Зравейте колеги. Пак се обръщам към вас и вашата компетентност и опит. Дойде ми време за смяна на гуми и съм се спрял върху BFGOODRICH KM2 MUT TEREN искам да знам нещо повече за тази гума най-вече как се държи на асфалт имам предвид да ли се износва бързо. Питам защото искам да си купя гума и да ми е за общо ползване а не да си копувам още гуми.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какви са ви мненията за BFGOODRICH
Свий
X
-
От: Какви са ви мненията за BFGOODRICH
Това е кална гума,употребата и по асфалт е престъпление!изпразни си пощата...............
Последно редактирано от svjokera; 25-11-14, 13:09.Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005
-
Първоначално публикуван от svjokera Преглед на мнениеТова е кална гума,употребата и по асфалт е престъпление!...
Гумите са хубави за предназначението си. Щом можете да си ги позволите, радвайте им се.LZ1AIV
Коментар
-
Зер ако кара като мен през седмицата 5 или 6 дни по асфалт докато е на работа по 300км хич му не трябва за 1 или 2 дни в гората,той пише,че не иска друг комплект.Това според мен не е универсална гума.Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
Коментар
-
Трудно се побират 33/12.5/15 и лека в едно изречение.Аз съм карал 33 на graber at2,и да ти кажа никак не е лека,голяма гума си е 33-ката.....Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
Коментар
-
Колега, преди време имах една Фероза и бях взел 4 бр. такива. В калта са прекрасни, но на асфалт и особено на утъпкан сняг е много рисковано да се надяваш да те измъкнат. Казвам това защото след като ги монтирах изкарах с тях година и половина без да ги сменя, така, че минах през всички сезони на годината и ги пробвах по всякакви терени. Аз карам предимно по асфалт, - доста са шумни. Пътуването е не комфортно (до колкото може да бъде с Фероза). Иначе в калта с пълна газ ще мяташ чимове на 30 метра. Та за около 15000 км асфалт бяха се износили почти на половина. Което според мен е нормално.Mitsubishi Pajero 3.2 DID automat
Коментар
-
Моето мнение е, че тази гума не е точно за кал.Аз сега си ги купих с идеята да ги карам в кал и на асвалт едновременно.Но на кал издържах полувин ден и сложих тракторките.То беше буксуване, мъчене и тормоз.Става ли дума за много кал ще ги сменям.Дидо
Без Паджеро 2
Коментар
-
Бе те и повече ще изкарат. Ама не ми е особено ясно като как ще ги ползваш. Аз съм точно с КМ2 32/11.5/15. За зимата меко казано са "умрели". Като нищо можеш да се пребиеш, като куче. Онзи ден се връщах през Шипка и на три пъти возилото ту отказваше да завива (а бегаше към мантинелите), ту все едно карам нещо около 1000 к.с. (така пробоксуваше). Това без да има сняг даже (температура около 0-та). На неутъпкан сняг бива. На утъпкан САМО на 4х4 с блокиран междуосов диференциал. Верно разхода пък изобщо няма да ти хареса! Предполагам, че няма да ти хареса де, щото ми е стигал до 18/100. Ма за теб не зная.Виж за кал е "друга бира". Там е перфекте. Аз бях се загледал по STT, ама не ми стигнаха силици
. Па тия ми дойдоха на суперска цена.
Между другото са обсъждани във форума. Потърси си ти, че не ми се рови сега.Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
-
+1 за Cooper STT, както казва Стоян. Mud terraina- на пътя има съмнително поведение, не че съм имал опасни ситуации, но пък карам с 80-90 на асфалт, в неотъпкан сняг са супер, копаят здраво, на кал също са добре. Аз лично бих ги сменил с STT и не подценявай ДОТ-а, вземай от тази година или в най-лошия случай минало годишни, не се лъжи по цената. Дават супер цена ама с по 3-4 годишен ДОТ. Принципно каквито и кални гуми да вземеш, трябва да имаш едно на ум по асфалта. Гудиър Дуратрак е по агресивна All-Terrain гума ама я няма в такъв размер. Това е от мен. Поздрави!
Коментар
-
Гудрич сaмо AТ е някaкъв компромис зa комбинирaни терени.Нa aсфaлт не ми прaвят проблем ,в кaл съм кaрaл по пътищa през нивите,зaнaся движи ребром ,но се спрaвя без проблем/ОФA ДБ2.4/,минaлaтa зимa се спрaвихa и с леденият дъжд добре,доколкото може дa имa супер стaбилност при лед.Товa зa Гудрич,просто съм доволен от AТ,кaлните сa супер ,но сa прaви колегите, не сa зa aсфaлт ,грехотa е.Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!
Коментар
-
Две от колите ми са с БФГ АТ. В началото бях доволен, но вече не съм. Тези гуми стареят бързо и драстично променят характеристиките си. На мокър асфалт са като от балатум, след 3 години. За по 60 000 км, грайферът няма следи от износване. За сметка на това, скоро една беше свалена за рутинно лепене. Отвътре е цялата напукана. Също така имам и една крива.
Колкото до МТ - категорично недоволен, в сравнение с Бриджстоун Дуелър.
Накратко - повече няма да сложа такова нещо."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
То ми е ясно че по-голямата гума си е по-гадна за зимата пук и всички знаеме каква е подръжката на пътищата през зимата в нашата прекрасна страна. аз лично професията ми е шофьор и знам че през зимата е гадно да се кара на заледено. а някой знаели как върват тези гуми Cooper STT. По магазините ? И как се харчат на асфалт през лятото да речем?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар