Джипа ми е Cherokee XJ 98 година, двигател 2.5 бензин. Светна ми чека и мотора започна да прекъсва при ускорение, при отпускане на газта оборотите падат доста под нормалните и понякога гасне. Има по-различен звук от нормалния и затова си мисля, че работи в някакъв авариен режим. Правих му компютърна диагностика и даде една единствена грешка - в TPS-а (датчик за положение на дроселната клапа). Смених го с нов, но проблема си остана. Мерих напреженията на буксата към датчика. При изключена букса и ключ в положение на контакт на единия пин има маса, а на другите два - напрежение около 5V. Нормални ли са тези стойности? Каква е вероятността проблема да е в ECU-то? Между другото днес откачих буксата от датчика и двигателят работеше по същия начин без включен TPS. Това ме навежда на мисълта за дефектирал компютър.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Cherokee XJ 98 2.5 бензин - светна ми чека
Свий
X
-
От: Cherokee XJ 98 2.5 бензин - светна ми чека
Как е направена диагностиката?
Какъв е по-различния звук от нормалния?
Защото и недостиг на свеж въздух влияе по подобен начин...
За да има смисъл от измерването, е добре то да се направи при свързана верига и да се отчетат промените в някакъв интервал (напр. 30 и 45 градуса завъртане, в двете крайни положения, или др.)
Ако върху колата не е падала мълния или далекопровод има малка вероятност за повреда на компютъра. (Въпреки че не е с win98 в някои случаи рестарта помага)
-
Диагностиката е правена с KTS BOSCH. Утре ще пробвам да направя измервания при свързана верига, а звука няма как да ти го опиша с думипросто боботи малко повече, все едно сместа е богата и няма пълно изгаряне.
Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.
Коментар
-
Най-напред си ресетни компа. Лесно е:
1. Разкачате кабелите на акумулатора (аз разкачих и двете, могло само и плюса също);
2. Допирате двата кабела един в друг за около 30-60 сек (ако е разкачен само кабела плюса се замасява на блока или някой агрегат - примерно компресора на климатика че е наблизо). Целта е да се разтоварят кондензаторите и да няма ток, който да поддържа паметта на ECU-то);
3. Закачате кабелите за акумулатора;
4. Завъртате ключа на контакт (но без да се завърта стартера);
5. Светвате фаровете
6. Гасите фаровете
7. Връщате контактния ключ
При следващото палене компа си зарежда нови таблици. Ако имаш газ - изключи ГИ-то преди да запалиш, че да не омеша нещо ако превключи бързо на газ.Jeep Cherokee XJ '95 2.5i
UaZ 469B
Коментар
-
Пробвах рестарт на компа, но без резултат. Чека продължава да свети и работата на мотора не се подобрява. Странното е че компа не може да си направи самодиагностиката и да изпише грешка. Или аз не правя нещо както трябва. Препоръчате ми сервиз в Бургас за диагностика.Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.
Коментар
-
Първоначално публикуван от оправител Преглед на мнениеКак е направена диагностиката?
Какъв е по-различния звук от нормалния?
Защото и недостиг на свеж въздух влияе по подобен начин...
За да има смисъл от измерването, е добре то да се направи при свързана верига и да се отчетат промените в някакъв интервал (напр. 30 и 45 градуса завъртане, в двете крайни положения, или др.)
Ако върху колата не е падала мълния или далекопровод има малка вероятност за повреда на компютъра. (Въпреки че не е с win98 в някои случаи рестарта помага)
Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.
Коментар
-
Първоначално публикуван от valkiller Преглед на мнениеНякой ходил ли е в Дарс Ауто - Бургас на компютърна диагностика? Би трябвало да открият проблема, все пак са официален представител на Jeep и Chrysler...
Коментар
-
Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнениеХодил съм да 36 лв. е диагностиката, но търси Миро управителя на сервиза и много добър диагностик, запиши си час, и му кажи проблема на него, тои знае на кои в сервиза да даде да прави диагностиката , и като ти кажат какъв е проблема и от коя част е може ти да си я купиш от някаде другаде и да ти я сложат там а може и другаде да ти я слагат.Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар