Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба за малко помощ с пояснения.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Молба за малко помощ с пояснения.

Здравейте,

временно ставам член и на вашия форум. Най-напред искам да се извиня, че не съм го изчел, но не съм и предполагал, че ще имам вземане даване с Нива. Освен това съм притиснат с времето което е и основния ми проблем и за това ще си позволя да ви питам директно. Сигурно го има писано, но ще ви бъда благодарен, ако ме посъветвате.
    Дадоха ми две служебни Ниви 1.7i с цел да се катерят по баирите за да се правят репитри и антени. И двете са карани душмански, а подръжка никаква. Най-напред почнах с моторите. Смених водни помпи, термостати, ремъци, алтернатори (не подлежаха на ремонт), гарнитури на капака на клапаните, филтри всички, свещи и кабели. Промих охладителната система и смених антифриза. Проверих и вентилаторите. Изкарах и кабел за да се пускат ръчно при необходимост. Стегнах всичко дето беше хлабаво. Двигателите сега работят добре и всичко изглежда наред. От там се прехвърлих на ходовата част. Там вече е по-трагично, но ще ги стегна. Шарнири, кормилни накрайници и тампони всякакви ще се справя и ще ги сменя. От задно дясно колело тече диференциално масло. Разглобих го днес, оголих всичко и стигнах до вадене на полуоската за да сменя семеринга и тук удрям гредата.

1. Първият ми въпрос е как се вади. Има ли някакъв специализиран инструмент или трик при ваденето. Пробвах с чукане, но не ми се бие хамалски пък и нямам достатъчно пространство за силни удари. В капачката не напипах семеринг. Той от вътершната страна на лагера ли стои?

2. Ще трябва да вадя и двете предни полуоски и на двете Ниви. Същия въпрос и тук. Има ли някакви зегерки в задната част на полуоските и изобщо съвет как да процедирам при ваденето. Това какво трябва да разглобя ми е ясно. Въпросът ми е само при ваденето им какво ме очаква.

Благодаря ви предварително.
    Георги Танев (0+)
    Land Rover Discovery 1 300 TDi
    Land Rover Club Bulgaria
    0887 930 238, 0878 797 768

От: Молба за малко помощ с пояснения.

Предните зегерки имат, ама обикновено се вадят безгрижно от диференциала. От другата страна ги държи гайка и там е ясно.

Задните никога не са ме занимавали. Чувал съм (ама само съм чувал) за заклещване в планетното колело на диференциала заради износени и понамачкани шлици.

Коментар

За задните се прави една специална скоба,ама сега тръгвам за работа и нямам време да ти я снимам.Утре като се върна.Може и без скоба да пробваш.Развиваш четирите болта на капачката,слагаш гумата и със силно разклащане дърпаш.
      Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

http://trakz.ru/vaz-2121.html
        Без чукане, колелото монтирано обратно и рязко дърпане или голям обратен чук. Всичко се е залепило, а може би има и разбит лагер. Ако да- и нова втулка.
        А тези простотии се правят от името на всички ни.
        Даника
        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
          http://trakz.ru/vaz-2121.html
          Без чукане, колелото монтирано обратно и рязко дърпане или голям обратен чук. Всичко се е залепило, а може би има и разбит лагер. Ако да- и нова втулка.
          Благодаря момчета! Втулка видях, че има. За колелото не се сетих. Ще пробвам утре с него. А семеринга зад лагера ли е?
          Георги Танев (0+)
          Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Да.

Коментар

Семеринга е зад лагера,гооолям обратен чук имам,но неделя съм в София...
              Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
                Да.
                Благодаря!
                Георги Танев (0+)
                Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                  Семеринга е зад лагера,гооолям обратен чук имам,но неделя съм в София...
                  Не теб също благодаря! Ако не го извадя с гумата ще търся да купя. До неделя трябва да съм я събрал.
                  Последно редактирано от Жоро Танев; 02-06-16, 21:59.
                  Георги Танев (0+)
                  Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Обратен чук не се купува,прави се
                    Моя е от главина на опел,предна полуос от самурай(дълга) и железа от запаса,ей тук има снимки,конкретно втората снимка.
                    http://www.offroad-bulgaria.com/show...EB%E0%E3%E5%F0
                    Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                      Обратен чук не се купува,прави се
                      Тук не си прав, а Жоро да ми звънне .........ъъъъъъъъъъ след 11.00ч
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
                        За задните се прави една специална скоба,ама сега тръгвам за работа и нямам време да ти я снимам.Утре като се върна.
                        Вече има качена снимка,няма нужда да се повтаряме.

Коментар

Семеринга задължително с посока да е.
                          Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Мерси момчета. Слизам долу да я боря и ще пиша разултата. Деди ... ъъъъ ... няма ли да го извадиш преди 11 часа?
                            Георги Танев (0+)
                            Land Rover Club Bulgaria

Коментар

При рускинята, която е арменка (зимбер) има поне 5 вида обратни чукове - ся не знам дали си струва да се купува за един път, де
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X