Здравейте, имам един проблем с джипа който е гранд чероки 4.0L бензин 1995г. Проблема е следният, когато се движи се чува някакъв странен шум. шумът се чува когато подавам газ и ускорявам, когато си махна кракът от газта шумът изчезва. И в движение е така чукна леко газта и шума се появява махна кракът и изчезва. Определям го по скоро като някаква вибрация наподобяваща стържене или виене.Някакви идеи от какво може да е ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с гранда
Свий
X
-
От: Проблем с гранда
С увеличаване оборотите на двигателя ивеличава ли силата? Когато форсираш на място има ли го пак? Съмнява ме да е раздатка или кардан, те би трябвло да си бучат постоянно а не смо при ускорение.I'm not Lost, I'm Discovering !
088 три 3 четири 0 94 нула - Филип
Коментар
-
Когато форсирам на място не се чува. Само в движение докато подавам газ .леко да отнема газта и изчезва. По скоро е монотонен шума и се появява някъде след около 30-40 км/ч. Все едно че си с гуми регенерат за кал. Вдигахме я на подемник , шума се чува някъде от пред по скоро от ляво.Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнениеС увеличаване оборотите на двигателя ивеличава ли силата? Когато форсираш на място има ли го пак? Съмнява ме да е раздатка или кардан, те би трябвло да си бучат постоянно а не смо при ускорение.не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам
Коментар
-
Ако нещо стърже или вие- би трябвало да се засили с повишаване на оборотите. Свали предния кардан и пак го тествай на подемника. Ако изчезне значи нещо по предния мост. Ако не изчезне... някоя ролка нещо по мотора. Ама пак ми е странно че е монотонен звука.I'm not Lost, I'm Discovering !
Коментар
-
Ако е лагер на полуоска с откачане на предния кардан звука ще изчезне (поне при тест на подемника) и така ще си затвърди съмнението. Според мен де.I'm not Lost, I'm Discovering !
Коментар
-
Живко, да не ти се е скъсал някой тампон на ауспусите? Или на мотора? И като чукнеш газта, да опира на метал по купето? Верно, вземи го запиши, че така е малко неясно за какво става съпрос.О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
Тъй както го описваш и като погледнах кристалната топка и полученото снощи съзвездие
ми мяза на лагер от преден диференциал
все пак дифа е от лявата страна от където и 'чувате' шума,
да не забравяме че пишем от клавиатурата и всичкия коментар
да се окаже грешен но все пак това 'показват' звездите
ПП Дано излезе нещо дребно=евтино......
Коментар
-
http://vbox7.com/play:cb0d1269a8
Ето клипчето с шума. Появява се някъде към 40 км/ч, после като отнема газта и изчезва ,само при леко натискане на педала и се появява и изчезва.не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам
Коментар
-
И каретата на кардана не са ....днес ги гледах нямат грам луфтПървоначално публикуван от tef4o Преглед на мнениеНе е от ауспуха ... колкото и да ми се иска.. че най-евтино
. Ще трябва да се рови по надълбоко ......ама честно вече ми писна....
. За последните 3 месеца 1000км-1000лв за ремонти.....баси тъпата кола ,няма такава кекава джипка честно
.
не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар