Спънки много и непосилни няма, споделено от опит.
Има обаче огромен риск, според мен.
Примерно вземаш парите, и след 4 години 11 месеца и 20 дни да ти направят проверка или случайно да установят, че нещо документите ти не са в ред или проекта ти нещо се разминава някъде или нещо друго такова което следва да се накаже и следва да върнеш парите с лихвите, лихвите за 5 години за такава хубава сума са много голямо нещо, много голям риск, който според мен ако имаш други варианти не си струва да се поема директно...
Откровено казвам, да имаш едно на ума ако и след като вземеш парите, какво ще имаш на твое име, щото недай си боже да стане проблем освен парите за лихвата може да не стигне апартамента или къщата и колата и техниката и инвентара и земите...
Ако си млад човек и титлата и призванието "крепостен селянин" не те притеснява, скачай с двата крака, риск печели риск губи
И чети ситния шрифт и мисли не с розовите очила на оптимиста а мисли, като песимист какво би станало и как би постъпил ако всички рискове загатнати по договори и бизнес планове се материализират...
Навремето крепостния селянин нямаше право на друга работа повече от 4 часа, нямаше право да си мести постоянното местожителство и други такива, а изненадващите проверки са едно на ръка, ако не си връзкар, трябва да си винаги готов за изненади ...
Според мен дребно земеделие в България е суицидална дейност, пагубна за фермера и за близките му, но това е мое лично мнение изградено на кратък фермерски опит и известни наблюдения над тази сфера през последните 15-20 години...