Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къса база Galloper 2, Terrano 2 или Pajero 2?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Къса база Galloper 2, Terrano 2 или Pajero 2?

И аз да се разпиша в раздела. Та по същество - цел на ползване: втора кола, заменя VW Polo, градско, къси преходи до 50-60 км. извънградско, скорости до 110 км. За други асфалтови преходи има друго - в подписа. Новото - разходки из Балкана, лек оффроуд, тъй наречените тук "друсни полянка " и "сланинаро-баирджийски". Траял и "я да вида от тука мое ли да мина" се пропускат. Преди време имах мотор и много се кефех да се кача на високо, но сега няма съмишленици, ама мен не ме свърта. Та някога може и лебедка да сложа. Целта е къса база(мотора трудно съм го обръщал на места, та размера има значение), КЛИМАТИК задължително, проста конструкция и лесно обслужване. Друго пожелателно е малко коне/кубици, втора кола е и разходи по застраховки и данъци са важни(имам си 6-так вече). Хубаво е в стоков вариант да е прилично проходим и висок. Търси нещо "стара школа" с малко екстри, всъщност само климатика ме вълнува. След доста четене из форума се спрях на горните модели - дизел, евентуално Фронтера Б - 2,2 бензин има на прилична оферта, само сменям талон и нотариуса. По принцип не съм фен на дизела, но горните 3 все сочат към нафтата. Карах Галопер - хареса ми, само ми е леко тясно на лявата ръка(120 кила съм 182 см.), седнах в Терано с надежда да ми е тясно, ми не, добре ми е. Седнах в Паджеро, ми екстра ми е. Надявах се някое да отпадне по този критерий, ама не стана. Сега най-тясно ми е в най-предпочитаното, Галопер. Стара технология, екстри, нова година - малко ръжда, надявам се. Та откажете ме от някой от 3-те(+ Фронтерата). А, бюджета е 5-5500 лв. всичко на всичко, без обслужване. Повече за горска каручка не ми се дават. Очакваният годишен пробег е около 5 000 км.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

От: Къса база Galloper 2, Terrano 2 или Pajero 2?

Никой ли няма да каже нещо - лошо или добро?
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
      Никой ли няма да каже нещо - лошо или добро?
      Няма какво да се казва, щото и глухия цар вече е чул всичко за Паджеро и Терано!
      Галопер е П1, само, че корейско, така, че и тук няма какво да се коментира.
      Просто взимаш тая машина, която е в най добро състояние, спрямо парите, които си приготвил.

Коментар

Ами то Галопер, Паджеро...
        СКачай на пахероса.
        Голям мотор 2800 сс - задължително, щото малкото е със зъбен каиш, пък голямото - с агренажни зъбни колела!! и неръждиво, задължително.
        Автоматик, суперселект... няма да слезеш от него..

Ама ти си мерседесаджия, имаш критерий за удобства - покарай и ще решиш.

Коментар

То че всичко е казано и писано ясно, ама някой да ме откаже от някое. 2800 на къса база не се мярка за тия пари. Ако каиша не е супер смотан и някакъв филм при смяната, като го сменя и ще забравя за следващия поне 5-6 години. Супер селекта и той нещо рядък, пък автомат нещо не ме влече. Май ще подкарвам огледи наред и което ми хареса дърпам. Или като ми омръзне да обикалям. Иначе Паджерото му се кефя от малък, ама много нещо плашат с тая ръжда.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

То че всичко е казано и писано ясно, ама някой да ме откаже от някое. 2800 на къса база не се мярка за тия пари. Ако каиша не е супер смотан и някакъв филм при смяната, като го сменя и ще забравя за следващия поне 5-6 години.....
            Читави, даже много читави са и двата джипа. Нямат слаби места. Най читаво разбира се П2 с 2,8ТД, ама както и сам си установил, са по редки и по скъпи.
            Няма драма с агрернажа на П2 2,5ТД.
            И при двата дизелови ДВГ на Паджеро трябва се внимава с главата. Около тия години - 15-20 им е ресурса.
            Тераното от към ДВГ е най кораво, но и най дървено и на мен специално много ми грознее. Иначе, най много предложения има на пазара, читави и на добри пари.
            Забравих нещо важно - Тераното от 97г е с електическа ГНП, датчици и комп ... лично мен не ме кефи. Но, на пазара изпадат читави до 96 г. с ГНП с мех. регулатори.
            Последно редактирано от Аndro 160; 30-06-15, 18:53.

Коментар

Аз затова си мисля едно тестерче за антифриз да взема назаем, ако намеря. И аз клоня към П2, най-удобно ми се стори. Иначе дизайна много не ме бърка, да е удобно и да върши работа.
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

Аз затова си мисля едно тестерче за антифриз да взема назаем, ако намеря....
                Това може само да те подведе!
                Проба на машината, с натоварване и ако не е читава ще си покаже рогата.

Коментар

Ама все пак имай предвид, че и Андро е любител на трилъчата марка - Мерседеса, де.. То и двете, дето ги говорим, имат общо, дори в лъчите..
                  Ако случайно имаш път към Филибето, ела да ти покажа пахероса, дето от 89 000 км го сайдисвам. Много съм доволен!
                  Ще ти хареса, макар и дълга база.
                  Поогледай се за десен волан - в гората е без значение, а практиката показа, че и не само там.
                  Да не размиваме темата с простотии - дясно, ляво, Ципрас, Путин, и прочее.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                    ... и неръждиво, задължително. ...
                    Дебело подчертано. Особено внимание на шасито!

Всички изброени стават. Въпрос на вкус и състояние на конкретните екземпляри. Галоперът си е много читава джипка, стига да не бързаш много. Комфортна скорост макс 100 - 105 км/ч. Нагоре оборотомерът отива на стойности, които не се отразяват добре на малки дизели в напреднала възраст, преминали през 2-3 ръце.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

И аз си имам трилъчка - за нея казват наливаш и караш. Ама при мен не се получи баш така, но за тези години се случва, доволен съм от него и си го карам. Относно скоростта - не-повече от 110, както писах джипа ще замести Поло 1.4 60 коня, не че не вдига 170, ама над 100 да не ти трябва да спираш с тая кола. Ако Галопера беше една идея по-широк скачам веднага, че за тия пари е едни 3-5 години по-ново от другите.
                      Ford Maverick II 2.3 XLT
                      Ford Mondeo MK5

Коментар

Чавдар ти рече - гледай да няма ръжда.
                        Това е критерия.

И задължително - виж VIN на рамата дали е четлив!!!!
                        После го виж пак, и за по-сигурно - и трети път!

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                          Ама все пак имай предвид, че и Андро е любител на трилъчата марка - Мерседеса, де....

.
                          Мани, тая гад няма изгледи в обозримо бъдеще да се предаде!
                          За десния волан ... май всичките са с АСК, я сподели какъв ти е разхода, че нали останах без джип и това ми е една от алтернативите.

Коментар

На кое - на пахероса, или на бенца?
                            То, не че има голяма разлика, при начина на каране, ама все пак?

Коментар

VIN-a уж знам къде да го търся, ама това дето сядах в него беше цялото в кал и не се виждаше нищо. Десния волан нещо не ме кефи. За разхода и аз слушам с интерес - за всичките.
                              Ford Maverick II 2.3 XLT
                              Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X