Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за паркетник

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за паркетник

Здравейте, търся си паркетник. Като за начало искам да е бензин (няма да слагам газ) и 4 врати. Ще се кара предимно градско, и лятото до морето (предимно ходя в южна Гърция и минавам близо 2000км.) Причината поради която не ми върши работа лек автомобил е че мястото на което живея последните 500-600м. Е асфалтирана улица с не малък наклон която не се чисти. За съжаление когато навали сняг зимата дори и 4х4 леките автомобили не се справят. Лятото също искам да има възможност да се излиза от асфалта по черни пътища с цел пикник с децата, но тези разходки няма да имат нищо общо с някаква форма на offroad преживявания. Вариантите на които съм се спрял са РАВ 4.2, Туксон, Соренто, X-trail.... Ще съм благодарен да дадете съвет за читав бензинов вариант на някой паркетник който да се справя добре в снега, да не се чупи често и да е с приличен комфорт при дълги пътувания (не съм състезател не търся изтребител). Благодаря предварително.
    Поздрави,
    Марто
    Dacia Duster 1.5 DCI 4x4 '16
    +359 878 201 276

От: Съвет за паркетник

Субару Ферестър

Коментар

Субарото ми изглежда малко малко, а и не съм убеден до колко може да гази в по-дълбок сняг.
      +359 878 201 276

Коментар

За какви пари става въпрос?

Коментар

Можеш да определиш и примерен бюджет който да е ориентир за това колко нова трябва да е колата и кое поколение да от тези които си посочил. Колегата е споменал Форестър, който в по ранните поколения я по-скоро комби, а в по новите вече си е малък сув. Тук отново ще зависи от бюджета.
          След като нямаш намерения да слагаш газ, можеш да погледнеш и Хонда ЦР-В. Бензиновите двигатели на Хонда са всепризнати. Колата е основно с предно предаване, като задното се включва с муфа при приплъзване на предните колела.
          Иначе от това което си посочил според разни ревюта Екстрейла го дават като най-добър в класа си.

Коментар

Съвет за паркетник

До към 10'000 горе долу с моделите които съм изброил би трябвало да вляза в тази сума.
            +359 878 201 276

Коментар

От изброените съм чел че най читавото 4х4 има хтрейла.
              Това според британски сайтове.
              Сорентото е друга бира с рама и бавни но и по големи жадни мотори така че не се вписва.
              Land Rover Discovery II, V8 4.0
              VW Golf VI variant
              Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                От изброените съм чел че най читавото 4х4 има хтрейла.
                Това според британски сайтове.
                Сорентото е друга бира с рама и бавни но и по големи жадни мотори така че не се вписва.
                Аз не видях колегата някъде да пише, че разхода го притеснява. Даже още в първото мнение упоменава, че няма да слага газ, което ясно указва, че много много не го еня разхода.
                SUV

Коментар

Първоначално публикуван от mermenkov Преглед на мнение
                  Субарото ми изглежда малко малко, а и не съм убеден до колко може да гази в по-дълбок сняг.
                  да гази,колко да гази...е тука пише над 60 см сняг било:

https://www.youtube.com/watch?v=aSG-pF1LXHI
                  o888 37 63 69

Коментар

Първоначално публикуван от Yulianski Преглед на мнение
                    да гази,колко да гази...е тука пише над 60 см сняг било:

https://www.youtube.com/watch?v=aSG-pF1LXHI
                    60 см ама друг път! Снегът е до около (хайде да е с малко над) средата на гумите.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Има достатъчно писано из форума за всеки модел джип ,било то за тежка експлоатация извън пътя ,за двигатели ,за окачване ,за разход на гориво,за паркетници и за видове двигатели.Форума се напълни с едни и същи теми дъвкани с години.Отдели няколко часа пусни си търсачката за набелязаните от теб модели и сравнявай!
                      Да опитомиш животното "човек"-е наука на науките и изкуство на изкуствата.
                      Уаз 469
                      Nissan Patrol Y160

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        60 см ама друг път! Снегът е до около (хайде да е с малко над) средата на гумите.
                        Долу в описанието на клипа пише: over two feet...затова писах "пише".
                        o888 37 63 69

Коментар

Да ама е фреш.....
                          Ако е втасал няколко дена и с тази не голяма дебелина много джипове също не биха се справили.....
                          За сефте тука пиша но мога спокойно да кажа на колегата, че пуска поредната тема за джип при положение че и кола ще му свърши работа.
                          Да колега, форестъра е малко малък, все пак е на базата на импреза.
                          Затова има Аутбек.
                          Щом в гората няма да ходиш и свесове не ти трябват Аутбека е избора от тази марка.
                          А че субару ще се справи не се съмнявай изобщо, според мен даже доста по-добре от изброените от теб сувчета....
                          Поздрави!
                          VITARA, SAMURAI
                          FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                          RENAULT ESPACE QUADRA
                          ...и едно сивикче за града...

Коментар

Няма паркет, който да се справи с 60 сантима сняг освен ако не са му набутани блокажи, но тогава вече не е паркет!

П.П. Я прОчети темата на Тони 33 за Маверика и се огледай за такова. За 10 000 може и автоматик да ти се падне.
                            Последно редактирано от коко келеша; 30-09-15, 11:32.
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Съвет за паркетник

Маверика не е лош предполагам карах Терано, но на него комфорта за дълъг път му липсва
                              То е ясно че в много дъбок сняг и паркетника умира но субарото след 200-300 метра според мен ще насабере доста сняг докато паркетниците поне са по-високи и малко по-трудно ще легне по корем.
                              Към колегата със съвета да чета из форума попринцип го правя но повечето мнения са от преди 1-2-3 години и мирогледа и познанията на всички доста са се променили от тогава. Ако всеки се зачете в собствените си мнения от преди време сам ще се очуди на собственото си мислене.
                              Последно редактирано от mermenkov; 30-09-15, 11:44.
                              +359 878 201 276

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X