Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Cherokee XJ 98 2.5 бензин - светна ми чека

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Cherokee XJ 98 2.5 бензин - светна ми чека

Джипа ми е Cherokee XJ 98 година, двигател 2.5 бензин. Светна ми чека и мотора започна да прекъсва при ускорение, при отпускане на газта оборотите падат доста под нормалните и понякога гасне. Има по-различен звук от нормалния и затова си мисля, че работи в някакъв авариен режим. Правих му компютърна диагностика и даде една единствена грешка - в TPS-а (датчик за положение на дроселната клапа). Смених го с нов, но проблема си остана. Мерих напреженията на буксата към датчика. При изключена букса и ключ в положение на контакт на единия пин има маса, а на другите два - напрежение около 5V. Нормални ли са тези стойности? Каква е вероятността проблема да е в ECU-то? Между другото днес откачих буксата от датчика и двигателят работеше по същия начин без включен TPS. Това ме навежда на мисълта за дефектирал компютър.
    Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

От: Cherokee XJ 98 2.5 бензин - светна ми чека

Как е направена диагностиката?
    Какъв е по-различния звук от нормалния?
    Защото и недостиг на свеж въздух влияе по подобен начин...

За да има смисъл от измерването, е добре то да се направи при свързана верига и да се отчетат промените в някакъв интервал (напр. 30 и 45 градуса завъртане, в двете крайни положения, или др.)
    Ако върху колата не е падала мълния или далекопровод има малка вероятност за повреда на компютъра. (Въпреки че не е с win98 в някои случаи рестарта помага )

Коментар

Дай код на грешката.
      След като сменихте датчика не я ли закачахте отново ?

Коментар

Ако има и бумкания в изпускателната система, може да е датчик колянов вал.

Коментар

Диагностиката е правена с KTS BOSCH. Утре ще пробвам да направя измервания при свързана верига, а звука няма как да ти го опиша с думи просто боботи малко повече, все едно сместа е богата и няма пълно изгаряне.
          Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

Коментар

Най-напред си ресетни компа. Лесно е:

1. Разкачате кабелите на акумулатора (аз разкачих и двете, могло само и плюса също);
            2. Допирате двата кабела един в друг за около 30-60 сек (ако е разкачен само кабела плюса се замасява на блока или някой агрегат - примерно компресора на климатика че е наблизо). Целта е да се разтоварят кондензаторите и да няма ток, който да поддържа паметта на ECU-то);
            3. Закачате кабелите за акумулатора;
            4. Завъртате ключа на контакт (но без да се завърта стартера);
            5. Светвате фаровете
            6. Гасите фаровете
            7. Връщате контактния ключ

При следващото палене компа си зарежда нови таблици. Ако имаш газ - изключи ГИ-то преди да запалиш, че да не омеша нещо ако превключи бързо на газ.
            Jeep Cherokee XJ '95 2.5i

UaZ 469B

Коментар

Благодаря ти, колега. Утре ще пробвам и ще пиша какъв е резултата.
              Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

Коментар

Пробвах рестарт на компа, но без резултат. Чека продължава да свети и работата на мотора не се подобрява. Странното е че компа не може да си направи самодиагностиката и да изпише грешка. Или аз не правя нещо както трябва. Препоръчате ми сервиз в Бургас за диагностика.
                Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

Коментар

Първоначално публикуван от оправител Преглед на мнение
                  Как е направена диагностиката?
                  Какъв е по-различния звук от нормалния?
                  Защото и недостиг на свеж въздух влияе по подобен начин...

За да има смисъл от измерването, е добре то да се направи при свързана верига и да се отчетат промените в някакъв интервал (напр. 30 и 45 градуса завъртане, в двете крайни положения, или др.)
                  Ако върху колата не е падала мълния или далекопровод има малка вероятност за повреда на компютъра. (Въпреки че не е с win98 в някои случаи рестарта помага )
                  При свързана верига показанията са следните: 1 извод - маса. 2 извод - при затворена клапа 1,07V, около 50% отворена - 3V и при напълно отворена - 4,18V. На 3 извод има постоянно 5V. На пръв поглед изглежда, че датчика работи нормално.
                  Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

Коментар

Някой ходил ли е в Дарс Ауто - Бургас на компютърна диагностика? Би трябвало да открият проблема, все пак са официален представител на Jeep и Chrysler...
                    Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

Коментар

Първоначално публикуван от valkiller Преглед на мнение
                      Някой ходил ли е в Дарс Ауто - Бургас на компютърна диагностика? Би трябвало да открият проблема, все пак са официален представител на Jeep и Chrysler...
                      Ходил съм да 36 лв. е диагностиката, но търси Миро управителя на сервиза и много добър диагностик, запиши си час, и му кажи проблема на него, тои знае на кои в сервиза да даде да прави диагностиката , и като ти кажат какъв е проблема и от коя част е може ти да си я купиш от някаде другаде и да ти я сложат там а може и другаде да ти я слагат.

Коментар

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
                        Ходил съм да 36 лв. е диагностиката, но търси Миро управителя на сервиза и много добър диагностик, запиши си час, и му кажи проблема на него, тои знае на кои в сервиза да даде да прави диагностиката , и като ти кажат какъв е проблема и от коя част е може ти да си я купиш от някаде другаде и да ти я сложат там а може и другаде да ти я слагат.
                        Мерси, колега. Имаш ли телефон на Миро, или да звъня на телефоните посочени в сайта?
                        Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

Коментар

Имам го ще ти го пусна на лични, обясни му проблема на него и го питаи кога да я закараш.

Коментар

Не могат да ти се пращат съобщения още, звъни ми.

Коментар

Получих съобщението. Благодаря ти още веднъж
                              Последно редактирано от valkiller; 05-03-15, 08:30.
                              Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X