Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мтел - "разумно потребление". WTF?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мтел - "разумно потребление". WTF?

Сещам се преди време Мтел вкарваха зарибявания за неограничени разговори, като звездичките показваха, че "неограничени" означава "в рамките на разумното потребление" от 2000 или 3000 минути/месец беше, не помня.
    Сега си чета договора и ... пак се сблъсквам с "разумното потребление":
    **** След изразходване на посочения трафик на максимална скорост, скоростта на връзката се намалява до 64 Kbps. Мобилтел има право да въведе допълнително ограничение по отношение на скоростта, в случай, че бъде надвишено разумното потребление, като за такова се приема потребление превишаващо с 30 или повече % включените МB на максимално достижима скорост.
    Т.е. те тея 5GB на максимална скорост дето са ми ги писали не са толкоз, ами са 30% от тях. Много евтини номера започнаха да се заформят. А и с две думи искат да ми кажат, че е разумно да изразходвам само 30% от това дето са ми рекламирали. Повече започва да става неразумно...
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

От: Мтел - "разумно потребление". WTF?

Нагледен пример как всичко трябва да се чете поне два пъти .
    Сега върви промоцията за 21 лева - неограничени разговори + 5гига нет .+някакви международни минути .
    Само дето няма пояснения .Като се явиш по служба в намкойсиофис на Мтел - "Сътрудниците" даже не знаят за какво им говориш .Като има кажеш има го в нета - мигат и редят печални слова как това не било
    "Още" или "вече" актуално.
    Да - две години е договора !
    ДА 21 лева - ама за втората колко е ?
    Да 5Гига - кога , колко .... (друг е въпроса че няма да ги изразходвам ...ама ако ми се наложи???)

Нека зарибяването започне ...СЕГА!

Коментар

Първоначално публикуван от Rachido4x4 Преглед на мнение
      Сега върви промоцията за 21 лева - неограничени разговори + 5гига нет .+някакви международни минути .
      Нека зарибяването започне ...СЕГА!
      За същата прИмоция говорим

Коментар

Във "фирмата" предложиха карти със специална оферта от тия ... "почтенници". Неограничени разговори и неограничен интернет за 14-15 лева такса (т.е. няма как да навъртиш повече).
        Ми не - още неотваряни карти дойдоха с по 45-50 лева сметки .... . Чух, че щели "да им ги приспаднат".

На тия само "примата" им е стока.

Коментар

Първоначално публикуван от BulAf Преглед на мнение
          Ми не - още неотваряни карти дойдоха с по 45-50 лева сметки .... .
          Сещай се ...
          Сега като се замисля ..... ми може и това да е целта - щеш не щеш - плащаш ени 60 (шиисе) лева - пък послИ - прихващане .
          Бе балами много - все някой ще се върже .
          Може и 60 лева преди ,ма после ще му спират и няма да плаща - три месеца на "дЪлаверЪ" .

Коментар

Пълни олигоферни са Ментел. Сметките им растат прогресивно, независимо от потреблението. Идва малко по-голяма, плащаш, после още малко по-голяма и т.н. Поради тъпите им условия и нежеланието да им плащам неустойки съм последни месеци при тях. А иначе над 15 години им плащам само на тях.
            Jeep Cherokee XJ '95 2.5i

UaZ 469B

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
              Сещам се преди време Мтел вкарваха зарибявания за неограничени разговори, като звездичките показваха, че "неограничени" означава "в рамките на разумното потребление" от 2000 или 3000 минути/месец беше, не помня.
              Сега си чета договора и ... пак се сблъсквам с "разумното потребление":

Т.е. те тея 5GB на максимална скорост дето са ми ги писали не са толкоз, ами са 30% от тях. Много евтини номера започнаха да се заформят. А и с две думи искат да ми кажат, че е разумно да изразходвам само 30% от това дето са ми рекламирали. Повече започва да става неразумно...
              Без да съм адвокат това го тълкувам така:
              - имаш 5ГБ на максимална скорост
              - след като свършат 5-те ГБ падаш на 64кбпс
              - СЛЕД като са ти намалили скоростта на 64кбпс могат да ти я намалят още СЛЕД преминаване на 30% от 5ГБ.
              По друг начин казано като минеш 5ГБ падаш на 64кбпс, като минеш 6,5ГБ (5гб+30%) падаш още.
              Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
              Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                Без да съм адвокат това го тълкувам така:
                - имаш 5ГБ на максимална скорост
                - след като свършат 5-те ГБ падаш на 64кбпс
                - СЛЕД като са ти намалили скоростта на 64кбпс могат да ти я намалят още СЛЕД преминаване на 30% от 5ГБ.
                По друг начин казано като минеш 5ГБ падаш на 64кбпс, като минеш 6,5ГБ (5гб+30%) падаш още.
                Интересно, но едва ли е така. Обявява се едно ограничение след 5 GB. Казват, че могат да наложат допълнително ограничение след изразходване на 30% от тези 5 GB. Т.е. няма да падне скоростта до 64kbps, ами до колкото си решат. А под 64kbps почтиняма на къде по-малко. Преди време падаха на 128, но им се сториха много и ги отрязаха наполовина.

Коментар

Интересно, но едва ли е така. Обявява се едно ограничение след 5 GB. Казват, че могат да наложат допълнително ограничение след изразходване на 30% от тези 5 GB. Т.е. няма да падне скоростта до 64kbps, ами до колкото си решат. А под 64kbps почтиняма на къде по-малко. Преди време падаха на 128, но им се сториха много и ги отрязаха наполовина.
                  Всъщност сега пак го прочетох (за 3-ти и 4-ти път) и май си прав. След тези 30% или около 1,5ГБ могат да намалят колкото си искат без да падат под 64кбпс. Голяма идиотия.
                  Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                  Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                    След тези 30% или около 1,5ГБ могат да намалят колкото си искат без да падат под 64кбпс. Голяма идиотия.
                    Чисто юридически могат да паднат и под 64kbps до 5GB, защото не са писали какво ограничение могат да въведат. Уточнено е само за след 5GB. Т.е. ~ до 1.5GB на максимална скорост. От ~1.5 до 5GB колкото си искат - даже 0. и след 5GB - 64kbps. Та погледнато юридически, ако наложат "допълнително ограничение" 0 kbps след "разумното потребление" от 30%, то нама да има как да се стигне до заветните 5GB и ограничението от 64kbpas. С 2 думи, както е написано, могат да спрат нета нацяло след изразходване на 30% от 5GB.

Коментар

Във всички подобни теми, независимо как се казва операторът, прецакването става заради вроденото ни желание да минем "тънкана".В крайна сметка, се плаща повече ,отколкото е обявено.
                      Безсрочният договор,привидно по-скъп, предлага повече сигурност.Щото операторът се мъчи ежемесечно да те осигури за клиент и следващият месец.А "ушит' с 12 ил 24 месечен договор ,ти си му последна грижа.Месец преди изтичането на срочния договор , пак почва ухажване, зарибяване с някой лъскава дрънкулка и пак си в тигана.
                      Последно редактирано от Пламен Златарев; 18-03-15, 22:04.
                      Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
                      Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Златарев Преглед на мнение
                        ...прецакването става заради вроденото ни желание да минем "тънкана".
                        Мислиш ли? Викаш да си седя на стария договор, да плащам 24лв за 1GB нет, 100 минути към Мтел и да съм спокоен, че съм на безсрочен договор и няма да ме минат?

Коментар

Като тръгнах да се махам от Мтелския интернет 40 лева на месец„години на ред““и като ревнаха „„сакън“ше те туриме на нещо евтино ама не се махайи ме туриха 2...ДВА лева на месец за почти същия интернетЕ що до сега плащах за същото 40Разбирай няма викаше Дерсу Узалакой знае кой е той
                          К мирной жизни не пригоден.
                          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Мислиш ли? Викаш да си седя на стария договор, да плащам 24лв за 1GB нет, 100 минути към Мтел и да съм спокоен, че съм на безсрочен договор и няма да ме минат?
                            Не твърдя подобно нещо.Винаги може да се намери подходящ тарифен безсрочен план за даден потребител.Лошото е , че на офисните служители безсрочните договори не им се "броят" за дейност.И затова гледат на такива клиенти като навлеци.За дейност им се броят "ушити" с дългосрочен договор.С повече настоятелност , винаги може да намериш това , от което имаш нужда.И дори да те минат, ще е един месец,а не двугодишно клатене, без възможност за отказване.
                            Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
                            Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

Има нещо вярно в изказването на Пламен. Аз плащам на друг оператор и от две г. съм с безсрочен
                              Секи месец ми се обаждат с ( изгодни оферти) и се чудат как да ме вържат за още две,но за сега не успяват.
                              ОФБ 2.2 ДТИ 2000г
                              ТЕЛ;0876228770

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X