Днес се сдобих с една полезна машинка, а именно три операционна дърводелска машина- абрихт, циркуляр и патронник с незнайна функция. Реших малко да я позачистя, но нещата излязоха извън контрол и се получи това 
Изчегъртах я с телената четка, почистих я и я мазнах с някакъв сребърен феролит който имах под ръка. Докато разглобявах обаче ми направи впечатление, че има луфт в единия лагер на вала, та отворих да погледна.

и изникна въпроса- този лагер трябва ли да се чекне така?
То е ясно, че след като съм я разкостил ще и взема два нови лагера, мисля да я обзаведа и с два нови ножа.
Другия въпрос е от къде да си взема или как да си направя линеал за абрихта- това е единствената липса.
Стойката е ясна
ще се прави.
Та така си отворих работа за тези и следващите почивни дни.

Изчегъртах я с телената четка, почистих я и я мазнах с някакъв сребърен феролит който имах под ръка. Докато разглобявах обаче ми направи впечатление, че има луфт в единия лагер на вала, та отворих да погледна.

То е ясно, че след като съм я разкостил ще и взема два нови лагера, мисля да я обзаведа и с два нови ножа.
Другия въпрос е от къде да си взема или как да си направя линеал за абрихта- това е единствената липса.
Стойката е ясна

Та така си отворих работа за тези и следващите почивни дни.
Коментар