Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новата визия на моя Самурай.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Новата визия на моя Самурай.

Искам да се похваля с новата визия на моя Самурай.Сьздавам темата ,за да помоля колегите с повече опит да помагат да отстраня някои от проблемите които вьзникнаха ,за сега и в бьдеще.Главният проблем в момента е демфера ,Усещам че има нужда от още един ,или някой по здрав .Гумите са Малатеста Кайман 265 75 15 с фланци сьм на джанти ЕТ-3.Амартисйорите са Каяба -двустранно действащи отзад и оригиналните одзад ,но планувам да ги сменя с други ,че нещо не е возията както трябва.Рисйорите са нови оригиналните ,но и те не ми харесват та като намеря по други ще ги сменявам .В момента височината му е 49см. до пропката на раздатката .Визията я бива но от проходимостта не сьм очарован ,защото двигателят 1300 е доста слабичьк и си тьрся комплект от Суифт -винтилката.
    Прикачени файлове
    не казвай всичко но знай какво казваш

До: Новата визия на моя Самурай.

Много зъл бе колега, па и джантите ми се струват познати и много добре седят. Струваха ми се грозни без гуми, но така са супер.
    http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Мисли за нещо по-голямо.Мотор поне 2,0-ка.От Витара е V6.Иначе все ще ти се струва,че не стига малко...
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Браво колега и аз като всички ще ти пожелая малко по-голям агрегат,но е станал истински "самурай"

Коментар

Много готин браво.
          ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
          тел.088четири 9едно9 4нула4
          -------------------------------------------------------

Коментар

Евала.Малко са хубавите самураи.

Коментар

Радвам се че ви харесва моя звер .Днес спазарих един двигател от Суифт за 600 лв.В петьк ще го донесьт и ще го монтирам ,за ден -два .Ще споделя резултата и дано е положителен.

Коментар

Много добре е станал. Браво за визията.
                Двигателят от SWIFT - GT 16V не е спасение в твоят случай. Това си е все същият двигател G13A или G13AB разликата е в главата и в значително по-лекият маховик. 16 клапанновият е 101 к.с. но мощността му идва на високи обороти над 4-4500об./мин. За да стане като хората, трябва да смениш маховика, със съединителя, и маслената помпа, и картера, тъй като при SWIFTa двигателя е наклонен и засмуква масло по друг начин. Иначе всичко друго си пасва, но трябва да намериш подходящо място на кутията за компютъра на инжекциона. Несъмнено на асфалта разликата ще е голяма, но на черно... няма да е чуствителна.
                Идеята с двигателя от Витара е много по-добър вариант. И аз съм се захванал да правя подобна машинка.
                На снимките Самурая ми е гуми 33" R 15, и имах няколко проблема - липсата на мощност при изкачване. За целта почти постоянно карах на бавни. И другото е, че при добро разчупване, гумите ми опираха и ми наядоха калниците. Много нестабилен на странични наклони.
                Прикачени файлове
                Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Браво, на визия си го докарал, пък то и темата ти е такава.
                  За демфера - първо пробвай с по-голям аз съм с патролов и ако тогава ти е слаб помисли за още един или за хидравлика. Туй що колегата каскадьор е писал по горе е отчасти вярно т.е. важно е къв ти е самурая. Ако е 410 не съм съгласен че с 1.3 16V няма да има мощност. Дифовете и раздатката са му по бавни и тези 31 дето си сложил ще са му добре макар и таван демек по големи ако сложиш няма да може да се развърти достатъчно мотора. Само че що по дяволите си сложил регенерати, големи кютуци са ша му дойде трудничко.
                  Ако е 413 обаче нещата въобще не изглеждат така.
                  Тъй че пускай повече инфо, ша помагаме.
                  М/у другото и аз мисля че суифта е най подходящия мотор за бензинов самурай, и аз имам такъв в склада и мислех да го слагам. Ма в никакъв случаи нямаше да го слагам с компютъра.Туй си е голема беля. Аз така си мисля. Моя го карах на газ т.е. за чий х..й ти е компа? Щях да импровизирам с карбуратори. Ма туй вече е минало.
                  А към споменатото от каскадьора за стабилностт ще кажа - колега когато го вдигаш на високо трябва да стъпи на по-широко за да нямаш ядове. Ако е достатъчно отворен нямаш ядове, дори само задния мост. С 32 се държи перфектно.
                  VITARA, SAMURAI
                  FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                  RENAULT ESPACE QUADRA
                  ...и едно сивикче за града...

Коментар

Ники, Браво. Време ти беше и на теб да влезеш в джаза. Самурайчето е направило супер визия, и мисля че с новия двигател мощноста ще ти е достатъчно. Имаш наблюдения над Марковия с 75 кс. какви чудеса правеше, въпреки че му бяха по-бавни мостовете и раздатката, на твоя това мисля че ще се компенсира от повечето мощност. Браво още веднъш, и обадете се да го пробваме де вие мен чисто ме забравихте вече
                    99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
                    It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Каскадйоре ,на стрьнични наклони го пробвах преди малко ,доволен сьм много .Бях на места с доста кал и сраничен наклон там кадето сьм бил и с предишното окачване -останах очарован как се дьржи. Разтоянието от центьр до центьр на гумите от предния мост е 138см. Пробвах го вчера и по сняг , но щом стьпи на по заледено и боксува много .Проблема е в малката мощност на SJ 413 ,вьпреки че скоро като му смених карборатора с такьв от Опел Кадет 1.3 -еднокамерен и Самурая направо литна и резко спадна разхода на гориво.Предпочитах двигателя от суифт защото по лесно ще се пасне,но това че се развинтва чак на 4500 оборота не ме радва .Колко по трудно се монтира витаровият.Освен това моя маховик го престьргахме ,и май нещо не го догодихме щото хвьрля доста бьрзо сьединителят (слагам от лада самара ,става точно и струва 25лв-руски.) Слагах ииталиянски сьединител от 40лв. но кара по малко -явно някакво менте ще е бил.Ако слагам от Суифта значи си тьрся и маховик от SJ 413.
                      Самурай ,сложих такива кютуци ,ащото за момента това имаш но в бьдеще ще си избера по подходящи . Сега сьм ги напомпил с една атмосвера но ми се струва че е много а колко трябва да са ? Още искам да питам за блокажа ,той не работише но след като свалях мостовете и разглобих открих че муфата с четирите рогчета се е заоблила на врьхчетата-запилих ги с мини флекс и им дадох наклон три градуса и сега включва ,но не сьм го пробвал от сьмнение че с тези гуми може пак да вземе да изключва.
                      Последно редактирано от mishelmoto; 27-12-07, 18:29.

Коментар

Ники Малинов ,знаеш че при нас в последно време организацията куца и всичките ни офроод -разходки се случват спонтанно .По принцип излизаме в почивните дни така че звьнкай и ти от врреме на време .

Коментар

Първоначално публикуван от mishelmoto Преглед на мнение
                          слагам от лада самара ,става точно и струва 25лв-руски
                          Колега искаш да кажеш че от Самарата съединителя става за SJ 413
                          ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                          тел.088четири 9едно9 4нула4
                          -------------------------------------------------------

Коментар

Дявол Коледа

за SJ 413 става и от лада NIVA.
                            Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                            http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
                              Колега искаш да кажеш че от Самарата съединителя става за SJ 413
                              Да ,става .Тук по Сандански мои познати карат отдавна с такива.Аз купих моя с такьв си беше от Самара .Друго което беше слагано от руска кола е карданите ,защото като мених каре на кардана ,стана от Волга -магазинера каза от новите волги било.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X