Страница 5 от 8 ПървиПърви 12345678 ПоследенПоследен
Резултати 81 до 100 от 148

Тема: Обединяване на карти, инсталация на SD или вътрешна памет

  1. #81
    Регистрация
    Jan 2008
    Публикации
    1,153
    Точки (при гласуване)
    13

    Wink До: 2-3 КАРТИ НА ЕДНО SD?

    Цитат Мнение на ACCELERATOR Преглед на публикациите
    Вчера след като писах продължих с експериментите. Накрая успях по някакъв начин да направя основната карта видима, а моята - прозрачна. Проблема обаче е, че на по-големи увеличения моята пък не се вижда, освен ако не се зададе detail -> less в Garmin.
    Странното е, че след като постигнах този резултат, после каквото и да правех, все същото си оставаше. Сега ще си поиграя още малко, ако не стане - ще си карам така...
    Може би Zoom или Levels...В крайна сметка може да прикачиш файла да го разгледаме

  2. #82
    Регистрация
    Apr 2008
    Място
    София
    Публикации
    653
    Точки (при гласуване)
    11

    По подразбиране До: 2-3 КАРТИ НА ЕДНО SD?

    Вчера докато се разхождах с колата, бях си направил Route, и забелязах, че и самата му лилава линия (на 60 цсх се показва като дебела лилава линия), се скрива на места под основната ми карта - OFRM 4.80.
    Като се прибрах реших да си поиграя отново с priority и opacity, но за съжаление не си запазих вече готовият файл. Пробвах какво ли не - сменях priority, opacity, правих едната или другата карти прозрачни, или и двете едновременно, но не успях дори да постигна предишният си „успех“.. Или едната карта излиза върху другата и я закрива, или обратното (в зависимост от priority, което сложа в програмата).
    Ако пък в mapedit-a, където си правя моята карта цъкна отметката за transperacy, като я сложа тя изобщо не се вижда?!
    Ето ги файловете за моята карта, които използвам:
    http://ftp.offroad-bulgaria.com/ACCELERATOR/tracks1.img
    http://ftp.offroad-bulgaria.com/ACCELERATOR/tracks1.mp

    Ако някой може да помогне, ще съм му благодарен, защото на мен вече взе да ми писва (след около 100-на проби, качвания на GPS-a на карти, триене и т.н.)

  3. #83
    Регистрация
    Jan 2008
    Публикации
    1,153
    Точки (при гласуване)
    13

    Smile До: 2-3 КАРТИ НА ЕДНО SD?

    Цитат Мнение на ACCELERATOR Преглед на публикациите
    Вчера докато се разхождах с колата, бях си направил Route, и забелязах, че и самата му лилава линия (на 60 цсх се показва като дебела лилава линия), се скрива на места под основната ми карта - OFRM 4.80.
    Като се прибрах реших да си поиграя отново с priority и opacity, но за съжаление не си запазих вече готовият файл. Пробвах какво ли не - сменях priority, opacity, правих едната или другата карти прозрачни, или и двете едновременно, но не успях дори да постигна предишният си „успех“.. Или едната карта излиза върху другата и я закрива, или обратното (в зависимост от priority, което сложа в програмата).
    Ако пък в mapedit-a, където си правя моята карта цъкна отметката за transperacy, като я сложа тя изобщо не се вижда?!
    Ето ги файловете за моята карта, които използвам:
    http://ftp.offroad-bulgaria.com/ACCELERATOR/tracks1.img
    http://ftp.offroad-bulgaria.com/ACCELERATOR/tracks1.mp

    Ако някой може да помогне, ще съм му благодарен, защото на мен вече взе да ми писва (след около 100-на проби, качвания на GPS-a на карти, триене и т.н.)
    Здравей,

    Направих няколко промени, виж дали така няма да се получи - img/mp. Не съм я правил рутираща, защото не ми се занимава. Все пак и на мен ми е много интересен отговора! Професионалистите трябва да кажат, аз съм просто любител Лично аз мисля, че грешката идва главно от това, че всичкo беше на Level 0...

    Поздрави,
    Последно редактиран от asterix85 ; 22-04-09 в 23:28

  4. #84
    Регистрация
    Apr 2008
    Място
    София
    Публикации
    653
    Точки (при гласуване)
    11

    По подразбиране До: 2-3 КАРТИ НА ЕДНО SD?

    Благодаря. Не е от Левелс, защото и с един работеше. Сега като качих твоят файл, поне стигнах до позицията отпреди няколко дни:
    Вчера след като писах продължих с експериментите. Накрая успях по някакъв начин да направя основната карта видима, а моята - прозрачна. Проблема обаче е, че на по-големи увеличения моята пък не се вижда, освен ако не се зададе detail -> less в Garmin.
    Което пак е нещо, тъй като при определени мащаби се вижда както трябва . Иначе не знам в крайна сметка какво се прецака, последният път пробвах всички възможни опции, и не се получи.. Може би GmapTool ми е нещо бъгав...

  5. #85
    Аватара на Pacific
    Pacific е офлайн Старши участник | ОС || СзО || +ПЛ || ТП |* МСС *
    | Модератор |
    Регистрация
    Dec 2004
    Място
    София, денем в Центъра, вечер-не !
    Публикации
    3,061
    Блог Публикации
    1
    Точки (при гласуване)
    23

    По подразбиране До: Обединяване на карти, инсталация на SD или вътрешна памет

    А каква, според вас, може да е причината, Нуви 350 да не си вижда картите (gmapprom, последния пакет на milstan) във вътрешната памет, а в SD картата (gmapsupp, CN2010+Ofrm) да ги вижда?
    LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

  6. #86
    Регистрация
    Jan 2008
    Публикации
    1,153
    Точки (при гласуване)
    13

    Smile До: Обединяване на карти, инсталация на SD или вътрешна памет

    Цитат Мнение на pacific Преглед на публикациите
    А каква, според вас, може да е причината, Нуви 350 да не си вижда картите (gmapprom, последния пакет на milstan) във вътрешната памет, а в SD картата (gmapsupp, CN2010+Ofrm) да ги вижда?
    А пише ли ти че не може да ги отключи когато файла е във фътрешната памет?

    П.П.: Хубаво име си измислил на темата!

  7. #87
    Аватара на Pacific
    Pacific е офлайн Старши участник | ОС || СзО || +ПЛ || ТП |* МСС *
    | Модератор |
    Регистрация
    Dec 2004
    Място
    София, денем в Центъра, вечер-не !
    Публикации
    3,061
    Блог Публикации
    1
    Точки (при гласуване)
    23

    По подразбиране До: Обединяване на карти, инсталация на SD или вътрешна памет

    Рабати КАО пушка, никви съобщения, никви чудеса.
    Стават странни неща. Сега виждам, че устройството показва ОФРМ-то два пъти!?!?!?!?! Почвам с експериментите и ще кажа.
    LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

  8. #88
    Регистрация
    Oct 2007
    Място
    Ловеч
    Публикации
    69
    Точки (при гласуване)
    11

    По подразбиране До: Обединяване на карти, инсталация на SD или вътрешна памет

    Онзи ден си сграх с едно 350 и имаше абсолютно същия проблем,затова го направи като файл дето се вижда а не може да се маха отметката(забравих как се кръщаваше).Някъде бях чел,че с 350 има такива проблеми,а относно ОФРМ и при мен излезе на два файла.ЛЕК ДЕН НА ВСИЧКИ!

  9. #89
    Регистрация
    Jan 2008
    Публикации
    1,153
    Точки (при гласуване)
    13

    Smile До: Обединяване на карти, инсталация на SD или вътрешна памет

    Цитат Мнение на pacific Преглед на публикациите
    Рабати КАО пушка, никви съобщения, никви чудеса.
    Стават странни неща. Сега виждам, че устройството показва ОФРМ-то два пъти!?!?!?!?! Почвам с експериментите и ще кажа.
    Направи му един ъпдейт на фърмуера и пробвай отново

  10. #90
    Регистрация
    Apr 2006
    Публикации
    2,735
    Точки (при гласуване)
    15

    По подразбиране До: Обединяване на карти, инсталация на SD или вътрешна памет

    Nuvi350 е апарат със собствено мислене. При мен не виждаше име GMAPPROM1. Пробвай с всички варианти:
    GMAPPROM
    GMAPSUPP
    GMAPPROM1
    GMAPOEM

  11. #91
    Аватара на Pacific
    Pacific е офлайн Старши участник | ОС || СзО || +ПЛ || ТП |* МСС *
    | Модератор |
    Регистрация
    Dec 2004
    Място
    София, денем в Центъра, вечер-не !
    Публикации
    3,061
    Блог Публикации
    1
    Точки (при гласуване)
    23

    По подразбиране До: Обединяване на карти, инсталация на SD или вътрешна памет

    Това и започнах да правя и проработи с gmapprom. А кажи, сега, това какво беше !?!?!?!
    LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

  12. #92
    Регистрация
    Mar 2009
    Публикации
    93
    Точки (при гласуване)
    9

    По подразбиране До: Обединяване на карти, инсталация на SD или вътрешна памет

    имената трябва да са без цифри, като на sd картата е ***supp, a в паметта е ***prom

  13. #93
    Аватара на Pacific
    Pacific е офлайн Старши участник | ОС || СзО || +ПЛ || ТП |* МСС *
    | Модератор |
    Регистрация
    Dec 2004
    Място
    София, денем в Центъра, вечер-не !
    Публикации
    3,061
    Блог Публикации
    1
    Точки (при гласуване)
    23

    По подразбиране До: Обединяване на карти, инсталация на SD или вътрешна памет

    Цитат Мнение на gadnia_metal Преглед на публикациите
    имената трябва да са без цифри, като на sd картата е ***supp, a в паметта е ***prom
    ...освен ако не се казва GMAPPROM1!!! Тогава работи!!!
    LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

  14. #94
    Регистрация
    Mar 2009
    Публикации
    93
    Точки (при гласуване)
    9

    По подразбиране До: Обединяване на карти, инсталация на SD или вътрешна памет

    на моето нуви 350 не ще , има ли цифра въобще не показва картата

  15. #95
    Аватара на Pacific
    Pacific е офлайн Старши участник | ОС || СзО || +ПЛ || ТП |* МСС *
    | Модератор |
    Регистрация
    Dec 2004
    Място
    София, денем в Центъра, вечер-не !
    Публикации
    3,061
    Блог Публикации
    1
    Точки (при гласуване)
    23

    По подразбиране До: Обединяване на карти, инсталация на SD или вътрешна памет

    На моята 350-ка работи точно с GMAPPROM1. Или при теб нещо е сбъркано или при мен
    LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

  16. #96
    Регистрация
    Apr 2009
    Място
    София
    Публикации
    158
    Точки (при гласуване)
    9

    По подразбиране До: 2-3 КАРТИ НА ЕДНО SD?

    Цитат Мнение на asterix85 Преглед на публикациите
    След малко експериментиране стигнах до извода, че обединението на всички държави в една карта и обединението на пътищата и магистралите по границите е напълно възможно. Логиката общо взето e тази:
    1. Примерно взима се картата на Турция - NavCity, маха се отключващият и код с GarminUnlocker и отваряме файла с MapEdit
    2. Kоригират се zoom level-ите на картата като на картата, с която ще я обединяваме. Примерно като на Auto Drive Hellas - Level 0 24Bits Zoom(under1.2km)/ Level 1 21bits Zoom(1.2 - 3 km)/ Level2 19Bits Zoom(3-8km)/ Level3 Bits17 Zoom(8-12km)/ Level4 15Bits Zoom(12-30km)/ Level5 13Bits Zoom(50-120km)/ Level 6 Bits 11 Zoom(120-300km)/ Level 7 10Bits Zoom (over300km). (Левелите се коригират от MapEdit > File > Map Properties > Levels)
    3. Картата с новите левели я записваме в полския форма (MapEdit > Save Map As > polish format (*.mp)
    4. Компилираме картата от полския формат в нова карта - MapEdit > Export > Garmin IMG/cgpsmapper.exe
    5. Посочваме папката, в която да се компилира новият *.img файл (Това може да отнеме повече от 6 часа!!!)
    6. Карта на Турция ,с новите и левели, обединяваме с картата на Гърция в един файл чрез gmaptool! (Отключващият код на картата Гърция също е махнат с garminunlocker!)
    7. Отваряме обединеният файл (карта) в MapEdit
    8. Свързваме магистралите на двете карти.
    9. Записваме в полския формат (*.mp)
    10. Компилираме със cgpsmapper в нова карта...( Това си нямам и на идея колко часа може да отнеме !)
    asterix85, какво става с идеята ти за обединена карта. Аз отдавна си мисля, че една обща карта на Балканите с възможност за рутиране през границите би била доста удобно нещо.

  17. #97
    Регистрация
    Apr 2006
    Публикации
    2,735
    Точки (при гласуване)
    15

    По подразбиране До: Обединяване на карти, инсталация на SD или вътрешна памет

    Аз не съм забелязал и сега да има проблем. Само ми се случи с последната карта на Турция , от България към Турция да калкулира , а обратно не пожела. Това се случи на Nuvi205. А с Nuvi710 всичко беше ОК със същите карти. Гарминовска му работа!

  18. #98
    Регистрация
    Apr 2009
    Място
    София
    Публикации
    158
    Точки (при гласуване)
    9

    По подразбиране До: Обединяване на карти, инсталация на SD или вътрешна памет

    Значи аз имам някакъв проблем или нещо не правя както трябва. Миналата седмица ходих до Охрид и исках да направя маршрут от София до хотела в Охрид и обратно. На границата нашата карта (4.80)не съвпада с AdriaRoute 2.2 и не иска да стане. Опитах първо на Mapsource, но там просто няма шанс. Наложи се да си слагам междинна точка на границата, която е приемлива и двете карти, но това е глупаво. Ако решиш да ползваш европейската карта, там на практика няма Македония. Подобен номер има на Видин-Калафат.
    Garmin nuvi 765

  19. #99
    Регистрация
    Apr 2006
    Публикации
    2,735
    Точки (при гласуване)
    15

    По подразбиране До: Обединяване на карти, инсталация на SD или вътрешна памет

    OFRM4.90 + AdriaRoute2.30
    Прикачени картинки Прикачени картинки  

  20. #100
    Регистрация
    Apr 2009
    Място
    София
    Публикации
    158
    Точки (при гласуване)
    9

    По подразбиране До: Обединяване на карти, инсталация на SD или вътрешна памет

    milstan, благодаря за подсказката. Намерих си проблема.
    Garmin nuvi 765

Страница 5 от 8 ПървиПърви 12345678 ПоследенПоследен

Сходни теми

  1. Инсталация на карти за начинаещи
    От prometei във форум Векторни карти
    Отговори: 420
    Последно мнение: 29-12-16, 10:13
  2. Отговори: 74
    Последно мнение: 20-11-12, 11:06
  3. Вътрешна памет на GPS Garmin
    От kokala68 във форум Въпроси и проблеми по марки и модели GPS
    Отговори: 4
    Последно мнение: 14-05-09, 17:04
  4. Купувам карти памет Memory Stick
    От Веско във форум Архив
    Отговори: 5
    Последно мнение: 06-03-09, 23:18
  5. Обединяване на карти и MapSource
    От boregepco във форум GPS-и, разработка на карти, средства за ориентиране.
    Отговори: 5
    Последно мнение: 05-12-08, 23:48

Правила за публикация

  • Вие не можете да публикувате нови теми
  • Вие не мжоете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да добавяте прикачени файлове
  • Вие не можете да редактирате собствените публикации
  •