Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Средночестотните говорители на WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Средночестотните говорители на WJ

Ако имате проблем със средночестотните говорители на таблото на Гранд WJ - има ги като резервна част в Балканстар, произведени са от Инфинити и това се оказва единственото място, от което можете да си ги вземете. В Тояга и още няколко авторитетни аудио центъра бяха категорични, че "нямам шанс" и че това е хронично при тези коли, но този говорител не се намирал лесно. За най-голямо мое учудване ги имаше в наличност - вярно, че цената е като за изработени от злато, но кефът цена нема!

До: Средночестотните говорители на WJ

Болежката е от това че много от говорителите на Инфинити Голд за Джип са с неопреново окачване (не ги знам тия как са), и то с течение на времето се уморява и откача или изкривява... Ако си намерите все пак заместители с карбоново окачване на мембраната ще са доста по-дълговечни.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

То по размер горе долу има много хай-ендски, но диапазонът е друг - трябва да се сменя и говорителят във вратата.

Коментар

Аудио системата на WJ няма средночестотни говорители.
        Озвучаването е два вида. Стандарт и премиум.
        Стандарт е с два високочестотни на таблото и четири широколентови на вратите.
        При премиум освен усилвател 180W и CD changer в предните врати говорителите са нискочестотни(бас).
        Мойте пищялки на таблото вече ги смених с Pioneer.
        Относно окачването на менбраната, според човека който произвежда ръчната изработка на JBL (случайно е Българин), най-доброто окачване е гуменото.

Коментар

Гумено може, но не неопреново. След 10 години слънце се превръща на юфка. Ама ти не си виждал такъв говорител де...
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
            Гумено може, но не неопреново. След 10 години слънце се превръща на юфка. Ама ти не си виждал такъв говорител де...
            На ZJя са такива. След първото наводнение бяха като релефна карта.

Коментар

Именно... Ама това е от водата. А иначе стават чупливи и твърди вместо меки. И като ги насилиш почват да отделят вредни емисии във вид на прах и парчета

Коментар

Колеги, завършил съм музикална академия, както и колеж със специалност "тонрежисура", но така и не вдявам защо смесвате честотата с всичко останало.
                Удивително за мен е и твърдението на супер модератора, че в jeep няма средночестотен говорител. Но понеже съм обикновен водач на LR ще приема, че американците са изобретили и такава система. Не, че е възможно, но jeep-ът... Ах, jeep-ът... /ако имаше емотикон, изразяващ "Мислител"-ят на Роден, бих го сложил точно тук!/.

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                  Удивително за мен е и твърдението на супер модератора, че в jeep няма средночестотен говорител./.
                  При мен в задните врати са говорители за целия диапазон, а отпред са разделени на две- басове във вратата и високи в таблото
                  ... като отделен средночестотен говорител нямам
                  Grand Cherokee WJ 3.1

Коментар

Първоначално публикуван от ivdibi Преглед на мнение
                    При мен в задните врати са говорители за целия диапазон, а отпред са разделени на две- басове във вратата и високи в таблото
                    Това, което виждаш не е винаги това, което е конструирано. За да се докара типа звук, модерен за съвремието ни, наистина е необходимо много по-голямо усилване на ниските и високите честоти. Това обаче:
                    1. Не значи, че няма средночестотен говорител. Обикновено, т. нар. "широколентов" говорител се състои от 2 говорителя - средновисок и среднонисък. По този начин са конструирани и шините на повечето смесителни маси - с избор на корегираните честоти, както и за ширината на корекцията или среза.
                    2. Не значи, че звукът е дори "добър". В повечето случаи е потискащо некачествен. Най-доброто постижение е "приемлив".

Коментар

Първоначално публикуван от ivdibi Преглед на мнение
                      Ти като си слушаш музика гласа на изпълнителя чуваш ли?

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                        Колеги, завършил съм музикална академия, както и колеж със специалност "тонрежисура", но така и не вдявам защо смесвате честотата с всичко останало.
                        Удивително за мен е и твърдението на супер модератора, че в jeep няма средночестотен говорител. Но понеже съм обикновен водач на LR ще приема, че американците са изобретили и такава система. Не, че е възможно, но jeep-ът... Ах, jeep-ът... /ако имаше емотикон, изразяващ "Мислител"-ят на Роден, бих го сложил точно тук!/.
                        Смеваме честотите с всичко останало? Кое е това всичко останало?
                        И какво учудващо има че в една озвучителна система може да липсва средночестотен говорител. На кой му се слуша радио точка. Просто се ползват широколентови (full-range) 80Hz-22kHz и готово.

Коментар

Първоначално публикуван от bobsen Преглед на мнение
                          Ти като си слушаш музика гласа на изпълнителя чуваш ли?
                          определено си чувам всичко...както казах в задните врати си имам full-range говорители
                          общо са ми: 2 x 2.5" Infinity tweeters; 2x 6x9" Infinity woofers i 2 x 6.5" Infinity full-range
                          Grand Cherokee WJ 3.1

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                            И какво учудващо има че в една озвучителна система може да липсва средночестотен говорител. На кой му се слуша радио точка. Просто се ползват широколентови (full-range) 80Hz-22kHz и готово.
                            Само не разбирам защо сам се оборваш.

Просто се ползват широколентови (full-range) 80Hz-22kHz и готово.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                              Смесването на честотите с всичко останало, в най-добрия случай може да се загатне в 1 пост, но такова усилие в случая не бих направил.
                              Всеизвестен за всички чуващи хора в света е фактът, че цялата световна музика се вмества основно в средните честоти. Нямам предвид ивана, нито пък азис. Това беше по въпроса за радиоточката.
                              Има литература по въпроса - може да се прочете.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X