Страница 1 от 2 12 ПоследенПоследен
Резултати 1 до 20 от 27

Тема: Как да сложим оборотомер на каква да е кола?

  1. #1
    Аватара на Дявол Коледа
    Дявол Коледа е офлайн
    Димитър Доросиев
    Старши участник | СзО || +ПЛ |* МСС *
    Регистрация
    Jul 2004
    Място
    Копривщица
    Публикации
    2,604
    Блог Публикации
    1
    Точки (при гласуване)
    20

    По подразбиране Как да сложим оборотомер на каква да е кола?

    Колеги някои може ли да сложи тук примерен чертеж как да се върже оборотомер на каква да е карбураторна кола,знам че се взима сигнал от бобината но само толкова,имах схема но се забърса след като харда ми замина за вечните ловни полета а ми трябва.
    Последно редактиран от Дявол Коледа ; 11-04-08 в 11:01
    ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
    тел.088четири 9едно9 4нула4
    -------------------------------------------------------

  2. #2
    Регистрация
    Oct 2005
    Публикации
    1,527
    Точки (при гласуване)
    17

    По подразбиране До: Ка да сложим оборотомер на каква да е кола?

    Схемата е супер проста - плюс, минус и сигнал. Плюса си го хващаш през контакт. Може и от плюса на бобината. Сигнала ти е другия извод на бобината. Минуса е маса.

  3. #3
    Аватара на Дявол Коледа
    Дявол Коледа е офлайн
    Димитър Доросиев
    Старши участник | СзО || +ПЛ |* МСС *
    Регистрация
    Jul 2004
    Място
    Копривщица
    Публикации
    2,604
    Блог Публикации
    1
    Точки (при гласуване)
    20

    По подразбиране До: Ка да сложим оборотомер на каква да е кола?

    Това ли е правилната схема?
    ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
    тел.088четири 9едно9 4нула4
    -------------------------------------------------------

  4. #4
    Регистрация
    Jun 2007
    Място
    Своге
    Публикации
    1,444
    Точки (при гласуване)
    13

    По подразбиране До: Ка да сложим оборотомер на каква да е кола?

    Това е ,като + може да вземеш от другия извод на бобината(за по-лесно),а - на бобината е към чукчето

  5. #5
    Аватара на Дявол Коледа
    Дявол Коледа е офлайн
    Димитър Доросиев
    Старши участник | СзО || +ПЛ |* МСС *
    Регистрация
    Jul 2004
    Място
    Копривщица
    Публикации
    2,604
    Блог Публикации
    1
    Точки (при гласуване)
    20

    По подразбиране До: Как да сложим оборотомер на каква да е кола?

    Току що ми зададоха въпроса а как стоят нещата при дизелов автомобил където липсва бобина?
    ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
    тел.088четири 9едно9 4нула4
    -------------------------------------------------------

  6. #6
    Регистрация
    Jun 2007
    Място
    Своге
    Публикации
    1,444
    Точки (при гласуване)
    13

    По подразбиране До: Как да сложим оборотомер на каква да е кола?

    Със сигнал от алтернатора.Но подробности не знам

  7. #7
    Регистрация
    May 2006
    Място
    София
    Публикации
    199
    Точки (при гласуване)
    12

    По подразбиране До: Как да сложим оборотомер на каква да е кола?

    Алтернаторите на дизелите имат отделен извод за оборотомер, мисля че пишеше "W".

  8. #8
    Регистрация
    Aug 2005
    Място
    Панагюрище
    Публикации
    7,881
    Точки (при гласуване)
    32

    По подразбиране До: Как да сложим оборотомер на каква да е кола?

    Освен от алтернатора, на някои модели ГНП-та има вграден датчик с изход точно за тази работа.

  9. #9
    Регистрация
    Oct 2007
    Място
    София
    Публикации
    207
    Точки (при гласуване)
    11

    По подразбиране До: Как да сложим оборотомер на каква да е кола?

    Цитат Мнение на Peter TurboD Преглед на публикациите
    Алтернаторите на дизелите имат отделен извод за оборотомер, мисля че пишеше "W".

    Ако няма извод "W"се взима сигнал от едната фаза на статора.

  10. #10
    Аватара на Ясен
    Ясен е офлайн Супер Модератор | news |
    | ОС || СзО || +ПЛ || ТП |* МСС *
    | Модератор |
    Регистрация
    Oct 2007
    Място
    София
    Публикации
    44,224
    Точки (при гласуване)
    60

    По подразбиране До: Как да сложим оборотомер на каква да е кола?

    За дизелите: имайте предвид, че след вземане на сигнал от алтернатора следва калибриране. Според броя двойки полюси на алтернатора и предавателното отношение на ремъчните шайби.

    Тъй като не всички оборотомери могат да се калибрират, въпросът трябва да бъде уточнен преди придобиването на оборотомера.
    sek.1: ...проклятието на новите работни дрехи на главния механик - дори и само с изпрани работни дрехи да отида на работа се чупи някоя машина а като си купя нови се чупят почти всичките.

  11. #11
    Регистрация
    Nov 2009
    Публикации
    2
    Точки (при гласуване)
    0

    По подразбиране До: Как да сложим оборотомер на каква да е кола?

    Ако може някой да сложи схема за дизел и да обесни как точно се слага ще съм му много благодарен.

    Благодаря предварително.

  12. #12
    Аватара на atanas_93
    atanas_93 е офлайн
    Атанас Арабаджиев
    Старши участник | Организатор || +ПЛ || ДВиП |* МСС *
    Регистрация
    Aug 2008
    Място
    Русе
    Публикации
    1,230
    Точки (при гласуване)
    12

    По подразбиране До: Как да сложим оборотомер на каква да е кола?

    При бензиновия вариант трябва да се има предвид, че броя на цилиндрите на двигателя трябва да е съобразен със съответния оборотомер, който ще се слага.
    Jeep Grand Cherokee WJ
    Kia Sportage

  13. #13
    drukman е офлайн
    Чукча
    Старши участник | +ПЛ || ДВиП |* МСС *
    Регистрация
    Apr 2008
    Място
    Пловдив
    Публикации
    4,994
    Точки (при гласуване)
    21

    По подразбиране До: Как да сложим оборотомер на каква да е кола?

    Цитат Мнение на V8 POWER Преглед на публикациите
    Ако може някой да сложи схема за дизел и да обесни как точно се слага ще съм му много благодарен.

    Благодаря предварително.
    Правенето е просто ако имаш много време и някакви познания.Щом питаш за схема, значи нямаш познания, тогава иди си купи готов оптичен оборотомер, удължи кабела на сензора и си готов.
    Бан-метод с който модераторите налагат на останалите своя начин на мислене.
    Към модераторите-А изтрийте го сега.
    Суратя утрепа и тоя форум. Жалко. Сбогом Приятели. Вальо. О888 557Ч7Ч

  14. #14
    Аватара на NIKSD
    NIKSD е офлайн
    Николай Александров
    Старши участник | ОС || +ПЛ |
    Регистрация
    Sep 2007
    Място
    San Diego, California
    Публикации
    4,259
    Точки (при гласуване)
    26

    По подразбиране До: Как да сложим оборотомер на каква да е кола?



    http://thegetgreenstore.com/plx-kiwi-mpg.html

    Не ви знам колко давате за разни там инсталации и уреди и колко време отнема да се върже цялата тая работа, но ако е към 70-100 лева или сте вързани в ръцете като мене, ето ви една алтернатива.

    Тоя дребосък работи с всичко, което има ОБД2 букса /повечето коли след 1996г/. Директно се включва в буксата и дава разход /моментен и среден/, RPM, температура на мотора и какво ли още не. Гледах оня ден някъде из Интернет имаше едно такова за към $45, но сега не мога да го намеря нещо. Предполагам и в Ebay ги има.
    Последно редактиран от NIKSD ; 23-11-09 в 05:26
    "Докато има търпимост към всичко извън правилата, нещата ще са така."
    Джамбазов
    Приста Ойл- не ги купувайте!
    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=138197

  15. #15
    Аватара на BENZBOSS
    BENZBOSS е онлайн Старши участник | ОС || +ПЛ || ТП |
    | Модератор |
    Регистрация
    Oct 2007
    Място
    San Diego CA
    Публикации
    11,564
    Точки (при гласуване)
    32

    По подразбиране До: Как да сложим оборотомер на каква да е кола?

    Цитат Мнение на Дявол Коледа Преглед на публикациите
    Колеги някои може ли да сложи тук примерен чертеж как да се върже оборотомер на каква да е карбураторна кола,знам че се взима сигнал от бобината но само толкова,имах схема но се забърса след като харда ми замина за вечните ловни полета а ми трябва.

    http://www.egauges.com/AM_Instr.asp#Tachometers

    Я виж тук дали няма да намериш нещо полезно,дьното на страницата,а пьрвото по ред е за дизел.
    W140 S500 '99
    W140 S420 '99
    W140 S320 '94
    Приста НЕ,продават МЕНТЕ,справка Рокито замрьзна.

  16. #16
    Регистрация
    Nov 2009
    Публикации
    2
    Точки (при гласуване)
    0

    По подразбиране До: Как да сложим оборотомер на каква да е кола?

    Сигналът се взима от алтернаторът, а захранването от акомулатора.Това ли е всичко?

  17. #17
    Аватара на turtey
    turtey е офлайн Старши участник | СзО || +ПЛ || ДВиП |* МСС *
    Регистрация
    Jul 2006
    Място
    София
    Публикации
    17,947
    Блог Публикации
    1
    Точки (при гласуване)
    41

    По подразбиране До: Как да сложим оборотомер на каква да е кола?

    Цитат Мнение на V8 POWER Преглед на публикациите
    Сигналът се взима от алтернаторът, а захранването от акомулатора.Това ли е всичко?
    Да. Е трябва ти малко физика, малко математика и щипка технически нюх.

  18. #18
    Регистрация
    Mar 2010
    Място
    В Русия съм
    Публикации
    3,005
    Точки (при гласуване)
    12

    По подразбиране От: Как да сложим оборотомер на каква да е кола?

    Стара тема но как и какъв оборотомер да монтирам на V8 ??Двигателя е windsor 351 5.8L пълна инжекция бензин автоматична скоростна кутия? И си няма, има само датчици за масло , температура и за акумулатор. Какъв модел възможно най ретро и начин на монтаж? Идеи всякакви приемам а ако някой има за продажба да казва!
    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting


  19. #19
    Аватара на Ясен
    Ясен е офлайн Супер Модератор | news |
    | ОС || СзО || +ПЛ || ТП |* МСС *
    | Модератор |
    Регистрация
    Oct 2007
    Място
    София
    Публикации
    44,224
    Точки (при гласуване)
    60

    По подразбиране От: Как да сложим оборотомер на каква да е кола?

    Докладвай каква му е запалителната уредба - 8 бобини, 4 двойни, 2 бобини + делко, 1 бобина + делко ?
    sek.1: ...проклятието на новите работни дрехи на главния механик - дори и само с изпрани работни дрехи да отида на работа се чупи някоя машина а като си купя нови се чупят почти всичките.

  20. #20
    Регистрация
    Mar 2010
    Място
    В Русия съм
    Публикации
    3,005
    Точки (при гласуване)
    12

    По подразбиране От: Как да сложим оборотомер на каква да е кола?

    Цитат Мнение на Ясен Преглед на публикациите
    Докладвай каква му е запалителната уредба - 8 бобини, 4 двойни, 2 бобини + делко, 1 бобина + делко ?
    Само веднъж му вдигнах капака на тоя дъртак 1991 г.се води!Още го разучавам. .....Голям кеф е да го слушам как работи. ....То и оборотомер за кво ли му е ама ей тъй да има!
    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting


Страница 1 от 2 12 ПоследенПоследен

Сходни теми

  1. Каква кола да си купя?
    От Насов във форум Архив
    Отговори: 53
    Последно мнение: 18-09-07, 17:08
  2. Оборотомер
    От quadra във форум Разкази, случки, хумор, поздравления и игри
    Отговори: 4
    Последно мнение: 26-10-06, 08:14
  3. Ха да видим дали ще познаете каква е тази кола
    От quadra във форум Разкази, случки, хумор, поздравления и игри
    Отговори: 6
    Последно мнение: 15-09-06, 21:45
  4. Как да сложим лебедка на УАЗ.
    От edobg във форум УАЗ
    Отговори: 16
    Последно мнение: 04-05-06, 19:02
  5. Каква е причината да си вземете кола като коментираният
    От Софианитка във форум Икономика, наука, философия, изкуство, общество и екология
    Отговори: 63
    Последно мнение: 08-03-06, 15:27

Правила за публикация

  • Вие не можете да публикувате нови теми
  • Вие не мжоете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да добавяте прикачени файлове
  • Вие не можете да редактирате собствените публикации
  •