Страница 1 от 3 123 ПоследенПоследен
Резултати 1 до 20 от 43

Тема: Въпрос за хидрофор

  1. #1
    Регистрация
    Jan 2007
    Място
    гр.Варна
    Публикации
    3,080
    Точки (при гласуване)
    17

    По подразбиране Въпрос за хидрофор

    Може ли някой да ми каже с какво налягане се пълни хидрофора и кое е по-добре,да се напълни първо с вода и тогава да се напомпи или обратното?
    Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
    Дий Снайдер

  2. #2
    Регистрация
    Apr 2006
    Място
    София
    Публикации
    550
    Точки (при гласуване)
    13

    По подразбиране До: Въпрос за хидрофор

    Според мен би трябвало първо да го напълниш, а после да го надуеш. Водата има много малка свиваемост за разлика от въздухът. Ако първо го надуеш и след това го напълниш въздухът ще се нагнети допълнително.
    Танки грязи не боятся!

  3. #3
    Регистрация
    Mar 2007
    Място
    sofia
    Публикации
    315
    Точки (при гласуване)
    11

    По подразбиране До: Въпрос за хидрофор

    Първо се помпи бутилката след това пълниш водата,
    СЪщо така уточни за какво го използваш.

  4. #4
    Регистрация
    Jan 2007
    Място
    гр.Варна
    Публикации
    3,080
    Точки (при гласуване)
    17

    По подразбиране До: Въпрос за хидрофор

    Хидрофора се ползва на вилата но беше спукана мембраната и сега я сменям.Само че от където я взех не ми казаха процедурата за смяната и налягането.Като разгледах устройството на балона си мисля че ако го напомпя ще съсипя новия.
    Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
    Дий Снайдер

  5. #5
    Регистрация
    Aug 2007
    Място
    стара загора
    Публикации
    438
    Точки (при гласуване)
    11

    Exclamation До: Въпрос за хидрофор


    Цитат Мнение на banjo Преглед на публикациите
    Хидрофора се ползва на вилата но беше спукана мембраната и сега я сменям.Само че от където я взех не ми казаха процедурата за смяната и налягането.Като разгледах устройството на балона си мисля че ако го напомпя ще съсипя новия.

    сменяш мембраната ,помпиш на 1.5 бара и си пускаш системата ...И да не забравиш да провериш клапана дали е здрав...

  6. #6
    Регистрация
    Aug 2004
    Място
    София
    Публикации
    511
    Точки (при гласуване)
    15

    Question До: Въпрос за хидрофор

    Колеги, дайте малко повече информация за предназначението на тия системи ("че съм малко много бос") за да преценя дали ще може да върши работа за моя случай.

    Благодаря!
    По-добре късно, отколкото по-късно.

  7. #7
    Регистрация
    Aug 2005
    Място
    Панагюрище
    Публикации
    7,881
    Точки (при гласуване)
    32

    По подразбиране До: Въпрос за хидрофор

    Хидрофор се слага в къща, вила, хижа..., която е захранена с вода от място с малка денивелация, т.е. нямаш достатъчно налягане, за да могат нормалните домакински уреди да работят(пералня, миялна, някои бойлери и т.н. Представлява помпа с резервоар, която натрупва в него количество вода под нужното налягане и захранва водната инсталация в къщата. Когато консумираш помпата се включва периодично и добавя вода/налягане... Най-общо е това...

  8. #8
    Регистрация
    Aug 2005
    Публикации
    8,476
    Точки (при гласуване)
    0

    По подразбиране До: Въпрос за хидрофор

    Хидрофорите се делят на два основни вида:

    Китайски - направени в Китай, често под германска /неизвестна/марка, достъпни, лъскави и фалшиви!
    Турбината им е от рециклирана пластмаса и стига до толкова, че да се завърти час, два, докато решиш че вече си решил проблема. След това шпонката превърта и почваш да си поръчваш турбинки, докато не решиш, че е по-изгодно да си направиш шприц и сам да си ги произвеждаш!

    Скъпи - италиански и всякакви скромно изглеждащи за цената си, но с идентифициран произход!

    Аз инсталирах италианска помпа с пресостат, която вече трета година работи перфектно, без балон и без мембрани, преди това накупих куп боклуци от Метро, дето ги подарих на конярите като премия за добра служба!

  9. #9
    Регистрация
    Jan 2007
    Място
    гр.Варна
    Публикации
    3,080
    Точки (при гласуване)
    17

    По подразбиране До: Въпрос за хидрофор

    Цитат Мнение на Volk Преглед на публикациите
    След това шпонката превърта и почваш да си поръчваш турбинки

    Скъпи - италиански и всякакви скромно изглеждащи за цената си, но с идентифициран произход!

    Аз инсталирах италианска помпа с пресостат, която вече трета година работи перфектно, без балон и без мембрани
    Интересни разсъждения,моя хидрофор дори си няма шпонка на турбината а е италиански и зглобката е на конус.Най евтиния хидрофор от италианските които е за два три изхода (за малка вила)е около 280-320лв като това е цена преди година и половина.
    Хидрофор без балон с мембрана,че това си е обикновенна водна помпа макар че има пресостат.На хидрофора се поставя балона за да включва по рядко помпата и във случая колкото е по голям толкова по рядко работи.
    За турбинките на китайските хидрофори съм съгласен че не е качествена пласмасата но могат да се подменят с по добри например от ЕНХЕЛ.
    Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
    Дий Снайдер

  10. #10
    Регистрация
    Aug 2005
    Място
    Панагюрище
    Публикации
    7,881
    Точки (при гласуване)
    32

    По подразбиране До: Въпрос за хидрофор

    Цитат Мнение на banjo Преглед на публикациите
    Хидрофор без балон с мембрана,че това си е обикновенна водна помпа макар че има пресостат.На хидрофора се поставя балона за да включва по рядко помпата и във случая колкото е по голям толкова по рядко работи.
    Има и такива. Не знам Volk точно за какъв говори, но аз съм монтирал марков, на Wilo, който на външен вид е все едно циркулационна помпа за отоплителна система. И не е с пресостат, а със струйно реле. Не следи налягане, а при отваряне на консуматор на вода слабото налично налягане създава поток, който включва помпата. При затваряне спира. Хитрото е, че няма ли изобщо вода не включва и помпата

  11. #11
    Регистрация
    Aug 2005
    Публикации
    8,476
    Точки (при гласуване)
    0

    По подразбиране До: Въпрос за хидрофор

    Грешката е моя..
    Мислех, че се нарича пресостат, но явно това е някакъв друг прекъсвач, както казва Паджеровод!

    Като говорих за гнусните китайски ментета, имах впредвид точно "германската" фирма "Ейнхел", дето е толкова германска, колкото аз съм китайски мандарин!

  12. #12
    Регистрация
    Apr 2005
    Място
    София-Априлци
    Публикации
    2,549
    Точки (при гласуване)
    0

    По подразбиране До: Въпрос за хидрофор

    местожителство на ейнхел-германия
    месторабота на ейнхел-китай

  13. #13
    Регистрация
    Sep 2005
    Място
    София
    Публикации
    6,920
    Точки (при гласуване)
    31

    По подразбиране До: Въпрос за хидрофор

    Аз съм използвал италиански балон и пресостат и българска 30-годишна помпа Вида-4.
    От 10г. и няма и минимален проблем.
    От китайските се отказах само след визуален оглед
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

  14. #14
    Регистрация
    Aug 2006
    Място
    Търговище
    Публикации
    475
    Точки (при гласуване)
    13

    Post До: Въпрос за хидрофор

    Здравейте колега балона се казва разширителен съд и служи за да поема количеството излишна вода изтласквано от помпата в системата в която е свързан хидрофора.Размерът на разширителния съд се определя от дебита на помпата на съответния хидрофор,колкото по голям двбит има една помпа толкова и вместимоста на разширителния съд трябва да е по-голям.Налягането в тъй наречения балон трябва да е 0.2 атмосфери по ниско от налягането на включване на помпата.Пример ако твоят хидрофор когато спреш консумацията на вода спира при налягане 3.0 атмосфери и при спадане на налягането тръгва когато налягането достигне 2.0 ат. въздухът в балона трябва да е с налягане точно 1.8 ат ни по-малко ни по-вече.Въздухът се напомпва при празна от вода система.Дано съм бил полезен.

  15. #15
    Регистрация
    Jan 2009
    Публикации
    317
    Точки (при гласуване)
    9

    По подразбиране От: Въпрос за хидрофор

    Здравейте,
    Изрових тази тема, защото ми предстои по-сложен ремонт в жилищната кооперация. Необходим е монтаж на хидрофорна система. Блока е 8 етажа, два входа с по 2 апартамента на вход. Идеята е да се изгради обща система в мазето за всички в блока.
    Интересувам се от читави фирми и съвети от запознати. Изискване има и за безшумност - възможно ли е това?!
    Обекта е в провинцията.
    Благодаря предварително.

  16. #16
    Аватара на targa
    targa е офлайн Старши участник | СзО || +ПЛ || ДВиП |* МСС *
    Регистрация
    Mar 2006
    Място
    Варна
    Публикации
    6,736
    Точки (при гласуване)
    27

    По подразбиране От: Въпрос за хидрофор

    Пък аз така и не разбрах, за какво му е на балона мембрана. Която на всичкото отгоре периодично се пука и трябва да се сменя. Баси негодниците са тия производители.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

    Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

  17. #17
    Регистрация
    Jan 2007
    Място
    гр.Варна
    Публикации
    3,080
    Точки (при гласуване)
    17

    По подразбиране От: Въпрос за хидрофор

    Цитат Мнение на targa Преглед на публикациите
    Пък аз така и не разбрах, за какво му е на балона мембрана. Която на всичкото отгоре периодично се пука и трябва да се сменя. Баси негодниците са тия производители.
    Въздуха в балона подържа хистерезиса в системата
    Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
    Дий Снайдер

  18. #18
    Аватара на targa
    targa е офлайн Старши участник | СзО || +ПЛ || ДВиП |* МСС *
    Регистрация
    Mar 2006
    Място
    Варна
    Публикации
    6,736
    Точки (при гласуване)
    27

    По подразбиране От: Въпрос за хидрофор

    Цитат Мнение на banjo Преглед на публикациите
    Въздуха в балона подържа хистерезиса в системата

    Ти и учени приказки си научил. Я пробвай на български.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

    Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

  19. #19
    Регистрация
    Nov 2009
    Място
    София
    Публикации
    1,936
    Точки (при гласуване)
    12

    По подразбиране От: Въпрос за хидрофор

    Цитат Мнение на petpet75 Преглед на публикациите
    Здравейте,
    Изрових тази тема, защото ми предстои по-сложен ремонт в жилищната кооперация. Необходим е монтаж на хидрофорна система. Блока е 8 етажа, два входа с по 2 апартамента на вход. Идеята е да се изгради обща система в мазето за всички в блока.
    Интересувам се от читави фирми и съвети от запознати. Изискване има и за безшумност - възможно ли е това?!
    Обекта е в провинцията.
    Благодаря предварително.
    Обади ми се,за да не отваряме очите на Таргата тук!!

    п.п Искал си да напишеш-2 апартамента на етаж,нали!??
    088пет722пет99
    http://www.hydropompi.com/

  20. #20
    Аватара на targa
    targa е офлайн Старши участник | СзО || +ПЛ || ДВиП |* МСС *
    Регистрация
    Mar 2006
    Място
    Варна
    Публикации
    6,736
    Точки (при гласуване)
    27

    По подразбиране От: Въпрос за хидрофор

    Най добре я засекретете тая тема. Че току виж отворените станат повече от един. Я си сменяйте мембрани, като имате излишни кинти и се оправяйте.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

    Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Страница 1 от 3 123 ПоследенПоследен

Сходни теми

  1. DR - въпрос
    От ColdFusion във форум 4-Тактови
    Отговори: 16
    Последно мнение: 09-05-10, 16:59
  2. Въпрос за ГАЗ 66
    От peter3d във форум Камиони 4х4, 6х6 и повече
    Отговори: 10
    Последно мнение: 12-02-08, 00:33
  3. KTM 250 360 - Въпрос...
    От Ivo_xt във форум Избор на мотор
    Отговори: 33
    Последно мнение: 24-02-06, 22:11
  4. Въпросче
    От butanski във форум GPS-и, разработка на карти, средства за ориентиране.
    Отговори: 9
    Последно мнение: 11-01-06, 12:11

Правила за публикация

  • Вие не можете да публикувате нови теми
  • Вие не мжоете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да добавяте прикачени файлове
  • Вие не можете да редактирате собствените публикации
  •