И аз да се разпиша в раздела. Та по същество - цел на ползване: втора кола, заменя VW Polo, градско, къси преходи до 50-60 км. извънградско, скорости до 110 км. За други асфалтови преходи има друго - в подписа. Новото - разходки из Балкана, лек оффроуд, тъй наречените тук "друсни полянка " и "сланинаро-баирджийски". Траял и "я да вида от тука мое ли да мина" се пропускат. Преди време имах мотор и много се кефех да се кача на високо, но сега няма съмишленици, ама мен не ме свърта. Та някога може и лебедка да сложа. Целта е къса база(мотора трудно съм го обръщал на места, та размера има значение), КЛИМАТИК задължително, проста конструкция и лесно обслужване. Друго пожелателно е малко коне/кубици, втора кола е и разходи по застраховки и данъци са важни(имам си 6-так вече). Хубаво е в стоков вариант да е прилично проходим и висок. Търси нещо "стара школа" с малко екстри, всъщност само климатика ме вълнува. След доста четене из форума се спрях на горните модели - дизел, евентуално Фронтера Б - 2,2 бензин има на прилична оферта, само сменям талон и нотариуса. По принцип не съм фен на дизела, но горните 3 все сочат към нафтата. Карах Галопер - хареса ми, само ми е леко тясно на лявата ръка(120 кила съм 182 см.), седнах в Терано с надежда да ми е тясно, ми не, добре ми е. Седнах в Паджеро, ми екстра ми е. Надявах се някое да отпадне по този критерий, ама не стана. Сега най-тясно ми е в най-предпочитаното, Галопер. Стара технология, екстри, нова година - малко ръжда, надявам се. Та откажете ме от някой от 3-те(+ Фронтерата). А, бюджета е 5-5500 лв. всичко на всичко, без обслужване. Повече за горска каручка не ми се дават. Очакваният годишен пробег е около 5 000 км.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Къса база Galloper 2, Terrano 2 или Pajero 2?
Свий
X
-
От: Къса база Galloper 2, Terrano 2 или Pajero 2?
Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнениеНикой ли няма да каже нещо - лошо или добро?
Галопер е П1, само, че корейско, така, че и тук няма какво да се коментира.
Просто взимаш тая машина, която е в най добро състояние, спрямо парите, които си приготвил.
Коментар
-
Ами то Галопер, Паджеро...
СКачай на пахероса.
Голям мотор 2800 сс - задължително, щото малкото е със зъбен каиш, пък голямото - с агренажни зъбни колела!! и неръждиво, задължително.
Автоматик, суперселект... няма да слезеш от него..
Ама ти си мерседесаджия, имаш критерий за удобства - покарай и ще решиш.
Коментар
-
То че всичко е казано и писано ясно, ама някой да ме откаже от някое. 2800 на къса база не се мярка за тия пари. Ако каиша не е супер смотан и някакъв филм при смяната, като го сменя и ще забравя за следващия поне 5-6 години. Супер селекта и той нещо рядък, пък автомат нещо не ме влече. Май ще подкарвам огледи наред и което ми хареса дърпам. Или като ми омръзне да обикалям. Иначе Паджерото му се кефя от малък, ама много нещо плашат с тая ръжда.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнениеТо че всичко е казано и писано ясно, ама някой да ме откаже от някое. 2800 на къса база не се мярка за тия пари. Ако каиша не е супер смотан и някакъв филм при смяната, като го сменя и ще забравя за следващия поне 5-6 години.....
Няма драма с агрернажа на П2 2,5ТД.
И при двата дизелови ДВГ на Паджеро трябва се внимава с главата. Около тия години - 15-20 им е ресурса.
Тераното от към ДВГ е най кораво, но и най дървено и на мен специално много ми грознее. Иначе, най много предложения има на пазара, читави и на добри пари.
Забравих нещо важно - Тераното от 97г е с електическа ГНП, датчици и комп ... лично мен не ме кефи. Но, на пазара изпадат читави до 96 г. с ГНП с мех. регулатори.Последно редактирано от Аndro 160; 30-06-15, 18:53.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнениеАз затова си мисля едно тестерче за антифриз да взема назаем, ако намеря....
Проба на машината, с натоварване и ако не е читава ще си покаже рогата.
Коментар
-
Ама все пак имай предвид, че и Андро е любител на трилъчата марка - Мерседеса, де.. То и двете, дето ги говорим, имат общо, дори в лъчите..
Ако случайно имаш път към Филибето, ела да ти покажа пахероса, дето от 89 000 км го сайдисвам. Много съм доволен!
Ще ти хареса, макар и дълга база.
Поогледай се за десен волан - в гората е без значение, а практиката показа, че и не само там.
Да не размиваме темата с простотии - дясно, ляво, Ципрас, Путин, и прочее.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение... и неръждиво, задължително. ...
Всички изброени стават. Въпрос на вкус и състояние на конкретните екземпляри. Галоперът си е много читава джипка, стига да не бързаш много. Комфортна скорост макс 100 - 105 км/ч. Нагоре оборотомерът отива на стойности, които не се отразяват добре на малки дизели в напреднала възраст, преминали през 2-3 ръце.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
И аз си имам трилъчка - за нея казват наливаш и караш. Ама при мен не се получи баш така, но за тези години се случва, доволен съм от него и си го карам. Относно скоростта - не-повече от 110, както писах джипа ще замести Поло 1.4 60 коня, не че не вдига 170, ама над 100 да не ти трябва да спираш с тая кола. Ако Галопера беше една идея по-широк скачам веднага, че за тия пари е едни 3-5 години по-ново от другите.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнениеАма все пак имай предвид, че и Андро е любител на трилъчата марка - Мерседеса, де....
.
За десния волан ... май всичките са с АСК, я сподели какъв ти е разхода, че нали останах без джип и това ми е една от алтернативите.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар