер да сложа дали 195/80 R15 или 215/80 R15 притеснявам се че ако сложа 215-ките двигателя ще по-замре, в момента съм с оригиналните самурайски джанти и мисля като начало да карам с тях пък понататък да ги сменям с други ако се наложи. Също така искам да попитам за тампоните на ресьорите и амортисьорите - сигурно са оригиналните не стават за нищо мисля да поръчам на calmini някой слагал ли е на самурай и заслужава ли си ? Изпуснали са ми и 4-те амортисьора и като проверих за цена малко се стреснах от цената 72лева за бройка на преден и 178 лева за бройка на заден (Monroe) нещо ми се видя малко висока цената за задните. Продвах да сложа от някоя руска машина но неможах да намеря най близките бяха от лада задни но и те са по дълги с 4 см
нека ако някой е намерил някаква алтернатива да сподели, четох темата за взаимозаменяемите части но явно там се говори след качване на ресьорите над мостовете за амортисьори от нива и сега съм в задънена уличка. А между другото си направих задна броня че старата нещо не ми хареса
ще пусна снимки да се похваля и аз пред offroad обществото с моя Райо

Коментар