Резултати 1 до 17 от 17

Тема: АТХ захранване на 115 волта

  1. #1
    Регистрация
    Oct 2008
    Публикации
    731
    Точки (при гласуване)
    10

    По подразбиране АТХ захранване на 115 волта

    Здравейте трябва да включва един стар компютър но имам само 115 волта захранване на мястото. Знам че има захранвания с превключвател и таката които се водеха ако не бъркам "all range". Аз разполагам с няколко такива
    но въпреки че на табелата е отбелязано входящо напрежение 115/230V на кутията му от външна страна има стикер 230V .
    Това по никакъв начин не ме спря да го пробвам на 115V но освен да завъртят вентилаторите на захранването, процесора и видео картата друго не се случва . Идеи защо е така и имам ли начин вътрешно да се превключи нещо , за да тръгне на 115V?

  2. #2
    Регистрация
    Feb 2007
    Публикации
    1,597
    Точки (при гласуване)
    16

    По подразбиране От: АТХ захранване на 115 волта


  3. #3
    Регистрация
    Oct 2008
    Публикации
    731
    Точки (при гласуване)
    10

    По подразбиране От: АТХ захранване на 115 волта

    Благодаря за схемата. Ще го отворя след малко и ще кажа какво е станало.bokomo​ ти правил ли си такава интервенция? Това ключв в захранването ли е или някакъв мост на плаката, който трябва да презапрезапоя както е на схемата?

  4. #4
    Регистрация
    Feb 2007
    Публикации
    1,597
    Точки (при гласуване)
    16

    По подразбиране От: АТХ захранване на 115 волта

    Не. Но бих почнал със схемата.

    Всъщност даже и не бих почвал, защото рисковете от пипано, особено от мен, захранване не са приемливи.

  5. #5
    Регистрация
    Jul 2006
    Място
    София
    Публикации
    3,565
    Точки (при гласуване)
    21

    По подразбиране От: АТХ захранване на 115 волта

    И баналния въпрос: под лепенката с надпис 230V няма ли свич за 110/220?
    Компютрите са създадени, за решаване на проблеми, които не са съществували преди появата на компютрите...

  6. #6
    Регистрация
    Oct 2008
    Публикации
    731
    Точки (при гласуване)
    10

    По подразбиране От: АТХ захранване на 115 волта

    Цитат Мнение на ittso Преглед на публикациите
    И баналния въпрос: под лепенката с надпис 230V няма ли свич за 110/220?


    Е това не съм проверявал голям резил ще е ако има. Но вече имаме план:
    1-ва стъпка търсим копие чеп лепенката
    2-ра стъпка работим по схемата

  7. #7
    Регистрация
    Oct 2008
    Публикации
    731
    Точки (при гласуване)
    10

    По подразбиране От: АТХ захранване на 115 волта

    Да кажа какво стана.
    Нямаха копче под лечениеле
    Намерих снимки на едно захранване модел като едно от моите но с копче за 115V двата оранжеви кабела, този до дилемата група и другия между двата електролитни кондензатора са от копчето. Разгледах моята платка и си имаше написано там sw1 и sw2 пуснах мост на без резултат. Захранването пали компютъра не. Направи ми впечатление, че в моето са спестени доста елементи и са заменени с мостове . Иначе включих захранването с кламер на 115V и на 230V всички напрежения са еднакви, но на 115 компютъра не тръгва.

  8. #8
    Регистрация
    Jul 2006
    Място
    София
    Публикации
    3,565
    Точки (при гласуване)
    21

    По подразбиране От: АТХ захранване на 115 волта

    Ако си свързал накъсо двете точки в които е свързан превключвателя 110/220, и не работи, имаш проблем със захранването, компютъра или и двете. С "моста" не го пускай на 220V, че ще чуеш кога ще дойде тока.
    Компютрите са създадени, за решаване на проблеми, които не са съществували преди появата на компютрите...

  9. #9
    Регистрация
    Feb 2017
    Място
    Пловдив
    Публикации
    205
    Точки (при гласуване)
    2

    По подразбиране От: АТХ захранване на 115 волта

    http://pencho.my.contact.bg/start/co...20shematic.htm - тук има описание , ако може да ти помогне .

  10. #10
    Регистрация
    Oct 2008
    Публикации
    731
    Точки (при гласуване)
    10

    По подразбиране От: АТХ захранване на 115 волта

    Ами без моста на 220V си работи безгрижно. На 115V и с моста и без моста само духат вентилаторите и светят двата диода на кутията.

    Иначе благодаря за статията другото ми захранване е точно като разгледано.
    Последно редактиран от bascho ; 15-04-18 в 19:43

  11. #11
    Регистрация
    Jul 2006
    Място
    София
    Публикации
    3,565
    Точки (при гласуване)
    21

    По подразбиране От: АТХ захранване на 115 волта

    Освен да липсва някой мост по платката, от схемата превключваща входния изправител от гретц на удвоител. Да предупредя - ако не се оправяш добре с тоците, с тия експерименти има вероятност да се взривиш.
    Компютрите са създадени, за решаване на проблеми, които не са съществували преди появата на компютрите...

  12. #12
    Регистрация
    Feb 2007
    Публикации
    1,597
    Точки (при гласуване)
    16

    По подразбиране От: АТХ захранване на 115 волта

    В България ли си? Откъде ги взимаш тия 115V? Можеш ли да чакаш?

  13. #13
    Регистрация
    Oct 2008
    Публикации
    731
    Точки (при гласуване)
    10

    По подразбиране От: АТХ захранване на 115 волта

    В България съм ще пътувам навън за това ми трябват. Не ми е нещо спешно убеден съм че ще изскочи нещо, просто ми стана интересно защо не тръгва при положение че е според диетает работи на 115 има всички напрежения по буквите на 115 а компютъра не тръгва.

  14. #14
    Регистрация
    May 2010
    Място
    София
    Публикации
    41
    Точки (при гласуване)
    8

    По подразбиране От: АТХ захранване на 115 волта

    Един съвет - не се занимавай с това захранване!
    Купи/намери си друго, качествено.Сам си видял не малко липси вътре...

  15. #15
    Аватара на Ясен
    Ясен е офлайн Супер Модератор | news |
    | ОС || СзО || +ПЛ || ТП |* МСС *
    | Модератор |
    Регистрация
    Oct 2007
    Място
    София
    Публикации
    46,142
    Точки (при гласуване)
    60

    По подразбиране От: АТХ захранване на 115 волта

    То захранването може да е боклук ама на превключването 115/230 хептен няма какво да се обърка, освен да не си уцелил точките които да свържеш. Не може да няма такава възможност - доста по-трудно е да се направи захранване което няма такава възможност.

    За 115 трябва да се свърже средната точка на големите кондензатори към едната шина на променливия ток на входа. Даже няма значение на коя. И изправителят става на удвоител.

    Ако не тръгва като хората има голям шанс тестовият източник на 115в да ти е нефелен.
    ацетилхолинестераза

  16. #16
    Регистрация
    Oct 2008
    Публикации
    731
    Точки (при гласуване)
    10

    По подразбиране От: АТХ захранване на 115 волта

    Именно и аз от схемата това видях само, че там средната точка на кондензаторите е свързана с фазата. Така и направих , сряда ще проверя дали не съм объркал нещо и ще я мисля и споделя . Много благодаря за отговорите на всички

  17. #17
    Регистрация
    Oct 2008
    Публикации
    731
    Точки (при гласуване)
    10

    По подразбиране От: АТХ захранване на 115 волта

    Днес монтираха захранване с бутон за 115V и компютъра си тръгна сигурно съм объркал нещо другата седмица ще отворя и двете да видя кое къде и какво съм объркал.

Сходни теми

  1. Отговори: 5
    Последно мнение: 30-11-12, 07:03
  2. Вьншно захранване на 12.1 волта?
    От BENZBOSS във форум Радиовръзка, комуникация, компютри, електроника, софтуер, GSM
    Отговори: 39
    Последно мнение: 22-06-12, 15:16
  3. Въпрос за захранване 24 волта !!!
    От To6o във форум Въпроси и проблеми по марки и модели GPS
    Отговори: 4
    Последно мнение: 02-08-09, 18:41
  4. Захранване над 70А
    От Насов във форум Електротехника и електроника, възли и агрегати
    Отговори: 18
    Последно мнение: 24-07-08, 10:09
  5. Захранване PDA & GPS
    От arizonarat във форум Въпроси и проблеми по марки и модели GPS
    Отговори: 6
    Последно мнение: 26-04-08, 16:05

Правила за публикация

  • Вие не можете да публикувате нови теми
  • Вие не мжоете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да добавяте прикачени файлове
  • Вие не можете да редактирате собствените публикации
  •